karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny tym co sie staraja to powodzenia a pozostalym mamuskom spokojnej ciazy ja oddalam sie z forum poniewaz zdrowie nie pozwala mam zakaz staran - za duze ryzyko i... prawdopodobnie mi juz nie bedzie to dane. Mam niezle namieszane w srodku od endometriozy, mozliwe, ze usuna mi jajnik... A mam juz tylko jeden. Obecnie musze farmakologicznie zatrzymac okres...
-
edka85 wrote:Seli, ja wierzę w tę datę 13 czerwca i że tu wrócisz.
Niestety... Muszę zatrzymać okres. I jakiekolwiek starania. To zagraza zyciu i szanse na zdrowa i donozona ciaze sa nikle... wiec nie moge ryzykowac. A obecnie jajnik jest do odstrzalu 🤷♀️ bede miec menopauze przed trzydziestka 😂
Brak dobrego lekarza i starania po porodzie mnie wykonczyly.
Ciesze sie, ze znalazlam kogos kto mnie dohrze poprowadzi. -
edka85 wrote:Ale Seli, co się w ogóle dzieje? Co się okazało po konsultacjach?
Mam guz gornego odcinka jelita grubego zachodzacy na macice i juz tez powoli na jajnik. Wszystko wzrostach, wszystko ze soba zrosniete... na jajniku juz 3 male guzy i torbiele. Na szyjce adenomioza, pewnie duzo ognisk endometriozy wyjdzie na rezonansie.
Muszą przeprowadzić resekcje jelita grubego, wyciac zrosty i co sie da. W tym... wlasciwie i ten jajnik. Mam juz dziecko wiec to chyba zrobia mimo, ze jestem mloda. Ogolnie... Nic tam nie jest dobre 😔 jestem w oplakanym stanie. Stad moje ciagle bole, wymioty, zawroty glowy.
I taka "przyjemnosc" bedzie kosztowac mnie 40 tysiecy...
Dlatego o staraniach teraz nie ma mowy... -
O matko, Seli, to straszne i jeszcze musisz za to płacić? Przecież operacje powinny być zrobione na nfz. To prawda, dziecko już masz, a zdrowie teraz najważniejsze. Musisz być zdrowa właśnie dla Gabrysia.
-
Seli bardzo mi przykro z powodu takiej diagnozy mam nadzieję że będzie szansa na uratowanie jajnika. Daj nam proszę znać co u Ciebie się dzieje. Dużo wytrzymałości Ci życzę. Trzymaj się mocno :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Na endometriozie prawie nikt się nie zna 😔 a jeszcze jak dotyka jelito to już w ogóle jest problem...
Decyzja o jajniku pewnie wyjaśni się po badaniach i w trakcie operacji. Bo niektore rzeczy widac tylko w jej czasie 🤷♀️ wolalabym zachowac kawalek bo nawet jak wytna wszystko to nie wiadomo kiedy znow sie odnowi... A odnowi sie tak czy siak bo to nieuleczalna choroba.
Niestety mamy malo specjalistow w polsce a Ci co sie tym zajmuja kaza sobie placic duze pieniadze. Z drugiej strony oni maja sprzet i operuje grupa lekarzy specjalizujacej sie tylko w endometriozie. Jestem gotowa zaplacic bo bardzo zle sie czuje... Coraz gorzej i coraz czesciej to.mna trzeba sie opiekowac -
Seli, współczuję, ale jednocześnie trzymam kciuki żebyś niedługo w końcu poczuła się lepiej :*
Seli lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
RedRose wrote:Ojej Annie to szkoda że nie robią ale słyszałam że w UK dużo rzeczy inaczej jeśli chodzi o ginekologię.
Długo już tam mieszkasz?
Seli. Bardzo mi przykro, że tak wyszło, ale wiadomo, Twoje zdrowie najważniejsze. Daj nam znać jak się zakończyła operacja.Seli lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Na razie rezonans, jeszcze inne badania i przygotowanie. Mimo, ze place prywatnie to i tak czeka sie pol roku...
-
Dziewczyny robiłam dziś proga, tydzień po owulacji. Norma do 15.9 a u mnie wyszlo 16,34. możliwa jest ciąża czy za mała różnica ? Sama się podkręcam i pewnie niepotrzebnie. W pierwszej ciąży mialam proga 27 tydzień po owu.
Ale w sumie to i tak się cieszę, ze w ogóle była owulacja 😃😃😃
-
Szyszunia 89 wrote:Dziewczyny robiłam dziś proga, tydzień po owulacji. Norma do 15.9 a u mnie wyszlo 16,34. możliwa jest ciąża czy za mała różnica ? Sama się podkręcam i pewnie niepotrzebnie. W pierwszej ciąży mialam proga 27 tydzień po owu.
Ale w sumie to i tak się cieszę, ze w ogóle była owulacja 😃😃😃tym_janek, Szyszunia 89 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
A ja Dziewczyny 25dc, owu ani widu ani słychu czyli standard sprzed ciąży. Kurcze, denerwuje mnie to ;/ Nie wyobrażam sobie odstawić syna ale nie jestem już bardzo młoda i odwlekanie starań to słaba opcja ;(#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021