X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie poradzę nic. Cykle mam regularne jak przed ciążą. a pierwszy @ dostałam 2tyg po połogu. Myślę że wszystko co się z czasem ureguluje choć w sumie już sporo minęło... Myślę że trzeba być dobrej myśli. Na wszystko jest jakiś sposób. A gin napewno poradzi co z tym zrobić.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:44

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 oby to było to! Trzymam kciuki :) kiedy wypada Ci termin kolejnej miesiączki ?
    Snowflake moje cykle przed porodem były rozjechane raz 30 a raz 50... Ale nie przeszkodziło mi to w zajściu w ciąże. W udanym cyklu owulację miałam w 35 DC. :D
    Więc moze nie pomogę ale dam nadzieję :)

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:44

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna @ powinnam dostać 06.12 owulację ( chyba) miałam 16 dc. Dziś mam 20 dc. Nie mierze temp dlatego nie wiem dokładnie kiedy ta owulka była. Tylko domyślam się z objawów i których za wiele nie mam. I z wyliczeń . Bo cykle mam regularne i zakładam że była ona koło połowy cyklu. Tylko teraz tak myślę... W 10dc miałam delikatnie podbarwiony śluz krwią jak się podcieralam czy to mogła być już owulacja?? Chyba nie możliwe...

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w sumie na takie bóle ciążowe to chyba by było za wcześnie... Jeżeli to dopiero 4dpo.

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze teraz tak myślę że w pierwszej ciąży na każdym USG moje dzieciątko wyglądało lekarzowi na większe niż wynikało z wyliczen ci do tyg ciazy.czy to możliwe że ja mam owulację wcześniej od zawsze a nawet o tym nie wiem? Boże ale jestem ciemna w tych tematach... Ale nakręciłam się że hej. Coś czuję że będzie ogromne rozczarowanie w tym miesiącu...jestem zła sama na siebie że się tak nakręcam...

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:45

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze 42 DC ... To naprawdę długo.. a @ choć się już do ciebie zbliża ? Coś czujesz? A może wogole nie przyjdzie ?? Tego ci życzę!!! Wszystkim nam życzę! A byłaś już u gina zapytać dlaczego te cykle tak się wydłużają?

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dlaczego być może masz owulacja tylko nie łatwo będzie zgadnąć kiedy.... Jest to mój 3cykl starań...

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś rok po porodzie z tego co wcześniej wyczytałam okres masz od kilku ładnych miesięcy tylko no szkoda że takie długie te cykle... Ale czemu od razu te czarne myśli że nie ma owulacji? 😉 Głowa do góry.. masz ja tylko poprostu nie wiadomo ( ciężko nawet obliczyć) w którym momencie. Poprostu trzeba cały czas ♥️ działać z mężem a nóż się trafi na "ten" dzień😊

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ta moja pierwsza ciąża to był jakiś cud :D Byłam pewna że mam znowu długi cykl i spontanicznie z dnia na dzień umówiłam się do innego gina w 34 dc żeby jakoś wywołać okres. A on do mnie że z usg wynika że dzisiaj albo jutro będzie owulacja. Więc szybko działaliśmy i w końcu się udało po 7 cyklach starań :D

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Powiem Wam że ta moja pierwsza ciąża to był jakiś cud :D Byłam pewna że mam znowu długi cykl i spontanicznie z dnia na dzień umówiłam się do innego gina w 34 dc żeby jakoś wywołać okres. A on do mnie że z usg wynika że dzisiaj albo jutro będzie owulacja. Więc szybko działaliśmy i w końcu się udało po 7 cyklach starań :D
    Ja przed pierwszą ciąża jak odstawiłam tabletki anty to rok robiliśmy z wtedy narzeczonym wszystko tak na luzie co ma być to będzie i nic nie było...aż się zaczęłam martwić że nigdy się nie uda. Później postanowiliśmy że przerywamy to i uważamy bo niebawem mieliśmy brać ślub mieliśmy wznowić próby po weselu. Ale już tak na poważnie. Nie minęło 2miesiace jak znów zaczęliśmy mniej uważać i stwierdziliśmy jak bozia da to będzie a jak nie to po ślubie trzeba będzie coś w tym kierunku więcej zrobić. I w 2 takim cyklu udało się!!! Ja nawet nie myslalm o żadnych owulacjach czy coś... A dodam że mieliśmy słaby miesiąc zmęczeni praca i przygotowaniami do ślubu i robiliśmy♥️ tylko 2 razy!! I suma summarum do ślubu poszłam w 6 miesiacu ciąży😊😊😊 także dla mnie to też taki mały wielki cud😊 jak się naczytam ile niektóre kobiety muszą znieść... A ja miałam ogromne szczęście. A teraz już zaczęli się myślenie patrzenie na objawy i wgl i tak to jest że póki co cisza...

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Też tego nie wykluczam. Byłabym bardzo, bardzo mile zaskoczona! Wiem, że ciąże są też i z cykli bez @ przy kp, ale po prostu mam wrażenie, że mnie to nie dotyczy. 🙄 Może dlatego, że ani pierwsza ani druga ciąża nie zaskoczyła u nas na pstryknięcie i to gdzieś mi w głowie siedzi...
    To oby Anulka1992 ten trzeci cykl był ostatni 🙂🤞
    Ja też w siebie nie wierzę... Tak już mamy my kobiety... Obyśmy wszystkie jak najszybciej zobaczyły 2 magiczne kreski i wkoncu uwierzyły😉

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kolejny dzień kiedy cały czas "czuję" jajniki....eh...martwię się że może to wskazywać na coś złego.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 12:46

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 skoro jest inaczej niż do tej pory to jest nadzieja :)
    U mnie dziś ból owulacyjny i test pozytywny więc zobaczymy czy jutro tempka podskoczy ...

‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ