karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola wrote:dzień dobry dziewczyny! nie wiem czy się Wam chwaliłam ale złapałam jakiegoś syfa chyba na basenie w zeszłą niedzielę, bo od wtorku swędzi mnie niemiłosiernie i pojawiły sie upławy. Od wczoraj zaczęłam kurację Gynoxinem i jest poprawa ale to chyba za słabe działo. Zamierzam wziąć flukonazol doustnie, emkowi tez zapodam, tylko zastanawiam się jak to się ma do tematu starań. macie jakieś doświadczenie w temacie?
ja miałam ogromne problemy swego czasu i dopiero kuracja długotrwała fluko pomogła ale właśnie ze wzg na starania zdecydowałam przerwac chociaż miałam brać z pół roku dawkę podtrzymująca bodajże raz w mcu.. -
Rucola wrote:dzień dobry dziewczyny! nie wiem czy się Wam chwaliłam ale złapałam jakiegoś syfa chyba na basenie w zeszłą niedzielę, bo od wtorku swędzi mnie niemiłosiernie i pojawiły sie upławy. Od wczoraj zaczęłam kurację Gynoxinem i jest poprawa ale to chyba za słabe działo. Zamierzam wziąć flukonazol doustnie, emkowi tez zapodam, tylko zastanawiam się jak to się ma do tematu starań. macie jakieś doświadczenie w temacie?
-
Dzięki Dziewczyny. Ostatni gynoxin wzięłam rano, 2 godz. później flukonazol doustnie a przed chwilą provag i będe się nim faszerować. Z tego, co czytałam to te leki nie mają wpływu na płodność, ale wolę odczekać kilka dni, ale owulak jak na złość ciemnieje.... Upławów nie ma, śluz już raczej czysty i dość obfity. Zobaczymy co przyniosą kolejne godziny.... Bardzo szkoda mi zmarnowac cykl
ale z drugiej strony nie chcę narażac potencjalnego Maluszka. Niby w ciąży leczy się infekcje, więc nie może być to takie szkodliwe... Mózg mi normalnie paruje. Ogólnie mam gorszy czas, Mały źle śpi, ma katar , mamoze i regres snu i mam wrażenie, ze jeszcze się stresuje żłobkiem. Trudny czas dla mnie nastał....
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Dzięki Dziewczyny. Ostatni gynoxin wzięłam rano, 2 godz. później flukonazol doustnie a przed chwilą provag i będe się nim faszerować. Z tego, co czytałam to te leki nie mają wpływu na płodność, ale wolę odczekać kilka dni, ale owulak jak na złość ciemnieje.... Upławów nie ma, śluz już raczej czysty i dość obfity. Zobaczymy co przyniosą kolejne godziny.... Bardzo szkoda mi zmarnowac cykl
ale z drugiej strony nie chcę narażac potencjalnego Maluszka. Niby w ciąży leczy się infekcje, więc nie może być to takie szkodliwe... Mózg mi normalnie paruje. Ogólnie mam gorszy czas, Mały źle śpi, ma katar , mamoze i regres snu i mam wrażenie, ze jeszcze się stresuje żłobkiem. Trudny czas dla mnie nastał....
Pociesze Cię że u nas w nocy podobnie- wybudzanie co godzinę, a nad ranem wiszenie na piersi ..Rucola lubi tę wiadomość
-
U nas goraczka, dreszcze...
Rucola a robilas wymaz? Czy na oslep sie leczysz? Mysle, ze jesli na plodnosc nie ma wplywu to na poczatek ciazy tez nie... Przez pierwsze dwa tygodnie kropek jest jakby niezalezny. Pisze o tym mamaginekolog - fachowo bardziej.Rucola lubi tę wiadomość
-
Seli leczę się na własną rękę, z receptami nie mam problemu a wizytę u gina dopiero we wtorek bez mozliwości przyspieszenia ale objawy mineły totalnie, śluz mam już czyściutki i typowo płodny.
Kociarka dzieki :* Pewnie nie odpuścimy, ale krecha na owulaku rano była ciemniejsza niż teraz, więc do owu pewnie jeszcze chwila, ale aktualnie mi to na rękę. Czekałam 20 dni to poczekam jeszcze kilkaKociarka, Seli lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Seli leczę się na własną rękę, z receptami nie mam problemu a wizytę u gina dopiero we wtorek bez mozliwości przyspieszenia ale objawy mineły totalnie, śluz mam już czyściutki i typowo płodny.
Kociarka dzieki :* Pewnie nie odpuścimy, ale krecha na owulaku rano była ciemniejsza niż teraz, więc do owu pewnie jeszcze chwila, ale aktualnie mi to na rękę. Czekałam 20 dni to poczekam jeszcze kilka
Moze cos lekkiego byloogolnie polecam vigantyl c dopochowa masc. Zakwasza srodowisko i mozna ja od czasu do czasu zastosowac....
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nie pomogę przy tych lekach niestety aż tak się nie znam.
My ten cykl odpuscilismy trochę szkoda ale mamy sporo problemów na głowie, też mała chora ja się nie najlepiej czuje. Stwierdziliśmy że nic na siłę.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Rucola wrote:Seli dzięki za cynk, ale póki co odpuszczę ten Vitagyn C, bo u mnie już wszystko ok i czekam na pozytyw na owulaku
On jest nie jako lek ale i jako wyrownanie ph i stosowanie jako prewencjaale lepiej uzywac tez po owu bo on zakwasza wiec nie lubia takiego srodowiska plemniki.
Veri u nas tez choroby... mlody mega katar zolty i goraczka -
Nie ogarniam...
we wtorek pęcherzyk 19 mm i estradiol 250 czyli pęcherzyk już tuż tuż do pękniecia
ale zupełnie brak śluzu płodnego...
podzialalismy wtorek środa.
czwartek już nie bo mąż chory i jak wróciłam z pracy o 23 już spał. Wczoraj umieral
a dziś co? 17 dc i śluz płodny...
i ja już nic nie ogarniam...
nigdy nie miałam tak późno owu...
śluz płodny był zazwyczaj już kilka dni przed owu.
a teraz wygląda jakby dopiero dni płodne się zaczynały...
pęcherzyk ok.27 mm to taki na granicy że przejrzaly...
tylko jajnika już nie czuje czyli wygląda że pękł bo jak rośnie to pobolewa mnie. takie rozpieranie...
mąż dalej umiera...
Także nie ufam już chyba ani monitoringowi ani organizmowi...
w sumie teraz to usg tak przy okazji bo od przyszłego cyklu próbuje znów ze stymulacja więc nie sprawdzę czy pękł...
-
Kociarka, co to znaczy, że coś tam widać? Ciąża i kropka. Ja czekam na wrześniówkach na ciebie.
Kociarka lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Kociarka, co to znaczy, że coś tam widać? Ciąża i kropka. Ja czekam na wrześniówkach na ciebie.
Dziekuje za wiare Edka :*
Ja mam cały czas mieszane uczucia, bo objawów żadnych i ta temp wciąż niewysoka, max 36,8. A wczorajszy test jakby wyrazniejszy niz z dzis dlatego jeszcze nie chce się nastawiac. Zresztą to dopiero 11 dpo jeśli dobrze mi się wydawalo co do owu, więc trzeba poczekać
Rucola, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:U nas czwarty dzień bez piersi. Smutno mi
A moze i starszak wtedy się też załapie
Kinga13 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Kociarka wrote:https://naforum.zapodaj.net/68bfdf3ed7eb.jpg.html https://naforum.zapodaj.net/6c5f37a439e3.jpg.html
Dziekuje za wiare Edka :*
Ja mam cały czas mieszane uczucia, bo objawów żadnych i ta temp wciąż niewysoka, max 36,8. A wczorajszy test jakby wyrazniejszy niz z dzis dlatego jeszcze nie chce się nastawiac. Zresztą to dopiero 11 dpo jeśli dobrze mi się wydawalo co do owu, więc trzeba poczekać
Piekna kreseczka! Nie zaden cień! Gratulacje!
Kociarka lubi tę wiadomość