X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Ten wątek naprawdę jest szczęśliwy i mam nadzieję, że tak pozostanie:*

Kinga13 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, nie pitol, tylko idź co prędzej na betę, bo chcę cie jak najszybciej dopisać do listy :)

PS. mi się ten link nie wyświetla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 19:01

Kociarka lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kociarka, nie pitol, tylko idź co prędzej na betę, bo chcę cie jak najszybciej dopisać do listy :)

PS. mi się ten link nie wyświetla.

12795e424c3b.jpg

Teraz powinno być ok :) Bete zrobię we wtorek, bo jestem u rodziców na wsi ;)

edka85 lubi tę wiadomość

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wczorajszy.
    fa193250d3be.jpg

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, gratulacje! Jest krecha jak nic :)

Co do końca karmienia to to naturalne, ze jest smutno. Jak cos jest waznym elementem codziennosci i sie konczy to trzeba przejsc po tym swojego rodzaju żałobę zanim przejdzie sie do porzadku dziennego. Ale ten smutek minie, potrzeba czasu.

Ja powoli sie zbieram w sobie aby odstawic mala. Na razie jestem na etapie pomieszania niepewnosci i wyrzutow sumienia, a na drugim biegunie juz mnie sutki tak bola, ze zaczynam sie wsciekac (oczywoscie tylko w swojej glowie) na mala i to mi bardzo nie pasuje. 15,5 mc sie karmimy. Wytrzymam na pewno do 16 mc bo w pon ma szczepienie i nie chce jej dokladac stresow, a potem nie wiem... chyba przyjdzie czas konczyc.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obawy że póki będę karmić to nie zajde więc karmię tylko w niezbędnych momentach...
    U mnie owulak ciemnieje, myślę że jutro będzie pozytyw więc będziemy działać :) Proszę o kciuki bo chciałabym dołączyć do ciężarówek :)

tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym-janek dziękuję i trzymam kciuki za pomyślne i bezbolesne odstawienie:*
    Rucola też miałam takie myśli, że nigdy nie zajde bo naprawdę karmię milion razy na dobę, a może jednak się udało.. Czas pokaże. Za Ciebie trzymam bardzo mocno kciuki :*

Rucola, tym_janek lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, na bank jesteś w ciąży. Za 4-5 dni kreska będzie już taka jak kontrolna.

Rucola, działaj, bo na ciebie też czekam na fiolecie.
    Bierz wirusy 🌬️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:58

Rucola, Kociarka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny :* :*
    Edit. Owulak pozytywny, dzieci zasiane i zobaczymy czy coś urośnie :) Za tydzień w poniedziałek progesteron do badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 09:23

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watek naprawde szczesliwy :) Rucola Twoja kolej 😁

Ja chcialabym tak odstawic do czerwca... Albo chociaz zejsc do 2-3 karmien dziennie. I tli sie nadzieja bo on ladnie je stale i ostatnio mniej tego cyca ale to nadal jest z 10 razy dziennie i 1-5 w nocy 🤭

Powoli konczy mi sie okres :/ jakis taki bardzo skapy mialam... I boje sie, ze na kontroli zobacze te torbiele jednak...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    12795e424c3b.jpg

Teraz powinno być ok :) Bete zrobię we wtorek, bo jestem u rodziców na wsi ;)
    Super. Krecha ciemnieje

Piszecie o odstawieniu...
    a ja póki co dalej twardo kp (17 mcy) i planuję jak się uda karmić tandem😉

Seli, Kociarka lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzyłam o tandemie, ale na chwilę obecną tak bardzo mi na tym nie zależy :)
    Seli kiedy masz wizytę kontrolną?
    Betti jak tam sytuacja "śluzowa"? Dalej płodny?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówię się jak mi się skończy okres.... A w sumie już prawie nie leci... I owulak coś tam pokazuje już. Więc bardzo dziwnie. Mdłości mi nie przeszły z małpą ;/ wczoraj nawet wymiotowałam... A zawsze tak było, że przechodziło... Kiepską noc miałam bo inaczej bym poszła do labo i zobaczyła hormony... I poszła na wizytę z czymś...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, namęczyłam się z tym linkiem żeby też zobaczyć, a tu dalej wrzuciłaś drugi raz xD Gratulacje!

No podobno przy odstawieniu jest taki hormonalny zjazd jak przy baby blues... No i jeszcze to, że odstawiam, bo muszę, wcale tego nie chcę i smutno mi jak widzę jak on tęskni... Tak mu powtarzamy z mężem, że jak już dziewczyny się urodzą to znowu będzie można pić i jeśli będzie chciał to będzie mógł. Ciekawe czy wróci xD

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Watek naprawde szczesliwy :) Rucola Twoja kolej 😁

Ja chcialabym tak odstawic do czerwca... Albo chociaz zejsc do 2-3 karmien dziennie. I tli sie nadzieja bo on ladnie je stale i ostatnio mniej tego cyca ale to nadal jest z 10 razy dziennie i 1-5 w nocy 🤭

Powoli konczy mi sie okres :/ jakis taki bardzo skapy mialam... I boje sie, ze na kontroli zobacze te torbiele jednak...
    Kolej Rucoli i Twoja Seli! Najlepiej równocześnie:) Ja to się boję ostawienia ze względu na to, że mój to straszny niejadek i mam wrażenie że gdyby nie cyc to nic by nie jadł..

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Super. Krecha ciemnieje

Piszecie o odstawieniu...
    a ja póki co dalej twardo kp (17 mcy) i planuję jak się uda karmić tandem😉
    Podziwiam:) Mnie myśl o tandemie przeraża:D

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja też marzyłam o tandemie, ale na chwilę obecną tak bardzo mi na tym nie zależy :)
    Seli kiedy masz wizytę kontrolną?
    Betti jak tam sytuacja "śluzowa"? Dalej płodny?
    dziś już ewidentnie nie...
    więc owu podejrzewam wczoraj...
    niestety zupełnie nie wykorzystalismy szansy...
    po wielkości pęcherzyka i poziomu estradiolu spodziewałam się owu wcześniej to raz...
    a dwa że mąż chory
    ostatni raz był w środę...
    więc dupa zbita

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Kociarka, namęczyłam się z tym linkiem żeby też zobaczyć, a tu dalej wrzuciłaś drugi raz xD Gratulacje!

No podobno przy odstawieniu jest taki hormonalny zjazd jak przy baby blues... No i jeszcze to, że odstawiam, bo muszę, wcale tego nie chcę i smutno mi jak widzę jak on tęskni... Tak mu powtarzamy z mężem, że jak już dziewczyny się urodzą to znowu będzie można pić i jeśli będzie chciał to będzie mógł. Ciekawe czy wroci xD
    :D Dziękuję:*
    Czytałam właśnie na innym forum jak laski po odstawieniu płakały po katach, a maluchy zniosly to o wiele lepiej.
    A na kiedy masz Kinga termin bo chyba przeoczyłam ..? Ciekawe, czy Stas się skusi jeszcze na mleczko:) Wszystko możliwe

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Kolej Rucoli i Twoja Seli! Najlepiej równocześnie:) Ja to się boję ostawienia ze względu na to, że mój to straszny niejadek i mam wrażenie że gdyby nie cyc to nic by nie jadł..

Rozpisalam sie i mi skasowalo 😭

Moja na pewno nie ;p nie ma szans. U mnie to nie kp.... Juz godze sie z tym. Tym bardziej, ze wciaz wymiotuje i mam mdlosci 😔
    Moj zarowno cyca jak i stalych je... on potrafil dwa male golabki zjesc i cycem po minucie dojesc 🤭

Mam tez metlik w glowie bo na grupie wsparcia ostatnio dziewczyny pisaly jak operacja sprawila, ze jest gorzej.... I po 2 miesiacach musza miec kolejne...

dZhdp1.png

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam termin na 09.06

Kociarka, Rucola lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ