karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez bym zbadala proga i jesli by byl slaby to w 3dc jakies inne hormony typu fsh lh ;p ja mam 9 cykl po porodzie. Pierwsze szesc to II faza trwala 8-10 dni tylko, potem 7 cykl byl slaby prog a ostatnio 19 i teraz 27 wiec tez dlugo sie normowalo jakby nie patrzec. No i to na pewno indywidualna sprawa.
Kociarka lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ja bym jednak zbadala proga.
A tak serio dzuewczyny kiedy zbadać? Liczyć 7 dni od tej rzekomej owulacji, która wyszła na teście czy bez różnicy już teraz którego dnia? -
Kociarka wrote:Zbadam na pewno. W sumie nigdy nie sprawdzałam żadnego hormonu. Zawsze byłam takim okazem zdrowia i wychodziłam z założenia, że z hormonami na pewno też wszystko git. Jak widać może już nie jest tak dobrze. Może tak jak u Seli 7 cykl to cykl słabego proga;)
A tak serio dzuewczyny kiedy zbadać? Liczyć 7 dni od tej rzekomej owulacji, która wyszła na teście czy bez różnicy już teraz którego dnia?Kociarka lubi tę wiadomość
-
Czytam dziś newsa - Cameron Diaz lat 47 urodziła
Rozenek- lat 40 w ciąży
Marczuk-Pazura 48
Magdalena Różdżka 41....
Czyli dla mnie też jest szansa😂
Dziś kumpela z klasy ze szkoły średniej zaprosiła mnie na imprezę z okazji 40 urodzin...
pojechałabym ale nie zostawię mojego cycoholika na tyle dni...
Bo to w moich stronach rodzinnych.
300 km od obecnego miejsca zamieszkania... -
Betti37 wrote:Czytam dziś newsa - Cameron Diaz lat 47 urodziła
Rozenek- lat 40 w ciąży
Marczuk-Pazura 48
Magdalena Różdżka 41....
Dziś kumpela z klasy ze szkoły średniej zaprosiła mnie na imprezę z okazji 40 urodzin...
300 km od obecnego miejsca zamieszkania...
Jest jakies boom chyba na takie pozne rodzicielstwo 🤔 w pracy mam babke co ma 42 i stara sie o pierwsze. -
Rucola wrote:Kociarka ja już wyszłam z wprawy, ale liczyłabym, ze dziś jest 3dpo i poszłabym na proga w piątek
-
Betti37 wrote:Czytam dziś newsa - Cameron Diaz lat 47 urodziła
Rozenek- lat 40 w ciąży
Marczuk-Pazura 48
Magdalena Różdżka 41....
300 km od obecnego miejsca zamieszkania...
To fakt, że późne rodzicielstwo jest teraz w modzie. Czytałam na innym forum, że laska była na jednej sali z 50 latką, która też rodziła pierwsze 😯 -
Kociarka wrote:Cameron Diaz skorzystała z usług surogatki, ale co do reszty się zgadza:) Kurczę a my takie młode i się stresujemy czy się uda
To fakt, że późne rodzicielstwo jest teraz w modzie. Czytałam na innym forum, że laska była na jednej sali z 50 latką, która też rodziła pierwsze 😯
Moja mama ma 50 🤭😂 ale tu na forum widzialam juz dwa wykresy babeczek co oznajmily, ze beda babcia a i tak sie staraja jeszcze o swoje...
A co do staran, przeciez nic straconego! Frajda, ile przyjemnosci 😋😁 jak to na nic? 😏 my w tym cyklu poszalelismy... ze nawet mi bylo zal, ze do owu zabraknie plemnikow 😂🤣🤭 i dobrze, ze nie patrzylismy na to bo jak te torbiele sa to zal byloby tracic okazje :pWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 21:29
Kociarka lubi tę wiadomość
-
Chyba nie tyle moda co styl życia się zmienił... Moja teściowa ma 9 letnią córką i czasem jeszcze się waha czy starać się o kolejne ale ostatnio zrobiła sobie sypialnię i chyba jednak będzie samolubna i nie odda pokoju dziecku xD żyjemy coraz szybciej i coraz więcej jest rozstań, rozwodów... I przez to coraz później mamy czas lub partnera żeby mieć dziecko08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Cos w tym jest. Ale nie wiem jakbym sie czula jakbym miala miec teraz rodzenstwo kolejne 🤭
-
Seli wrote:Jest jakies boom chyba na takie pozne rodzicielstwo 🤔 w pracy mam babke co ma 42 i stara sie o pierwsze.
Rozenek i Marczuk Pazura wiem że na pewno po ivf...
Staraly się długo...
Rozenek chciała z nowym mężem ale poprzednie dzieci też z ivf...teraz zanim się udało poroniła 2 razy... -
Kociarka wrote:Cameron Diaz skorzystała z usług surogatki, ale co do reszty się zgadza:) Kurczę a my takie młode i się stresujemy czy się uda
To fakt, że późne rodzicielstwo jest teraz w modzie. Czytałam na innym forum, że laska była na jednej sali z 50 latką, która też rodziła pierwsze 😯
tylko ja o 3 się staram więc to też trochę zmienia postać rzeczy... -
Betti37 wrote:wiesz co nie tyle boom co problemy z płodnościa...
Rozenek i Marczuk Pazura wiem że na pewno po ivf...
Staraly się długo...
Rozenek chciała z nowym mężem ale poprzednie dzieci też z ivf...teraz zanim się udało poroniła 2 razy...
To tez... z mojego watku jest dziewczyna co ma 21, drugie bylo kontrolowana wpadka a o pierwsze 2 lata... -
Seli wrote:Moja mama ma 50 🤭😂 ale tu na forum widzialam juz dwa wykresy babeczek co oznajmily, ze beda babcia a i tak sie staraja jeszcze o swoje...
A co do staran, przeciez nic straconego! Frajda, ile przyjemnosci 😋😁 jak to na nic? 😏 my w tym cyklu poszalelismy... ze nawet mi bylo zal, ze do owu zabraknie plemnikow 😂🤣🤭 i dobrze, ze nie patrzylismy na to bo jak te torbiele sa to zal byloby tracic okazje :p
A co teraz z tymi torbielami? Czy one się same wchłoną? -
Zawsze jest dobry czas na dziecko o ile dziecko jest planowane Co do starań to u nas raczej na plus, mój mąż to potwierdzi :p bo ja ogólnie nie mam jakiegoś szalonego libido#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja podziwiam kobiety co sie decyduja na pozne rodzicielstwo. Duzo tez zalezy od osobowosci. My na drugie zdecydowalismy sie m.in. dlatego tak szybko, ze ja juz przy pierwszym ubolewam ze nie mialam meza w wieku 20 lat i wtedy nie bylam w ciazy kiedy zarwana noc nie robila na mnie wiekszego wrazenia. Niby jestem jeszcze mloda bo przed 30, ale kurcze, no ciezko jest jak mloda zabkuje i nie spi pol nocy, a potem jest trudna w dzien i drzemka tylko na spacerze i to najlepiej w chuscie a nie w wozku, by za lekko nie bylo :p👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020