karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Summer trzymam mocno kciuki! 😘
summer..86 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Summer, zaraz się oczyści i zaczynasz nowy cykl. Taki po biochemie często jest udany
U mnie 10dc. Nic się nie dzieje. No może poza incydentem wieczornym jak mnie zaczęło coś ciągnąć w prawym boku. Od razu pomyślałam o jajniku, ale pewnie to nic nie znaczy. W każdym razie na owu się na razie nie zapowiada. Bo brak śluzu, brak libido i brak pozytywnego testu. Ciekawa jestem kiedy jajko ruszy. Tak obstawiam, że w okolicach 20dc. Nie no, nie wiem. Po prostu strzelam 😁summer..86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ze mnie mój organizm jednak mój organizm zażartował i skoku temperatury nie było 😬 OvuFriend przesunęło mi owulacje na poniedziałek wielkanocny. Mam jakieś dziwne przeczucie, że na owulacje bez stymulacji cyklu nie ma pewnie u mnie szans 😩06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Witam:).Chciałabym dołączyć.Staramy się od września o trzeciego malucha.Karmie synka który ma 20 miesięcy.W domu jeszcze prawie szecioletni syn.
Mam pytanie,może któraś wie.Drugą ciążę miałam stymulowaną i na początku przed lekami ciężkimi brałam dhea.Czy podczas karmienia można?Na ulotce jest że nie,ale wiadomo że producenci są mega ostrożni.Anulka1992 lubi tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda 😊 nie wiem jak to jest dhea niestety nie znam się na tym . mam praktycznie zerowa wiedzę jeżeli chodzi o te sprawy ale dziewczyny tu może pomoga. Sama jeszcze błądzę i pytam się ich😊Ale witam cię serdecznie w naszym wątku😊rozgosc się 😉
Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość
-
W ogóle cykl mi szaleje. Podejrzewam, że owulacji to ja mieć nie będę 😢 Jutro mam monitoring u ginekologa, ciekawe czy tam jakiś pęcherzyk w ogóle rośnie... OvuFriend szaleje z wyznaczaniem owulacji jak nie wiem, każdego dnia zmienia z tego, że była na to, że będzie, bo temperatury się nie zgadzają totalnie. Szczerze? Zaczynam wątpić w ten naturalny cykl... Muszę się jakoś przestawić na odstawienie Florki, bo chyba nic z tego nie będzie, a czas ucieka 😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Aż spojrzałam na Twój wykres. Megson uspokój się. Jeżeli liczyłaś na to, że pierwszy cykl będzie książkowy, to od razu mówię - nie będzie. Ja tu na wątku różne rzeczy widziałam. Sama miałam owu w 1 cyklu (po porodzie syna) dopiero w 23dc,gdy tymczasem przed ciążą było to w 13dc. Drugi cykl był w ogóle bez owu, a dopiero trzeci w miarę ok, bo owu przyszła w 18dc. Teraz też spodziewam się w tym pierwszym cyklu krzaków, bo już wczoraj jakąś dziwna tempka się pojawiła, że aż nie wiem, czy zaznaczać. Śluz raz płodny, innym razem nie. Testy negatywne i już widzę, że się jeszcze trochę powściekam 🤭
Megson a jak w ogóle u ciebie z innymi objawami. Co ze śluzem i czy robisz przede wszystkim testy. Bo na to co Ci wyznacza ovufriend to nie patrz. -
Mam pcos także u mnie testy owulacyjne wychodzą zawsze fałszywie dodatnie 😢
Endokrynolog przepisał mi globulki gynoflor także codziennie przed pójściem spać sprawdzam położenie szyjki macicy przy okazji aplikacji. Śluz do tej pory od początku cyklu jest kremowy, także nie dzieje się totalnie nic 😢
Jak staraliśmy się o ciąże z Florką byłam na cyklach stymulowanych i monitoringu i to co wyznaczało OvuFriend o dziwo zgadzało się z monitoringiem i skokami temperatury, ale wtedy nie miałam cyklów naturalnych 😅
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ale może rzeczywiście zaczęłabym robić owulaki...
Dziewczyny, macie jakaś sprawdzoną, wiarygodną firmę?06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Przy pco najlepiej wybrać te z domowego laboratorium albo te allegrowskie horienmedical. Ona są mniej czule, dzięki czemu nie powinno być wyników fałszywie dodatnich. Kupuj jak najprędzej, bo testy w naszym przypadku to podstawa
megson91 lubi tę wiadomość
-
Dziękuje Ci pięknie za rady! 😘😘😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyNiebieskaGwiazda witaj🙂
Megson ja też korzystam z horienów bo póki co mnie nie zawiodły, ale polecam też clearblue-świetne i drogie Aczkolwiek na początek można się zaopatrzyć w stosik horienów i zobaczyć czy odpowiadają.
Powodzenia w testowaniu 😃
Niebieska Gwiazda, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie 😬
tak jak podejrzewałam u mnie jest straszna lipa.
Obydwa jajniki podziurawione od PCOS, żadnego jajeczka dominującego, endometrium 3 mm w 15 dc...
Ginekolog powiedział, że na naturalnym cyklu u mnie owulacji nie będzie. Dostałam receptę na clo i dupka na stymulację cyklu. Mam czekać na okres i podjąć sama decyzje czy od kolejnego cyklu zaczynamy stymulację.
A żeby zacząć stymulację muszę odstawić Florkę od KP 😩06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Właśnie rozmawiałam z przyjaciółką farmaceutką i sprawdzałyśmy clo i dupka na takiej hiszpańskiej stronce do karmienia piersią, gdzie są aktualne wytyczne dla leków i można je stosować przy KP jeżeli jest powyżej 6 tygodni od porodu 😜
Także ograniczam karmienia, a jeżeli nie uda się zejść do zera przed następnym cyklem, to będę się dopiero martwić 🙈06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny