X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak staraliśmy się o Igę to tez robiłam testy owulacyjne. Już zapomniałam, ze sam stres z tego był. A udało się, jak stwierdziliśmy, ze jak ma być, to będzie:) i chyba z takim luzem trzeba podejść i tym razem;)
    Skoro takie karmienie w czasie @ to norma, to nie będę się martwić:) Chyba, ze młoda wyssie mi sutki, wyciąga je już na kilka dobrych cm;D

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku przy okresie kp bylo masakryczne. Bolesne dla mnie ale i mniej mleka. Teraz od 3 cykli jest lepiej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I testy owu nie potwierdzaja jej ;) mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manhattan, ja tylko wtrace abys wstrzymala sie min. 4 mc, bo po cc w przypadku ciazy przed uplywem 9 mc od ciecia (a wielu lekarzy uwaza wrecz rok) istnieje ogromne ryzyko pekniecia macicy. A to grozi utrata dziecka, macicy a w najgorszym scenariuszu zycia. Wiem, ze o pierwsza ciaze pewnie dlugo sie straliscie i chcecie zaczac jak najszybciej, ale na prawde nie warto ryzykowac.

Wazniejsze jest aby zejsc z karmien dziennych niz nocnych.

Ja sobie troche poplakalam i juz mi lepiej. Maz postanowil wziac wolne w pracy na wtorek i srode abym ja mogla sie wyspac i odpaczac bez noszenia naszych slodkich 11 kg przez te najblizsze 5 dni.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    I testy owu nie potwierdzaja jej ;) mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie ;)
    Potwierdzam, że pozytywne testy owu nie oznaczają, że owulacja na pewno była. W tym cyklu 3 dni temu dwie tłuste krechy, więc cieszyłam się jak głupia, że wszystko ok A tempka nie pozostawiła mi złudzeń .. Aż do teraz koło 36,2-36,5:/ Gdyby była owu raczej już by wzrosła przez te kilka dni ech. Progesteron zbadam dla pewności

Seli lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷‍♀️

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek dobrze, ze maz Cie odciazy :) wyleguj sie ile mozesz 🤗

tym_janek lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷‍♀️
    Przy takim progu myślę, że nie ma opcji, żeby nie było owulacji.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.

A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁

Seli, Rucola, Kinga13, tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Przy takim progu myślę, że nie ma opcji, żeby nie było owulacji.

Gin mowi, ze moze lutka... ale nie wyklucza 🤷‍♀️

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.

A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁

Gratulacje 🤗

dZhdp1.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka ogromne graulacje! super, ze wszystko dobrze!
    Tym_janek rozumiem gorsze samopoczucie, jaki mały nie byłby ten człowieczek, to jest dla Ciebie strata. Trzymaj się :*
    Glendolina u mnie @ nie miała wpływu na ilośc pokarmu, ale przyszła jak młody miał prawie 16 miesięcy więc też już niedużo Go karmiłam/karmię bo jestem dopiero 2 tyg po pierwszej @ :P
    Ja cały czas robię testy owulacyjne, temperatury nie mierzę. Jak wyczuję owulację to tydzień później pójdę zbadać progesteron. jesli chodzi o suple to biore wit D3, wapń,B12, kwas foliowy, mioinozytol, koenzym Q10, NAC i cynk. Wszystko pod kątem polepszenia jakości owulacji, bo mam podejrzenie PCOS.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka, gratulacje ;)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manhattan wrote:
    Cześć dziewczyny!

Od niedawna śledzę Wasz wątek.

Ja 5,5 msc po CC. Pierwsza ciąża była cudem, gdyż u męża b. duże problemy z nasieniem.

Niedługo(za2-3msc o ile wróci okres) chcielibyśmy przymierzyć się do starań o rodzeństwo dla Tadzia :)

Syn to straszny cycoholik, aż się trzęsie za cycy :D W ciągu dnia mam wrażenie, że jest przy piersi non stop. Noce są za to idealne. Ostatnie karmienie 20:00 a kolejne 7:00. Czytałam, że brak nocnych karmień sprzyja szybszemu wróceniu owu, któraś z Was ma takie doświadczenia i może potwierdzić?
    karmię głównie w nocy. córka 17 mcy
    owu wróciła po 7 mcach od porodu, w okolicy rozszerzania diety. i nawet udało się w ciążę zajść...na krótko ale...

• Manhattan Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymianek masz 100% racji :)

W nast tyg ide go gin, żeby zrobił mi hormony i usg, żeby zobaczyć jak się tam wszystko w środku goi

ps. trzymaj się po stracie i ciesz zdrowym okruszkiem :*

Pytanie:

Czy przed wróceniem @ miałyście wcześniej jakieś objawy zwiastujące?

Ja od 2 tyg mam lekkie bóle podbrzusza jak przy owu ale może sobie jakoś wkręcam... Dodatkowo wrócił mi jako taki sluz bo wcześniej to była sahara, że nie było mowy nawet o zbliżeniach z mężem. Też tak któraś miała?

Problem męski:

Nigdy nieleczone wnętrostwo
    Morfologia 0% - 24.09.2018
    Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
    Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018

18.07.2019 Tadzio <3 <3 <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie pobolewania... ale nie wiem jak je okreslic 🤔

dZhdp1.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja często miałam pobolewania podbrzusza, śluz miałam praktycznie od poczatku. Ogólnie nie spodziewałam się, ze az tyle czasu spędzę bez @ :D Swoją drogą u mnie dziś 14dc, śluzu mało, owulak negatywny.... w zasadzie to standard bo własnych owu nie miewałam przed 20dc. Zobaczymy jak będzie tym razem...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola a ilu dniowe masz cykle?

Kociarka jak tam?

Któraś w ogole testuje? 😏

Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Rucola a ilu dniowe masz cykle?

Kociarka jak tam?

Któraś w ogole testuje? 😏

Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄
    Współczuję:/
    Ja chyba nie mam po co testować, dziś 25 dc a temp 36,64 .. wyższa o 0,2 więc to żaden skok. Zbadam ten prog tak dla własnej pewności, bo w sumie nigdy nie badałam.

Rucola a propos suplementów, które przyjmujesz. Nie, wiem czy wiesz ale przyswajalnosc wit b12 z tabletek wynosi około 5% 🙄 Ja gdy miałam lekki niedobor to lekarz kazał brać zastrzyki. Zrobiłam 2 w ciągu 2 m-cy i poprawa natychmiastowa

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z drugim podejściem do owu w jednym cyklu? To możliwe? Bo 3 dni temu miałam ból jajników i pozytywny test owu, a jak już wspomniałam tempka bez zmian. Wczoraj i przedwczoraj zrobiłam testy i biało, A dziś znowu krecha zaczyna się pojawiać.. Kurczę szkoda że nie mam możliwości pójścia do gina /

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ