X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z drugim podejściem do owu w jednym cyklu? To możliwe? Bo 3 dni temu miałam ból jajników i pozytywny test owu, a jak już wspomniałam tempka bez zmian. Wczoraj i przedwczoraj zrobiłam testy i biało, A dziś znowu krecha zaczyna się pojawiać.. Kurczę szkoda że nie mam możliwości pójścia do gina /

ja miewałam takie podejścia, nawet 3 razy w cyklu

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli rozpiętość czasowa moich cykli bez stymulacji to 33-46dni, ale aktualnie myslę ze wpływ ma tez karmienie piersią. Odnoszę wrażenie, ze mój organizm jest bardzo wrażliwy na prolaktyne i jesli pomimo 3 wartościowych owulacji (będę badać proga 7dpo) nie zajde to na wiosnę odstawiam Małego. Po stymulacjach clo moje cykle trwały 27-28dni a po letrozolu 31-33dni.
    Kociarka biodostępność B12 jest niska zarówno z tabletek jak i z pozywienia, dlatego kupuje preparaty, które mają 1000% dziennego zaptrzebowania ;) nigdy nie miałam niedoborów, zawsze jestem w górnej granicy normy a suplementuję okresowo. Z ciekawostek napiszę Ci, ze odkryto 100% roslinne źródło B12, więcej info w linku :)
    https://vege.com.pl/2020/01/03/odkryto-nowe-calkowicie-roslinne-zrodlo-b12/

kkasia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy odstawię... Póki co i tak nie jest źle ale nie wyobrażam sobie usypiania bez cyca xD

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Seli rozpiętość czasowa moich cykli bez stymulacji to 33-46dni, ale aktualnie myslę ze wpływ ma tez karmienie piersią. Odnoszę wrażenie, ze mój organizm jest bardzo wrażliwy na prolaktyne i jesli pomimo 3 wartościowych owulacji (będę badać proga 7dpo) nie zajde to na wiosnę odstawiam Małego. Po stymulacjach clo moje cykle trwały 27-28dni a po letrozolu 31-33dni.
    Kociarka biodostępność B12 jest niska zarówno z tabletek jak i z pozywienia, dlatego kupuje preparaty, które mają 1000% dziennego zaptrzebowania ;) nigdy nie miałam niedoborów, zawsze jestem w górnej granicy normy a suplementuję okresowo. Z ciekawostek napiszę Ci, ze odkryto 100% roslinne źródło B12, więcej info w linku :)
    https://vege.com.pl/2020/01/03/odkryto-nowe-calkowicie-roslinne-zrodlo-b12/
    O jaaa! I to niepozorna rzesa wodna 😯 A całe życie uczyli nas, że b12 jest tylko i wyłącznie zwierzęcego pochodzenia. No to się naukowcy pomylili :)
    Ja też będę powoli myśleć o odstawieniu małego, choć wcale jeszcze nie chciałam :/ w dzień jest ok, ale pół nocy wisi na piersi.. Będę badać proga za kilka dni i może sprawdzę też prolaktyne przy okazji. Czy prolaktyna powinna być badania w określonym dniu cyklu czy to bez różnicy? Wiem, że najlepiej rano i na czczo

• edka85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badałam prolaktynę ok. godz. 10, jakieś dwie godziny po karmieniu. I była baaardzo niska (7,7 ng).

Kociarka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka co do B12 to jest nazywana witaminą brudu :P jest produkowana przez bakterie, które zyły w organizmach zwierząt przed erą masowej antybiotykoterapii zarówno tej prewencyjnej jak i leczniczej u zwierzat. Aktualnie mięsożercy maja takie same niedobory co roślinożercy i u wszystkich wskazana jest suplementacja :)
    Chyba tez zbadam sobie prolaktynę jak pójdę na progesteron. Oczywiście o ile szanowna owulacja nadejdzie....
    Zawsze mnie dołowało to, że ja zawsze czekałam na ta owu, nadzieje miałam już od 10dc i zazwyczaj kiedy już ją traciłam to bach, 2 tłuste krechy na owulaku. Przy kp pewnie będzie jeszcze trudniej ;/ 14go stycznia mam wizytę u gina to musze z nim obgadac wszystko. Nie chcę Wam marudzić, ale tak bardzo chciałabym tak po prostu normalnie zajść w ciążę....

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kociarka co do B12 to jest nazywana witaminą brudu :P jest produkowana przez bakterie, które zyły w organizmach zwierząt przed erą masowej antybiotykoterapii zarówno tej prewencyjnej jak i leczniczej u zwierzat. Aktualnie mięsożercy maja takie same niedobory co roślinożercy i u wszystkich wskazana jest suplementacja :)
    Chyba tez zbadam sobie prolaktynę jak pójdę na progesteron. Oczywiście o ile szanowna owulacja nadejdzie....
    Zawsze mnie dołowało to, że ja zawsze czekałam na ta owu, nadzieje miałam już od 10dc i zazwyczaj kiedy już ją traciłam to bach, 2 tłuste krechy na owulaku. Przy kp pewnie będzie jeszcze trudniej ;/ 14go stycznia mam wizytę u gina to musze z nim obgadac wszystko. Nie chcę Wam marudzić, ale tak bardzo chciałabym tak po prostu normalnie zajść w ciążę....
    Ja mam to samo:/ ostatnio coraz częściej łapie doly i myślę, że już nigdy nie zajde w ciążę 😿
    Rucola pogadaj z ginem koniecznie. Ja miałam wizytę m-c temu, ale źle trafiłam (wizyta na ubezpieczenie na pierwszy możliwy termin) i babka nie powiedziała mi dosłownie nic oprócz tego, że koniecznie mam odstawić małego, bo teraz takie karmienie to nic nie daje.
    Ciężko znaleźć dobrego ginekologa..
    Też już mnie wkurzaja te długie cykle, nie wiadomo kiedy się owulacji spodziewać, albo sie spoznia, albo w ogóle jej nie ma, wszystko rozregulowane :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Ja mam to samo:/ ostatnio coraz częściej łapie doly i myślę, że już nigdy nie zajde w ciążę 😿
    Rucola pogadaj z ginem koniecznie. Ja miałam wizytę m-c temu, ale źle trafiłam (wizyta na ubezpieczenie na pierwszy możliwy termin) i babka nie powiedziała mi dosłownie nic oprócz tego, że koniecznie mam odstawić małego, bo teraz takie karmienie to nic nie daje.
    Ciężko znaleźć dobrego ginekologa..
    Też już mnie wkurzaja te długie cykle, nie wiadomo kiedy się owulacji spodziewać, albo sie spoznia, albo w ogóle jej nie ma, wszystko rozregulowane :/
    Ja mam super gina, prowadził mnie zanim zaszłam, zlecał wszystkie możliwe badania, konsultował wyniki... Nie chcę się nakręcać negatywnie ale dziś mam jakiś spadek formy psychicznej,bo miałam nadzieję że po ciąży hormony zaczną mi jakoś lepiej pracować, ponoć to częste przy PCOS a tu pewnie będzie jasna dupa. No nic, trzeba spiąć poslady i do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 23:25

Synek 💚 31.08.2018r.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze to lepsze działanie hormonow w pcos po ciazy to miejska legenda. Sama mam pcos i po ciazy absolutnie nic sie nie zmienilo i u 2 moich kolezanek tak samo. Niby sie slyszy, ze po ciazy jest lepiej ale jakos nigdy nie spotkalam konkretnej osoby ktorej by to dotyczylo. Ani w zyciu normalnie ani tu na forum :/ wiecej juz zmiana diety i stylu zycia u dziewczyn zdzialala niz ciaza jako taka.

Rucola lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O endometriozie tez takie legendy... "ciaza pania wyleczy"... taaa jest jeszcze gorzej :/ i na grupie wsparcia z tego co czytam to u wiekszosci ciaza zaostrza endo :/ a odkad pamietam slyszalam, ze bede po zdrowa 😂 ok, dziecko to cud, ciaza w pewnych momentach jest cudowna... ale gloryfikuje i koloryzuje sie ja za mocno... ile to czasem stresu, bolu, meczarni, wymiotow i innych takich 🤭 i jeszcze "ciaza to nie choroba", co ja w ciazy nie chcialam robic... a w wiekszosci musialam sie oszczedzac albo lezalam bo tak mnie sponiewierala 😂🤣 hehehe

Odbieglam od tematu 🤭

Jejuuu.... nie moge spac. Caly dzien mi nie dobrze. A po pizzy wymiotowalam... I tak bede chodzic do 🐒 czesto mam mdlosci ale nie az tak... i boli mnie ten jajnik.

To sobie pomarudzilam 😁

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widzę wszystkie miałyśmy jakiś zły dzień:) Oby dziś było lepiej. Ja mam dziś 4 dzień po rzekomej owulacji i temp 36,64 :/ Krecha na tescie też jakas jaśniejsza, więc nie robię sobie nadziei na drugie podejście tym bardziej że już 26 dc. Jest sens badac w tym cyklu proga czy bez owulacji nie ma po co?

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka jak nie zbadasz to sie nie dowiesz czy byla ;) a jakie tempki byly przed? Ja przed ciaza mialam wlasnie kolo 60-70 a po widze, ze mam duze skoki i wieksze tempki.

dZhdp1.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka a jak wiarygodne są te Twoje pomiary? Nie wstajesz w nocy do Małego? Codziennie mierzysz o tej samej? Ja z uwagi na nocne pobudki odpuszczam mierzenie i jednak wolę zrobić progesteron.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierze dopiero pierwszy cykl i to nie od początku. Zaraz postaram się wkleić mój wykres i powiecie czy nie jest jakiś dziwny ;) Temp ciut się od wczoraj podniosła ale chyba nie na tyle, by świadczyło to o przebytej owulacji... Może się mylę, ale czy nie powinno być koło 36,8-37?
    Mierze koło 8 przed wstanie z łóżka więc myślę, że pomiar dość wiarygodny. Od pierwszego karmienia nocnego czyli 1:30-2:00 syn śpi już ze mną, więc nie wstaje w nocy. A czy temp nie powinna być po owulacji cały czas podwyższona? Bo np. gdy teraz zmierzyłam to jest 36,06 ... Już nic nie wiem :/

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jak się dodaje załącznik?:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlatwiej na zapodaj ;p i "na forum" i wklejasz bbcode

dZhdp1.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o podstawowa temperature ciala, ta mozna zmierzyc w trakcie snu lub zaraz po przebudzeniu. Po owulacji jest "skok" o minimum 0,2 stopnia, niektorzy uwazaja, ze o 0,3 stopnia przez 3 dni od ostatnich chyba 4 dni (?) nizszych temperatur. W ciagu dnia moze sie mnieniac na wyzsza/nizsza.

W moich jedynych owulacyjnych cyklach raz mialam niskie na poziomie 36,3, a wysokie 36,7. Teraz nie mierzylam regularnie ale z ciekawosci kilka razy i niskie mialam gdzies w okolicach 36,0- 36,1 a po ovu byly 36,4, dzien po pozytywnym tescie mialam 36,6. Takze roznie bywa.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Chodzi o podstawowa temperature ciala, ta mozna zmierzyc w trakcie snu lub zaraz po przebudzeniu. Po owulacji jest "skok" o minimum 0,2 stopnia, niektorzy uwazaja, ze o 0,3 stopnia przez 3 dni od ostatnich chyba 4 dni (?) nizszych temperatur. W ciagu dnia moze sie mnieniac na wyzsza/nizsza.

W moich jedynych owulacyjnych cyklach raz mialam niskie na poziomie 36,3, a wysokie 36,7. Teraz nie mierzylam regularnie ale z ciekawosci kilka razy i niskie mialam gdzies w okolicach 36,0- 36,1 a po ovu byly 36,4, dzien po pozytywnym tescie mialam 36,6. Takze roznie bywa.

O, to miewam podobnie niskie temperatury :D ja normalnie czesto mam 36 albo 35.6 🤭 i Gabrys jak sie okazuje tez jest niskotemperaturowcem. 36 ma czesto bo przy 37 widze, ze bardzo zle sie czuje i u niego to podgoraczkowy juz.

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    de576438efae.jpg

Zobaczymy czy udało się dodać:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    de576438efae.jpg

Zobaczymy czy udało się dodać:)

Duze zeby... nie wyglada na owulacyjny 🤔 a ktory to po porodzie? Do trzech moze byc bez owu

dZhdp1.png

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ