karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:U mnie się okazuje, że kiepsko z pokarmem, więc wychodzi na to, że starszak ciamkał sobie na sucho 😅 choć jak przyciskałam brodawki, to jakieś kropelki się pojawiały, ale może to siara była? Już nie pamiętam koloru nawet 😅
Oo to ciekawe! Na pewno zaraz produkcja ruszy z kopyta 💪 Ja siarę odciągałam laktatorem jeszcze w ciąży, żeby wywołać poród 😆 Niestety nie zadzialalo😅 Ale miałam takie strzykaweczki 2 ml pomrożone i pamiętam że w pierwszych dniach (gdy sobie dałam standardowo wkręcić przez czesc personelu że może dziecko sie nie najada i dlatego ma wysoka bilirubinę🤨) to mąż przywoził mi mrozone zapasy z domu żeby go jeszcze dopchnąć xd Ostatecznie tak nakarmiliśmy że w dniu wypisu ze szpitala mocno przekroczył wagę urodzeniową 😁Monk@ lubi tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Nadziejka231 wrote:Co ile robić testy owulacyjne gdy nie ma okresu? Co 2 dni?
Poczatkowo robiłam codziennie, miałam torbęn cienkich paseczków z allegro więc nie zbankrutowałam. Ale jako ze nic z tych testów nie wynikało i tylko mnie to wkurzało to odpuściłam i potem robiłam co kilka tygodni, jak mi się wydawało że czuję oznaki płodności. Ostatecznie przez pół roku zużyłam wszystkie, a jak faktycznie plodnosc zaczela wracać to juz nie mialam na co sikac 😉 Ale tez nie były mi już potrzebne, bo widziałam to czarno na białym 😅Nadziejka231 lubi tę wiadomość
Namisa wrote:Oo to ciekawe! Na pewno zaraz produkcja ruszy z kopyta 💪 Ja siarę odciągałam laktatorem jeszcze w ciąży, żeby wywołać poród 😆 Niestety nie zadzialalo😅 Ale miałam takie strzykaweczki 2 ml pomrożone i pamiętam że w pierwszych dniach (gdy sobie dałam standardowo wkręcić przez czesc personelu że może dziecko sie nie najada i dlatego ma wysoka bilirubinę🤨) to mąż przywoził mi mrozone zapasy z domu żeby go jeszcze dopchnąć xd Ostatecznie tak nakarmiliśmy że w dniu wypisu ze szpitala mocno przekroczył wagę urodzeniową 😁
Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
-
Wenka wrote:Nadziejka mi się udało teraz zajść w ciążę zanim dostałam pierwszą @, także wszystko jest możliwe 🙃 A co z tego wyjdzie, to zobaczymy... Musisz po prostu obserwować swój organizm, ja do tego co pisały dziewczyny sprawdzałam jeszcze czasem szyjkę.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:A prawdę mówiąc to mi też udało się zaciążyć jeszcze przed pojawieniem się pierwszej @ po porodzie drugiego dziecka. Pamiętam - urodziłam w sierpniu 2020, a w marcu 2021 zaszłam w ciążę nie mając wcześniej @ 😛 Niestety to była biochemiczna i po jakimś tygodniu po pozytywnym teście przyszła ta pierwsza @.
Ehh oby się udało w końcu. Karmiłaś piersią?👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Monk@ wrote:Oby tak było! Że nie wpadłam na mrożenie w skrzykawkach 😀 póki co dostaje w strzykawkach moje, które odciągnę po karmieniu, ale średnio mu to idzie. Dobrze, że czytałam kiedyś, że to nie tak, że umiesz karmić piersią, tylko że z każdym dzieckiem może być inaczej i trzeba się tego razem od nowa uczyć. Przynajmniej wiedziałam, żeby się z tym liczyć
O tak, bo to tez nie tylko zależy od mamy, dziecko tez się musi nauczyć karmienia. Czytałam jakiś czas temu ze Ania z Zaufaj Położnej (cdl, zęby zjadła na laktacji) miała problem z karmieniem swoich córek, a z synami poszło jak z platka. Ta sama mama, coraz wieksza wiedza, ale inne dziecko - to robi roznice. Ale na spokojnie, korzystaj z pomocy laktacyjnej ile wlezie w szpitalu, poszukajcie optymalnej pozycji razem, niech obejrza tez wędzidelko. Z każdym dniem będzie szło odrobine lepiej 🍀Agni97, Wenka, edka85 lubią tę wiadomość
Nadziejka231 wrote:Ehh oby się udało w końcu. Karmiłaś piersią?
Wenka lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
edka85 wrote:A prawdę mówiąc to mi też udało się zaciążyć jeszcze przed pojawieniem się pierwszej @ po porodzie drugiego dziecka. Pamiętam - urodziłam w sierpniu 2020, a w marcu 2021 zaszłam w ciążę nie mając wcześniej @ 😛 Niestety to była biochemiczna i po jakimś tygodniu po pozytywnym teście przyszła ta pierwsza @.Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024
⏸️ 24.02.2025 -
Wenka wrote:Coś czuję, że u mnie też to nie wypali, ale przynajmniej wiem, że płodność wróciła 😁
Wenka lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Wenka wrote:Plamienia zniknęły 😁
Dzisiaj miałam najdłuższy dzień w życiu, byle zleciało do tej 14 jutro.Wenka lubi tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -