karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kociarka wrote:Rucola, ale oryginalne imie! Lew Podoba mi się. Zdrobnienie jakie fajne
Seli, też myślałam o Kajetanie:) Mieliśmy burzliwe obrady ale wstyd się przyznać, mąż wygrał zakład i to on miał prawo głosu 😋 Stanęło na Wojtku. Teraz już się z nim nie zakładam bo zawsze przegrywam;)
Ja przeforsowalam Gabriela 🤭 mial byc Artur ale poznalismy jednego i okazal sie mega oszolomem na tyle, ze maz odpuscil i z braku laku stanelo na moim 😁 a teraz jest dumny bo kolega z pracy mu zazdrosci i powtarza, ze tak samo nazwie syna 😂
Chcialabym miec jeszcze taka dwojke... Poki co nie mam sil na walke z lekarzami i tylko sie modle ;pKociarka, Kinga13 lubią tę wiadomość
-
Ooo, Artur też ładne:) Ale jak juz zle się kojarzy to nie ma bata, żeby tak nazwać Ja Seli tez sie modlilam i to prawda, że wiara czyni cuda ❤
Dziewczyny, a jeszcze mam do Was pytanko. Mam wizytę u gina 04.02. Umówiłam sie, żeby obgadać dalsze działania bo pół roku mija bez ciąży. A tu jeśli wszystko dobrze pójdzie, to wizyta będzie miała inny charakter:) Ale zaczęłam się teraz zastanawiać czy to nie za późno.. Ostatnia @ miałam 11.12 a owu 01.01 i już nie wiem jak liczyć tygodnie 😯 Od dnia @ to będzie 8 tydzień, więc chyba późno.. Ale mam długie cykle i disc późno owu wypadla.. Myślicie, że umówić się wcześniej?
I jeszcze nasunęło mi się, że w pierwszej ciąży gin dał mi od razu luteine, tak zapobiegawczo . Trochę wypadłam z obiegu i nie wiem, czy to się nadal praktykuje.. On wszystkim pacjentkom w sumie zapisywal bez wskazań. Może powinnam razem z beta zbadać w środę jeszcze raz proga? W 7 dpo wynosił 18. Sorry że Wam tak truje, ale Wy jesteście mega zorientowane w tych tematach, a ja taki tuman 🤦♀️ -
Ja mam takie zdanie, że jak nie ma potrzeby, to nie ma po co brać lutki. Profilaktyka tu nie działa. Jeśli ciąża się nie rozwija, to i tony dupka nie pomogą. A jak się rozwija, to i z progiem 15 da radę.
Seli, tym_janek, Kociarka lubią tę wiadomość
-
Nie liczylabym od om a od owu. Jesli byla tak jak mowisz to idealnie wypadnie wizyta
Kociarka lubi tę wiadomość
-
Kociarka liczyłabym od owulacji +2 tygodnie
Myślę, ze warto zbadać progesteron. Ja osobiście sprawdziłabym, bo jeśli tfu tfu tfu coś by się wydarzyło, to mogłabyś mieć do siebie żal, ze mogłaś zrobić coś więcej. Lutka może nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodziKociarka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Moim zdaniem wizyta wypada idealnie a lutki nie ma sensu brac "na wszelki wypadek".
Ja juz po dzisiejszej wizycie, kropek ma 22 mm, serducho bije 177, nawet moglam chwilke posluchac i jakos od razu wszystkie obawy mi przeszly. Dalej na l4. Drugi pecherzyk juz sie wchlonal calkiem, wiec tez juz jestem spokojniejsza, ze nic tam sie nie dzieje. Kolejna wizyta 10.02 i to juz bedzie usg genetyczne. Termin jednak na 21.08 a nie 22.08 (kalkulator w internecie nie uwzglednil, ze w tym roku wypada rok przestepny)Seli, Rucola, edka85, Kociarka, Betti37, Kinga13 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dzięki dziewczyny. Dla spokoju ducha zbadam proga razem z beta a wizytę zostawiam w terminie:)
Tym-janek będziesz miała małego Lwa:)❤
A ja mam dziś mdłości.. Nie wiem czy to nie zbieg okoliczności, bo chyba za wcześnie na taki objaw, hmm.
Laski a wiecie może gdzie podziewa się Karmiaca? Dawno się nie odzywala ..
-
Karmiąca chyba sobie przerwę od forum zrobiła. Niestety beta jej spadła, wygląda na to, że miała biochemiczna
-
Kociarka, ja tam mdlosci juz mialam 10 dpo, dlatego test tak szybko zrobilam :p
No rzeczywiscie bedzie Lew, to moze nawet cora przyjmie rodzenstwo chetniej jak sie dowie, ze to maly Lew (Lwy to jej najulubiensze zwierzaki, wszystko co ma lwa to jest super 😂 )Kociarka lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Tym_janek gratulacje udanej wizyty!!!!! Super maluszek rośnie
Może Karmiąca do nas wróci? Współczuję jej sytuacji
Mój Lewko jest panną o ironio tydzień za późno się na lwa urodził#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
tym_janek wrote:Kociarka, ja tam mdlosci juz mialam 10 dpo, dlatego test tak szybko zrobilam :p
No rzeczywiscie bedzie Lew, to moze nawet cora przyjmie rodzenstwo chetniej jak sie dowie, ze to maly Lew (Lwy to jej najulubiensze zwierzaki, wszystko co ma lwa to jest super 😂 )
Faktycznie pamiętam jak pisałaś o mdłościach, ale nie wiedziałam, że to było tak wcześnie 😯tym_janek lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Tym_janek gratulacje udanej wizyty!!!!! Super maluszek rośnie
Może Karmiąca do nas wróci? Współczuję jej sytuacji
Mój Lewko jest panną o ironio tydzień za późno się na lwa urodził -
U nas maz i corka to wagi i zdecydowanie sie rownowaza, on ostoja spokoju a ona to huragan 😅 ja jestem wodnik, jak wiekszosc mojej rodziny w sumie. Nie wiem na ile to geny a na ile znak zodiaku ale wszyscy jestesmy strasznie uparci i wiemy najlepiej 😂 jak sie domyslacie zjazdy rodzinne sa wesole 😁
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ja nie do końca wierzę w te znaki zodiaku, przynajmniej u nas się nie sprawdza.. ja jestem baranem a jestem bardzo ugodowa, emek bliźniak i to samo a po Młodym póki co nie widać, żeby miał jakiś bardzo trudny charakter... Ale nie wiem jak to możliwe, ale koziorozca dość szybko jestem w stanie rozpoznac a skorpionów z doświadczenia się boję
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kociarka, wymiatasz tym progiem 😁 Jest super. Już go w ogóle nie badaj. No i przychodz do mnie na wątek. Już Ci miejsce przygotowałam.
Kociarka, tym_janek lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Kociarka, wymiatasz tym progiem 😁 Jest super. Już go w ogóle nie badaj. No i przychodz do mnie na wątek. Już Ci miejsce przygotowałam.
A taki wysoki prog to nic złego? Już czytam o jakichś zasniadach i tym podobnych i oblewa mnie zimny pot -
Kociarka gratulacje 😊 mysle, ze prog jest ok