karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Firefly wrote:A jak to jest z temperaturą podczas karmienia? Jest opcja wyczajenia, że owulka się zbliża? Właściwie używam tempdropa prawie cały czas od połogu, z moim obserwacji wynika, że temperatury są cały czas niskie, czasami zdarza się drobny skok, ale kolejnego dnia znów spada... Czego wypatrywać na wykresie
Hej hej powiedz mi, czy ten tempdrop warty jest swojej ceny? Czy mierzona przez niego temperatura przy karmieniu piersią i nocnych pobudkach ma sens?
Mam Apple wataha z funkcją mierzenia ale moim
Zdaniem to jest niezbyt miarodajne. Chociaż w zeszłym roku jak zaszłam w ciążę to było widać różnice na wykresie.08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Ciężko powiedzieć. Na pewno jest to bardzo drogie urządzenie. Ja kupiłam na jakiejś promocji za jakieś 800-900zl z tego co pamiętam. Z jednej strony super, bo zakładam na noc i już, nie trzeba myśleć o tym żeby wstać o konkretnej porze, nie trzeba mierzyć, czyścić tego termometru... Jeśli chodzi o pomiary to mierze dopiero po ciąży, więc ciężko mi powiedzieć jak np z owulacja. Ale porównując jak tworzyłam wykres przed ciążą z różnymi czasem godzinami pomiarów to teraz ten wykres jednak wydaje mi się bardziej sensowny.
Ale za te pieniądze to czasem oczekiwałabym czegoś więcej: np rano trzeba otworzyć w telefonie aplikacje i ściągnąć wynik. Myślę ze to powinno się zrzucać automatycznie. Oni mają jakąś swoją aplikację, ale za nią za opcje premium trzeba dodatkowo płacić... Więc ja tak tylko zrzucam temperatury a potem ręcznie wprowadzam tutaj...
Używam, jestem w miarę zadowolona, ale ze względu na cenę nie mogę powiedzieć czy polecam czy nie 😀Wrazluwa lubi tę wiadomość
-
Właśnie patrzyłam wczoraj że można kupić na promocji, ale jeszcze poczekam … to co mi się podoba że ona po 3h snu sama mierzy temp a mój zegarek o konkretnej godzinie… a po tych przerywanych nocach to słabo właśnie08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Hejo ja już drugi trymestr, chyba zaczynam powoli czuć ruchy dzidzi Najprawdopodobniej będzie druga córeczka. Czuje się już dobrze, mdłości minęły, córka ostatnio ma lepsze noce, całe szczęście, tylko że chodzi spać po 23, śpi do 9, a drzemki robi popołudniu około 2h... Na wiosnę chcielibyśmy aby poszła do żłobka to może wejdzie w końcu w tryb "normalnego dziecka"😁😁 sutki mam jakby mniej obolałe jak się do mnie dobiera, ale cieszy mnie dodatkowo fakt że w nocy nie zawsze chce cyca jak się budzi tylko maca mnie po brzuchu albo wpycha palce do pępka (serio jakiś fetysz ma😂 bardzo ja to uspokaja). To dla mnie zbawienne jak jej wystarczy pomacać mamę i spać dalej bez cycka. Oczywiście na drzemkę i na noc cycek jest. Byle w nocy mnie nie męczyła...
Wenka, Namisa lubią tę wiadomość
-
Vilka super, ze wszystko z ciaza okej i druga coreczka to tez fajna sprawa w takiej malej roznicy wieku. Ja bedac dzieckiem marxylam o siostrze.
Mi sie udalo zsjsc w ciaze i 30 grudnia mialam pierwszy pozytywny test, potem dobry przyrost, a pozniej nastapily plamienia przez dwa dni, ktore zanikly. Wczoraj bylam u lekarza w 4 tyg i 3 dni i lekarka widziala na usg pecherzyk ciazowy 5 mmm i nad nim plyn lub zapadajacy sie drugi pecherzyk lub rozwijajacy sie drugi pecherzyk. Kazala mi powtorzyc przyrost bhcg i usg za tydzien. Troche sie przestraszylam ze to spowoduje ze ciaza sie nie utrzyma. Ktoras z Was tak miala?👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Hej, czy w okolicach potencjalnej owulacji można mieć silne bóle żołądka i ogólnie wszystkiego w brzuchu ? Drugi raz mam tak intensywne bóle w ostatnim czasie, zrobiłam test owu i mam dylemat, czy to jest test dodatni?
https://zapodaj.net/plik-FXADAkmVuq
Vilka, zdrowia i spokojnych nocy życzę
Liliowa, trzymam kciuki za pozytywny rozwój ! -
Liliowa trzymam mocno kciuki żeby wszystko się dobrze poukładało. Dawaj znać koniecznie
-
Jejku Vilka, już drugi trymestr! Ale to leci... Bardzo się cieszę, że macie już lepsze nocki, oby dalej było już tylko lepiej 😁
Liliowa trzymamy kciuki. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją, ale mam nadzieję, że wszystko się dobrze poukłada.
Alex mi się wydaje, że na tym teście jeszcze trochę brakuje.Vilka lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Dziewczyny ja chciałam się pochwalić. Dzisiaj w nocy córką cycoholik ani razu nie chciała cycka. To jest pierwsza taka noc ever. Obudziła się z trzy cztery razy, ale pomacała mnie i spala dalej. Dwa razy usiadła zaspana na łóżku tez, ale od razu ją kładłam i spala dalej. Zwykle cyc musiał wejść. Niesamowite to jest dla mnie... Oby szlo ku dobremu, żeby się sama odstawiła to moje marzenie....ja jej sama nie odstawie wiem to . W ciągu dnia nie ssie nic a nic. Tylko na drzemkę pociumka chwilę i te noce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:04
Liliowa, Sunday_92, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
-
Vilka, a ile córeczka ma?
Moi synek budzi się w nocy co najmniej 2 razy na jedzenie, je też jak zasypia. Teraz liczę ile razy je i wychodzi mi że co najmniej 6-7 razy na dobę. Wydaje mi się, że je dużo mniej, to nie wiem ile tych karmień było dawniej jak nie liczyłam tylko karmiłam kiedy chciał 🫣
Ładnie zjada śniadania i obiady, zrezygnował z karmienia piersią pomiędzy śniadaniem i obiadem. Drugi tydzień daję też kolacje, ale tu różnie, nie zawsze zje.
Mam obawy czy nie jestem z tego typu, który musi odstawić całkiem żeby owulka wróciła. Wykres temperatury jest prawie idealnie poziomy od dłuższego czasu...
-
Liliowa, niewykluczone że jest tam drugi pęcherzyk, który się albo przestał rozwijać, albo dopiero będzie się rozwijać. Ale raczej stawiam na to pierwsze. Czasami tak się zdarza. Najważniejsze, że drugi pęcherzyk jest ok i zgodny z wiekiem ciąży. Ja będąc na wizycie 4+1 miałam pęcherzyk 4mm i wszystko było ok.
Vilka, no to masz mały sukces 😁Liliowa, Vilka lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:Liliowa, niewykluczone że jest tam drugi pęcherzyk, który się albo przestał rozwijać, albo dopiero będzie się rozwijać. Ale raczej stawiam na to pierwsze. Czasami tak się zdarza. Najważniejsze, że drugi pęcherzyk jest ok i zgodny z wiekiem ciąży. Ja będąc na wizycie 4+1 miałam pęcherzyk 4mm i wszystko było ok.
Vilka, no to masz mały sukces 😁 -
Sunday_92 wrote:Edka, jak tam styczniowe testowanie?4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:No nie ma się czym pochwalić 🙄
-
Firefly powiem ci ze u nas np teraz karmień sumarycznie jest więcej niż jak miał rok 🙃 Bo dużo w nocy pije, w dzień raz do drzemki i czasem mu się zdarzy jeszcze pod wieczór wysępić 😆 I wtedy okresu/owulacji ni widu ni słychu, a teraz owu regularnie, co cykl to szybciej. Więc wydaje mi sie ze czasem po prostu trzeba swoje odczekać, a jak już w końcu machina ruszy to jakoś leci. Ale rozumiem że te czekanie jest mega ciężkie jesli chce sie juz w koncu przejsc do starań 🙁
Vilka woow, ale super! Może to ta magia drugiego trymestru? Ponoć sporo dzieci się wtedy odstawia. Oby !🤞🍀
Liliowa nie miałam takich doświadczeń więc nie mogę doradzić za bardzo Oby się wszystko poukładało, dawaj znać! Zdrówka 🫶
Edka przytulam 🫶 Trzymam kciuki żebyście nie musieli już długo czekać 🤞 Myślisz o jakiejś diagnostyce czy jak na razie dajesz na luzie dajesz sobie czas? -
Firefly córka jest z sierpnia 2023.
A dziś kolejny mały sukces 😁 dziś znowu nie chciała cycka w nocy, tylko wystarczyło jej pomacać mnie po brzuchu i włożyć palca w pępek😁 i spala dalej. Mimo pobudek. A w dzień zawsze usypiała z cyckiem na drzemke, a dzisiaj... Robiłam jej masaż jakimś małym plastikowym przedmiotem (podobało jej się 🙈) i widziałam że się zmuliła więc położyliśmy się do łóżka, myślałam że będzie chciała cycka, a okazało się że nie, więc robiłam jej ten masaż dalej i usnęła. Spała dwie godziny. Wow.
Bardzo mnie ciesza te małe kroki odstawiania się... Tak bardzo się boje nadal co będzie jak się urodzi drugie. Oby się odstawiła sama, mamy pół roku jeszcze
Oczywiście nie nastawiam się na sukces pełną parą, bo po tej nocy bez cycka kilka dni temu była noc z cyckiem i mnie wymęczyła znowu, ale małe kroki.
Edka85 w tym roku na pewno ci się uda. Niezmiennie trzymam kciuki i czekam na info💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia, 20:17
Sunday_92, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
-
Byłam u ginekologa tak kontrolnie. Blizna po CC ładna, endometrium 7-8mm, w jajnikach coś tam się dzieje, ale nie na tyle żeby ta płodność i okres miały niedługo wrócić 🙄
Młody raz zajada się posiłkami stałymi, a raz na dzień taki, że tylko cyc to życie... Mamoza jest od kilku dni taka, że czasem do kuchni nie mogę wyjść.
Powrót do pracy będzie chyba ciężki dla nas obojga.