X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Natalia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Natalia. Trzymam kciuki za wizytę :)

Dziękuję, jeszcze tydzień i zobaczę, co tam właściwie się dzieje.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Pisałam jakiś czas temu, że pierwszą owulacje miałam 6 tyg po porodzie, a okres 8 tyg po porodzie.. Potem była cisza. Nadal karmię piersią, ale rozszerzyłam małej dietę. W nocy karmię przynajmniej 2 razy, za dnia na żądanie, więc dokładnie nie wiem, ale minimum te 4-5 razy. W dzień ojca :D wyszedł mi bezsprzecznie pozytywny test owulacyjny (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), czemu towarzyszyła powalająca ilość śluzu płodnego (co właśnie skłoniło mnie do zrobienia testu). Robiłam testy jeszcze przez 2 dni - kreska jasniala, aż zniknęła. Jajnik mnie boli po dziś dzień. Miała któraś z Was taką turboowulacje po porodzie?
    No i najlepsze, że teoretycznie testować mogę tydzień po owulacji, czyli idealnie w dzień naszego wesela :D :D

farmaceutka77 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad kupnem testów owulacyjnych. Mały wisi na piersi jak noworodek, boję się, czy prolaktyna mi nie zahamuje owu, szczególnie po ostatnim cyklu :( Może testy mi podpowiedzą, czy w ogóle coś się tam jednak dzieje. Polecacie jakieś?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te zielone z allegro od time4baby, koleżankom tez się sprawdzają :)

xnw4krnt7935gj3w.png

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam z allegro, ale takie najzwyklejsze po 1 zł. Lubie te z Rosmanna, ale bym zbankrutowała teraz, gdy robię codziennie.

52Cpp2.png
    SK2np2.png

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Cześć dziewczyny :) Pisałam jakiś czas temu, że pierwszą owulacje miałam 6 tyg po porodzie, a okres 8 tyg po porodzie.. Potem była cisza. Nadal karmię piersią, ale rozszerzyłam małej dietę. W nocy karmię przynajmniej 2 razy, za dnia na żądanie, więc dokładnie nie wiem, ale minimum te 4-5 razy. W dzień ojca :D wyszedł mi bezsprzecznie pozytywny test owulacyjny (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), czemu towarzyszyła powalająca ilość śluzu płodnego (co właśnie skłoniło mnie do zrobienia testu). Robiłam testy jeszcze przez 2 dni - kreska jasniala, aż zniknęła. Jajnik mnie boli po dziś dzień. Miała któraś z Was taką turboowulacje po porodzie?
    No i najlepsze, że teoretycznie testować mogę tydzień po owulacji, czyli idealnie w dzień naszego wesela :D :D

Pozostaje mi trzymać kciuki za pozytywny test :-)

U mnie jeszcze się nie może wszystko rozbujać. Niby jakiś test owulacyjny kiedyś wyszedł pozytywny, jajnik bolał, ale ani ciąży, ani okresu z tego nie ma. Teraz znowu boli jajnik, ale owulki bieluśkie :-/

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea. U mnie po porodzie też bardzo dobrze ze śluzem. Przed porodem brałam wiesiołek i piłam siemię lniane. Teraz nie robię nic a śluz mam o wiele lepszy niż wtedy.

Kehlana. Ja używam testów z eBay. Zawsze mi ładnie pokazywały owu, zarówno podczas pierwszych starań jak i teraz.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Casjopea. U mnie po porodzie też bardzo dobrze ze śluzem. Przed porodem brałam wiesiołek i piłam siemię lniane. Teraz nie robię nic a śluz mam o wiele lepszy niż wtedy.

Kehlana. Ja używam testów z eBay. Zawsze mi ładnie pokazywały owu, zarówno podczas pierwszych starań jak i teraz.

To u mnie teraz śluzu bardzo mało, a przed ciążą doskonale wiedziałam co to białko jajka. Może jak u mnie wrócą normalne cykle to i to wróci.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych najtańszych z allegro i nie mogę narzekać. Wprawdzie tylko jeden cykl jako tako monitorowalam przed pierwszą ciążą, ale bardzo wyraźnie pokazały mi moment owulacji i nie myliły się :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie przypadki gdzie po ciąży od razu się udało w pierwszym cyklu? Moja córcia jest złotym strzałem z pierwszego cyklu starań, więc teraz oczywiście sobie wkręcam, że na pewno będą jakieś problemy..

Wysłany: 26 czerwca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Znacie przypadki gdzie po ciąży od razu się udało w pierwszym cyklu? Moja córcia jest złotym strzałem z pierwszego cyklu starań, więc teraz oczywiście sobie wkręcam, że na pewno będą jakieś problemy..

Osobiście nie znam takiego przypadku. Sama chciałabym nim być :-D

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grupie z sierpniowych maluszkow jedna dziewczyna chyba zaszła w czasie połogu. W maju urodziła. Ja chyba dostanę prędzej okresu niż tej owulacji. Brzuch boli okresowo :/

3jgxyx8dvoujfeze.png

Wysłany: 27 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 2 dni tempka wyzej, moze w końcu cos ruszylo.

Natalia1988, kehlana_miyu, Annie1981 lubią tę wiadomość

xnw4krnt7935gj3w.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po raz pierwszy od porodu prawdziwy śluz płodny :) Test owulacyjny negatywny, ale i tak zbałamuciłam męża na wszelki wypadek ;)

farmaceutka77, Annie1981 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Na grupie z sierpniowych maluszkow jedna dziewczyna chyba zaszła w czasie połogu. W maju urodziła.
    To naprawdę szacun ;)
    U mnie póki co książkowo cykl przebiega, śluz ładny biały.. Ciekawe jak to będzie :)

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1988 wrote:
    To u mnie teraz śluzu bardzo mało, a przed ciążą doskonale wiedziałam co to białko jajka. Może jak u mnie wrócą normalne cykle to i to wróci.
    Może zainwestuj w wiesiołka? Ja teraz brałam gdzieś od miesiąca, bo niby dobry dla maluszka na piersi.

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Może zainwestuj w wiesiołka? Ja teraz brałam gdzieś od miesiąca, bo niby dobry dla maluszka na piersi.

Dziękuję za radę, pomyślę o tym i zapytam moją lekarkę w poniedziałek, może też coś mi podpowie. U mnie podejrzewam, że brak śluzu wynika z braku owulacji. Pewnie jak wróci mi płodność to będzie jak przed ciążą, przynajmniej mam taką nadzieję.

52Cpp2.png
    SK2np2.png
  • Mona24 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, karmię piersią 13miesiecznego synka i udało się! Są dwie kreski na teście! :) :) Karmilam bardzo często w dzień i w nocy, w tym miesiącu ograniczylam karmienia w dzień do 2 razy (lecz w nocy nadal bardzo często, budzi się w nocy co godzinę i bez piersi nie usnie) i może dzięki temu się udało! Powodzenia dla Was dziewczyny:)

farmaceutka77, Natalia1988, Annie1981, lenka.m, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2w3rjjgpwotqiho.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona24 wrote:
    Cześć dziewczyny, karmię piersią 13miesiecznego synka i udało się! Są dwie kreski na teście! :) :) Karmilam bardzo często w dzień i w nocy, w tym miesiącu ograniczylam karmienia w dzień do 2 razy (lecz w nocy nadal bardzo często, budzi się w nocy co godzinę i bez piersi nie usnie) i może dzięki temu się udało! Powodzenia dla Was dziewczyny:)
    Gratulacje:) dlugo po porodzie czekalas na okres?

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Mona24 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka77 okres pojawił się na początku 7 miesiąca, drugi był po okolo 80 dniach, trzeci po 39, od następnego już się uregulował i pojawiał się co 32 dni

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2w3rjjgpwotqiho.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ