karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
tym_janek wrote:Ja podziwiam kobiety co sie decyduja na pozne rodzicielstwo. Duzo tez zalezy od osobowosci. My na drugie zdecydowalismy sie m.in. dlatego tak szybko, ze ja juz przy pierwszym ubolewam ze nie mialam meza w wieku 20 lat i wtedy nie bylam w ciazy kiedy zarwana noc nie robila na mnie wiekszego wrazenia. Niby jestem jeszcze mloda bo przed 30, ale kurcze, no ciezko jest jak mloda zabkuje i nie spi pol nocy, a potem jest trudna w dzien i drzemka tylko na spacerze i to najlepiej w chuscie a nie w wozku, by za lekko nie bylo :p
-
Ja mam spore libidon🤭 na owulacji nie poprzestajemy. I mam nadzieje, ze to nigdy sie nie zmieni 😁😋
Co do torbieli to biore dalej lutke, po 🐒 powinno ich juz nie byc. Jak cos na kontroli bedzie to dostane inne hormony. -
Ja miałam taką bombę 9 cm przy cp. W kolejnym cyklu (tym poronnym po pęknięciu cp) zmniejszyła się do ok. 2 cm, a w następnym (tym ciążowym) nie ma po niej śladu. Dlatego ja wychodzę z założenia, że lepiej przeczekać torbiel niż od razu faszerowac się antykami. A w ogóle z takich ciekawostek to powiem, że miałam teraz owu po tej samej stronie po której najprawdopodobniej była cp (lewy jajowód). Tak więc wszystko już w naturze jest możliwe.
-
edka85 wrote:Ja miałam taką bombę 9 cm przy cp. W kolejnym cyklu (tym poronnym po pęknięciu cp) zmniejszyła się do ok. 2 cm, a w następnym (tym ciążowym) nie ma po niej śladu. Dlatego ja wychodzę z założenia, że lepiej przeczekać torbiel niż od razu faszerowac się antykami. A w ogóle z takich ciekawostek to powiem, że miałam teraz owu po tej samej stronie po której najprawdopodobniej była cp (lewy jajowód). Tak więc wszystko już w naturze jest możliwe.
Jasne. Zalezy od torbieli. Ale te czynnosciowe zazwyczaj same schodza i sa nie grozne
Mnie pierwsza gin faszerowala i co? Dorobilam sie guza -
Szyszunia 89 wrote:Hej dziewczyny, zerkniecie na moj wykres ?
ja już sama nie wiem co to za dziwaczny cykl...
skok temperatury się utrzymuje już dlugo, spadku nie widać ani nie słychać. Duphaston brałam żeby wywołać okres i dalej nic ;(Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
Zbadaj proga,żeby w ogóle sprawdzić, czy była tu owu. Może być też Luf, torbiel, wtedy @ przyjdzie że znacznym opóźnieniem.
Szyszunia 89, Seli lubią tę wiadomość
-
Szyszunia 89 wrote:No kurde zwariuje w tym cyklu chyba... dzięki za odpowiedzi. Może faktycznie to Luf
Miałam podejść do starań na luzie bo i tak wróciłam juz do pracy a tu szalejacy cykl i nadzieja że może jednak ciąża, w co co wątpię... no ale -
Szyszunia 89 wrote:tak, testy negatywne, a temperatura szaleje 🙂
A masz kontakt do gina? Ja bym zbadala proga i zrobila.usg -
Szyszunia 89 wrote:Zrobię proga we środę, a do mego gina kolejka 2/3 tyg
Moze do srody przyjdzieSzyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
Hejo ja ide za godzinke na krew, badac proga. Niby dzis powinien byc 7dpo. Temperatury i wykres mam imponujace, jak nigdy hahaha w ciazy mialam max 36.80 a dzis przekraczam 37 🤣😂
-
Hej Dziewczyny, co tam u Was dobrego??
U mnie 17dpo, owulak biały jak śnieg, synek chodzi na adaptacje do żłobka także szału ni ma ;/ Do tego musze się zdecydować na wysokość składki ZUS, bo jestem na własnej działalności i mogę miec niższą, ale przez cały rok bez możliwości zmiany a jakbym zaszła w ciąże to będe mieć lipę a nie macierzyński, ale kto mi da gwarancję ze zajdę?? Eh, czuję sie jakas taka przytłoczona....
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyHey! U nas mało dobrego niestety. Dziecko mi się drze, nie wiem, czy żeby idą czy co się dzieje.
Seli, może u Ciebie się jakaś ciąża szykuje? Daj znać jak wyniki:) jeśli się nie mylę, to u Ciebie była torbiel w tym cyklu? Ale to chyba nie wyklucza ew. zapłodnienia?
Rucola, ja się tej bieli boje i chyba dlatego nie będę nic sprawdzać testami. Jestem nerwus i bym się stresowała, ze się nie uda, a to nie sprzyja.. tez mam problem, co z praca. Niby jest jeszcze czas, ale muszę myśleć powoli, co z mała. Mam umowę do października, wiec najlepiej byłoby zajść w ciąże teraz. Inaczej muszę wrócić ze względu na kredyt, a tam praca spoko, ale nie przy dziecku. Pracuje się od 8 do 22, 7 dni w tygodniu. elastyczny czas pracy. A ja wolałabym jednak rutynę. A nie chce szukać nowej pracy, kiedy wiem, ze chce się starać o dziecko. Tez mnie to przytłacza, nie wiem, co robić.
Jak wyglada taka adaptacja w żłobku?
Do kiedy musisz podjąć decyzje o wysokosci składki? Kurde, ja bym chyba wzięła ta wyższa, ale z drugiej strony z ciąża może nie być tak łatwo i strata kasy. Pewnie duża różnica?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 11:41
-
U nas 4 raz w zlobku, jutro ma zostac ponad 2h ;p dzis w ogole nie plakal, przezywalam okropnie a on jeszcze spiewal w drodze do domu 😂🤭
Tak, mam torbiele dwie czynnosciowe... Jakos srednio wierze w ciaze. Mam duzy prog, tak mysle. Wymiotowalam dzis 3 razy 😭 mam tak dosyc...
Wyniki mam panelu tarczycowego i lipa straszna prog pewnie bedzie blizej 15...tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWyglada na to, ze maly zadowolony;) Pewnie z kazdym razem i mamie bedzie latwiej;)
Jesli prog wyszedl wysoki, to wskazuje, ze owulacja raczej byla, tak? Widze ze stopki, ze u Ciebie bardziej zlozony problem jest niestety.. A wymioty z jakiego powodu? Wspolczuje, ze sie tak meczysz.. -
Mi bedzie ciezej niz jemu jak widac
Albo w 14 dc albo 17 dc mialam owu... badalam w 19dc peoga i byl 27... wiec dzis albo 7dpo albo 10... zobaczymy ile jest. Wymioty i mdlosci pewnie przez proga choc przes okresem miewam wymioty... ale to w dzien okresu albo dzien przed...