X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie spinam jutrzejsza wizyta. Mam nadzieje ze ta lekarka mojej mamy na prawde jest ogarnieta. Dam wam znac wieczorem co i jak.

Seli lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby podeszla dobrze, bo wykonczyc się tak idzie... Cos odpuscily wymioty?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam w e-lactancia i niby niskie ryzko (clo i Ovitrell) ale chcę zapytać czy któraś miała ten zestaw podczas starań o kolejne dziecko przy kp?

U mnie problem jest tego typu że mimo że mam owulacje to mam tylko z prawego jajnika na ogół a mam niedrożny prawy jajowod...

2 córka byla z inseminacji. Cykl stymulowany tym zestawem i owu była wtedy z obu jajników.
    teraz udało się jakimś cudem w 3 cyklu (bralam suplementy diety inozytol i nac) ale niestety poronienie.

2 cykl z tymi suplami ale niestety- miesiączka punktualnie jak w zegarku...

Z jednej strony chce uniknąć tych starań na gwizdek, monitoringow itd.ale obawiam się że cud się nie powtórzy i bez stymulacji drugi jajnik sam z siebie nie zaskoczy...
    czas mnie goni bo zaraz 40....

Nie chcę odstawić od piersi jeszcze (17 mcy)...

czy ktoś podjął się stymulacji mimo kp?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, tak. O dziwo odpuscily i to nawet bardzo. Nie chce zapeszac ale wczoraj wymiotowalam raz i dzis tez raz. Mdli mnie tylko w odpowoedzi na niektore (no dobra, wiekszosc) zapachow, ale da sie zyc. Za to przyszlo ogromne zmeczenie i spie w nocy jak zabita, maz wstaje do corki bo ja jej nie slysze nawet. Ma to swoje wady i zalety... no i w dzien proboje lapac kazda okazje na drzemke.

Betti, ja jestem po stymulacji clo + gonal + ovotrelle, dalej karmiac :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Seli, tak. O dziwo odpuscily i to nawet bardzo. Nie chce zapeszac ale wczoraj wymiotowalam raz i dzis tez raz. Mdli mnie tylko w odpowoedzi na niektore (no dobra, wiekszosc) zapachow, ale da sie zyc. Za to przyszlo ogromne zmeczenie i spie w nocy jak zabita, maz wstaje do corki bo ja jej nie slysze nawet. Ma to swoje wady i zalety... no i w dzien proboje lapac kazda okazje na drzemke.

U mnie wrażliwość na zapachy była przez prawie całą ciążę. Perfumy koleżanek z działu doprowadzaly mnie do torsji. ;) ech to były czasy ;)
    Tym-janek Ty przez tyle czasu wstawalas do malutkiej w nocy, to teraz męża kolej:)

tym_janek lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek. Założyłam wątek, więc wpadaj 😁
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2020,18911.html

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam l4, dostalam recepte na cos na wymioty, mam brac jakbym znow wymiotowala wiecej niz 3 razy na dobe. Na lewym jajniku torbiel, ale powinna sie wchlonac, więc do kontroli za 2 tygodnie i pewnie to mnie tak boli od czasu do czasu. Reszta wyglada ok. W macicy mam jednego mikro maluszka z bijacym serduszkiem <3

edka85, Seli, Kociarka, Rucola, Kinga13 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!!!!

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:

a gin nie marudził?
    niby w e-lactancia niskie ryzyko, ale nie ma badań ogólnie. ..
    przenika do mleka ,niby niedużo, może zmniejszać laktacje...Jednorazowo jeszcze spoko ale kilka cykli?
    Generalnie widziałam wypowiedzi mojego gin na forum nasz bocian i raczej nie zaleca tych leków przy kp z tego co widzę...
    Sama mam wątpliwości.
    o ile jest opis do leku bardzo niskie ryzko to spoko. Ale tu już- Prawdopodobnie bezpieczne...

Myślę jeszcze nad konsultacja z Laktaceuta. to mgr farmacji który ustala indywidualnie profil bezpieczeństwa przy kp.
    Jeśli ona da zielone światło to po prostu chyba pominę fakt karmienia piersią u gina...
    chyba ze pamięta bo po poronieniu pytałam o kp i ciążę i zapewnial ze nie od kp poronienie (niby wiem a jednak szukałam na zasadzie a może to a może tam to...)

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moze glupie pytanie.. czy stymulacje można przeprowadzić u zdrowej kobiety, tzn. nie cierpiacej na zadne zaburzenia hormonalne itp. Po prostu, by trochę pomóc naturze? Co o tym myślicie? Co prawda nie staram się jakoś strasznie długo, bo 5 cykl, ale dla mnie to cała wieczność:/ Czytałam że pomaga np. na nieregularne cykle, a to akurat standard przy kp. Mam 34 lata i trochę mi spieszno, same rozumiecie;)

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dostalam l4, dostalam recepte na cos na wymioty, mam brac jakbym znow wymiotowala wiecej niz 3 razy na dobe. Na lewym jajniku torbiel, ale powinna sie wchlonac, więc do kontroli za 2 tygodnie i pewnie to mnie tak boli od czasu do czasu. Reszta wyglada ok. W macicy mam jednego mikro maluszka z bijacym serduszkiem <3
    Ooo, jest już serduszko 😍 Gratulacje!

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tymjanek. Założyłam wątek, więc wpadaj 😁
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2020,18911.html
    To ja tez wpadnę, dziś beta 27 progesteron 34 :) termin teoretycznie na 4 września

Seli, edka85, Kociarka, tym_janek, Rucola lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek, a duża ta torbiel? I ile ma maluszek? 😁

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Dziewczyny, moze glupie pytanie.. czy stymulacje można przeprowadzić u zdrowej kobiety, tzn. nie cierpiacej na zadne zaburzenia hormonalne itp. Po prostu, by trochę pomóc naturze? Co o tym myślicie? Co prawda nie staram się jakoś strasznie długo, bo 5 cykl, ale dla mnie to cała wieczność:/ Czytałam że pomaga np. na nieregularne cykle, a to akurat standard przy kp. Mam 34 lata i trochę mi spieszno, same rozumiecie;)

Chyba musisz pogadac z ginem... Na forum widzialam przypadki co dziewczyny mialy regularne cykle, swoje owulacje a mialy monitoring + stymulacje clo. Moze kp jest argumentem ;) by uzyskac lepsze jajeczko? 😁

Kociarka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca jest w ciąży 😁😁😁 czyli jednak ten nasz wysłużony bobo test nie zawiódł. Na tego partyzanta zawsze można liczyć, nawet przy becie poniżej 2 😜

karmiąca, tym_janek lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karmiąca jest w ciąży 😁😁😁 czyli jednak ten nasz wysłużony bobo test nie zawiódł. Na tego partyzanta zawsze można liczyć, nawet przy becie poniżej 2 😜

Mi czesto wychodzi... ostatnio od razu rozowa kreska widoczna golym okiem, maz sie podjaral bo 7dpo mialam proga 19.5 (w ciazy mialam 16) a beta 0....wiec mnie oszukal kolejny raz :/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i propo zoltych bobo testow z rossmana to nordtest jest identyczny, nawet ten sam producent na opakowaniu w środku ;p te same znaczki. A kosztuje 3 zl ;p

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmiąca wrote:
    To ja tez wpadnę, dziś beta 27 progesteron 34 :) termin teoretycznie na 4 września
    Gratulacje!:)

karmiąca lubi tę wiadomość

• karmiąca Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ale ja nie robiłam bobo testu hahaha 😂😂 chyba mnie pomyliłaś z inna dziewczyna, ale fakt któryś z testów wyszedł mi przy becie poniżej 2, nie wiem jakim cudem

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ