Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dzisiejsze testy z 11 dpo, czyli po dwóch dniach od poprzedniego. Na tę chwilę beta rośnie, uff...
    af18741b8ec7b.jpghttps://zapodaj.net/plik-TFwutYu5WZ

Ale się miło patrzy na takie ciemniejące krechy 😍 Jestem dobrej mysli! 🍀

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 12 marca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia19 wrote:
    Niestety na infolinii usłyszałam, że na wizytę typu prowadzenie ciąży mogę się umówić jak ciążę mam już potwierdzoną...

Czy masz pakiet może w medicover? Ja mam aplikację, tam sobie wybieram wizytę w odpowiedniej kategorii i nigdy nie dostałam informacji od ginekologa, że nie powinnam przyjść na wizytę bez potwierdzenia ciąży. Nie muszę dzięki temu dzwonić na infolinię. Polecam aplikację

Odpowiadając na pytanie, kto decyduje o ciąży, jak coś się złego dzieje - lekarz prowadzący, czyli jak pójdziesz do lekarza bez USG, to właśnie on na podstawie obrazu USG. Lekarze, którzy przeprowadzają USG, nie omawiają ciąży pod kątem prowadzenia. Miałam sytuację, że miałam plamienia, umówiłam się na szybko do lekarza, on przypisał mi w ciemno lekarstwa, dał skierowanie na USG i nic więcej nie był w stanie zrobić, jak jedynie wpisać w opis wizyty, że ciąża zagrożona 🤷‍♀️

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)

wciąż kp 🤱
  • Karolcia19 Znajoma

Wysłany: 12 marca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Czy masz pakiet może w medicover? Ja mam aplikację, tam sobie wybieram wizytę w odpowiedniej kategorii i nigdy nie dostałam informacji od ginekologa, że nie powinnam przyjść na wizytę bez potwierdzenia ciąży. Nie muszę dzięki temu dzwonić na infolinię. Polecam aplikację

Odpowiadając na pytanie, kto decyduje o ciąży, jak coś się złego dzieje - lekarz prowadzący, czyli jak pójdziesz do lekarza bez USG, to właśnie on na podstawie obrazu USG. Lekarze, którzy przeprowadzają USG, nie omawiają ciąży pod kątem prowadzenia. Miałam sytuację, że miałam plamienia, umówiłam się na szybko do lekarza, on przypisał mi w ciemno lekarstwa, dał skierowanie na USG i nic więcej nie był w stanie zrobić, jak jedynie wpisać w opis wizyty, że ciąża zagrożona 🤷‍♀️

No i właśnie to jest dla mnie niedorzeczna sytuacja, że w przypadku kiedy coś się dzieje, zgłaszam się do lekarza prowadzącego a on nie ma możliwości sprawdzić, co jest nie tak, czyli zrobić USG i dopiero wtedy podjąć jakieś kroki.

Póki co nie mam abonamentu w Medicover, ale zastanawiałam się nad wykupieniem.

‹‹ 419 420 421 422 423
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ