X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, pamietaj ze plemniki moga przecyc nawet do 5 dni. Wiec jezeli twoj maz/partner nie ma problemow zdrowotnych to smialo mozecie dzialac przed wyjazdem ;)

Edka, w piatek, 27.12 o ile dozyje (smiech przez lzy). Bunt lozkowy okazal sie wstepem do zebow, wiec od rana mloda siedzi w chuscie i jest 100% mamoza. Ale przebily sie juz 2, 3 chyba zaraz sie przebije. U waszych dzieci zeby tez zawsze tak hurtowo na raz wylaza?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karmiąca, jak dzisiaj test? Może jednak skusilas się na betę?

Tymianek, kiedy w końcu idziesz do normalnego lekarza?
    Test dziś jasny cień, ale taki bardzo jasny. Pojechałam rano na betę, żeby przez święta nie zwariować. Wyniki wieczorem maja być

Rucola, tym_janek, Wenka lubią tę wiadomość

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Kociarka, pamietaj ze plemniki moga przecyc nawet do 5 dni. Wiec jezeli twoj maz/partner nie ma problemow zdrowotnych to smialo mozecie dzialac przed wyjazdem ;)

Edka, w piatek, 27.12 o ile dozyje (smiech przez lzy). Bunt lozkowy okazal sie wstepem do zebow, wiec od rana mloda siedzi w chuscie i jest 100% mamoza. Ale przebily sie juz 2, 3 chyba zaraz sie przebije. U waszych dzieci zeby tez zawsze tak hurtowo na raz wylaza?
    Oj plemniki mojego mezusia chyba nie są tak twarde ;)
    U nas zęby też szły hurtowo, najpierw dwie dolne jedynki, a parę m-cy później górne jedynki i dwójki równocześnie:/ A teraz dwie czwórki ida więc w nocy cyc w użyciu co godzinę:/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca poprosze o zdjęcie testu :)
    Tym_janek u nas jest klęska zębowa. Prawie 16 miesięcy i mamy tylko 6 zębów... jedynki i lewe dwójki. Póki co wychodziły praktycznie niepostrzeżenie i pojedynczo ale jestem pełna obaw co do dalszego etapu ząbkowania...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Karmiąca poprosze o zdjęcie testu :)
    Tym_janek u nas jest klęska zębowa. Prawie 16 miesięcy i mamy tylko 6 zębów... jedynki i lewe dwójki. Póki co wychodziły praktycznie niepostrzeżenie i pojedynczo ale jestem pełna obaw co do dalszego etapu ząbkowania...
    Nie ma mnie teraz w domu :) wrócę to zrobię. Ale ja coś czuje, ze prędzej czeka mnie leczenie psychiatryczne za wkręcanie sobie kresek na teście niż ciąża 😂😂
    Moja ma prawie 16 miesięcy i już ma 16 zebow i 4 piątki wychodzą, nie chce młoda prawie nic jeść, ślini się, ale na szczęście tylko tyle z objawów. Dodam, że moje dziecko to wcześniak, a tak szybko zeby wyszły ze szok.

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my z naszymi zebami jesteśmy pośrodku - prawie 16 m-cy i 10 sztuk :) U nas też nie było nigdy tragedii typu gorączka czy ciągły płacz. Tylko to nasilone nocne ssanie i pchanie wszystkiego do buzi.
    Karmiaca nie wkrecilas sobie kresek bo my wszystkie je widzimy!:) Chyba że to zbiorowa psychoza ;) Za parę godz wszystko będzie jasne. Trzymamy kciuki:)

karmiąca, Rucola lubią tę wiadomość

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    To my z naszymi zebami jesteśmy pośrodku - prawie 16 m-cy i 10 sztuk :) U nas też nie było nigdy tragedii typu gorączka czy ciągły płacz. Tylko to nasilone nocne ssanie i pchanie wszystkiego do buzi.
    Karmiaca nie wkrecilas sobie kresek bo my wszystkie je widzimy!:) Chyba że to zbiorowa psychoza ;) Za parę godz wszystko będzie jasne. Trzymamy kciuki:)
    Ale ta kreska co wstawiłam to po czaaaaasie, wiec się teoretycznie nie liczy 😢

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Ale ta kreska co wstawiłam to po czaaaaasie, wiec się teoretycznie nie liczy 😢
    ale praktycznie gdyby beta była zerowa, to nie byłoby takiej kreski. Fakapy są szare a nie różowe a u Ciebie kreska jest różowa.
    Dopiero co weszłam na ten watek a zaraz sama tu zostanę ze staraczek :P Ale liczę po cichu, ze mnie zarazicie :)
    EDit. Czyli ze staraczek poza mną zostałyście Kociarka i Seli, ktoś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:32

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ale praktycznie gdyby beta była zerowa, to nie byłoby takiej kreski. Fakapy są szare a nie różowe a u Ciebie kreska jest różowa.
    Dopiero co weszłam na ten watek a zaraz sama tu zostanę ze staraczek :P Ale liczę po cichu, ze mnie zarazicie :)
    EDit. Czyli ze staraczek poza mną zostałyście Kociarka i Seli, ktoś jeszcze?
    No jak tak przegladalam ten watek to szybko sie te wszystkie ciaze posypaly :) Oby ta tandencja sie nie zmienila :) Mamy 4 m-ce na to zeby urodzic w 2020r ;)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    No jak tak przegladalam ten watek to szybko sie te wszystkie ciaze posypaly :) Oby ta tandencja sie nie zmienila :) Mamy 4 m-ce na to zeby urodzic w 2020r ;)
    hehehehe no ja napisze szczerze, ze staram się nie myslec na zasadzie wyznaczania sobie granic i terminów, bo starania o synka i myślenie w tych kategoriach strasznie mocno odbiło mi się na psychice. Tym razem chcę się skupić na staraniach samych w sobie, mam nadzieje, ze niedługo owocnych :) Kto wie, może drugie dzieciaczki też urodzimy podobnie? :)

Kociarka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że zębowe doświadczenia moje i Kociary są bardzo bliskie.

Ja generalnie trzymam za wszystkie tu kciuki, aby poszło jak najszybciej, ale z ciekawości - dlaczego zależy ci na 2020? Czy tak o po prostu stwierdzenie faktu? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo pozytywnie nastraja to, że tyle się ciąż wysypało 😁

Rucola ja na pewno i pewnie posiedze jeszcze 🤭 u nas zeby ciagle mecza, mamy 13 miesiecy i 8... a do tego zaczelismy zlobek i co chwila mlody jest chory. Byl na razie w sumie 7.5h (3dni) i dzis cos zakaszlal niepokojaco... a jak chory to tez bez apetytu i na mnie wisi 🤷‍♀️

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny progesteron 11,5 do okresu 2/3 dni, wiec chyba dupa 😢 bo niski, no ale czekam na betę

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1,89 😢😢😢 dziwny wynik... wcześniej jak nic nie było był wynik <1,20. Ale no nici z tego chyba

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron nie najlepszy ale tez nie dramat ;) na watku dziewczyna miala 9 i ciaza byla zdrowa. Choc dziwne, ze przy takiej becie test Ci wyszedl 🤔

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde, jak to.... To skąd ta kreska 🤨 Mnie ten test nigdy nie oszukał. Jak nie było bety, to była biel. Szkoda, że tak się stało. Nie powinno tak być...

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoł, Hoł, Hoł do mnie zawitał 🎅🎅🎅 Beta 467!!! Z synem 14 dpo miałam 399, a teraz 467, więc biorę to za dobry znak i już więcej nie sprawdzam. Strzelę sobie suwak 😆

Seli, Kinga13, Rucola, Kociarka, tym_janek lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No kurde, jak to.... To skąd ta kreska 🤨 Mnie ten test nigdy nie oszukał. Jak nie było bety, to była biel. Szkoda, że tak się stało. Nie powinno tak być...

Super :) Jeszcze raz gratuluje 😁

edka85 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje edka jeszcze raz! Karmiąca po świętach powtórka :*

U Stasia zęby przez kość przechodziły wszyściuteńkie na raz, także na początku to była masakra, bo właśnie ten etap jest najgorszy i najboleśniejszy. Przez dziąsła pierwsze zęby szły pojedynczo, a potem parami. I to już było lżejsze, owszem trójki to mega katar, czwórki i piątki to się wlekło i wlekło, bo jednak większe zęby zanim wylazły... Ale do tego co przeżyliśmy na początku to się nie umywało :P do roczku miał wszystkie zęby

Ja wczoraj wieczorem wizytowałam, dzieciarnia 181g i 165g ;)

Seli, edka85, Rucola, Kociarka, tym_janek lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca nie chce mi się wierzyć, ze u Ciebie taki wynik :( Ale dopóki nie ma @ to jest nadzieja.
    Edka piękna beta, dzieciątko zdrowo rośnie, gratulacje!
    Kinga super ze dzieciaczki juz takie duże ale najwazniejsze, ze wszystko ogólnie ok.

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ