X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziś zrobiłam test tak z ciekawości w 7 dpo... i negatywny. Chyba nici w tym cyklu.

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi testy dopiero 11dpo wychodza bardzo blade a mam 12 dni II faze. W ciazy w 9dpo mialam bete 2.33 😂 a 13 dpo 28 :) wiec dla mnie jak ktos testuje tak wczesnie to zawsze lekki szok, ze mozna tak szybko ;p a ja do cierpliwych nienaleze i chcialabym wiedziec tak szybko 🤭

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dpo to za wcześnie. Do zagnieżdżenia dochodzi między 5 a 12 dpo. Chill, jeszcze czas n atestowanie :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest dalej mega niedobrze. Dzisiejsza wizyta to było jedno wielkie nieporozumienie. Byłam bo wymiotuję i boli mnie czasem mocno coś po lewej stronie. Tymczasem lekarz stwierdził, że nie da mi nic na wymioty dopóki nie będzie potwierdzona ciąża na usg i nie był mi w stanie powiedzieć dlaczego potrzebuje do tego potwierdzić ciążę na usg. Zwolnienia mi też nie wypisze dopóki nie będzie potwierdzona ciąża na usg. Na usg tak jak się spodziewałam nie widać nic bo jest za wcześnie na to. No i to co mi najbardziej zależało, aby zobaczył lewy jajowód i jajnik, bo tam mnie boli, to "schował nam się ten lewy jajnik dzisiaj, nie mogę go znaleźć, zobaczymy go na następnej wizycie". No tak, jajnik poszedł na spacer... :/ Szybciej mi kaktus na ręce wyrośnie niż wrócę do tego lekarza. Tymczasem umówiłam się jednak do takiej ogarniętej ginekolog co moja mama chodzi w rodzinnym mieście po świętach. Zobaczymy, bo ja na prawdę nie uciągnę z tymi mdłościami i wymiotami bez L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 15:42

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... z racji samopoczucia mógł coś dać, a to do niego zawsze chodzisz?
    A co do ukrycia... to całkiem możliwe. Mógł się przesunac, mi w ciąży się schował jajnik. Chował się też jak jeszcze mialam lewy i problemy z nim. To prawy "spychalo" i wiecil mi usg dlugo i nie widzial 🤷‍♀️ ja tez nie ;p i mialam tak kilka razy. Moze macica pracuje i jajnik jakos zepchnela.

U mnie lewy jajnik raz tak przerosl od torbieli, ze spychal macice a ona miazdzyla prawy jajnik 🙄

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle chodzę do innego, ale przed świętami teraz nie było terminu. Więc poszłam po prostu do innego w tej samej klinice.
    Właśnie martwię się, że coś jest nie tak z tym jajnikiem. Wiesz, jakby szukał przynajmniej to bym stwierdziła, że ok. A on tylko przesunął głowicę w tą stronę, powiedział co powiedział i koniec badania. Na prawy też tylko szybko rzucił okiem i powiedział "prawy jajnik ma nietypową strukturę", a jak spytałam co to znaczy, to powiedział, że nie widział takiego jajnika w ciąży, ale to nie musi nic znaczyć. Także tak... Mam jeden nietypowy a drugi zaginiony, nie wiem czy płakać czy się śmiać.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakis idiota.... 🤦‍♀️ slabo. Moze mu sie pracowac nie chcialo... 🤷‍♀️ Pewnie Cie nastraszyl 🙄

dZhdp1.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziad stary :/ Ja generalnie mam dystans do takich sytuacji, wkurzona tylko jestem, bo nadal nie wiem co z tą lewą stroną i zmarnowany czas i pieniądze. Z drugiej strony mam świadomość, że na tym etapie niewiele można zrobić, więc po prostu muszę jakoś przetrwać jeszcze tydzień i liczę na to, że ta babka od mojej mamy się zlituje i da mi coś na te wymioty, a przy odrobinie szczęścia też sprawdzi co się dzieje ze znikającym jajnikiem.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    A dziad stary :/ Ja generalnie mam dystans do takich sytuacji, wkurzona tylko jestem, bo nadal nie wiem co z tą lewą stroną i zmarnowany czas i pieniądze. Z drugiej strony mam świadomość, że na tym etapie niewiele można zrobić, więc po prostu muszę jakoś przetrwać jeszcze tydzień i liczę na to, że ta babka od mojej mamy się zlituje i da mi coś na te wymioty, a przy odrobinie szczęścia też sprawdzi co się dzieje ze znikającym jajnikiem.

Kolezanka mi mowila o jakims syropie na wymioty. Jak mi przypomni nazwe to Ci napisze.

tym_janek lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... Tymianek... Ja bym chyba nakopała w tylek temu dziadowi. Przecież mógł potwierdzić ciąże na usg. Coś tam już na pewno widać. Nie powiedział nic o pecherzyku? Na co on czeka? Na bijące serduszko i dopiero wtedy da ci coś na nudności? Trzeba było rzygnać mu w gabinecie, to by może uwierzył. Ale co z tym jajnikiem? Mówiłaś, że brzuch okresowo cię boli, może zatem z boku naciagaja się więzadła. Z którego jajnika miałaś owu? Nie martw się. Przy cp nie miałabyś takiego wysokiego proga.

Rucola, dziś czysto, czasami coś tam ćmi w podbrzuszu, ale da się żyć.

Rucola lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi Cię szkoda... Jakbym gdzieś zdobyła ten Zofran to bym Ci jednego czopka wysłała, bo mam receptę na dwa, mam brać po połowie, a już mnie nie męczy to jeden w razie czego by mi starczył. Ale nigdzie tego ustrojstwa dostać nie mogę, w ogóle w hurtowniach nie ma i apteki nie mogą zamówić...

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaketon :) ja czopki tez jakies na recepte mialam ale po przeczytaniu ulotki nie wzielam ich...

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano czułam jakbym miała kapcia w ustach, ale po południu już ok. Jednak wieczorem było mi niedobrze, skończyłam w kiblu... Błagam tylko nie to.... Tak myślę, że może zaszkodzily mi pringelsy, które zjadłam po południu. Miałam je wyrzucić, bo już trochę stały, ale zobaczyłam, że jest garść, to jednak się skusiłam.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3

Edka, wspolczuje :(

No ja moglabym przysiac ze widzialam pecherzyk w macicy, ale on powiedział, ze nic nie ma i mam przyjsc za tydzien. W ogole wyliczyl mi, ze jestem 5+4 dzisiaj, nie wiem jakim cudem mu tak wyszlo, bo z om jestem 5+0 a z ovu 4+6. No idiota.

Edka, bole jak na okres mam caly czas j to mnie sczegolnie nie martwi, ale z lewej strony raz na jakis czas cos mnie tak zaboli jakby mi ktos noz wbil no i to mnie juz martwi. Ovu mialam z obu - z lewego 1 a z prawego 2.

Sprobuje tego co pisze Seli. Zobaczymy jeszcze co w apteczce kisi moja mama bo ona to zawsze ma cala mase lekow nie wiadomo po co i skad, ale czasem sie przydaje.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He, bo pewnie dla niego pecherzyk to nic nie znaczy. Dopiero żywy zarodek to potwierdzenie ciąży. No coment. Idź do normalnego lekarza. Jajniki mogą boleć w zdrowej ciąży od czasu do czasu. Przy cp ból jest ciągły, no i beta źle przyrasta i jest niski prog. Aaaa, jeszcze jedno. Skoro ten konowal wyliczył ci 5+4, to musiał zmierzyć pecherzyk i taki termin z usg wyszedł. Rozumiem, że nie dał ci żadnego zdjęcia.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jednak nie umie liczyć xD mój gin ma teraz położną do pomocy, która prywatnie pochodzi ze wsi dalej xD znamy się dobrze prywatnie, miła dziewczyna i ogólnie dużo się zmieniło na plus odkąd tak jest, bo wcześniej gin nie ogarniał zapisów na wizyty całkiem, powiedział Ci jakąś godzinę, idziesz a tam 11 pacjentek. A że on raczej z tych przykładających się to nie bach-bach tylko każda po 20minut, po pół godziny... A ona ogarnia mu zapisy i w ogóle takie papierki, tak to on ogólnie super specjalista, ale w tych rzeczach to ginął masakrycznie. No, ale to jak ona liczy tygodnie to jest jakaś tragedia xD ale już nic nie mówię xD jak poroniłam to wiek ciąży też jakiś z dupy mi policzyła, nie wiem skąd to wzięła. A teraz tp mi wpisała w książeczce wg OM na 40+2 xD nie wiem skąd to wzięła xD spotkałam się z liczeniem na 40tc równo, lub na 40+1 (że ciąża trwa 40 tygodni i na następny dzień rodzisz), ale 40+2? xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zadnego zdjecia, a opis brzmi: "Macica o polozeniu obojetnym, powiekszona. Jajnik prawy widoczny o niecharakterystycznej strukturze, lewego jajnika nie uwidoczniono" Tyle.
    No u mnie z beta i prpgiem nie ma problemu, bol jest ostry ale pojawia sie i znika raz na jakis czas. Woec pewnie to nie cp. Moze jakas torbiel ? No mam nadzieje ze bzdura.

Dostalam wyniki wymazu z gardla, moja angina jest bakteryjna wiec zaczynam dzis jeszcze antybiotyk brac. Z kolei mlodej przebija sie czworka i juz sie obudzila 4 razy od 19 wiec no... wesolo. Powoem wam dziewczyny, ze ciezki mam dzisiaj dzien.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym-janek jak czytam opis Twojej wizyty to mam wrażenie że ten lekarz był niepełnosprawny umysłowo. Jak mógł wyliczyć tydzień ciąży jak nie widział pęcherzyka WTF??? A te teksty o jajnikach... To musi być stary dziad, bo żadna inna osoba nie zachowałaby się tak w stosunku do ciężarnej. Współczuję :(
    Edka Tobie też współczuję samopoczucia, ale najważniejsze, ze nie ma plamień.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że nie płaciłas za wizytę. Teraz już wiesz, że masz obojętną macice i niecharakterystyczny jajnik. I w ogóle tylko jeden. No i bóle fantomowe, bo boli cię akurat ten, co go nie ma. Pewnie pomyślał, że jesteś wariatka, która niewiadomo czego chce 5+4. Zwolnienie, leki? "Chyba w dupach się poprzewracalo tym babom, ledwo zaszły a już się panoszą". Tak to wygląda. Tymianek, wszystko będzie dobrze. Pamiętam, że przy pierwszej ciąży też miałaś stres, byłaś na usg i lekarz twierdził, że nie ma dziecka albo serca. Czułam, że to jakiś konował. Dlatego kazałam ci wtedy go olać i iść co prędzej do innego. No i miałam rację.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.
    A jak tam się czujesz dzisiaj edka? Lepiej?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ