X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Karmiąca nie chce mi się wierzyć, ze u Ciebie taki wynik :( Ale dopóki nie ma @ to jest nadzieja.
    Edka piękna beta, dzieciątko zdrowo rośnie, gratulacje!
    Kinga super ze dzieciaczki juz takie duże ale najwazniejsze, ze wszystko ogólnie ok.
    Dla mnie tez dziwny jest ten wynik 🤷🏻‍♀️ zawsze jak robiłam badania albo moja znajoma i nic nie było na rzeczy to był wynik <1,20. A tu takie dziwne 1,89. Ale już się nie spinam, co ma być to będzie :) za 2/3 dni mam mieć @. Jak nie ten cykl to następny.

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    To widzę, że zębowe doświadczenia moje i Kociary są bardzo bliskie.

Ja generalnie trzymam za wszystkie tu kciuki, aby poszło jak najszybciej, ale z ciekawości - dlaczego zależy ci na 2020? Czy tak o po prostu stwierdzenie faktu? :)
    Tak tylko sobie pomyślałam z tym rokiem 2020, ale oczywiście nie ma to większego znaczenia;) Chciałabym tylko by różnica wieku nie była za duża, wiadomo:)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Tak tylko sobie pomyślałam z tym rokiem 2020, ale oczywiście nie ma to większego znaczenia;) Chciałabym tylko by różnica wieku nie była za duża, wiadomo:)
    Ja zawsze marzyłam o różnicy około 2,5 roku bo wydaje mi się, ze duża szansa, ze 2,5letnie dziecko jest już odpieluchowane (co przy wielopielo ma duże znaczenie bo nie mam suszarki i miejsca na nią w obecnym mieszkaniu a przeprowadzke planujemy za około 2,5roku ), we wielu kwestiach jest już samodzielne i bardzo dużo rozumie. Jasne, każda różnica wieku ma swoje plusy i minusy, dla mnie wymarzona jest taka, ale to życie napisze swój scenariusz. jedno jest pewno, bardzo chce mieć drugie dziecko a różnica wieku ma już drugorzędne znaczenie.
    Karmiąca są 2 opcje, albo beta się rozkręci (czego Ci życzę) albo to ciąża biochemiczna. To już tylko czas pokaże....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca, super dziwne, ze ci testy wychodzily przy tej becie :/ ktory jestes dpo? Ja w pierwszej ciazy mialam 11 dpo taki dziwny wynik bety, chyba 1,50 czy cos okolo tego, a 15 dpo jak nie przyszla @ zrobilam jeszcze raz i bylo 104. Czeba czekac na @ a jak nie przyjdzie o czasie to ja bym powtorzyla bete. A kazdy 2 cyfrowy progesteron jest ok, wiec chill :)

Rucola, nie chce cie martwic ale w sumie u wszystkich znajomych co odpieluchowali malucha do pol roku lub mniej przed pojawieniem sie rodzenstwa (byly tam i 2 latki i 3 latki) nastopil czasowy regres i powrot do pieluch. Starszaki tak czesto reaguja na pojawienie sie rodzenstwa.

Kinga, ale duze bobaski juz <3 jak sie czujesz w ogole?

Edka <3 chodz do sierpniowek bo brakuje mi tam ludzi z ktorymi zlapalabym kontakt :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek w sumie moje pytanie nie ma głębszego sensu bo nie jestem w ciąży ale z ciekawości ile trwał taki regres? Pytam bo w sumie nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego, w rodzinie i u znajomych z tego co wiem nie było takich historii...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wszystkiego dobrego, wesołych i spokojnych świąt :)
    A przede wszystkim zdrowych!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Karmiąca, super dziwne, ze ci testy wychodzily przy tej becie :/ ktory jestes dpo? Ja w pierwszej ciazy mialam 11 dpo taki dziwny wynik bety, chyba 1,50 czy cos okolo tego, a 15 dpo jak nie przyszla @ zrobilam jeszcze raz i bylo 104. Czeba czekac na @ a jak nie przyjdzie o czasie to ja bym powtorzyla bete. A kazdy 2 cyfrowy progesteron jest ok, wiec chill :)

Rucola, nie chce cie martwic ale w sumie u wszystkich znajomych co odpieluchowali malucha do pol roku lub mniej przed pojawieniem sie rodzenstwa (byly tam i 2 latki i 3 latki) nastopil czasowy regres i powrot do pieluch. Starszaki tak czesto reaguja na pojawienie sie rodzenstwa.

Kinga, ale duze bobaski juz <3 jak sie czujesz w ogole?

Edka <3 chodz do sierpniowek bo brakuje mi tam ludzi z ktorymi zlapalabym kontakt :p
    Wczoraj był 10 dpo... ale nawet nie wiesz jaka mi dałaś nadzieje z tym swoim wynikiem

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Wczoraj był 10 dpo... ale nawet nie wiesz jaka mi dałaś nadzieje z tym swoim wynikiem

Ja 9 dpo miałam 2.33 :P ale mi testy nie wychodziły wtedy, była biel.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja 9 dpo miałam 2.33 :P ale mi testy nie wychodziły wtedy, była biel.
    Ale później wzrastała i była to ciąża ?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca, nawet jeśli to biochem, to w następnym cyklu znajdziesz. Tak często reaguje organizm. Po prostu te pierwsze ciąże przy kp często są jakies nieudane i sporo tu na forum takich przypadków (ja też nim jestem). Ale w końcu zaskoczysz tak jak trzeba 😉

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karmiąca, nawet jeśli to biochem, to w następnym cyklu znajdziesz. Tak często reaguje organizm. Po prostu te pierwsze ciąże przy kp często są jakies nieudane i sporo tu na forum takich przypadków (ja też nim jestem). Ale w końcu zaskoczysz tak jak trzeba 😉
    Haha mogłaś tego nie pisać i dać mi nadzieje 😂

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Ale później wzrastała i była to ciąża ?

Tak :P

karmiąca lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Haha mogłaś tego nie pisać i dać mi nadzieje 😂
    Lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować 😉
    tym_janek wrote:
    Tp wychodzi mi tak między 30.08-01.09, więc byłabym tam jak piąte koło u wozu. Poczekam chyba na wrześniówki...albo sama założę wątek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 17:26

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola. A to bardzo roznie, z tego co pamientam to u jednej dziewczynki regres trwal niecaly miesiac, u drugiej jakies 6 tygodni, u chlopca doslownie chwile, tydzien max, a u drugiego chlopca w ciagu dnia bylo ok ale w nocy regres sie z pol roku trzymal, u tego najstarszego. On chyba mial 3,5 roku jak jego mlodszy brat sie pojawil.

Rucola lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak nie mahomet do gory to... ja bede wpadac na wrzesniowki :p

edka85 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kreska się pojawiła od razu 😱🥰 widzicie ja tez czy to zwidy ?

https://zapodaj.net/a8dfc7c0b58d9.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 08:52

tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Dziewczyny, kreska się pojawiła od razu 😱🥰 widzicie ja tez czy to zwidy ?

https://zapodaj.net/a8dfc7c0b58d9.jpg.html

Widac, widac :D

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak! Czyli ta beta 1 z kawałkiem to był początek początku. Mówiłam, że lepiej się miło zaskoczyć. Juuupi 🍼🍼🍼🍼

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca niestety nie otwiera mi się link ale bardzo się cieszę że jednak niewiadoma rozstrzygnęła się w takim kierunku i czekam na kolejną, tym razem wysoką już betę. Gratulacje!

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ