karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Pisałam jakiś czas temu, że pierwszą owulacje miałam 6 tyg po porodzie, a okres 8 tyg po porodzie.. Potem była cisza. Nadal karmię piersią, ale rozszerzyłam małej dietę. W nocy karmię przynajmniej 2 razy, za dnia na żądanie, więc dokładnie nie wiem, ale minimum te 4-5 razy. W dzień ojca wyszedł mi bezsprzecznie pozytywny test owulacyjny (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), czemu towarzyszyła powalająca ilość śluzu płodnego (co właśnie skłoniło mnie do zrobienia testu). Robiłam testy jeszcze przez 2 dni - kreska jasniala, aż zniknęła. Jajnik mnie boli po dziś dzień. Miała któraś z Was taką turboowulacje po porodzie?
No i najlepsze, że teoretycznie testować mogę tydzień po owulacji, czyli idealnie w dzień naszego weselafarmaceutka77 lubi tę wiadomość
-
Ja się zastanawiam nad kupnem testów owulacyjnych. Mały wisi na piersi jak noworodek, boję się, czy prolaktyna mi nie zahamuje owu, szczególnie po ostatnim cyklu Może testy mi podpowiedzą, czy w ogóle coś się tam jednak dzieje. Polecacie jakieś?
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Casjopea wrote:Cześć dziewczyny Pisałam jakiś czas temu, że pierwszą owulacje miałam 6 tyg po porodzie, a okres 8 tyg po porodzie.. Potem była cisza. Nadal karmię piersią, ale rozszerzyłam małej dietę. W nocy karmię przynajmniej 2 razy, za dnia na żądanie, więc dokładnie nie wiem, ale minimum te 4-5 razy. W dzień ojca wyszedł mi bezsprzecznie pozytywny test owulacyjny (kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej), czemu towarzyszyła powalająca ilość śluzu płodnego (co właśnie skłoniło mnie do zrobienia testu). Robiłam testy jeszcze przez 2 dni - kreska jasniala, aż zniknęła. Jajnik mnie boli po dziś dzień. Miała któraś z Was taką turboowulacje po porodzie?
No i najlepsze, że teoretycznie testować mogę tydzień po owulacji, czyli idealnie w dzień naszego wesela
Pozostaje mi trzymać kciuki za pozytywny test
U mnie jeszcze się nie może wszystko rozbujać. Niby jakiś test owulacyjny kiedyś wyszedł pozytywny, jajnik bolał, ale ani ciąży, ani okresu z tego nie ma. Teraz znowu boli jajnik, ale owulki bieluśkie
-
Casjopea. U mnie po porodzie też bardzo dobrze ze śluzem. Przed porodem brałam wiesiołek i piłam siemię lniane. Teraz nie robię nic a śluz mam o wiele lepszy niż wtedy.
Kehlana. Ja używam testów z eBay. Zawsze mi ładnie pokazywały owu, zarówno podczas pierwszych starań jak i teraz.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:Casjopea. U mnie po porodzie też bardzo dobrze ze śluzem. Przed porodem brałam wiesiołek i piłam siemię lniane. Teraz nie robię nic a śluz mam o wiele lepszy niż wtedy.
Kehlana. Ja używam testów z eBay. Zawsze mi ładnie pokazywały owu, zarówno podczas pierwszych starań jak i teraz.
To u mnie teraz śluzu bardzo mało, a przed ciążą doskonale wiedziałam co to białko jajka. Może jak u mnie wrócą normalne cykle to i to wróci. -
Casjopea wrote:Znacie przypadki gdzie po ciąży od razu się udało w pierwszym cyklu? Moja córcia jest złotym strzałem z pierwszego cyklu starań, więc teraz oczywiście sobie wkręcam, że na pewno będą jakieś problemy..
Osobiście nie znam takiego przypadku. Sama chciałabym nim być -
Natalia1988 wrote:To u mnie teraz śluzu bardzo mało, a przed ciążą doskonale wiedziałam co to białko jajka. Może jak u mnie wrócą normalne cykle to i to wróci.
-
Casjopea wrote:Może zainwestuj w wiesiołka? Ja teraz brałam gdzieś od miesiąca, bo niby dobry dla maluszka na piersi.
Dziękuję za radę, pomyślę o tym i zapytam moją lekarkę w poniedziałek, może też coś mi podpowie. U mnie podejrzewam, że brak śluzu wynika z braku owulacji. Pewnie jak wróci mi płodność to będzie jak przed ciążą, przynajmniej mam taką nadzieję. -
Cześć dziewczyny, karmię piersią 13miesiecznego synka i udało się! Są dwie kreski na teście! Karmilam bardzo często w dzień i w nocy, w tym miesiącu ograniczylam karmienia w dzień do 2 razy (lecz w nocy nadal bardzo często, budzi się w nocy co godzinę i bez piersi nie usnie) i może dzięki temu się udało! Powodzenia dla Was dziewczyny:)
farmaceutka77, Natalia1988, Annie1981, lenka.m, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Mona24 wrote:Cześć dziewczyny, karmię piersią 13miesiecznego synka i udało się! Są dwie kreski na teście! Karmilam bardzo często w dzień i w nocy, w tym miesiącu ograniczylam karmienia w dzień do 2 razy (lecz w nocy nadal bardzo często, budzi się w nocy co godzinę i bez piersi nie usnie) i może dzięki temu się udało! Powodzenia dla Was dziewczyny:)