karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tym co sie staraja to powodzenia a pozostalym mamuskom spokojnej ciazy
ja oddalam sie z forum poniewaz zdrowie nie pozwala
mam zakaz staran - za duze ryzyko i... prawdopodobnie mi juz nie bedzie to dane. Mam niezle namieszane w srodku od endometriozy, mozliwe, ze usuna mi jajnik... A mam juz tylko jeden. Obecnie musze farmakologicznie zatrzymac okres...
-
edka85 wrote:Seli, ja wierzę w tę datę 13 czerwca i że tu wrócisz.
Niestety... Muszę zatrzymać okres. I jakiekolwiek starania. To zagraza zyciu i szanse na zdrowa i donozona ciaze sa nikle... wiec nie moge ryzykowac. A obecnie jajnik jest do odstrzalu 🤷♀️ bede miec menopauze przed trzydziestka 😂
Brak dobrego lekarza i starania po porodzie mnie wykonczyly.
Ciesze sie, ze znalazlam kogos kto mnie dohrze poprowadzi. -
Ale Seli, co się w ogóle dzieje? Co się okazało po konsultacjach?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Ale Seli, co się w ogóle dzieje? Co się okazało po konsultacjach?
Mam guz gornego odcinka jelita grubego zachodzacy na macice i juz tez powoli na jajnik. Wszystko wzrostach, wszystko ze soba zrosniete... na jajniku juz 3 male guzy i torbiele. Na szyjce adenomioza, pewnie duzo ognisk endometriozy wyjdzie na rezonansie.
Muszą przeprowadzić resekcje jelita grubego, wyciac zrosty i co sie da. W tym... wlasciwie i ten jajnik. Mam juz dziecko wiec to chyba zrobia mimo, ze jestem mloda. Ogolnie... Nic tam nie jest dobre 😔 jestem w oplakanym stanie. Stad moje ciagle bole, wymioty, zawroty glowy.
I taka "przyjemnosc" bedzie kosztowac mnie 40 tysiecy...
Dlatego o staraniach teraz nie ma mowy... -
O matko, Seli, to straszne i jeszcze musisz za to płacić? Przecież operacje powinny być zrobione na nfz. To prawda, dziecko już masz, a zdrowie teraz najważniejsze. Musisz być zdrowa właśnie dla Gabrysia.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Seli bardzo mi przykro z powodu takiej diagnozy
mam nadzieję że będzie szansa na uratowanie jajnika. Daj nam proszę znać co u Ciebie się dzieje. Dużo wytrzymałości Ci życzę. Trzymaj się mocno :*
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Na endometriozie prawie nikt się nie zna 😔 a jeszcze jak dotyka jelito to już w ogóle jest problem...
Decyzja o jajniku pewnie wyjaśni się po badaniach i w trakcie operacji. Bo niektore rzeczy widac tylko w jej czasie 🤷♀️ wolalabym zachowac kawalek bo nawet jak wytna wszystko to nie wiadomo kiedy znow sie odnowi... A odnowi sie tak czy siak bo to nieuleczalna choroba.
Niestety mamy malo specjalistow w polsce a Ci co sie tym zajmuja kaza sobie placic duze pieniadze. Z drugiej strony oni maja sprzet i operuje grupa lekarzy specjalizujacej sie tylko w endometriozie. Jestem gotowa zaplacic bo bardzo zle sie czuje... Coraz gorzej i coraz czesciej to.mna trzeba sie opiekowac -
Seli, współczuję, ale jednocześnie trzymam kciuki żebyś niedługo w końcu poczuła się lepiej :*
Seli lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
RedRose wrote:Ojej Annie to szkoda że nie robią ale słyszałam że w UK dużo rzeczy inaczej jeśli chodzi o ginekologię.
Długo już tam mieszkasz?
Seli. Bardzo mi przykro, że tak wyszło, ale wiadomo, Twoje zdrowie najważniejsze. Daj nam znać jak się zakończyła operacja.Seli lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Na razie rezonans, jeszcze inne badania i przygotowanie. Mimo, ze place prywatnie to i tak czeka sie pol roku...
-
Dziewczyny robiłam dziś proga, tydzień po owulacji. Norma do 15.9 a u mnie wyszlo 16,34. możliwa jest ciąża czy za mała różnica ? Sama się podkręcam i pewnie niepotrzebnie. W pierwszej ciąży mialam proga 27 tydzień po owu.
Ale w sumie to i tak się cieszę, ze w ogóle była owulacja 😃😃😃
-
Szyszunia 89 wrote:Dziewczyny robiłam dziś proga, tydzień po owulacji. Norma do 15.9 a u mnie wyszlo 16,34. możliwa jest ciąża czy za mała różnica ? Sama się podkręcam i pewnie niepotrzebnie. W pierwszej ciąży mialam proga 27 tydzień po owu.
Ale w sumie to i tak się cieszę, ze w ogóle była owulacja 😃😃😃tym_janek, Szyszunia 89 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja Dziewczyny 25dc, owu ani widu ani słychu czyli standard sprzed ciąży. Kurcze, denerwuje mnie to ;/ Nie wyobrażam sobie odstawić syna ale nie jestem już bardzo młoda i odwlekanie starań to słaba opcja ;(#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021