X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    U mnie się okazuje, że kiepsko z pokarmem, więc wychodzi na to, że starszak ciamkał sobie na sucho 😅 choć jak przyciskałam brodawki, to jakieś kropelki się pojawiały, ale może to siara była? Już nie pamiętam koloru nawet 😅

Oo to ciekawe! Na pewno zaraz produkcja ruszy z kopyta 💪 Ja siarę odciągałam laktatorem jeszcze w ciąży, żeby wywołać poród 😆 Niestety nie zadzialalo😅 Ale miałam takie strzykaweczki 2 ml pomrożone i pamiętam że w pierwszych dniach (gdy sobie dałam standardowo wkręcić przez czesc personelu że może dziecko sie nie najada i dlatego ma wysoka bilirubinę🤨) to mąż przywoził mi mrozone zapasy z domu żeby go jeszcze dopchnąć xd Ostatecznie tak nakarmiliśmy że w dniu wypisu ze szpitala mocno przekroczył wagę urodzeniową 😁

Monk@ lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Co ile robić testy owulacyjne gdy nie ma okresu? Co 2 dni?

Poczatkowo robiłam codziennie, miałam torbęn cienkich paseczków z allegro więc nie zbankrutowałam. Ale jako ze nic z tych testów nie wynikało i tylko mnie to wkurzało to odpuściłam i potem robiłam co kilka tygodni, jak mi się wydawało że czuję oznaki płodności. Ostatecznie przez pół roku zużyłam wszystkie, a jak faktycznie plodnosc zaczela wracać to juz nie mialam na co sikac 😉 Ale tez nie były mi już potrzebne, bo widziałam to czarno na białym 😅

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Oo to ciekawe! Na pewno zaraz produkcja ruszy z kopyta 💪 Ja siarę odciągałam laktatorem jeszcze w ciąży, żeby wywołać poród 😆 Niestety nie zadzialalo😅 Ale miałam takie strzykaweczki 2 ml pomrożone i pamiętam że w pierwszych dniach (gdy sobie dałam standardowo wkręcić przez czesc personelu że może dziecko sie nie najada i dlatego ma wysoka bilirubinę🤨) to mąż przywoził mi mrozone zapasy z domu żeby go jeszcze dopchnąć xd Ostatecznie tak nakarmiliśmy że w dniu wypisu ze szpitala mocno przekroczył wagę urodzeniową 😁
    Oby tak było! Że nie wpadłam na mrożenie w skrzykawkach 😀 póki co dostaje w strzykawkach moje, które odciągnę po karmieniu, ale średnio mu to idzie. Dobrze, że czytałam kiedyś, że to nie tak, że umiesz karmić piersią, tylko że z każdym dzieckiem może być inaczej i trzeba się tego razem od nowa uczyć. Przynajmniej wiedziałam, żeby się z tym liczyć ;)

Namisa, Wenka lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Nadziejka mi się udało teraz zajść w ciążę zanim dostałam pierwszą @, także wszystko jest możliwe 🙃 A co z tego wyjdzie, to zobaczymy... Musisz po prostu obserwować swój organizm, ja do tego co pisały dziewczyny sprawdzałam jeszcze czasem szyjkę.
    A prawdę mówiąc to mi też udało się zaciążyć jeszcze przed pojawieniem się pierwszej @ po porodzie drugiego dziecka. Pamiętam - urodziłam w sierpniu 2020, a w marcu 2021 zaszłam w ciążę nie mając wcześniej @ 😛 Niestety to była biochemiczna i po jakimś tygodniu po pozytywnym teście przyszła ta pierwsza @.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Nadziejka231 Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A prawdę mówiąc to mi też udało się zaciążyć jeszcze przed pojawieniem się pierwszej @ po porodzie drugiego dziecka. Pamiętam - urodziłam w sierpniu 2020, a w marcu 2021 zaszłam w ciążę nie mając wcześniej @ 😛 Niestety to była biochemiczna i po jakimś tygodniu po pozytywnym teście przyszła ta pierwsza @.

Ehh oby się udało w końcu. Karmiłaś piersią?

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 5 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Oby tak było! Że nie wpadłam na mrożenie w skrzykawkach 😀 póki co dostaje w strzykawkach moje, które odciągnę po karmieniu, ale średnio mu to idzie. Dobrze, że czytałam kiedyś, że to nie tak, że umiesz karmić piersią, tylko że z każdym dzieckiem może być inaczej i trzeba się tego razem od nowa uczyć. Przynajmniej wiedziałam, żeby się z tym liczyć ;)

O tak, bo to tez nie tylko zależy od mamy, dziecko tez się musi nauczyć karmienia. Czytałam jakiś czas temu ze Ania z Zaufaj Położnej (cdl, zęby zjadła na laktacji) miała problem z karmieniem swoich córek, a z synami poszło jak z platka. Ta sama mama, coraz wieksza wiedza, ale inne dziecko - to robi roznice. Ale na spokojnie, korzystaj z pomocy laktacyjnej ile wlezie w szpitalu, poszukajcie optymalnej pozycji razem, niech obejrza tez wędzidelko. Z każdym dniem będzie szło odrobine lepiej 🍀

Agni97, Wenka, edka85 lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Ehh oby się udało w końcu. Karmiłaś piersią?
    Udało się, udało 😁, ale dopiero w sierpniu 2021, czyli po 5 miesiącach. I tak - cały czas wtedy karmiłam.

Wenka lubi tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Coś czuję, że u mnie też to nie wypali, ale przynajmniej wiem, że płodność wróciła 😁

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Coś czuję, że u mnie też to nie wypali, ale przynajmniej wiem, że płodność wróciła 😁
    Bądź dobrej myśli! Wizyta już jutro 🤞 masz jeszcze jakieś plamienia?

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Bądź dobrej myśli! Wizyta już jutro 🤞 masz jeszcze jakieś plamienia?
    Plamienia zniknęły 😁
    Dzisiaj miałam najdłuższy dzień w życiu, byle zleciało do tej 14 jutro.

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 24.02.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Plamienia zniknęły 😁
    Dzisiaj miałam najdłuższy dzień w życiu, byle zleciało do tej 14 jutro.
    No to bądźmy dobrej myśli! Czekam na wieści jutro 🤞 mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 🫶

Wenka lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Nadziejka231 Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:

Będzie dobrze! Teraz się uda:)

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
‹‹ 413 414 415 416 417
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ