karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie poradzę nic. Cykle mam regularne jak przed ciążą. a pierwszy @ dostałam 2tyg po połogu. Myślę że wszystko co się z czasem ureguluje choć w sumie już sporo minęło... Myślę że trzeba być dobrej myśli. Na wszystko jest jakiś sposób. A gin napewno poradzi co z tym zrobić.
-
Anulka1992 oby to było to! Trzymam kciuki kiedy wypada Ci termin kolejnej miesiączki ?
Snowflake moje cykle przed porodem były rozjechane raz 30 a raz 50... Ale nie przeszkodziło mi to w zajściu w ciąże. W udanym cyklu owulację miałam w 35 DC.
Więc moze nie pomogę ale dam nadzieję -
Kolejna @ powinnam dostać 06.12 owulację ( chyba) miałam 16 dc. Dziś mam 20 dc. Nie mierze temp dlatego nie wiem dokładnie kiedy ta owulka była. Tylko domyślam się z objawów i których za wiele nie mam. I z wyliczeń . Bo cykle mam regularne i zakładam że była ona koło połowy cyklu. Tylko teraz tak myślę... W 10dc miałam delikatnie podbarwiony śluz krwią jak się podcieralam czy to mogła być już owulacja?? Chyba nie możliwe...
-
I jeszcze teraz tak myślę że w pierwszej ciąży na każdym USG moje dzieciątko wyglądało lekarzowi na większe niż wynikało z wyliczen ci do tyg ciazy.czy to możliwe że ja mam owulację wcześniej od zawsze a nawet o tym nie wiem? Boże ale jestem ciemna w tych tematach... Ale nakręciłam się że hej. Coś czuję że będzie ogromne rozczarowanie w tym miesiącu...jestem zła sama na siebie że się tak nakręcam...
-
Jesteś rok po porodzie z tego co wcześniej wyczytałam okres masz od kilku ładnych miesięcy tylko no szkoda że takie długie te cykle... Ale czemu od razu te czarne myśli że nie ma owulacji? 😉 Głowa do góry.. masz ja tylko poprostu nie wiadomo ( ciężko nawet obliczyć) w którym momencie. Poprostu trzeba cały czas ♥️ działać z mężem a nóż się trafi na "ten" dzień😊
-
Powiem Wam że ta moja pierwsza ciąża to był jakiś cud Byłam pewna że mam znowu długi cykl i spontanicznie z dnia na dzień umówiłam się do innego gina w 34 dc żeby jakoś wywołać okres. A on do mnie że z usg wynika że dzisiaj albo jutro będzie owulacja. Więc szybko działaliśmy i w końcu się udało po 7 cyklach starań
-
Natalia1992 wrote:Powiem Wam że ta moja pierwsza ciąża to był jakiś cud Byłam pewna że mam znowu długi cykl i spontanicznie z dnia na dzień umówiłam się do innego gina w 34 dc żeby jakoś wywołać okres. A on do mnie że z usg wynika że dzisiaj albo jutro będzie owulacja. Więc szybko działaliśmy i w końcu się udało po 7 cyklach starań
-
Snowflake wrote:Też tego nie wykluczam. Byłabym bardzo, bardzo mile zaskoczona! Wiem, że ciąże są też i z cykli bez @ przy kp, ale po prostu mam wrażenie, że mnie to nie dotyczy. 🙄 Może dlatego, że ani pierwsza ani druga ciąża nie zaskoczyła u nas na pstryknięcie i to gdzieś mi w głowie siedzi...
To oby Anulka1992 ten trzeci cykl był ostatni 🙂🤞