karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola, ja chyba tak jak Glendolinaa wybrałabym ten wyższy ZUS, jeśli różnica nie jest oczywiście jakas kolosalna.. Przez rok na pewno uda się zajść
Ja odrzuciłam niedawno pracę marzeń, bo pierwsza umowa byłaby na rok na zastępstwo, więc nici z bejbolka.. A teraz mam podobne myśli do Twoich- co jesli w najbliższym czasie nie uda sie zajść.. wtedy będę zmuszona wrócić do starej pracy, która choc uwielbiam, to godziny są do bani -
Seli wrote:Kociarka jaka praca? 😁
Jeśli się nie uda zaciazyc, to chyba rozejrze się za pracą w szkole. Po studiach nie było szans na etat, ale teraz po tych strajkach ponoć wielu nauczycieli zrezygnowało z pracy, więc może będzie łatwiej.
A Ty Seli czym się zajmujesz?
I czy masz juz wyniki proga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:45
-
Dzięki Dziewczyny. Różnica to około 800zl więc sporo, ale gdyby udało mi się zajść to i tak będę do przodu... Porozmawiam z mężem po południu i dam Wam znać co ustaliliśmy... Ale póki co czekam na wizytę u gina jak na zbawienie. Miała być dziś ale lekarz wyjechał na urlop i mam za tydzień. Widocznie tak miało być może w tym tygodniu zrobią się jakieś widoki na owu..
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Hej Dziewczyny, co tam u Was dobrego??
U mnie 17dpo, owulak biały jak śnieg, synek chodzi na adaptacje do żłobka także szału ni ma ;/ Do tego musze się zdecydować na wysokość składki ZUS, bo jestem na własnej działalności i mogę miec niższą, ale przez cały rok bez możliwości zmiany a jakbym zaszła w ciąże to będe mieć lipę a nie macierzyński, ale kto mi da gwarancję ze zajdę?? Eh, czuję sie jakas taka przytłoczona....
I jak tam adaptacja?
Gwarancji nikt ci nie da, wiec najlepiej zdac sie na matematyke. Czy wiecej bys miala pieniedzy np. 2 lata placac nizsza skladke a potem rok maciezynskiego miec marny, czy bardziej by ci sie oplacalo placic 2 lata wyzsza a rok maciezynskiego sensowny? No bo jednak jest duzo wieksze prawdopodobienstwo, skoro juz masz dziecko i na pewnym etapie ew. Skozystalabys z pomocy medyncznek, ze w ciagu 2 lat zajdziesz niz ze nie zajdziesz, no nie?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Seli wrote:U nas 4 raz w zlobku, jutro ma zostac ponad 2h ;p dzis w ogole nie plakal, przezywalam okropnie a on jeszcze spiewal w drodze do domu 😂🤭
Tak, mam torbiele dwie czynnosciowe... Jakos srednio wierze w ciaze. Mam duzy prog, tak mysle. Wymiotowalam dzis 3 razy 😭 mam tak dosyc...
Wyniki mam panelu tarczycowego i lipa straszna prog pewnie bedzie blizej 15...
Polubione ze zwgledu na spiewanie, nie stan zdrowia co rozumiesz pod "lipa straszna"?👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:I jak tam adaptacja?
Gwarancji nikt ci nie da, wiec najlepiej zdac sie na matematyke. Czy wiecej bys miala pieniedzy np. 2 lata placac nizsza skladke a potem rok maciezynskiego miec marny, czy bardziej by ci sie oplacalo placic 2 lata wyzsza a rok maciezynskiego sensowny? No bo jednak jest duzo wieksze prawdopodobienstwo, skoro juz masz dziecko i na pewnym etapie ew. Skozystalabys z pomocy medyncznek, ze w ciagu 2 lat zajdziesz niz ze nie zajdziesz, no nie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kociarka... Nauczycielem jestem 😂🤣 hahaha 🤭 lubie prace z dziecmi ale ogolnie szkoly, papierologii itp. nienawidze a zarabiam tyle co nic. Do konca roku szkolnego niby godziny pracy mam od rana do ok 13-14 ale... wycieczki, wywiadowki, zebrania itp bede do 18-19... od 8... i za to nikt nie zaplaci ;p przed ciaA siedzialam w szkole niemal codziennie od 8 do 18... maz sie wkurzal, ze mniej jestem w domu niz on... a mam duzo do przygotowania... Teraz dyrektorce tez zapowiedzialam, ze bede minimum tyle ile musze... ale jak bedzie to nie wiem 😔 od wrzesnia mialabym na druga zmiane od 11-12 do tak 18.... srednio... Bede szukac od wrzesnia czegos nowego.
Tym_janek lipa bo 3.6, ft3 i ft4 tez gorne granice norm. A nigdy tak nie mialam wysokich...
Proga jeszcze nie mam udalo mi sie pospac 1.5h 😁
Jak ja kazdej w ciazy wspolczuje wymiotow i tego zmeczenia!! I dlaczego ja musze miec takie akcje bez ciazy?! :p hehe -
Hej.
później Was nadrobie a tym czasem...
Byłam u gin obgadac stymulacja clo
Przypominam w skrócie- jeden niedrożny jajowodów i owu tylko po jego stronie zazwyczaj.
Druga córka z 3 inseminacji na drożna stronę (po clo owu z obu jajników)
wrzesień 3 cs bez wspomagania, jedynie suplementacja inozytol +nac i ciąża- niestety strata
teraz 3 cykl po zabiegu i uwaga - jajo znów w lewym czyli po drożnej stronie.
Chyba suplementacja działa...
Problem tego rodzaju teraz że nie da rady dziś nic podziałac...
najwcześniej jutro.
Ostatnio było w niedzielę więc trzeba by jeszcze "dolać " co nie co a tu nie ma jak bo idę na nocke a mąż wróci dopiero przed moim wyjściem...
poza tym dziwnie mało śluzu....
pęcherzyk ma 19 mm więc tuż tuż...
czekam jeszcze na wynik estradiolu żeby zobaczyć czy mam jeszcze trochę czasu...tym_janek lubi tę wiadomość
-
Betti37 wrote:Hej.
później Was nadrobie a tym czasem...
Byłam u gin obgadac stymulacja clo
Przypominam w skrócie- jeden niedrożny jajowodów i owu tylko po jego stronie zazwyczaj.
Druga córka z 3 inseminacji na drożna stronę (po clo owu z obu jajników)
wrzesień 3 cs bez wspomagania, jedynie suplementacja inozytol +nac i ciąża- niestety strata
teraz 3 cykl po zabiegu i uwaga - jajo znów w lewym czyli po drożnej stronie.
Chyba suplementacja działa...
Problem tego rodzaju teraz że nie da rady dziś nic podziałac...
najwcześniej jutro.
Ostatnio było w niedzielę więc trzeba by jeszcze "dolać " co nie co a tu nie ma jak bo idę na nocke a mąż wróci dopiero przed moim wyjściem...
poza tym dziwnie mało śluzu....
pęcherzyk ma 19 mm więc tuż tuż...
czekam jeszcze na wynik estradiolu żeby zobaczyć czy mam jeszcze trochę czasu...Rucola lubi tę wiadomość
-
Betti37 wrote:estradiol 250...czyli już dojrzały...
boję się że pęknie dziś lub jutro rano... -
Czesto mam nizsze temperatury, a lepszy prog niz dzis 🤷♀️ ale 2, 6... to przeszlo moje oczekiwania 😂 tym bardziej, ze dzis non stop wymiotuje a moje piersi wybuchna... myslalam, ze to progesteron powoduje. To jest dzis na pewno 10 dpo i za 2 dni powinnam dostac malpy. Dlatego odstawiam lutke. Nie bede psuc sobie cykli. Przed ciaza mialam 14 dc owu i 18dc i wtedy cykle 26 i 29 dni
-
edka85 wrote:Seli, jaki masz plan zdrowotny na najbliższy czas?
Zaden. Mam dosyc ;p szczegolnie po calym dniu rzygow 😋 -
Seli wrote:Czesto mam nizsze temperatury, a lepszy prog niz dzis 🤷♀️ ale 2, 6... to przeszlo moje oczekiwania 😂 tym bardziej, ze dzis non stop wymiotuje a moje piersi wybuchna... myslalam, ze to progesteron powoduje. To jest dzis na pewno 10 dpo i za 2 dni powinnam dostac malpy. Dlatego odstawiam lutke. Nie bede psuc sobie cykli. Przed ciaza mialam 14 dc owu i 18dc i wtedy cykle 26 i 29 dni#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
To moj nie pierwszy cykl na lutce. Chcialam wspomoc sie po owulacji bo mialam niskie progi ok 6, takich dolegliwosci nie mialam. Gin kazal kontynuuowac lutke bo nie zaszkodzi a moze pomoc sie lepiej wchlonac torbielom.
Zastanawiam sie... ze 19 dc to 5 dpo... 27.5 prog. Czyli jeszcze dwa dni by rosl... i dzis 10 dpo tak szybko by spadl do 2.6? Hmmm... sama nie wiem.
Dziwadlem jestem.
Przerobilam tez w tym cyklu testy ciazowe... pinki, rozne faccelle, apteczne, bobki, nordy... no name... kazdy pokazywal mi od razu bladziocha, niektore nawet ciemnialy. NIGDY WIECEJ NIE ZROBIE TESTU ... serio 😔
Nie mam checi dociekac... o malego staralismy sie 7 cykli. Przez ten czas co miesiac 2-3 wizyty u gina i badania co 2-3 tygodnie, miesiecznie szlo nawet i 2 tysiace. Lekarze rozkladali rece. Bylam u wielu i albo mowili, ze jestem super zdrowa albo, ze nie mam szans nawet na in vitro 🤦♀️ a zaszlam tak po prostu... wiec nie chce tego powtarzac. Trudno... Nie mam wplywu na pewne rzeczy.