X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25-ty cykl! Nie mogę uwierzyć 😁

ffffde64ddbb8cb7med.jpg

Rucola, Seli, edka85, RedRose, tym_janek, veritaa, Kociarka, Kinga13 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie pieknie!!! ogromne gratulacje!
    Co ktoś wpada na wątek, to zachodzi :)
    Seli, ociągamy się ;)

Annie1981 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje 🥰

Rucola, bedziesz nastepna 😁 u mnie... szkoda gadac :p

Odkorkowałam się w nocy... I zdycham 🤭 a było tak fajnie i nie bolesnie 😉 plus taki, ze mlody w zlobie a ja moge odlezec.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Annie pieknie!!! ogromne gratulacje!
    Co ktoś wpada na wątek, to zachodzi :)
    Seli, ociągamy się ;)
    Ja na tym wątku jestem dinozaurem 😁 Dziewczyny, z którymi zaczynałam się starać już dawno urodziły, więc to nie do końca tak, że teraz wpadłam, choć chwilę przerwy miałam rzeczywiście 😉

Dziękuję dziewczyny i trzymam kciuki za Was.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Annie, wybacz ale Cię nie pamiętam :) tym bardziej gratuluję!
    Seli o Młodego staraliśmy się 18 cykli więc co jak co, ale ja nie jestem pewniakiem ;)

Annie1981, Katja___ lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    O widzisz Annie, wybacz ale Cię nie pamiętam :) tym bardziej gratuluję!
    Seli o Młodego staraliśmy się 18 cykli więc co jak co, ale ja nie jestem pewniakiem ;)

A to czasem zdarza sie szybciej jak wczesniej bylo trudniej i odwrotnie ;) ja mam duzo zrostow, jeden jajnik... I nie sadze by sie udalo drugi raz. U mnie zaczal sie 11 cykl... o mojego synusia bylo 7 :p a nie bylo problemow i czulam sie dobrze. Mam jeszcze pare cykli takich o... Bo pozniej laparo i hormony.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• RedRose Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no. Ten wątek jest na prawdę szczęśliwy hah gratulacje!

Jezu ufam Tobie
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie! Wiedziałam, że w końcu i Ty przejdziesz na tę drugą stronę! 🍾🍾🍾🍾🍾

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 💕

Seli, no w koncu ruszylo! Jak bedziesz liczyc, dzien odkorkowania jako 1 a tamto potraktujesz jak plamienie, czy liczysz od początku?

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🙂

Chciałam zajrzeć na watek październikowek, ale nie widzę takiego. Nie wiecie o co chodzi, bo chyba już dawno powinien być utworzony (mój TP wychodzi na 14.10.2020)?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Gratulacje 💕

Seli, no w koncu ruszylo! Jak bedziesz liczyc, dzien odkorkowania jako 1 a tamto potraktujesz jak plamienie, czy liczysz od początku?

Od odkorkowania 🤣 niby tamto bylo w terminie... Ale jednak plamienie. Teraz kolejne 5 dni bede zdychac 🤭

dZhdp1.png

• RedRose Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Annie wrześniówek nawet nie znalazłam jak narazie.. To chyba musimy czekać ;)

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie macie takich myśli że jak się urodzi dziecko to już nie będziecie tyle czasu spędzać z tym pierwszym..? Czy to hormony czy co 😅

Jezu ufam Tobie
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Wiesz co Annie wrześniówek nawet nie znalazłam jak narazie.. To chyba musimy czekać ;)
    Wrzesniowki chyba widziałam.
    Zrobiłam mały research i na testowaniu styczniowym jest mało ciąż, a na lutowym się dopiero zaczynają, ale już kilka jest. Może za mało, żeby jeszcze wątek tworzyć, więc trzeba czekać.
    RedRose wrote:
    Dziewczyny nie macie takich myśli że jak się urodzi dziecko to już nie będziecie tyle czasu spędzać z tym pierwszym..? Czy to hormony czy co 😅
    Ja jeszcze jestem w wielkim szoku, więc nie wybiegam tak daleko w przyszłość. Kiedyś jednak już się nad tym zastanawiałam i planuję nosić maluszka w chuście, żeby mieć ręce dla starszaka. Planuję też tandem, żeby córeczka nie czuła się odrzucona i tak bardzo zazdrosna. Dalej to nie wiem. Będę się później zastanawiać.

Który u Ciebie tydzień wychodzi?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    No wypraszam sobie. Mojego wątku nie widać? :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2020,18911,1.html

Annie, dla października też jest https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernik-2020,19090.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 22:06

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Planuję też tandem, żeby córeczka nie czuła się odrzucona i tak bardzo zazdrosna. Dalej to nie wiem. Będę się później zastanawiać
    Tez początkowo myślałam o tandemie, ale z czasem tak mnie zaczęły boleć suty, że teraz rozważam powoli odstawienie. Codziennie karmie go na dobranoc. Ale sprawia mi to taki ból, że chyba za długo już tak nie pociągnę.

age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No wypraszam sobie. Mojego wątku nie widać? :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/wrzesien-2020,18911,1.html

Annie, dla października też jest https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/pazdziernik-2020,19090.html
    Ooo, dziękuję 🙂

Z tandem to u mnie też się okaże jak będzie, ale jestem dobrej myśli 🙂

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• RedRose Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 tydzień.
    Ja próbuje w dzień nie karmić narazie. Mi lekarz powiedział żeby po 1 trymestrze juz lepiej nie karmić. Trochę mu się nie dziwię on dba o to dziecko co noszę w sobie a ja jestem bardzo szczupła i drobna.
    W nocy z czasem chyba spróbujemy kaszki jak nie z butelki to łyżka a jak nie to mm jeśli będzie koniecznie musiała jeść a nie tylko pić.

Jezu ufam Tobie
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    U mnie 5 tydzień.
    Ja próbuje w dzień nie karmić narazie. Mi lekarz powiedział żeby po 1 trymestrze juz lepiej nie karmić. Trochę mu się nie dziwię on dba o to dziecko co noszę w sobie a ja jestem bardzo szczupła i drobna.
    W nocy z czasem chyba spróbujemy kaszki jak nie z butelki to łyżka a jak nie to mm jeśli będzie koniecznie musiała jeść a nie tylko pić.

U mnie dziś 4+0, piąty zaczęty, więc jesteśmy blisko :)

Dlaczego w II trymestrze nie karmić? Chyba większe ryzyko jest w I, a tak na prawdę, jak ciąża nie jest zagrożona to nie ma żadnego ryzyka. Ja takich rad nie będę słuchać 😉

Rucola lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tandem nigdy nie byl opcja, wiec poooowoli się odstawiamy. Siłą rzeczy nie będzie tyle czasu dla starszaka co teraz w konfiguracji 1:1, ale ja tez mam plan duzo chustowac mlodsze aby moc bawic sie ze starsza, a potem szukanie wspolnych aktywnosci gdzie bedzie zadowolona np. ok. 3latka i roczniak. Osobiscie uwazam tez, ze takie myslenie, ze bedzie mniej czasu ze starszym nie jest w pozadku wobec mlodszego. Z mlodszym nigdy nie spedzimy tyle czasu tylko we dwoje co przy pierwszym dziecku i w sumie nikt specjalnie nad tym nie ubolewa, no bo w sumie inaczej sie nie da. Dlatego wydaje mi sie, ze tak jak lagodnie odstawia sie od piersi, tak samo lagodnie trzeba oswajac starszaka z tym czym jest rodzenstwo i co ze soba niesie, a niesie przeciez duzo zmian zarowno na plus jak i na minus dla starszego malucha.

edka85 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ