X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam spokojna żadnych testów żadnych objawów. Jedynie objawy jak na @. Oczywiście jakaś nadzieja była że może jednak ...że ten spokój mi pomógł ... No ale cóż. Jeszcze kilka godzin temu nie miałam planu na nowy cykl a teraz już mam. 😊 Temperatura i niepokalanek... Musi być dobrze😉

• Mamabobasa Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Dziewczyny termometr już zamówiony jeszcze myślę nad niepokalankiem ... Chyba mi nie zaszkodzi? A dużo z was go chwali.

Ja na razie odstawiłam niepokalanka... przez to ze mi twarz wysypało, a jakoś efektów nie widziałam. Ale tez brałam tylko 3 tygodnie wiec raczej niewystarczająco...

ckai3e3kvr63wdgl.png

3jvz3e5e0yh19n0i.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabobasa wrote:
    Ja na razie odstawiłam niepokalanka... przez to ze mi twarz wysypało, a jakoś efektów nie widziałam. Ale tez brałam tylko 3 tygodnie wiec raczej niewystarczająco...
    Hmmm... To już nie wiem... A można go brać tak samemu bez robienia żadnych badań? Nie zaszkodzi na nic? Dziewczyny pytam bo jestem zielona a nie chciała bym sobie zaszkodzić. I bierze się go normalnie przez cały cykl?

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że nie zaszkodzi. Ja biorę drugi miesiąc i nie widzę żadnych ubocznych skutków :)

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź Natalia 😊 to mogę spróbować skoro nie zaszkodzi😊 a nóż pomoże...😉

• Aishha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Hmmm... To już nie wiem... A można go brać tak samemu bez robienia żadnych badań? Nie zaszkodzi na nic? Dziewczyny pytam bo jestem zielona a nie chciała bym sobie zaszkodzić. I bierze się go normalnie przez cały cykl?
    Ja brałam z zaleceń lekarza w czasie starań o dziecko tylko w pierwszej fazie cyklu czyli do owulacji.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli już sama zgłupiałam🤦 jak będę go brała przez cały cykl to może jakoś zaszkodzić?

• krolik Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie. Zerkniecie na mój wykres i powiecie mi czy mogłabym traktować dzień plamienia jako 1dc?to było jednorazowe, ale owu 10 grudnia(byłam już wtedy po) potwierdzona u gin, bardzo cienkie endometrium więc może małpa była taka skąpa 🤷‍♀️ do tej pory okresu nie mam, a pare dni temu czułam kłucia jak na owulację 🤷‍♀️ plamienie było 20 grudnia. Co myślicie?

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Czyli już sama zgłupiałam🤦 jak będę go brała przez cały cykl to może jakoś zaszkodzić?

Ja czytałam że niepokalanka można brać cały cykl i tak też brałam/biorę. Trzeba tylko pamiętać żeby w przypadku ciąży go odstawić.
    Z tego co wiem to olej z wiesiołka bierzemy do owulacji bo potem może powodować delikatne skurcze macicy.

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak brak testów w domu to super pomysł. Już bym na pewno zrobiła i straciła kasę :p a tak czekam na @ i 10 zł w kieszeni :D

Snowflake lubi tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:11

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia kciuki zaciśnięte cały czas 👍👍👍😉

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego... Przed chwilą zaczęło mi się plamienie więc jutro się rozwinie tak jak to było w poprzednich cyklach. Jest mi bardzo smutni, wypłakałam się i trzeba żyć dalej. Dobrze że mamy już jedno dziecko, jakoś szybciej zapomina się o smutku. Jak widział mnie płacząca to przyszedł i zaczął całować <3

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:11

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tak mi przykro☹️ ale tak jak mówisz nasze dzieciaczki potrafią poprawić humor nawet ten najgorszy. Słodziak z twojego synusia😍 głowa do góry. Napewno nam się uda. Tylko musimy jeszcze troszkę poczekać. 😘

• Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak temperatura spada w tym 13, 14 dpo to raczej ciaży z tego nie będzie, prawda? ;-) Spójrzcie ba mój wykres. Niby karmienie nocne zaburza pomiary ale ewidentnie temperatura spadła, brzuch boli od paru dni okresowo a ten nie przychodzi tylko strasznie dużo białego śluzu.
    Czy Wasze pierwsze cykle po powrocie miesiączki różniły się długością w stosunku do tych sprzed ciąży?

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaaa a robiłaś potem jeszcze test ? Czy tylko ten jeden kilka dni temu ? U mnie temperatura spada dopiero pierwszego dnia @. Cykle mam podobnej długości jak przed ciążą , tylko fazę lutealna mam krótszą i pewnie dlatego się nie udaje...
    Moje cykle zmieniły się na plus bo przed ciążą umierałam z bolu podczas @ a teraz nawet tabletki nie muszę brać :)

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:12

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake a w drugą ciążę jak szybko zaszłas? Też starsliscie się podczas kp?

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 13:12

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ