karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale ja napisałam to co słyszałam, jajeczkujesz a nie masz@ 😉 koleżanka była u gina 4 miesiące po porodzie a ten według usg powiedział że jest już po jajeczkowaniu. Okres przyszedł dopiero za 3 miesiące. No i mój ginekolog na wizycie pologowej też ostrzegał że może tak być i mamy uważać.
-
Aishha wrote:Hej dziewczyny, weszłam z ciekawości bo karmię piersią długo wyczekiwane maleństwo i chciałam zaczerpnąć trochę wiedzy a tu widać znajome "twarze" z innych wątków. edka gratulacje! Sledzilam Twoja historię 😉 widać czasem o drugą ciaze łatwiej.
My karmimy się regularnie ale niestety będzie trzeba się pilnować bo jestem po cesarce. Po cichu liczyłam ze po pół roku zaczniemy się starać ale lekarz pozwolił po roku.
Niestety nie mam czasu na czytanie całego wątku dlatego będę wdzięczna za podzielenie się doswi, kiedy zaczelyscie kolejne starania, kiedy pierwsze objawy płodności itp
Hej u mnie pierwsza @ pół roku po porodzie, ovu jakoś po roku - nie robiłam testów itd. po prostu czułam ból w jajniku w kilku pierwszych i duży wzrost libido po 1,5 około zaszłam w ciążę i poroniłam i teraz po 2 latach z okładem kolejna ciąża
veritaa wrote:Hej dziewczyny
Podczytuje Was regularnie. Jestem mamą 15 miesięcznej dziewczynki ktora ciągle KP.nie już intensywnie ale 3-4 razy na dobę. Około miesiąc temu odstawilismy nocne karmienia a raczej wiszenia na piersi.
Zaszlam w ciążę 3 miesiące temu niestety poronilam samoistnie w 7 tyg.
Nie mogę powiedzieć że się staramy jakoś intensywnie ale nie zabezpieczamy się i czekamy co nam życie przyniesie. Ogromnego parcia nie mam, zaczęłam pracę od listopada a córka chodzi do żłobka. Wszystkim nam ta zamiana dobrze zrobiła. Córka jest szczęśliwa a i ja mamdla niej więcej cierpliwości a samo wyjście do ludzi zdecydowanie było mi potrzebne. Nie wyobrażam sobie siedzieć w domu kolejne 2 lata...
Wszystkjm Wam gratuluję tak szybko kolejnych ciąż. My o córkę staraliśmy się ponad rok. Udało się po histeroskopii. Ogólnie mam trochę problemów hormonalnych, częste plamienia przed miesiączka, owulacje miewam tylko z jednego jajnika ale wierzę że jak już dwa razy się udało to uda się naturalnie.
Mamy bardzo podobne historie, z tą różnicą, że u mnie pierwsza ciąża zaskoczyła po czasie bez medycznej pomocy
Ja po wizycie w Warszawie. Chyba poszło dobrze tzn. w tym teście jednak wyszły te moje przeciwciała, uff xD wynik w sumie identyczny jak po porodzie... o nic nie musiałam się wykłócać, ani walczyć pani doktor powiedziała, że to drugie badanie co miałam polecone też nie jest typowo na takie przypadki i nie da jednoznacznej odpowiedzi, mam kolejną wizytę 26-28tc i wtedy będziemy powtarzać jeszcze raz ten sam test i w razie co to wtedy na tamto też krew możemy pobrać... Tylko nie wiem czy odpłatnie, no ale już pal licho. Teraz chyba napiszę maila do tamtej pani doktor, z którą pisałam i złapię skierowanie do niej do szpitala bielańskiego. Generalnie wizyta trwała może 10 minut, bo oni nie leczą ani nic, po prostu odebrałam wynik i sobie pogadałyśmy. Mam nadzieję, że tam w szpitalu dostanę jakieś wskazówki do prowadzenia ciąży i rozwiązania
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Aishha wrote:Hej dziewczyny, weszłam z ciekawości bo karmię piersią długo wyczekiwane maleństwo i chciałam zaczerpnąć trochę wiedzy a tu widać znajome "twarze" z innych wątków. edka gratulacje! Sledzilam Twoja historię 😉 widać czasem o drugą ciaze łatwiej.
My karmimy się regularnie ale niestety będzie trzeba się pilnować bo jestem po cesarce. Po cichu liczyłam ze po pół roku zaczniemy się starać ale lekarz pozwolił po roku.
Niestety nie mam czasu na czytanie całego wątku dlatego będę wdzięczna za podzielenie się doswi, kiedy zaczelyscie kolejne starania, kiedy pierwsze objawy płodności itp
od maja wróciły miesiączki, reguralne jak w zegarku i objawy owu były.
w lipcu decyzja że co ma być to będzie i we wrześniu ciąża. Ale poroniłam...
2 cykl po poronieniu i działamy.
Ale że mam jeden niedrożny jajowodów i owu tylko po jego stronie to znów spróbuje stymulacji tylko tym razem bez iui.
muszę działać szybko i konkretnie bo 40 na karku -
Nie sadze by byly owulacje bez okresu pozniej... Lekarze nie sa nieomylni... Mi tez mowili czasem, ze mam a temperatury skoku nie bylo i progesteron ponizej 1... i znam z forum podobne przypadki. Dziala to tez a druga strone ;p u mnie lekarze w staraniach nie widzieli owulacji 🤷♀️ a gdy widzieli to jej nie bylo... Wkurzajace ;p
Witaj Veri ja czuje, że tez potrzebuje wyjscia do ludzi 😅 -
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Ja weszłam w nowy rok z kiepskim humorem... wczoraj jakies dziwne, podluzne skrzepy mi wypadaly i mialam troche brunatnego śluzu... Od 3 dni mi niedobrze, bola cycki... a testy owu ciagle niemal biale 😔 pierwsze co to pomyslalam o torbieli i zrobilam test ciazowy, nordy mam...
Zrobilam 3 🤦♀️ na wieczor i z rannego. Wygladaja tak samo... Boli mnie brzuch. Mam 18dc... niby ovu wyznaczylo mi, ze dzis 4 dpo ale wiem, ze nie mialam owulacji... Jak to jest, że mi zawsze te testy wychodza? 🙄 i nie wiem co robic a jestem "dopiero" w polowie cyklu... -
A może jednak ciąża? Nie takie rzeczy widziała już natura... Ja ci mówię - zrób inny test, którego będziesz pewna, że cię nie oszukuje. I pamiętaj - ja na ciebie czekam na wrześniówkach.
Rucola lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:A może jednak ciąża? Nie takie rzeczy widziała już natura... Ja ci mówię - zrób inny test, którego będziesz pewna, że cię nie oszukuje. I pamiętaj - ja na ciebie czekam na wrześniówkach.
Mialam jeszcze bobo... zrobilam w sumie 3 nordy, jeden bobo... jednego norda robilam jakos kolo 8-9 dc i nie bylo tak... wychodza mi przy torbielach w piatek mam gina... -
Seli kurcze nie rozumiem tych testów Przecież jak nie ma bety to krecha nie wyjdzie. Możliwe, ze miałas owu zaraz po @? Takie rzeczy też się zdarzają. Potem owu a teraz efekt. Na innych testach też masz drugą krechę?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Seli kurcze nie rozumiem tych testów Przecież jak nie ma bety to krecha nie wyjdzie. Możliwe, ze miałas owu zaraz po @? Takie rzeczy też się zdarzają. Potem owu a teraz efekt. Na innych testach też masz drugą krechę?
Na wszystkich co zrobilam 😔 nie sadze bym miala owu... po temperaturze nie widac... Testy robilam i ledwo widoczna byla druga krecha albo wcale... A uzywam tych co zawsze i bylo ok... dzis niby powinnam miec owu i tempka wskoczyla. -
Rucola wrote:Seli w takim razie czekam z Tobą do piątku. No nic nie poradzisz. Jutro rano siknij dla porównania
Eh... Ciekawe co gin znow wymysli... -
Nie chce mi sie isc na bete... Te dziwne skrzepy, bol... I w dodatku dzis 18dc. To nierealne 🙄 a w piatek mam wizyte u gina. Bedzie widzial na usg co sie zadzialo.
To tez pierwszy cykl od dawna, ze testy owu mam blade. Wiec zamiast jajo mam torbiel pewnie 🤷♀️
I przy torbielu ostatnio mialam bete 15...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2020, 14:14
-
Niestety choć bóle ustąpiły trochę. Mam takie napady mdlosci i zawrotow glowy - standard 🙄
Ale wizyty sie cholernie boje... Niezle zaczelam nowy rok 😂
-
Seli, strasznie mi ciebie szkoda ☹️ Ja nie przestaje wierzyć w to, że twój organizm w końcu się ureguluje i doczekasz tej ciąży. Pamiętaj o dacie 13 czerwca. Twoja babcia nie rzucała słów na wiatr!
-
Tylko mój organizm sie rozregulowuje coraz bardziej... 🤷♀️ Widze, ze to byl blad tyle pozostawac bez hormonow.
Wzielam od wczoraj lutke. Tempki mam wysokie niby jak na owukacje... luteina mi nie zaburza pomiaru. Zobacze co powie gin. Mam nadzieje, ze tylko sie nakrecilam negatywnie a wielkiej tragedii nie ma... W zalwznosci co mi powie, to w czerwcu nie o ciazy bede myslec a o operacji. A jesli juz dam sie pokroic ponownie to zamykam warsztat i biore leki. Trzeba zyc i funkcjonowac. Mam dziecko, wracam do pracy... Nie moge ciagle byc taka jak teraz....