WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak staraliśmy się o Igę to tez robiłam testy owulacyjne. Już zapomniałam, ze sam stres z tego był. A udało się, jak stwierdziliśmy, ze jak ma być, to będzie:) i chyba z takim luzem trzeba podejść i tym razem;)
    Skoro takie karmienie w czasie @ to norma, to nie będę się martwić:) Chyba, ze młoda wyssie mi sutki, wyciąga je już na kilka dobrych cm;D

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku przy okresie kp bylo masakryczne. Bolesne dla mnie ale i mniej mleka. Teraz od 3 cykli jest lepiej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I testy owu nie potwierdzaja jej ;) mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manhattan, ja tylko wtrace abys wstrzymala sie min. 4 mc, bo po cc w przypadku ciazy przed uplywem 9 mc od ciecia (a wielu lekarzy uwaza wrecz rok) istnieje ogromne ryzyko pekniecia macicy. A to grozi utrata dziecka, macicy a w najgorszym scenariuszu zycia. Wiem, ze o pierwsza ciaze pewnie dlugo sie straliscie i chcecie zaczac jak najszybciej, ale na prawde nie warto ryzykowac.

Wazniejsze jest aby zejsc z karmien dziennych niz nocnych.

Ja sobie troche poplakalam i juz mi lepiej. Maz postanowil wziac wolne w pracy na wtorek i srode abym ja mogla sie wyspac i odpaczac bez noszenia naszych slodkich 11 kg przez te najblizsze 5 dni.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I testy owu nie potwierdzaja jej ;) mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie ;)
    Potwierdzam, że pozytywne testy owu nie oznaczają, że owulacja na pewno była. W tym cyklu 3 dni temu dwie tłuste krechy, więc cieszyłam się jak głupia, że wszystko ok A tempka nie pozostawiła mi złudzeń .. Aż do teraz koło 36,2-36,5:/ Gdyby była owu raczej już by wzrosła przez te kilka dni ech. Progesteron zbadam dla pewności

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷‍♀️

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek dobrze, ze maz Cie odciazy :) wyleguj sie ile mozesz 🤗

tym_janek lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷‍♀️
    Przy takim progu myślę, że nie ma opcji, żeby nie było owulacji.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.

A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁

Seli, Rucola, Kinga13, tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Przy takim progu myślę, że nie ma opcji, żeby nie było owulacji.

Gin mowi, ze moze lutka... ale nie wyklucza 🤷‍♀️

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.

A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁

Gratulacje 🤗

dZhdp1.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ogromne graulacje! super, ze wszystko dobrze!
    Tym_janek rozumiem gorsze samopoczucie, jaki mały nie byłby ten człowieczek, to jest dla Ciebie strata. Trzymaj się :*
    Glendolina u mnie @ nie miała wpływu na ilośc pokarmu, ale przyszła jak młody miał prawie 16 miesięcy więc też już niedużo Go karmiłam/karmię bo jestem dopiero 2 tyg po pierwszej @ :P
    Ja cały czas robię testy owulacyjne, temperatury nie mierzę. Jak wyczuję owulację to tydzień później pójdę zbadać progesteron. jesli chodzi o suple to biore wit D3, wapń,B12, kwas foliowy, mioinozytol, koenzym Q10, NAC i cynk. Wszystko pod kątem polepszenia jakości owulacji, bo mam podejrzenie PCOS.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka, gratulacje ;)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manhattan wrote:
    Cześć dziewczyny!

Od niedawna śledzę Wasz wątek.

Ja 5,5 msc po CC. Pierwsza ciąża była cudem, gdyż u męża b. duże problemy z nasieniem.

Niedługo(za2-3msc o ile wróci okres) chcielibyśmy przymierzyć się do starań o rodzeństwo dla Tadzia :)

Syn to straszny cycoholik, aż się trzęsie za cycy :D W ciągu dnia mam wrażenie, że jest przy piersi non stop. Noce są za to idealne. Ostatnie karmienie 20:00 a kolejne 7:00. Czytałam, że brak nocnych karmień sprzyja szybszemu wróceniu owu, któraś z Was ma takie doświadczenia i może potwierdzić?
    karmię głównie w nocy. córka 17 mcy
    owu wróciła po 7 mcach od porodu, w okolicy rozszerzania diety. i nawet udało się w ciążę zajść...na krótko ale...

• Manhattan Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek masz 100% racji :)

W nast tyg ide go gin, żeby zrobił mi hormony i usg, żeby zobaczyć jak się tam wszystko w środku goi

ps. trzymaj się po stracie i ciesz zdrowym okruszkiem :*

Pytanie:

Czy przed wróceniem @ miałyście wcześniej jakieś objawy zwiastujące?

Ja od 2 tyg mam lekkie bóle podbrzusza jak przy owu ale może sobie jakoś wkręcam... Dodatkowo wrócił mi jako taki sluz bo wcześniej to była sahara, że nie było mowy nawet o zbliżeniach z mężem. Też tak któraś miała?

Problem męski:

Nigdy nieleczone wnętrostwo
    Morfologia 0% - 24.09.2018
    Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
    Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018

18.07.2019 Tadzio <3 <3 <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie pobolewania... ale nie wiem jak je okreslic 🤔

dZhdp1.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często miałam pobolewania podbrzusza, śluz miałam praktycznie od poczatku. Ogólnie nie spodziewałam się, ze az tyle czasu spędzę bez @ :D Swoją drogą u mnie dziś 14dc, śluzu mało, owulak negatywny.... w zasadzie to standard bo własnych owu nie miewałam przed 20dc. Zobaczymy jak będzie tym razem...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a ilu dniowe masz cykle?

Kociarka jak tam?

Któraś w ogole testuje? 😏

Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Rucola a ilu dniowe masz cykle?

Kociarka jak tam?

Któraś w ogole testuje? 😏

Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄
    Współczuję:/
    Ja chyba nie mam po co testować, dziś 25 dc a temp 36,64 .. wyższa o 0,2 więc to żaden skok. Zbadam ten prog tak dla własnej pewności, bo w sumie nigdy nie badałam.

Rucola a propos suplementów, które przyjmujesz. Nie, wiem czy wiesz ale przyswajalnosc wit b12 z tabletek wynosi około 5% 🙄 Ja gdy miałam lekki niedobor to lekarz kazał brać zastrzyki. Zrobiłam 2 w ciągu 2 m-cy i poprawa natychmiastowa

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z drugim podejściem do owu w jednym cyklu? To możliwe? Bo 3 dni temu miałam ból jajników i pozytywny test owu, a jak już wspomniałam tempka bez zmian. Wczoraj i przedwczoraj zrobiłam testy i biało, A dziś znowu krecha zaczyna się pojawiać.. Kurczę szkoda że nie mam możliwości pójścia do gina /

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ