karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Dzisiejsze testy z 11 dpo, czyli po dwóch dniach od poprzedniego. Na tę chwilę beta rośnie, uff...
https://zapodaj.net/plik-TFwutYu5WZ
Ale się miło patrzy na takie ciemniejące krechy 😍 Jestem dobrej mysli! 🍀15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Karolcia19 wrote:Niestety na infolinii usłyszałam, że na wizytę typu prowadzenie ciąży mogę się umówić jak ciążę mam już potwierdzoną...
Czy masz pakiet może w medicover? Ja mam aplikację, tam sobie wybieram wizytę w odpowiedniej kategorii i nigdy nie dostałam informacji od ginekologa, że nie powinnam przyjść na wizytę bez potwierdzenia ciąży. Nie muszę dzięki temu dzwonić na infolinię. Polecam aplikację
Odpowiadając na pytanie, kto decyduje o ciąży, jak coś się złego dzieje - lekarz prowadzący, czyli jak pójdziesz do lekarza bez USG, to właśnie on na podstawie obrazu USG. Lekarze, którzy przeprowadzają USG, nie omawiają ciąży pod kątem prowadzenia. Miałam sytuację, że miałam plamienia, umówiłam się na szybko do lekarza, on przypisał mi w ciemno lekarstwa, dał skierowanie na USG i nic więcej nie był w stanie zrobić, jak jedynie wpisać w opis wizyty, że ciąża zagrożona 🤷♀️02.2024 synek 💙
02.2025 💔 (8/9 tydz.)
wciąż kp 🤱 -
Delfi wrote:Czy masz pakiet może w medicover? Ja mam aplikację, tam sobie wybieram wizytę w odpowiedniej kategorii i nigdy nie dostałam informacji od ginekologa, że nie powinnam przyjść na wizytę bez potwierdzenia ciąży. Nie muszę dzięki temu dzwonić na infolinię. Polecam aplikację
Odpowiadając na pytanie, kto decyduje o ciąży, jak coś się złego dzieje - lekarz prowadzący, czyli jak pójdziesz do lekarza bez USG, to właśnie on na podstawie obrazu USG. Lekarze, którzy przeprowadzają USG, nie omawiają ciąży pod kątem prowadzenia. Miałam sytuację, że miałam plamienia, umówiłam się na szybko do lekarza, on przypisał mi w ciemno lekarstwa, dał skierowanie na USG i nic więcej nie był w stanie zrobić, jak jedynie wpisać w opis wizyty, że ciąża zagrożona 🤷♀️
No i właśnie to jest dla mnie niedorzeczna sytuacja, że w przypadku kiedy coś się dzieje, zgłaszam się do lekarza prowadzącego a on nie ma możliwości sprawdzić, co jest nie tak, czyli zrobić USG i dopiero wtedy podjąć jakieś kroki.
Póki co nie mam abonamentu w Medicover, ale zastanawiałam się nad wykupieniem. -