karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak się poprzednio starałam, to pisała tu na wątku koleżanka Tymianek, która była na stymulacji z pregnylem, brała też dupka. Normalnie wtedy karmiła. Zaszła na tej stymulacji w ciążę i jeszcze karmiła do końca 1 trymestru. Pewnie ją kojarzysz Megson, bo na sierpniowkach się udzielała.
Drugi dzień czuję niewielki ból prawego jajnika i wkurza mnie to. Bo owu nie ma jeszcze, a ten skurczybyk nie wiadomo po co się odzywa.megson91 lubi tę wiadomość
-
Tymianek znam, bo była na sierpniówkach, a oprócz tego tez jest z Krakowa i rodziłyśmy w tym samym szpitalu 💜
Ona jest z lekarskiej rodziny także krzywdy na pewno nie dała sobie zrobić 🙈💜
Ale z tym, że karmiła przez pierwszy trymestr zaskoczyłaś mnie mega 😅
Kurczę, to jednak nie jest tak źle jak myślałam 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Anulka, dziękuje ślicznie! 💜
Akurat Florkę to mąż wymyślił 🙈💜
Ale pomysł spotkał się z pełną akceptacja 😅06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Anulka1992 wrote:Edka jajnik może daje znak że pracuje jak trzeba 🤔😊 żebyś się nie martwiła😁
-
Anulka1992 wrote:Także pozostaje nam trzymać kciuki😊😊😊 oj oj ale bym si cieszyła jak by się teraz udało.
megson91 lubi tę wiadomość
-
Z moim cyklem jest jedna wielka lipa. Dzisiaj 17 dc, wczoraj wieczorem stuknęłam na owulaka z firmy horien medical i serio bardziej negatywnego, to w życiu nie widziałam 😅
Wczoraj zrobiłam zamówienie z apteki meliski.
Zamówiłam acard 75, korzeń macy, l-argininę, l-karnitynę, cynk i selen, dla Florki kilka opakowań CaprieCare 2, a od wczoraj wyjadam resztki tych supli, które nam zostały w apteczce po poprzednich staraniach. Do tego łykam jeszcze 1000 witaminy C.
Zamówiłam też na Allegro orzechy brazylijskie na endometrium i planuje wieczorami traktować je jako przekąskę razem z migdałami.
Od nowego cyklu zacznę pic pół lampki czerwonego wina wieczorem ☺️
Przeglądałam pamiętnik na OvuFriend i poprzednie cykle
i zastanawiam się czy nie wziąć dupka 18-28 dc na wywołanie @?
Mój endokrynolog przy poprzednich staraniach zalecił mi przy cyklu stymulowanym zażywanie:
Estrofem 1-10 dc
Estrofem mite 11-koniec cyklu
Ten pierwszy ma dawkę 2 mg estradiolu, a drugi 1 mg estradiolu.
Kłopot w tym, ze na ostatniej wizycie przypisał mi w ciul opakowań estrogeny mite, bo mieliśmy się starać na naturalnych cyklach, ale okazało się, ze u mnie nie wchodzi to w grę. Dlatego stwierdziłam, ze od przyszłego cyklu otworze dwa opakowania estrofemu mite i w 1-10dc będę brała po 2x 1mg, a od 11 dc do końca cyklu będę kończyła po prostu 1 krążek z zawartością 1mg.
Kurczę, w końcu czuje, że mamy jakiś plan 💜
Myślicie, że mogę od jutra (18dc - 28 dc) brać dupka na wywołanie okresu?Wenka lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Edka pytałam na wizycie, czy jak cykl będzie mi się dłużył czy mogę wywołać okres dupkiem i dostałam zgodę 😜 po prostu się zastanawiam czy mogę go przyjąć w dniach „standardowych” żeby nie czekać w nieskończoność 🙈
Trzymam kciuki za owulkę! 🤞🏻💜
U mnie kreska testowa aktualnie prezentuje się w postaci cienia cienia 🤪06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Edka85, kreska idzie w dobrym kierunku
Megson91, nie znam się na wywoływaniu okresu więc nie pomogę
Alutka1992, bez takich tekstów tutaj Trzeba wierzyć że będzie dobrze
Ja w tym cyklu mam pozytywne nastawienie, mimo że szanse praktycznie zerowe, bo podczas owulacji byłam chora i było mało serduszkowania