X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Karmiąca nie chce mi się wierzyć, ze u Ciebie taki wynik :( Ale dopóki nie ma @ to jest nadzieja.
    Edka piękna beta, dzieciątko zdrowo rośnie, gratulacje!
    Kinga super ze dzieciaczki juz takie duże ale najwazniejsze, ze wszystko ogólnie ok.
    Dla mnie tez dziwny jest ten wynik 🤷🏻‍♀️ zawsze jak robiłam badania albo moja znajoma i nic nie było na rzeczy to był wynik <1,20. A tu takie dziwne 1,89. Ale już się nie spinam, co ma być to będzie :) za 2/3 dni mam mieć @. Jak nie ten cykl to następny.

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    To widzę, że zębowe doświadczenia moje i Kociary są bardzo bliskie.

Ja generalnie trzymam za wszystkie tu kciuki, aby poszło jak najszybciej, ale z ciekawości - dlaczego zależy ci na 2020? Czy tak o po prostu stwierdzenie faktu? :)
    Tak tylko sobie pomyślałam z tym rokiem 2020, ale oczywiście nie ma to większego znaczenia;) Chciałabym tylko by różnica wieku nie była za duża, wiadomo:)

tym_janek lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Tak tylko sobie pomyślałam z tym rokiem 2020, ale oczywiście nie ma to większego znaczenia;) Chciałabym tylko by różnica wieku nie była za duża, wiadomo:)
    Ja zawsze marzyłam o różnicy około 2,5 roku bo wydaje mi się, ze duża szansa, ze 2,5letnie dziecko jest już odpieluchowane (co przy wielopielo ma duże znaczenie bo nie mam suszarki i miejsca na nią w obecnym mieszkaniu a przeprowadzke planujemy za około 2,5roku ), we wielu kwestiach jest już samodzielne i bardzo dużo rozumie. Jasne, każda różnica wieku ma swoje plusy i minusy, dla mnie wymarzona jest taka, ale to życie napisze swój scenariusz. jedno jest pewno, bardzo chce mieć drugie dziecko a różnica wieku ma już drugorzędne znaczenie.
    Karmiąca są 2 opcje, albo beta się rozkręci (czego Ci życzę) albo to ciąża biochemiczna. To już tylko czas pokaże....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca, super dziwne, ze ci testy wychodzily przy tej becie :/ ktory jestes dpo? Ja w pierwszej ciazy mialam 11 dpo taki dziwny wynik bety, chyba 1,50 czy cos okolo tego, a 15 dpo jak nie przyszla @ zrobilam jeszcze raz i bylo 104. Czeba czekac na @ a jak nie przyjdzie o czasie to ja bym powtorzyla bete. A kazdy 2 cyfrowy progesteron jest ok, wiec chill :)

Rucola, nie chce cie martwic ale w sumie u wszystkich znajomych co odpieluchowali malucha do pol roku lub mniej przed pojawieniem sie rodzenstwa (byly tam i 2 latki i 3 latki) nastopil czasowy regres i powrot do pieluch. Starszaki tak czesto reaguja na pojawienie sie rodzenstwa.

Kinga, ale duze bobaski juz <3 jak sie czujesz w ogole?

Edka <3 chodz do sierpniowek bo brakuje mi tam ludzi z ktorymi zlapalabym kontakt :p

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek w sumie moje pytanie nie ma głębszego sensu bo nie jestem w ciąży ale z ciekawości ile trwał taki regres? Pytam bo w sumie nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego, w rodzinie i u znajomych z tego co wiem nie było takich historii...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wszystkiego dobrego, wesołych i spokojnych świąt :)
    A przede wszystkim zdrowych!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Karmiąca, super dziwne, ze ci testy wychodzily przy tej becie :/ ktory jestes dpo? Ja w pierwszej ciazy mialam 11 dpo taki dziwny wynik bety, chyba 1,50 czy cos okolo tego, a 15 dpo jak nie przyszla @ zrobilam jeszcze raz i bylo 104. Czeba czekac na @ a jak nie przyjdzie o czasie to ja bym powtorzyla bete. A kazdy 2 cyfrowy progesteron jest ok, wiec chill :)

Rucola, nie chce cie martwic ale w sumie u wszystkich znajomych co odpieluchowali malucha do pol roku lub mniej przed pojawieniem sie rodzenstwa (byly tam i 2 latki i 3 latki) nastopil czasowy regres i powrot do pieluch. Starszaki tak czesto reaguja na pojawienie sie rodzenstwa.

Kinga, ale duze bobaski juz <3 jak sie czujesz w ogole?

Edka <3 chodz do sierpniowek bo brakuje mi tam ludzi z ktorymi zlapalabym kontakt :p
    Wczoraj był 10 dpo... ale nawet nie wiesz jaka mi dałaś nadzieje z tym swoim wynikiem

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Wczoraj był 10 dpo... ale nawet nie wiesz jaka mi dałaś nadzieje z tym swoim wynikiem

Ja 9 dpo miałam 2.33 :P ale mi testy nie wychodziły wtedy, była biel.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja 9 dpo miałam 2.33 :P ale mi testy nie wychodziły wtedy, była biel.
    Ale później wzrastała i była to ciąża ?

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca, nawet jeśli to biochem, to w następnym cyklu znajdziesz. Tak często reaguje organizm. Po prostu te pierwsze ciąże przy kp często są jakies nieudane i sporo tu na forum takich przypadków (ja też nim jestem). Ale w końcu zaskoczysz tak jak trzeba 😉

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karmiąca, nawet jeśli to biochem, to w następnym cyklu znajdziesz. Tak często reaguje organizm. Po prostu te pierwsze ciąże przy kp często są jakies nieudane i sporo tu na forum takich przypadków (ja też nim jestem). Ale w końcu zaskoczysz tak jak trzeba 😉
    Haha mogłaś tego nie pisać i dać mi nadzieje 😂

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Ale później wzrastała i była to ciąża ?

Tak :P

karmiąca lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Haha mogłaś tego nie pisać i dać mi nadzieje 😂
    Lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować 😉
    tym_janek wrote:
    Tp wychodzi mi tak między 30.08-01.09, więc byłabym tam jak piąte koło u wozu. Poczekam chyba na wrześniówki...albo sama założę wątek 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2019, 17:26

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola. A to bardzo roznie, z tego co pamientam to u jednej dziewczynki regres trwal niecaly miesiac, u drugiej jakies 6 tygodni, u chlopca doslownie chwile, tydzien max, a u drugiego chlopca w ciagu dnia bylo ok ale w nocy regres sie z pol roku trzymal, u tego najstarszego. On chyba mial 3,5 roku jak jego mlodszy brat sie pojawil.

Rucola lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak nie mahomet do gory to... ja bede wpadac na wrzesniowki :p

edka85 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • karmiąca Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kreska się pojawiła od razu 😱🥰 widzicie ja tez czy to zwidy ?

https://zapodaj.net/a8dfc7c0b58d9.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 08:52

tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    Dziewczyny, kreska się pojawiła od razu 😱🥰 widzicie ja tez czy to zwidy ?

https://zapodaj.net/a8dfc7c0b58d9.jpg.html

Widac, widac :D

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak! Czyli ta beta 1 z kawałkiem to był początek początku. Mówiłam, że lepiej się miło zaskoczyć. Juuupi 🍼🍼🍼🍼

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca niestety nie otwiera mi się link ale bardzo się cieszę że jednak niewiadoma rozstrzygnęła się w takim kierunku i czekam na kolejną, tym razem wysoką już betę. Gratulacje!

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ