karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak staraliśmy się o Igę to tez robiłam testy owulacyjne. Już zapomniałam, ze sam stres z tego był. A udało się, jak stwierdziliśmy, ze jak ma być, to będzie:) i chyba z takim luzem trzeba podejść i tym razem;)
Skoro takie karmienie w czasie @ to norma, to nie będę się martwić Chyba, ze młoda wyssie mi sutki, wyciąga je już na kilka dobrych cm;D -
Na poczatku przy okresie kp bylo masakryczne. Bolesne dla mnie ale i mniej mleka. Teraz od 3 cykli jest lepiej.
-
I testy owu nie potwierdzaja jej mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie
-
Manhattan, ja tylko wtrace abys wstrzymala sie min. 4 mc, bo po cc w przypadku ciazy przed uplywem 9 mc od ciecia (a wielu lekarzy uwaza wrecz rok) istnieje ogromne ryzyko pekniecia macicy. A to grozi utrata dziecka, macicy a w najgorszym scenariuszu zycia. Wiem, ze o pierwsza ciaze pewnie dlugo sie straliscie i chcecie zaczac jak najszybciej, ale na prawde nie warto ryzykowac.
Wazniejsze jest aby zejsc z karmien dziennych niz nocnych.
Ja sobie troche poplakalam i juz mi lepiej. Maz postanowil wziac wolne w pracy na wtorek i srode abym ja mogla sie wyspac i odpaczac bez noszenia naszych slodkich 11 kg przez te najblizsze 5 dni.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Seli wrote:I testy owu nie potwierdzaja jej mozna 7 dpo sprawdzic progesteron, mierzyc tempke... Albo tak jak piszesz co ma byc to niech bedzie
Seli lubi tę wiadomość
-
Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷♀️
-
Tym_janek dobrze, ze maz Cie odciazy wyleguj sie ile mozesz 🤗
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Mi wyjatkowo testy owu nie wyszly w tym cyklu a proga mam 27 🤔 niby biore lutke ale ostatnio na lutce mialam 3 :p i tempka skoczyla, cycki bolaly i sluz sie zgadzal w sumie 🤷♀️
-
Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.
A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁Seli, Rucola, Kinga13, tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość
-
Kociarka wrote:Przy takim progu myślę, że nie ma opcji, żeby nie było owulacji.
Gin mowi, ze moze lutka... ale nie wyklucza 🤷♀️ -
edka85 wrote:Tymianek, najważniejsze, że jeden dzieć jest mocny i zdrowy.
A ja widziałam dziś mikro człowieka 3 mm z bijącym sercem! 😁
Gratulacje 🤗 -
Edka ogromne graulacje! super, ze wszystko dobrze!
Tym_janek rozumiem gorsze samopoczucie, jaki mały nie byłby ten człowieczek, to jest dla Ciebie strata. Trzymaj się :*
Glendolina u mnie @ nie miała wpływu na ilośc pokarmu, ale przyszła jak młody miał prawie 16 miesięcy więc też już niedużo Go karmiłam/karmię bo jestem dopiero 2 tyg po pierwszej @
Ja cały czas robię testy owulacyjne, temperatury nie mierzę. Jak wyczuję owulację to tydzień później pójdę zbadać progesteron. jesli chodzi o suple to biore wit D3, wapń,B12, kwas foliowy, mioinozytol, koenzym Q10, NAC i cynk. Wszystko pod kątem polepszenia jakości owulacji, bo mam podejrzenie PCOS.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Manhattan wrote:Cześć dziewczyny!
Od niedawna śledzę Wasz wątek.
Ja 5,5 msc po CC. Pierwsza ciąża była cudem, gdyż u męża b. duże problemy z nasieniem.
Niedługo(za2-3msc o ile wróci okres) chcielibyśmy przymierzyć się do starań o rodzeństwo dla Tadzia
Syn to straszny cycoholik, aż się trzęsie za cycy W ciągu dnia mam wrażenie, że jest przy piersi non stop. Noce są za to idealne. Ostatnie karmienie 20:00 a kolejne 7:00. Czytałam, że brak nocnych karmień sprzyja szybszemu wróceniu owu, któraś z Was ma takie doświadczenia i może potwierdzić?
owu wróciła po 7 mcach od porodu, w okolicy rozszerzania diety. i nawet udało się w ciążę zajść...na krótko ale... -
Tymianek masz 100% racji
W nast tyg ide go gin, żeby zrobił mi hormony i usg, żeby zobaczyć jak się tam wszystko w środku goi
ps. trzymaj się po stracie i ciesz zdrowym okruszkiem :*
Pytanie:
Czy przed wróceniem @ miałyście wcześniej jakieś objawy zwiastujące?
Ja od 2 tyg mam lekkie bóle podbrzusza jak przy owu ale może sobie jakoś wkręcam... Dodatkowo wrócił mi jako taki sluz bo wcześniej to była sahara, że nie było mowy nawet o zbliżeniach z mężem. Też tak któraś miała?
Problem męski:
Nigdy nieleczone wnętrostwo
Morfologia 0% - 24.09.2018
Plemniki w ejakulacie 15 mln - 24.09.2018
Żylaki powrózka nasiennego - operacja 29.10.2018
18.07.2019 Tadzio -
Ja mialam takie pobolewania... ale nie wiem jak je okreslic 🤔
-
Ja często miałam pobolewania podbrzusza, śluz miałam praktycznie od poczatku. Ogólnie nie spodziewałam się, ze az tyle czasu spędzę bez @ Swoją drogą u mnie dziś 14dc, śluzu mało, owulak negatywny.... w zasadzie to standard bo własnych owu nie miewałam przed 20dc. Zobaczymy jak będzie tym razem...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola a ilu dniowe masz cykle?
Kociarka jak tam?
Któraś w ogole testuje? 😏
Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄 -
Seli wrote:Rucola a ilu dniowe masz cykle?
Kociarka jak tam?
Któraś w ogole testuje? 😏
Ja mam przeokropne mdlosci 🤢 ale to przy takim progu jak nigdy mnie nie dziwi 🙄
Ja chyba nie mam po co testować, dziś 25 dc a temp 36,64 .. wyższa o 0,2 więc to żaden skok. Zbadam ten prog tak dla własnej pewności, bo w sumie nigdy nie badałam.
Rucola a propos suplementów, które przyjmujesz. Nie, wiem czy wiesz ale przyswajalnosc wit b12 z tabletek wynosi około 5% 🙄 Ja gdy miałam lekki niedobor to lekarz kazał brać zastrzyki. Zrobiłam 2 w ciągu 2 m-cy i poprawa natychmiastowa -
Dziewczyny a jak to jest z drugim podejściem do owu w jednym cyklu? To możliwe? Bo 3 dni temu miałam ból jajników i pozytywny test owu, a jak już wspomniałam tempka bez zmian. Wczoraj i przedwczoraj zrobiłam testy i biało, A dziś znowu krecha zaczyna się pojawiać.. Kurczę szkoda że nie mam możliwości pójścia do gina /