karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tego nie nie brałam. Za to niepokalanka biorę już 3 cykle a podobno po takim czasie trzeba zrobić siebie przerwę.
U mnie @ jeszcze nie ma, chcoiaz co chwilę biegam do łazienki bo mam wrażenie że już przyszła :p ... dziś 13 dpo. Jak co cykl zaczynam mieć jakies nadzieję a jak zaczynam się nakręcać to za parę godzin jest @ . -
nick nieaktualnyCzęść dziewczyny, chętnie dołączę do tego wątku. Karmię synka już 15 miesięcy. Teraz zostały nam już tylko karmienia w nocy, ale mały często się budzi i dużo jeszcze mleczka wypija. Okres wrócił 13 stycznia i z mężem od razu podjęliśmy decyzję o staraniach o następne dziecko. Nie mam pojęcia jak długi mogę mieć cykl bo to dopiero pierwszy. Robiłam testy owu i w sumie nie jestem do końca pewna czy owulacja była czy nie. Aplikacja wyznaczyła początek okresu na 14.02 więc czekam.
Trzymam mocno kciuki za was wszystkie, aby szybko pojawiły się upragnione dwie kreseczki. Któraś napisala, że to szczęśliwy wątek i liczę, że taki dla nas wszystkich będzie -
Anulka, ja biorę tylko jedna tabletkę niepokalanka przez cały cykl
Witaj Just! Rozgość się ale nie na długo oby jak najszybciej się udało !
Dziewczyny, @ nie mam ale wszystko na niego wskazuje. Boje się testować bo teraz karmię się nadzieja że może jednak się udalo. Jak zrobię test to będzie załamka i tak rozkminiam kiedy go zrobić, tzn najpierw gdzieś kupić bo w domu (zgodnie z zasadą) go nie mam -
Natalia a kiedy termin @? Nie powinna już być? Ja bym kupiła i sikała na test... 😉 A może te objawy to nie na @ tylko na ciążę...tego ci życzę z całego serca. A może się miło rozczarujesz? 😊A masz niepokalanka że swansona? Gdzieś czytałam tu na forum że 1 tabletka to mało że trzeba przyjmować 1200 mg a to by było 3 tabletki. I teraz znów zgłupiałam 🤔 cześć just. Jak miło że dołączysz. Oby nie na długo😊😉🤞 ja miałam regularne ( dość) cykle po porodzie więc może i u ciebie tak bedzie..
-
nick nieaktualnyPrzeglądałam ten wątek i właśnie ktoś pisał o tym, że jedna tabletka niepokalanka to zdecydowanie za mało. Wcześniej nie słyszałam o nim więc może w następnym cyklu i ja się na niego skuszę
Natalia testuj rano, skoro @ się spóźnia to wszystko możliwie! liczę na dobre wieści i trzymam mocno kciuki -
nick nieaktualnyMelduję, że małpa przyszła dzisiaj rano
Zamówiłam już niepokalanka i w tym cyklu spróbuję. Poczytałam trochę i okazuje się, że przyjmowanie go w małych ilościach pobudza produkcję prolaktyny, trzeba brać więcej, aby ją blokować.
Także Anulka1992 marzec będzie nasz!
Natalia1992 myślę, że ten cykl jest u Ciebie udany i czekam na dobre wieści -
W ogóle to mi bardzo smutno. Zawsze chciałam mieć małą różnicę wieku pomiędzy dziećmi. Marzyłam o dwóch latach różnicy rocznikowo. Został tylko kolejny cykl bo potem już będzie rocznik 2022.
Nie wiem co robić, czy coś suplementować, czy zrobić jakieś badania, czy odstawić małego... Przecież nie ma pewności czy to coś da -
nick nieaktualnyWidzę, że marzysz o dzidziusiu jeszcze w tym roku tak samo jak ja. Jeśli to Cię chociaż troszkę pocieszy to zostały jeszcze 2 cykle w tym roku. Marcowe pozytywy rodzą w listopadzie, a kwietniowe w grudniu więc jest dla nas szansa!
Jak będzie później to tez ciążę biorę bez zastanowienia!
Natalia może zwieksz ilość przyjmowanego niepokalanka?
Masz pewność, że Twoje cykle są owulacyjne?
Jak długo staracie się o kolejne maluchy? -
Ja mam dość długie cykle więc kwietniowy pozytyw rodziłby się raczej już w 2022 :p wydaje mi się że owulację mam, testy ładnie wychodzą i potem zawsze wzrasta temperatura. Niepokalanka chyba muszę odłożyć bo już go długo biorę. To jest nasz 5 cykl starań. W pierwszej ciąży udało się dopiero w 7 cyklu staran wiec u mnie tak chyba musi być. Pocieszające jest to że moje cykle po porodzie wyglądają coraz lepiej.
-
Ja tak samo marzyłam żeby urodzić jeszcze w tym roku☹️ i o małej różnicy wieku między dziećmi
.. może los się do nas uśmiechnie dziewczyny... Jeszcze mamy 2 cykle! Trzeba się pozytywnie nastawić choć wiem że to nie proste. NAtalia może to jeszcze nic przesadzonego u ciebie? A nawet gdyby może poczytaj o tym NAC skoro nie możesz już niepokalanka? Just ja też czytałam o tym niepokalanku. Ile tabletek dziennie będziesz brać? Z jakiej firmy zamówiłaś?