karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia1992. Witaj i powodzenia w obecnym cyklu 🙂
Krótka FL niestety ma związek z KP, ale ona z czasem się wydłuża. Tak było u mnie, a karmię do dziś.
Anulka1992. Tutaj to jeszcze jest mało osób, ale jakbyś sobie weszła na grupę na FB - karmienie piersią w ciąży i tandemie, to tam jest zatrzęsienie kobiet, które KP i są w ciąży 🙂
Niepokalanek obniża prolaktynę, która wydziela się przy KP, a może wstrzymywać owulację. Jednak trzeba brać wysokie dawki, bo niskie pobudzają wydzielanie prolaktyny.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1982 jesteś pewna z tym niepokalankiem? Masa dziewczyn tutaj na forum bierze go w małych dawkach i jest zadowolona z efektów. Ja sama w pierwsza ciążę zaszłam e pierwszym cyklu z niepokalankiem s wcześniej prolaktynę miałam trochę podwyższona
-
Anulka1992. Na początku brałam tylko niepokalanka, a po poronieniu okazało się, że mam niskie AMH i brałam kilka suplementów na poprawę jakości komórki jajowej oraz Acard, bo wyszła mi mutacja PAI.
Natalia. Była tu kiedyś na forum dziewczyna, która starała się o maluszka podczas KP. Okazało się, że jest również farmaceutka i właśnie taką informację nam przekazała. Na obniżenie prolaktyny polecała susz albo niepokalanka formie suplementu, zawierajacego min 200mg niepokalanka.
Ponadto podzieliła się linkiem do portalu, na którym sprawdza leki jako farmaceutka. Jest tam napisane:
"Małe dawki niepokalanka pobudzają uwalnianie prolaktyny! Tylko duże dawki niepokalanka hamują uwalnianie prolaktyny! Stąd wynikają sprzeczne informacje literaturowe i różne efekty u pacjentów".
rozanski.li/3252/niepokalanek-vitex-agnus-castus-raz-jeszcze-nowe-spojrzenie-na-rosline/Natalia1992 lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny! Dopiero znalazłam tę grupę.
W styczniu urodziłam i od lipca zaczęłam miesiączkować. W tym cyklu wszystki tak pięknie wyglądało. Wykres idealny i nagle dzisiaj przyszła @.
Ręce mi opadły i smutek bardzo.
Podpowiedzcie proszę jakie badania zrobić na początek? Chciałabym jak najszybciej to ogarnąć i mieć pewność czy wszystko jest w porządku.
W pierwszą ciąże zaszłam przy pierwszym cyklu. A teraz takie cyrki z tym.
Pomóżcie proszę🙏🙏🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 21:28
-
Cześć ja też od lipca miesiączkuje i ciągle mam nieregularne cykle. Krótki czas po porodzie plus karmienie piersią często dają taki obraz. Ja jeszcze do końca roku wstrzymuje się z jakimikolwiek badaniami. Jak się nie uda to będę myśleć. Na razie mierze temperaturę i robię testy owulacyjne
Blanka1988 lubi tę wiadomość
-
Blanka 1988 a który to twój cykl starań? Ja zaczęłam 3 i też narazie poczekam z badaniami bo poprostu czasem potrzeba czasu... Mam nadzieję że się uda jak najszybciej a jak nie to dopiero zacznę myśleć o badaniach i wgl. Mam regularny okres który przyszedł bardzo szybko po połogu także mam cichą nadzieję że wszystko jest ok i że niebawem będę się cieszyć ciąża.
-
Anulka1992 wrote:Blanka 1988 a który to twój cykl starań? Ja zaczęłam 3 i też narazie poczekam z badaniami bo poprostu czasem potrzeba czasu... Mam nadzieję że się uda jak najszybciej a jak nie to dopiero zacznę myśleć o badaniach i wgl. Mam regularny okres który przyszedł bardzo szybko po połogu także mam cichą nadzieję że wszystko jest ok i że niebawem będę się cieszyć ciąża.
Ja teraz mam 5 cykl. Dopiero mi się zaczyna regulować. Mierzę temp. i robię testy owulacyjne i niby wszystko pięknie wygląda na wykresie. Ale efekt żaden.
Dzisiaj mam 3dc i zrobiłam sobie badania, bo nie chce żeby to się tak rozciągało w czasie. Bardzo mnie stresuje i smuci moment w którym przychodzi @.
Z pierwszym dzieckiem udało mi się w 1 cyklu. A teraz jestem taka zawiedziona 🙉😢 -
Natalia1992 wrote:Daj znać potem jak wyszły
Właśnie odebrałam. I wygląda to tak:
FSH 5,09 U/I
LH 6,19 U/I
Estradiol 46,75 pg/ml
Prolaktyna 27,37 ng/m
Testosteron 30,41 ng/dl Zakres referencyjny 6 – 82
Co myślicie? Znacie się na tym? Pierwszy raz robiłam badania hormonów. -
Blanka1988 wrote:Właśnie odebrałam. I wygląda to tak:
FSH 5,09 U/I
LH 6,19 U/I
Estradiol 46,75 pg/ml
Prolaktyna 27,37 ng/m
Testosteron 30,41 ng/dl Zakres referencyjny 6 – 82
Co myślicie? Znacie się na tym? Pierwszy raz robiłam badania hormonów.
Chyba się udało. Prawie 14 miesięcy po porodzie
Piątek cień cienia widoczny tylko pod światło
Sobota plamienie
Niedziela czysto
Poniedziałek jasna druga kreska widoczna
A karmie starszą kilkanaście razy na dobę, teraz chcę ograniczyc
Trzymajcie kciukiNatalia1992, Aishha, Annie1981, Blanka1988 lubią tę wiadomość