X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak tam dzisiaj, testowałaś znowu? Ciemnieje? 😊 Bo na betę się chyba nie planowałaś wybierać, nie?

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Dziewczyny jak wracały wam okresy to były poprzedzane plemieniem? U mnie już 3 poranek plamienie ale dzisiaj z kolei już brązowe. Miałam cichą nadzieję na ciążę bo tydzień z wyższymi temperaturami :/
    U mnie tak było, dostałam miesiączki 6 miesięcy po porodzie, ale wcześniej miewałam czasem brązowe plamienia ze dwa razy w okolicy miesiączki, mój lekarz mówił że tak moze być, organizm na różne sposoby, powoli wraca do normy.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 11 marca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka85 cudowne wieści! 🥰 Czekałyśmy na ciebie 😀
    Pamiętam założenie zajde w ciążę do końca 2024, drobne spóźnienie u ciebie, jak kwadrans na wykład albo w gości😁, więc jest git!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca, 19:54

edka85 lubi tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 11 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, co za wieści! To chyba faktycznie ten mój brzuch 😍 ściskam mocno kciuki!

edka85 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 11 marca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Edka jak tam dzisiaj, testowałaś znowu? Ciemnieje? 😊 Bo na betę się chyba nie planowałaś wybierać, nie?
    Ściemniało. Ale to 10 dpo, więc jeszcze bardzo wcześnie. Ostatnio w 13 dpo przestało ciemnieć, zatem to chyba ta moja psychologiczna granica 😁
    Na betę oczywiście nie idę 😉

Namisa, Wenka, Agni97, Sunday_92, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 11 marca, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Ściemniało. Ale to 10 dpo, więc jeszcze bardzo wcześnie. Ostatnio w 13 dpo przestało ciemnieć, zatem to chyba ta moja psychologiczna granica 😁
    Na betę oczywiście nie idę 😉

Super ze ciemnieje 🩷 Nie puszczam kciuków, musi być dobrze 🍀

• Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 12 marca, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dostałam dzisiaj okres u mnie to było poprzedzone plamienia mi a dzisiaj już normalnie krew poleciała. Mam nadzieję, że nie da mocno popalić (pierwszy okres po porodzie). Dobrego dnia mamuśki 💐🤗

farfalla92, Namisa, Agni97, Wenka, Sunday_92, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Hejka. Dostałam dzisiaj okres u mnie to było poprzedzone plamienia mi a dzisiaj już normalnie krew poleciała. Mam nadzieję, że nie da mocno popalić (pierwszy okres po porodzie). Dobrego dnia mamuśki 💐🤗
    Przynajmniej teraz masz jasną sytuację 😊 trzymam kciuki, zeby szybko się udało 🤞

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:

Super ze przyszedł, teraz łatwiej będzie Ci się obserwowac! ☺️ Z tego co pamiętam z twojego wykresu to owulacja byla około 4 marca, więc faza lutealna jeszcze jest króciutka, ale tak może być w tych pierwszych cyklach, na spokojnie powinna się stopniowo wydłużać z czasem.
    Ja też dziś dostałam okres po mojej najdłuższej fazie lutealnej po powrocie płodności- 11 dni 💪 Więc idziemy równiutko 😁

• edka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ja fazę lutealną po pierwszej owu miałam oszałamiającej długości 6 dni. A raczej już 6 dpo było plamienie zwiastujące pierwszą @ 😁 Potem z każdym cyklem było już coraz lepiej.
    Nadziejka, teraz już wiesz na czym stoisz i możesz planować starania. Któż wie, może już w tym cyklu ci się uda 😉

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka super! Teraz już będzie Ci się łatwiej obserwować. Powodzenia w kolejnym cyklu ☘️

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Karolcia19 Znajoma

Wysłany: 12 marca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was prowadziła albo prowadzi ciążę w Medicover? Ja właśnie chciałam się umówić do nich na potwierdzenie ciąży, ale okazuje się, że konsultacja u ginekologa niekoniecznie musi się wiązać ze zrobieniem USG... Na infolinii usłyszałam, że w tym celu, żeby mieć pewność, że USG będzie wykonane, powinnam najpierw umówić się typowo na samo USG (wykonane oczywiście przez kogoś innego niż ginekolog, którego wybrałam), a później osobno na konsultacje ginekologiczną. To jakaś dziwna procedura...

• eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, super! Jest okres to już totalnie inaczej. Łatwiej. Po cichu zazdroszczę, bo też bardzo bym chciała już go mieć, żeby właśnie było ciut prościej 🙈

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024
    ⏳01.2025 starania o 👶❤️

Wysłany: 12 marca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agni97, @Namisa, @edka85, @Wenka, @eM🌺 dziękuję za słowa wsparcia i trzymane kciuki 😄 mam nadzieję że się teraz szybciej uda niż takie starania bez okresu. Chyba pierwszy raz się ucieszyłam z okresu 😆 @eM🌺 Po części Cię rozumiem jest trochę ciężko, roczniak ma bunt, dom trzeba ogarnąć, mąż w pracy a brzuch boli dość mocno 😵‍💫 kto wie może też Ci niedługo wróci, trzymam kciuki żeby przyszedł szybko i bezboleśnie 🫣
    @Namisa może jak tak idziemy razem to w tym samym czasie zajdziemy 😂

Agni97, Namisa, Wenka, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia19 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was prowadziła albo prowadzi ciążę w Medicover? Ja właśnie chciałam się umówić do nich na potwierdzenie ciąży, ale okazuje się, że konsultacja u ginekologa niekoniecznie musi się wiązać ze zrobieniem USG... Na infolinii usłyszałam, że w tym celu, żeby mieć pewność, że USG będzie wykonane, powinnam najpierw umówić się typowo na samo USG (wykonane oczywiście przez kogoś innego niż ginekolog, którego wybrałam), a później osobno na konsultacje ginekologiczną. To jakaś dziwna procedura...

Przepraszam, że się wtrącę w wątek, ale podczytuję, też karmię piersią i staram się o dziecko :D
    Prowadziłam ciążę w medicover i to prawda, nie każdy lekarz ma sprzęt usg w gabinecie. Zauważyłam, że ci lekarze, którzy mają sprzęt usg, mają dobre oceny na Google. Umów się na wizytę „opieka w ciąży” i wybierz lekarza, który ma ocenę 4-5 na Google, nawet, jak będziesz musiała kawałek dalej podjechać, duże prawdopodobieństwo, że taki lekarz będzie miał sprzęt :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia19 wrote:

Co prawda nie w Medicoverze ale w Luxmedzie i to tam działa na podobnej zasadzie. Ja qkurat chodziłam do lekarza który robił usg na każdej wizycie, ale znam kobietę (w innym mieście) ktora musiała umawiać osobno usługę usg. Co miasto/lekarz/placówka to inne zwyczaje. Najlepiej dopytac u zrodla w konkretnej placówce jak to u nich wyglada u wybranego przez ciebie lekarza. Jeśli nis robi usg i ci to przeszkadza to ja poszukałabym takiego który robi, moze nawet w tej samej przychodni. Możesz podzwonić też po różnych mniejszych placówkach współpracujących z Medicover i popytać jak to u nich wygląda.

• Karolcia19 Znajoma

Wysłany: 12 marca, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje. Przynajmniej wiem, że to taka praktyka. Choć nie ukrywam, że dla mnie to jakaś abstrakcja prowadzić ciążę u lekarza, który nie robił USG, tylko odsyła do kogoś innego. Kto w takiej sytuacji ocenia ciążę, czy wszystko jest ok albo podejmuje jakieś decyzję gdyby było coś nie tak, np słabe przepływy? Ten który robi USG, czy ten, który niby prowadzi ciążę? Poza tym ciężko chyba zaufać lekarzowi, który sam nie wykonuje badania, tylko bazuje na zdjęciach czy opisie innego.

• Karolcia19 Znajoma

Wysłany: 12 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Przepraszam, że się wtrącę w wątek, ale podczytuję, też karmię piersią i staram się o dziecko :D
    Prowadziłam ciążę w medicover i to prawda, nie każdy lekarz ma sprzęt usg w gabinecie. Zauważyłam, że ci lekarze, którzy mają sprzęt usg, mają dobre oceny na Google. Umów się na wizytę „opieka w ciąży” i wybierz lekarza, który ma ocenę 4-5 na Google, nawet, jak będziesz musiała kawałek dalej podjechać, duże prawdopodobieństwo, że taki lekarz będzie miał sprzęt :)

Niestety na infolinii usłyszałam, że na wizytę typu prowadzenie ciąży mogę się umówić jak ciążę mam już potwierdzoną...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze testy z 11 dpo, czyli po dwóch dniach od poprzedniego. Na tę chwilę beta rośnie, uff...
    af18741b8ec7b.jpghttps://zapodaj.net/plik-TFwutYu5WZ

eM 🌺, Namisa, Idawoll, Agni97, Wenka, farfalla92, Sunday_92, BillieJean lubią tę wiadomość

preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia19 wrote:
    Niestety na infolinii usłyszałam, że na wizytę typu prowadzenie ciąży mogę się umówić jak ciążę mam już potwierdzoną...

A poszukaj sobie może na stronie Medicoveru placówek współpracujących w twoim mieście, mają intuicyjna wyszukiwarkę. Mi w moim wyszukało coś blisko 10 takich przychodni z poradnia ginekologiczną, które współpracują z Medi. Warto podzwonić i popytać jak to u nich wygląda. Bo rozumiem że masz pakiet i dlatego zależy Ci na prowadzeniu ciąży akurat w Medicover. W takim przypadku placówka współpracująca powinna chyba uznawać taki pakiet, ale to już trzeba dopytać u źródła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 22:53

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ