karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A co to ten ovarin? Ja sobie piję inozotyl (firma miositogyn) raz dziennie, ale tylko do owu. Nie wiem, może powinnam cały czas 🤔
Megson, ja nie wiem jakie długie po porodzie będą cykle, bo zazwyczaj na początku wszystko jest rozchwiane i czasem potrzeba z 3 miesiące, żeby się uregulowało (co nie znaczy, że w ciążę nie można zajść 😁). W każdym razie od zawsze miałam regularne 27-29 dni (owu ok13 dc). Po pierwszym porodzie pierwszy cykl trwał 43 dni, owu wtedy wypadła w 23 dc, fl trwała 20 dni, ale to dlatego że zaszłam w ciążę, ale okazała się pozamaciczna. Po poronieniu tej ciąży drugi cykl trwał 24 dni i był bez owu. Trzeci natomiast miał owu w 18 dc i nie wiem ile by trwał, bo zaszłam w ciążę z córką 😁 A jak będzie teraz, zobaczymy. Dopiero zaczęłam przygodę. Dziś 3dc
Ja sobie też umowie wizytę u gina po świętach i zobaczę, co tam słychać w jajkach.
A co do kp - u mnie 3 na dobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2021, 20:44
-
nick nieaktualnyOvarin to też inozytol-dwie formy,kwas foliowy+wit D i B6.
Wow 3 karmienia? To córeczka je tak dużo innych posiłków?
Nie wiem jak się zabrać za odstawianie, u mnie karmień jest ok6-7 na dobę a i tak młoda stoi z wagą już 2 miesiące. Nie wiem, może to taki typ.
U mnie miesiączki po porodzie są regularne, tylko 2 pierwsze cykle owu była dość późno.Teraz się to unormowało.Ale też jak wspominałam są bardziej obfite i to zdecydowanie widzę różnicę. -
U nas jest około 8 karmień na dobę plus 3 posiłki stałe.
Flo przybiera pięknie, raz w tygodniu ją ważę i za każdym razie przybiera jeden percentyl w górę 💜
Kurczę, może rzeczywiście przydałoby się ograniczyć te karmienia 😬
Jutro postaram się podać jej przynajmniej 2x MM CaprieCare 2 🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
No jakoś tak wyszło, że zmniejszyły nam się karmienia. Mała nie jest cycoholikiem. Tylko na śpiocha je efektywnie, a tak to wiercenie się i uciekanie od cyca.
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale nie daję jej butli, bo tego też nie chce. Żywię ją kaszami i obiadkami. Przepajam wodą.
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:Ale nie daję jej butli, bo tego też nie chce. Żywię ją kaszami i obiadkami. Przepajam wodą.
Ja też nie daję i po roku bym nie chciała włazić w mm no więc nie wiem co to będzie.
Jak ma dziewczyna apetyt, niech je na zdrowie
Moja też zaczyna coraz więcej wcinać -
u nas Młoda chyba do osiemnastki będzie na cycu... jest totalnym cycoholikiem... do tego stopnia, że jak w piątek trafiłam na sor przez kolkę nerkową to przez cały dzień prawie nic nie zjadła a od 19.30 do 6 rano niecałe 210 ml mm wypiła
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Aniołkowa, znam to. Syn taki był. Kiedyś odciągnęłam pokarm i zostawiłam, żeby mu babcia podała. Nie tknął butelki. Nic nie zjadł. Siedział głodny i czekał, aż wrócę i wyjmę cyca. Na pocieszenie powiem, że teraz ma dwa i pół roku i zapomniał, co to cyc. Widzi jak karmię córkę i ma to totalnie gdzieś. Także nie przejmuj się, da się cycoholika odstawić Ja to zrobiłam rok temu, trzy dni płaczu i po sprawie.
-
Musisz uzbroić się w cierpliwość i robić codziennie testy. Skoro kreska ciemnieje, to w końcu zrobi się pozytyw. Rozumiem twoją złość, bo identycznie miałam w pierwszym cyklu po porodzie syna. Też od 10dc testy prawie pozytywne. I tak dzień po dniu aż w końcu w 23dc doczekałam owu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anulka1992 wrote:https://naforum.zapodaj.net/1f62da2802c1.jpg.html dziewczyny czy to już pozytyw?
-
nick nieaktualnyAnulka1992 wrote:Tak domowe laboratorium a najgorsze że dziś zużyłam ostatni☹️ nie wiem czy w aptece się kupi takie? Bo ja zamawiałam z neta. Chyba że kupię z innej firmy to chyba nie szkodzi?
Wygląda na to, że owulka przed Tobą więc nie szkodzi jak będziesz testować innymi bo chodzi o to żeby wykryć pik LH.
Ja nie narzekam na testy horien bo u mnie się sprawdziły, no i baardzo polecam clearblue -pokazują buźkę i w ogóle nie trzeba dumać nad kolorem kreseczek. Wada to cena. -
W Rossmann są te z domowego lab, ale ja bym na spokojnie kupiła z innej firmy.
A ja odebrałam paczkę z testami pink. I jestem zawiedziona, bo nie dostałam darmowego testu na menopauzę jak Megson! 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2021, 15:55