karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
karmiąca wrote:Kurde ale wy się znacie, ja przy Was to głupiec w tym temacie🤦🏻♀️ co to znaczy wydzielina progesteronowa ? Oczywiście mogę sobie wpisać w Google, ale jeśli Ci się chce napisać to wole informacje z pierwszej ręki
karmiąca lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:po owulacji sluz zmienia konsystencję i barwe z przezroczystej, ciągnącej się jak białko kurzego jaja (owulacyjnej) w typowo progesteronową czyli białą i lepką, moze być lekko podbarwiona na żółto ale się nie dziągnie tylko lepi. Lepiej nie potrafie opisać
Rucola lubi tę wiadomość
-
Od wczoraj boli mnie czasami brzuch tak ewidentnie na @. Miałam nawet epizod z małym plamieniem w kolorze kawy z mlekiem. Chyba za bardzo się pospieszylam z tym testowaniem. Jak dostanę @, to będę tylko zła na siebie za tę nadgorliwosc. Czasami lepiej poczekać do terminu.
-
A jak testy? Ciemnieja? A takie plamienie bywa normalne
-
Mnie okresowo bolal tez dosc dlugo brzuch ;p w ogole bole okresowe to byl objaw u mnie. Poprzednie cykle nie mialam bolow... a po porodzie boli jak skurczysyn 😭
-
Niby kreska ściemniała, ale takie wróżenie z kolorów nie wskazuje na to, czy ciąża na pewno się rozwija. Ostatnio też mi ciemniały, a beta wykazała słaby przyrost. Tzn. na początku był spadek, a później wzrost o mniej 100%. Skończyło się jak skończyło. Nie myślałabym teraz o tym, gdyby nie te bóle i plamienie. Dzisiaj była jedna kropka. Ehh...miałam nie robić bety, ale ok....dziś badanie i za dwa dni powtórka (o ile nie przyjdzie @). Na tej podstawie podejmę decyzję, czy włączyć lutkę.
tym_janek, Ola👄 lubią tę wiadomość
-
edka, rozumiem Twój ból, bo ja w ciąży, którą poroniłam też miałam takie epizody plamienia i od tamtej pory to plamienie kilka dni przed terminem @ towarzyszyło mi co cykl. I ja co cykl jak miałam test zrobić to był mega stres co ja w ogóle chcę tam wysikać. Bo oczywiście dwie kreski to zaraz zmartwienie czy wszystko będzie z ciążą ok, czy już nie lepiej normalnie dostać @ i za miesiąc może będzie lepiej... zdarzają się takie plamienia w szczęśliwych cyklach przecież, człowiek niby to wie, a i tak się martwi... możemy jedynie trzymać kciuki za Ciebie i czekamy na wieści08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Edka to przeciez może być plamienie implantacyjne! Zarodek trafił na naczynie w macicy i to wszystko. na wszelki wypadek zbadaj progesteron, ale ja myslę że z dzieckiem wszystko dobrze. Daj znać :*
Synek 💚 31.08.2018r.
Plamienie implantacyjne już po pozytywnym teście? To możliwe?
Szyszunia, nie miałaś wcześniej takich cykli z codziennym plamieniem. Może to wina tego nowego środka, który akurat id @ zażywasz? Może go odłóż i w przyszłym miesiącu przerzuć się na sam mio inozotyl. A jakie to plamienie, jasne, ciemne? -
Po tym jak już ta najważniejsza implantacja nastąpi to dziecko "wgryza się" głębiej w endometrium i jak najbardziej można plamić. Mój gin zabrania seksu do 8tc żeby ewentualne plamienie po stosunku nie zaburzało obrazu tych plamień lub jakiś groźniejszych. Z synem nie plamiłam, a teraz raz, właśnie jak byłam na USG jeszcze bez bijącego serduszka, gdy tylko 1 pęcherzyk był.
Rucola lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziś już się brzuch nieco uspokoił, czasami coś tam ciągnie, ale jest lepiej niż wczoraj. Poza tym nie było plamienia.
-
Edka implantacja trwa kilka dni a już po pierwszej dobie zagnieżdżania zaczyna być produkowane betaHCG więc wszystko możliwe. Dobrze, ze brzuch się uspokoił i podbijam pytanie Kingi, byłaś na badaniach?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Beta 67,9 (10 dpo), prog 28,50. Tak więc te bóle i plamienia to nie wina progestronu. Mam nadzieję, że już nie wrócą 😁. A teraz stres do soboty. Urośnie czy nie urośnie, oto jest pytanie.
karmiąca, Kociarka, Szyszunia 89, Kinga13, tym_janek lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Beta 67,9 (10 dpo), prog 28,50. Tak więc te bóle i plamienia to nie wina progestronu. Mam nadzieję, że już nie wrócą 😁. A teraz stres do soboty. Urośnie czy nie urośnie, oto jest pytanie.
Kociarka lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Beta 67,9 (10 dpo), prog 28,50. Tak więc te bóle i plamienia to nie wina progestronu. Mam nadzieję, że już nie wrócą 😁. A teraz stres do soboty. Urośnie czy nie urośnie, oto jest pytanie.
Kociarka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021