karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga to jednak dziewczyny? Ostatnio pisałaś nam tutaj, że wygląda na 2 facetów, chyba, że coś przeoczyłam
Kociarka dziękuję za wiarę :* Ja niestety nauczona doświadczeniem nie umiem wierzyć, że po prostu się uda choć w głębi serca tli się nadzieja... W sumie oboje z mężem jesteśmy przebadani i w aktualnej sytuacji nie ma jako tako przeciwskazan do zajścia ale jakoś tak po prostu boję się... Nie umiem tego ubrać w słowa ale jak się uda to będę przeszczęśliwa!!!
Ja mam wrażenie że u mnie już po owu, wczoraj na noc czułam ucisk w podbrzuszu a rano już wszystko ok a owulaki dalej pozytywne. Najważniejsze że udało się podziałaćMoże wieczorem poprawimy jak Młody się położy przyzwoicie.
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Kinga to jednak dziewczyny? Ostatnio pisałaś nam tutaj, że wygląda na 2 facetów, chyba, że coś przeoczyłam
Kociarka dziękuję za wiarę :* Ja niestety nauczona doświadczeniem nie umiem wierzyć, że po prostu się uda choć w głębi serca tli się nadzieja... W sumie oboje z mężem jesteśmy przebadani i w aktualnej sytuacji nie ma jako tako przeciwskazan do zajścia ale jakoś tak po prostu boję się... Nie umiem tego ubrać w słowa ale jak się uda to będę przeszczęśliwa!!!
Ja mam wrażenie że u mnie już po owu, wczoraj na noc czułam ucisk w podbrzuszu a rano już wszystko ok a owulaki dalej pozytywne. Najważniejsze że udało się podziałaćMoże wieczorem poprawimy jak Młody się położy przyzwoicie.
Rucola, uda się zobaczysz. Jak nie w tym cyklu, to w następnym. U mnie to 5 cykl i też już tracilam nadzieję. Na początku grudnia zaczęłam za Waszą porada brac mio-inozytol i jeść za dwóch (czyli dbać o siebie) no i chyba się udało. Choć na razie nie chce zapeszać.
Co do owulakow to u mnie był pozytywny 31.12 i 01.01 więc podziwialiśmy w te 2 dni a później juz odpoczynek zasłużony:) -
Seli wrote:Rozpisalam sie i mi skasowalo 😭
Moja na pewno nie ;p nie ma szans. U mnie to nie kp.... Juz godze sie z tym. Tym bardziej, ze wciaz wymiotuje i mam mdlosci 😔
Moj zarowno cyca jak i stalych je... on potrafil dwa male golabki zjesc i cycem po minucie dojesc 🤭
Mam tez metlik w glowie bo na grupie wsparcia ostatnio dziewczyny pisaly jak operacja sprawila, ze jest gorzej.... I po 2 miesiacach musza miec kolejne...
Nie wiem jakiego typu jest to operacja, ale może pogadaj że swoim lekarzem czy u Ciebie jest to konieczne i czy na pewno pomoże. Ja generalnie jestem zdania, że operacja to tylko w razie konieczności. Od 5 czy 6 lat mam kamienie w pęcherzyku zolciowym i internista od razu dal skierowanie na zabieg usunięcia woreczka, na który nie poszłam. Nie żałuję. Nie mam wiekszych objawów bólowych a woreczek nadal spełnia swoją rolę. Domyślam sie, że to zupełnie inny typ operacji jak u Ciebie i nie zaden problem ginekologiczny ale tak mi się nasunęło, że lepiej rozważyć plusy i minusy, żeby nie pogorszyc sprawy. -
O kurczę, myślałam, że pisałam Wam, że dziewczynki xD ze znakiem zodiaku to nie do końca wiadomo, będzie cc więc nastawiam się na maj jednak bardziej, a ciekawe czy nie zachce im się wyskoczyć szybciej
Będzie Nelka i LilkaRucola, Kociarka, tym_janek lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Kociarka wrote:Ale Ci zazdroszczę tego małego zarloka:)
Nie wiem jakiego typu jest to operacja, ale może pogadaj że swoim lekarzem czy u Ciebie jest to konieczne i czy na pewno pomoże. Ja generalnie jestem zdania, że operacja to tylko w razie konieczności. Od 5 czy 6 lat mam kamienie w pęcherzyku zolciowym i internista od razu dal skierowanie na zabieg usunięcia woreczka, na który nie poszłam. Nie żałuję. Nie mam wiekszych objawów bólowych a woreczek nadal spełnia swoją rolę. Domyślam sie, że to zupełnie inny typ operacji jak u Ciebie i nie zaden problem ginekologiczny ale tak mi się nasunęło, że lepiej rozważyć plusy i minusy, żeby nie pogorszyc sprawy.
Ja sie bardzo cieszczebo je niemal wszystko i bez wybrzydania. A jest szczuplutki 🤭 duzo spala latajac po mieszkaniu 😂
Operacja nie bylaby u mojego gina. W dodatku jest platna :p mam duzo zrostow, nie wiem jak maja sie ogniska endo. Na usg jedynie widac, ze jajnik jest zrosniety z macica i nieruchomy. U mnie bol jest codzienny... Jesli bym sie zdecydowala na operacje to po trzeba dobrze dobrac leki i bylabym na nich juz.chyba do konca... Ale gwarancji na lepsze zycie tez nie ma. -
Kinga13 wrote:O kurczę, myślałam, że pisałam Wam, że dziewczynki xD ze znakiem zodiaku to nie do końca wiadomo, będzie cc więc nastawiam się na maj jednak bardziej, a ciekawe czy nie zachce im się wyskoczyć szybciej
Będzie Nelka i LilkaKinga13 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Jak narzeczone mojego synka 🤭😂 Nela jest ze żłoba a Lilka od mojej koleżanki
Ostatnio widzielismy sie z Lilka, jak maly podszedl do cyca to ona podbiegla i podwinela sukienke by dac swojego 😂🤣 a ma 13 miesiecy 😋
Rucola, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
Starszy synek i bliźniaczki - idealnie
Ja jutro mam wizyte, troche sie stresuje. Nie wiem, w pierwszej ciazy niby wiedzialam, ze w pierwszym trym. Jest duze ryzyko poronienia, ale jakos nie bralam tego pod uwage nawet. Balam sie czy genetyczne wyjdzie ok, ale czy sie ciaza rozwija to jakos nie mialam watpliwosci. Teraz nie wiem dlaczego ale mam stres i cala mase obaw i na te wizyty chodze z tzw. Dusza na ramieniu.Kinga13 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Dziewczyny
Starszy synek i bliźniaczki - idealnie
Ja jutro mam wizyte, troche sie stresuje. Nie wiem, w pierwszej ciazy niby wiedzialam, ze w pierwszym trym. Jest duze ryzyko poronienia, ale jakos nie bralam tego pod uwage nawet. Balam sie czy genetyczne wyjdzie ok, ale czy sie ciaza rozwija to jakos nie mialam watpliwosci. Teraz nie wiem dlaczego ale mam stres i cala mase obaw i na te wizyty chodze z tzw. Dusza na ramieniu.
ja w 1 ciąży totalny luz.
druga -stres od starań, nieprawidłowe papa
3...nie zdążyłam się nacieszyć.
Trzymam kciuki za wizytę.
Musi być dobrze😘
-
Tymianek, pewnie podświadomie masz w głowie ten obumarły pęcherzyk i boisz się o drugie dziecko. Spokojnie. Na ostatniej wizycie serce mu biło jak dzwon, więc doskonale sobie radzi 😉 a ile w ogóle mm miał maluch ostatnio?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Dziękuję
wizyta dopiero o 20, do tego czasu jajko zniose chyba. Ostatnio miał centymetr.
Jeszcze dzisiaj w nocy mala tak szalala z zebami, ze spalam lacznie 4h i doslownie padam na pysk. Juz myslalam, ze bedzie koniec, bo przebila sie ostatnia z czworek i juz tylko dorastac mialy, a tu pach, kły na dole wychodza 😑 Jutro ma przyjechac moja mama i zostaje do niedzieli, doczekac sie juz nie moge. Co prawda z nockami mi nie pomoze, ale przynajmniej bede mogla odespac z rana...Kociarka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Dziękuję
wizyta dopiero o 20, do tego czasu jajko zniose chyba. Ostatnio miał centymetr.
Jeszcze dzisiaj w nocy mala tak szalala z zebami, ze spalam lacznie 4h i doslownie padam na pysk. Juz myslalam, ze bedzie koniec, bo przebila sie ostatnia z czworek i juz tylko dorastac mialy, a tu pach, kły na dole wychodza 😑 Jutro ma przyjechac moja mama i zostaje do niedzieli, doczekac sie juz nie moge. Co prawda z nockami mi nie pomoze, ale przynajmniej bede mogla odespac z rana...
Ja w pierwszej ciąży tez niczym się nie przejmowałam. Wszystko było nowe, człowiek był mniej świadomy to i mniej się denerwowal.. A teraz już na tym etapie schizuje, wiec co bedzie później.. 🙃Szyszunia 89 lubi tę wiadomość
-
Tym_janek kciuki zaciśnięte!! Współczuję nocek
u nas 2 ostatnie noce z pobudką tylko na transfer z łóżeczka, żadego karmienia.... Ale wiadomo, do niczego się nie można przyzwyczajać, szczególnie do dobrego
To były nasze takie 2 pierwsze noce od urodzenia
Jeśli chodzi o imiona to u nas był problem nawet z pierwszymostatecznie synek ma imię Lew, mówimy do Niego Lewko. Jeśli będzie dane mieć jeszcze dziecko to dla synka mam wybranego Tytusa a dla córeczki najprawdopodobniej Różę. Piszę najprawdopodobniej bo bardzo podoba mi się Gloria, ale mąż się raczej nie zgodzi
Synek 💚 31.08.2018r.
Tym_janek kciuki!
U nas mamy od dawna uzgodniona Anastazje 😁 a chlopiec Kajetan. -
Rucola, ale oryginalne imie! Lew
Podoba mi się. Zdrobnienie jakie fajne
Seli, też myślałam o Kajetanie:) Mieliśmy burzliwe obrady ale wstyd się przyznać, mąż wygrał zakład i to on miał prawo głosu 😋 Stanęło na Wojtku. Teraz już się z nim nie zakładam bo zawsze przegrywam;)