karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
farfalla92 wrote:Co prawda bardzo dokładnie się wymylam po wszystkim, ale nie wiem na ile to skuteczna metoda w przeciwdziałaniu ciąży 😅4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
U mnie raczej tylko wyrzuty LH, dzisiaj w południe kreska jeszcze ciemniejsza niż wczoraj. W premom wrzuciłam i faktycznie wartosc wyzsza. Natomiast teraz wieczorem kreska na owulaki jaśniejsza niż ta w południe. Więc no to raczej nie zwiastuje owulacji, jeśli ta kreska nie ciemnieje.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki i nie będzie niespodzianki na jajniku w postaci torbieli. Bo jednak ten jajnik czulam od kilku dni, dzisiaj z resztą też. Więc coś tam na pewno się dzieje. Tylko kwestia co. Chyba muszę po weekendzie umówić się do ginekologa i podejrzeć, co tam się na tych jajnikach dzieje.👦2020
👼2022
👦2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Dziewczyny jak długo trwały u Was podwyższone temperatury na owulację ? U mnie 36,7/36,8/36,8/36,7/36,8 a na testach owu blade kreski, wczoraj plamienie z krwią i nic dalej. Dzisiaj śluz taki nierozciągliwy więc nie wygląda na owulację. Temperatura nie jest jakaś wysoka ale we wcześniejszym cyklu nie było tak wysoko a najmniej było 36,3 nawet więc skok duży. Nie chcę nic podejrzewać ale myślicie że to może być wczesna ciąża?👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy
🩸 Brak (ostatnia w kwietniu 2023r.) -
Nadziejka231 wrote:Dziewczyny jak długo trwały u Was podwyższone temperatury na owulację ? U mnie 36,7/36,8/36,8/36,7/36,8 a na testach owu blade kreski, wczoraj plamienie z krwią i nic dalej. Dzisiaj śluz taki nierozciągliwy więc nie wygląda na owulację. Temperatura nie jest jakaś wysoka ale we wcześniejszym cyklu nie było tak wysoko a najmniej było 36,3 nawet więc skok duży. Nie chcę nic podejrzewać ale myślicie że to może być wczesna ciąża?
Mozna tylko gdybac. To tylko kilka temperatur, nie da się jakichś konkretnych wniosków z nich wyciągnąć.
A kiedy ty zaczelas mierzyc te temperature? Gdybyś miała potwierdzona owulację (przed tym pierwszym wyższym pomiarem odnotowałabys 6 niższych + plodny sluz) to wtedy takie wyższe temperatury poowulacyjne mogą się utrzymywać jakies 16-18 dni (tyle ile maksymalnie trwa faza lutealna) - jeśli byłyby dłużej, to z dużym prawdopodobieństwem jest ciąża. Ale wyrykowowe kilka temperatur wyzszych niż standardowe 36,6 może też na dobrą sprawę nie znaczyć nic, po prostu taki okres nieco podwyższonej temperatury, nie musi to byc związane w ogole z owulacja. A plamienia sródcykliczne sie zdarzają, gdy nadbuduje sie endometrium i musi zluszczyc. Wiec na dwoje babka wrozyla - jak masz wątpliwości to zrob test15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
kurczę u nas od prawie dwóch tygodni Mały jest przeziębiony.. niby w zeszłym tygodniu z wymazu wyszło mu RSV, ale bardzo łagodnie przechodził, tylko katar i czasem pokasływał. Ale od trzech nocek jest jakies pogorszenie 😩 co druga noc ma gorączkę, wisi mi non stop na cycu, katar zielony, od wczoraj popołudnia znowu zaczął kaszleć 😩 a nie wiem, czy czwórki mu też nie idą i to dokłada 😞 po tych ciężkich nockach, trochę się boję, czy z Kropkiem na pewno wszystko będzie w porządku, czy się rozwija prawidłowo 😩👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Namisa wrote:Mozna tylko gdybac. To tylko kilka temperatur, nie da się jakichś konkretnych wniosków z nich wyciągnąć.
A kiedy ty zaczelas mierzyc te temperature? Gdybyś miała potwierdzona owulację (przed tym pierwszym wyższym pomiarem odnotowałabys 6 niższych + plodny sluz) to wtedy takie wyższe temperatury poowulacyjne mogą się utrzymywać jakies 16-18 dni (tyle ile maksymalnie trwa faza lutealna) - jeśli byłyby dłużej, to z dużym prawdopodobieństwem jest ciąża. Ale wyrykowowe kilka temperatur wyzszych niż standardowe 36,6 może też na dobrą sprawę nie znaczyć nic, po prostu taki okres nieco podwyższonej temperatury, nie musi to byc związane w ogole z owulacja. A plamienia sródcykliczne sie zdarzają, gdy nadbuduje sie endometrium i musi zluszczyc. Wiec na dwoje babka wrozyla - jak masz wątpliwości to zrob test
Mierze codziennie od lutego. No robiłam test wczoraj i negatywny ale w sumie zastanawia mnie to co się dzieje bo nie miałam w tamtym cyklu takich, dodatkowo to plamienie wczoraj
Wykres luty: https://ibb.co/LDyvJTgv
Wykres marzec: https://ibb.co/C3JXmpdZWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:49
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy
🩸 Brak (ostatnia w kwietniu 2023r.) -
Zaczęłam tu zaglądać od jakiegoś czasu, sporo czytałam, trochę dopytywałam, a teraz i ja chciałabym przekazać dobre wieści i dać nadzieję tym, które karmią i się starają o kolejne bobo:) Dziś rano dwie piękne kreski
Pierwszy test (Bobotest) dwa dni temu, ale wtedy były jedynie cienie, a tak naprawdę AŻ cienie
Dziś Pink tylko potwierdził. Wiadomo, przede mną lekarz (myśle, że jakoś na koniec marca, wtedy będzie już szansa za zarodek i bijące serduszko), no i wtedy będzie można się cieszyć na maksa, ale już mam iskierki w oczach
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Pierwsze dziecko 16 miesięcy, cały czas KP, choć od jakichś 3 miesięcy zmniejszalam co jakiś czas liczbę karmień, w szczęśliwym cyklu już tylko dwa karmienia a od niecałego tygodnia to nawet jedno - przed snem. Miesiączka wróciła po 8 miesiącach od porodu, początkowo cykl dłuższy ok 35 dni, później w okolicach 28, więc myślałam, że wszystko szybko się uregulowało, aż tu niestety dwa kolejne cykle z rzędu 24 dni. Po pierwszym myślałam, że bezowulacyjny, ale drugi był akurat monitorowany i wiem, że owulacja była, aczkolwiek dopiero 16 dnia, więc przy tak krótkim cyklu ta druga faza dość krótka i obawiałam się niewydolności ciałka żółtego. Kolejny cykl również postanowiłam monitorować i tu owulacja wypadła jeszcze później 17/18 dzień, ale progesteron 7 dpo wyniósł 18. Więc pojawiła się nadzieja, że tym razem cykl nie będzie tak krótki. Chciałam, żeby tym razem chociaż cykl był prawidlowy (choć wiadomo, nadzieja na ciążę również była
)
-