X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Teraz przy karmieniu zupełnie nic nie czuję. Mnie tak bolały sutki w okresie owulacji. Głównie po tym rozpoznaję owulki 😁 Ale dużo dziewczyn tutaj pisało, że jak zaszły w ciążę, to ból przy kp był nie do zniesienia.

Pamiętam, że mnie też przerażała wizja odstawienia synka. Wydawało mi się, że to nierealne, a jakoś poszło. Będzie dobrze. Może też być tak, że synek sam się odstawi jak zmniejszy się ilość mleka, pokarm może też zupełnie zaniknąć... U każdego inaczej to wygląda.
    No najgorsze są te nocki jak czasami chce cyca po milion razy 🥴 bo gdyby jadł raz w nocy i coś tam w dzień, to myślę, że by mi aż tak nie przeszkadzało.

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Wenka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No najgorsze są te nocki jak czasami chce cyca po milion razy 🥴 bo gdyby jadł raz w nocy i coś tam w dzień, to myślę, że by mi aż tak nie przeszkadzało.
    Rozumiem Cię, synek też potrafił się budzić milion razy. Po roku takich nocek człowiek ma już dość... Zawsze można spróbować zredukować nocne karmienia, jak nie chcesz odstawiać całkowicie, ale to chyba wyższa szkoła jazdy 😅

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97, a jak tylko się przebudza, to dajesz pierś? Ja rąk robiłam, a w pewnym momencie zaczęłam przytulać najpierw i od razu zasypiał. Nie, żeby go przetrzymywać tak i nie przystawiać, choć chciał, tylko po prostu proponowałam mu przytulenie i często od razu zasypiał, a jak nie, to dostawał pierś.

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Agni97, a jak tylko się przebudza, to dajesz pierś? Ja rąk robiłam, a w pewnym momencie zaczęłam przytulać najpierw i od razu zasypiał. Nie, żeby go przetrzymywać tak i nie przystawiać, choć chciał, tylko po prostu proponowałam mu przytulenie i często od razu zasypiał, a jak nie, to dostawał pierś.
    No właśnie w nocy mam wrażenie, że takie przytulanie by na niego nie działało :/ czasami zanim my pójdziemy spać to go wezmę i lulam na piłce i to też loteria, bo czasami uśnie i da się odłożyć, a czasami na rękach śpi, a jak się odłoży to płacz 😟 wiem, że właśnie gdybym wstawała i go nosiła to pewnie by się uspokoił, ale ja chyba ze swojego lenistwa i chęci spania po prostu daje mu cyca, zwłaszcza że śpi z nami. Dlatego myślę, żeby go przenieść do pokoju, bo tak to będę musiała wstać, więc się trochę rozbudzę i może wtedy go dam radę nosić 🤷🏻‍♀️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że u nas nie da rady, ale przypadkiem tak wyszło, że się wtulił i zasnął 😅 nie zaszkodzi spróbować :)

Agni97 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Też myślałam, że u nas nie da rady, ale przypadkiem tak wyszło, że się wtulił i zasnął 😅 nie zaszkodzi spróbować :)
    Spróbujemy! Raz udało się bez dawania cyca jak mu piosenki puściłam, ale następnym razem już się nie udało 😆

Monk@ lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Nadziejka231 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ja jak redukowalam karmienia dzienne i się przebudzała to przytulanie i zasypiała ale w nocy to u nas nie działa 😅

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z drugiej strony Wy macie takie maluszki jeszcze, jak tak patrze, moj był bliżej drugich urodzin wtedy już…

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 Jak czytam co piszesz to tak jakbym czytała siebie sprzed kilku miesięcy. Miałam identyczną sytuację. Córka spała z nami, bo w nocy każda pobudka to był cycek, inaczej nie dało rady zasnąć, nigdy. W okolicy 13 czy 14 miesięcy całkowicie zeszła z cycka w dzień, jedynie usypiała z cyckiem na drzemki, a potem jakoś wyszło że albo po prostu nie spała w dzień albo spała w wózku na spacerze i tak jest do dziś. Natomiast jeżeli chodzi o cycek w nocy to ja bardzo długo się męczyłam, wkurzałam, bolało mnie to, bo już byłam w ciąży, myślałam że zwariuję. No i pewnego pięknego wieczoru córka usnęła mi na rękach całkiem przypadkiem, następny wieczór to samo, a potem dosłownie po kilku dniach usypiała przytulona do mnie albo podczas czytania bajek, o cycku już w ogóle nie pamięta, jest odstawiona już od ponad miesiąca. Nastąpiło to naturalnie, samoistnie, myślę że córka była po prostu na to gotowa, ale muszę zaznaczyć że miała półtora roku. Może twoje maleństwo jest jeszcze za małe i cię po prostu potrzebuje, cierpliwości.
    Inna sprawa to może też zanik mleka u mnie w drugim trymestrze ciąży, słyszałam o tych cudownych odstawieniach w drugim trymestrze właśnie.
    Dzieci też potrzebują stymulacji, moja córka od początku nie akceptowała smoczka więc ja byłam jej smoczkiem uspokajaczem, a odkąd nie ma cycka to córka po prostu wierci mi dziurę w pępku i w ten sposób się uspokaja. 😁 Może spróbuj włożyć jego paluszki w swój pępek i zacznie się w ten sposób uspokajać 😀

Agni97 lubi tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ Jak się czujecie?

👰🤵 2017
    👶🩷 08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta
    23.04 prenatalne III trym.
    preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Agni97 Jak czytam co piszesz to tak jakbym czytała siebie sprzed kilku miesięcy. Miałam identyczną sytuację. Córka spała z nami, bo w nocy każda pobudka to był cycek, inaczej nie dało rady zasnąć, nigdy. W okolicy 13 czy 14 miesięcy całkowicie zeszła z cycka w dzień, jedynie usypiała z cyckiem na drzemki, a potem jakoś wyszło że albo po prostu nie spała w dzień albo spała w wózku na spacerze i tak jest do dziś. Natomiast jeżeli chodzi o cycek w nocy to ja bardzo długo się męczyłam, wkurzałam, bolało mnie to, bo już byłam w ciąży, myślałam że zwariuję. No i pewnego pięknego wieczoru córka usnęła mi na rękach całkiem przypadkiem, następny wieczór to samo, a potem dosłownie po kilku dniach usypiała przytulona do mnie albo podczas czytania bajek, o cycku już w ogóle nie pamięta, jest odstawiona już od ponad miesiąca. Nastąpiło to naturalnie, samoistnie, myślę że córka była po prostu na to gotowa, ale muszę zaznaczyć że miała półtora roku. Może twoje maleństwo jest jeszcze za małe i cię po prostu potrzebuje, cierpliwości.
    Inna sprawa to może też zanik mleka u mnie w drugim trymestrze ciąży, słyszałam o tych cudownych odstawieniach w drugim trymestrze właśnie.
    Dzieci też potrzebują stymulacji, moja córka od początku nie akceptowała smoczka więc ja byłam jej smoczkiem uspokajaczem, a odkąd nie ma cycka to córka po prostu wierci mi dziurę w pępku i w ten sposób się uspokaja. 😁 Może spróbuj włożyć jego paluszki w swój pępek i zacznie się w ten sposób uspokajać 😀
    Taaak, ja totalnie wiem, że to jeszcze Maluszek i myślę, że takie odstawienie zaczniemy dopiero w maju, bo w kwietniu zaczyna żłobek, więc nie chce mu łączyć tego. U nas właśnie na drzemki nie zasypia przy cycu, dlatego u dzień się nie martwię w ogóle. Ostatnio nawet był taki dzień, że dostał cyca po 11 i następny raz dopiero po 18, ale to też dlatego, że ja już czułam po piersiach, że mi wybuchną 🙈 oczywiscie jak jesteśmy w domu to sama nawet mu więcej proponuje, ale no te nocki, to ciężko u nas od takiego 4 miesiąca 😩 chociaż wiecie, ja odsmoczkowania się bardzo bałam, a poszło nam gładko, więc może tutaj też więcej strachu jest we mnie… czasami jakaś myśl mi przechodzi, że może ten smoczek też był zabrany za szybko, ale nie chciałam, żeby po roku popylał ze smokiem 🤷🏻‍♀️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
‹‹ 414 415 416 417 418
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ