X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka wrote:
    Rucola, ale oryginalne imie! Lew :) Podoba mi się. Zdrobnienie jakie fajne :)
    Seli, też myślałam o Kajetanie:) Mieliśmy burzliwe obrady ale wstyd się przyznać, mąż wygrał zakład i to on miał prawo głosu 😋 Stanęło na Wojtku. Teraz już się z nim nie zakładam bo zawsze przegrywam;)

Ja przeforsowalam Gabriela 🤭 mial byc Artur ale poznalismy jednego i okazal sie mega oszolomem na tyle, ze maz odpuscil i z braku laku stanelo na moim 😁 a teraz jest dumny bo kolega z pracy mu zazdrosci i powtarza, ze tak samo nazwie syna 😂

Chcialabym miec jeszcze taka dwojke... Poki co nie mam sil na walke z lekarzami i tylko sie modle ;p

Kociarka, Kinga13 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Artur też ładne:) Ale jak juz zle się kojarzy to nie ma bata, żeby tak nazwać;) Ja Seli tez sie modlilam i to prawda, że wiara czyni cuda ❤
    Dziewczyny, a jeszcze mam do Was pytanko. Mam wizytę u gina 04.02. Umówiłam sie, żeby obgadać dalsze działania bo pół roku mija bez ciąży. A tu jeśli wszystko dobrze pójdzie, to wizyta będzie miała inny charakter:) Ale zaczęłam się teraz zastanawiać czy to nie za późno.. Ostatnia @ miałam 11.12 a owu 01.01 i już nie wiem jak liczyć tygodnie 😯 Od dnia @ to będzie 8 tydzień, więc chyba późno.. Ale mam długie cykle i disc późno owu wypadla.. Myślicie, że umówić się wcześniej?
    I jeszcze nasunęło mi się, że w pierwszej ciąży gin dał mi od razu luteine, tak zapobiegawczo . Trochę wypadłam z obiegu i nie wiem, czy to się nadal praktykuje.. On wszystkim pacjentkom w sumie zapisywal bez wskazań. Może powinnam razem z beta zbadać w środę jeszcze raz proga? W 7 dpo wynosił 18. Sorry że Wam tak truje, ale Wy jesteście mega zorientowane w tych tematach, a ja taki tuman 🤦‍♀️

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie zdanie, że jak nie ma potrzeby, to nie ma po co brać lutki. Profilaktyka tu nie działa. Jeśli ciąża się nie rozwija, to i tony dupka nie pomogą. A jak się rozwija, to i z progiem 15 da radę.

Seli, tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie liczylabym od om a od owu. Jesli byla tak jak mowisz to idealnie wypadnie wizyta :)

Kociarka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka liczyłabym od owulacji +2 tygodnie :)
    Myślę, ze warto zbadać progesteron. Ja osobiście sprawdziłabym, bo jeśli tfu tfu tfu coś by się wydarzyło, to mogłabyś mieć do siebie żal, ze mogłaś zrobić coś więcej. Lutka może nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem wizyta wypada idealnie :) a lutki nie ma sensu brac "na wszelki wypadek".

Ja juz po dzisiejszej wizycie, kropek ma 22 mm, serducho bije 177, nawet moglam chwilke posluchac i jakos od razu wszystkie obawy mi przeszly. Dalej na l4. Drugi pecherzyk juz sie wchlonal calkiem, wiec tez juz jestem spokojniejsza, ze nic tam sie nie dzieje. Kolejna wizyta 10.02 i to juz bedzie usg genetyczne. Termin jednak na 21.08 a nie 22.08 (kalkulator w internecie nie uwzglednil, ze w tym roku wypada rok przestepny)

Seli, Rucola, edka85, Kociarka, Betti37, Kinga13 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dla spokoju ducha zbadam proga razem z beta a wizytę zostawiam w terminie:)
    Tym-janek będziesz miała małego Lwa:)❤
    A ja mam dziś mdłości.. Nie wiem czy to nie zbieg okoliczności, bo chyba za wcześnie na taki objaw, hmm.
    Laski a wiecie może gdzie podziewa się Karmiaca? Dawno się nie odzywala ..

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmiąca chyba sobie przerwę od forum zrobiła. Niestety beta jej spadła, wygląda na to, że miała biochemiczna :/

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Karmiąca chyba sobie przerwę od forum zrobiła. Niestety beta jej spadła, wygląda na to, że miała biochemiczna :/
    Nie wiedzialam:( Przykre ://

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, ja tam mdlosci juz mialam 10 dpo, dlatego test tak szybko zrobilam :p
    No rzeczywiscie bedzie Lew, to moze nawet cora przyjmie rodzenstwo chetniej jak sie dowie, ze to maly Lew (Lwy to jej najulubiensze zwierzaki, wszystko co ma lwa to jest super 😂 )

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek gratulacje udanej wizyty!!!!! Super maluszek rośnie :)
    Może Karmiąca do nas wróci? Współczuję jej sytuacji :(
    Mój Lewko jest panną o ironio :P tydzień za późno się na lwa urodził :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Kociarka, ja tam mdlosci juz mialam 10 dpo, dlatego test tak szybko zrobilam :p
    No rzeczywiscie bedzie Lew, to moze nawet cora przyjmie rodzenstwo chetniej jak sie dowie, ze to maly Lew (Lwy to jej najulubiensze zwierzaki, wszystko co ma lwa to jest super 😂 )
    Hehe powiedz córci, że masz w brzuchu małego Lwa, będzie zachwycona 😂
    Faktycznie pamiętam jak pisałaś o mdłościach, ale nie wiedziałam, że to było tak wcześnie 😯

tym_janek lubi tę wiadomość

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Tym_janek gratulacje udanej wizyty!!!!! Super maluszek rośnie :)
    Może Karmiąca do nas wróci? Współczuję jej sytuacji :(
    Mój Lewko jest panną o ironio :P tydzień za późno się na lwa urodził :P
    Lewko spod znaku Lwa to dopiero byłoby polaczenie!:) A ja początkowo chciałam sie umówić na cc na 02.09 czyli w dzień moich urodzin, ale mąż kategorycznie się sprzeciwił. Powiedział, ze dwóch takich nie zniesie 😂 Wiec stanęło na 31.08, ale i tak Wojtuś jest Panna i ma tak samo ciężki charakter jak mamusia 😋

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maz i corka to wagi i zdecydowanie sie rownowaza, on ostoja spokoju a ona to huragan 😅 ja jestem wodnik, jak wiekszosc mojej rodziny w sumie. Nie wiem na ile to geny a na ile znak zodiaku ale wszyscy jestesmy strasznie uparci i wiemy najlepiej 😂 jak sie domyslacie zjazdy rodzinne sa wesole 😁

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie do końca wierzę w te znaki zodiaku, przynajmniej u nas się nie sprawdza.. ja jestem baranem a jestem bardzo ugodowa, emek bliźniak i to samo a po Młodym póki co nie widać, żeby miał jakiś bardzo trudny charakter... Ale nie wiem jak to możliwe, ale koziorozca dość szybko jestem w stanie rozpoznac a skorpionów z doświadczenia się boję :-D

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki: beta 174,88, ale prog 50.5 😯
    Normy proga dla I trymestru to 11-44,3
    Czy powinnam się martwić?

edka85, Seli, Rucola lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka, wymiatasz tym progiem 😁 Jest super. Już go w ogóle nie badaj. No i przychodz do mnie na wątek. Już Ci miejsce przygotowałam.

Kociarka, tym_janek lubią tę wiadomość

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Kociarka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Kociarka, wymiatasz tym progiem 😁 Jest super. Już go w ogóle nie badaj. No i przychodz do mnie na wątek. Już Ci miejsce przygotowałam.
    To trzymaj Edka miejsce jeszcze przez chwilę:) Muszę powtórzyć bete :)
    A taki wysoki prog to nic złego? Już czytam o jakichś zasniadach i tym podobnych i oblewa mnie zimny pot :/

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociarka gratulacje 😊 mysle, ze prog jest ok

dZhdp1.png

• Kociarka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kociarka gratulacje 😊 mysle, ze prog jest ok
    Dziękuję Seli :* W czwartek może razem z beta powtórzę jednak i proga :)

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ