X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Tak, znam dwie takie kobiety - jedna z internetów, druga prywatnie 😁 KP jest wśród czynników ryzyka ciąży blizniaczej w zwiazku z zwiększeniem częstotliwości owulacji mnogich. Z takich innych czynnikow pamietam ze byl wspominany wiek >35 lat, wielorództwo i chyba wyzszy wzrost 🤔😁 No i oczywiście historie ciaz mnogich w rodzinie kobiety.

Edit. Doczytałam i są badania że kp zwiększa nawet 9 krotnie szanse na mnogą owulacje- to już konkretny wynik 😁 Dzieje się tak przez wyższy poziom hormonu FSH u kobiet karmiących który stymuluje wzrost pecherzykow. Może się komuś z nas trafi? 😆

Szok 😳 może się nam uda i będziemy mieć podwójne szczęście 😂😍

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Dziękuję Ci kochana ❤️ Tak,nasza rodzinka dość szybko się powiększa, co mnie ogromnie cieszy :D Aktualnie na stanie 2 chłopców i najmłodsza dziewczynka :) U Ciebie też się dzieje, ale widziałam w Twojej stopce też aniołeczka - strasznie mi przykro, i to jeszcze w 18tc 😭

Cudownie ❤️ trzymam ogromnie za Was kciuki 🥰 a jak sobie radzisz?

Niestety, ale JESZCZE nie złożyliśmy broni, próbujemy zawalczyć. Trochę przeszkód i pod górę, ale zobaczymy, co nam tam na górze jest pisane. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, myślę że Twoja determinacja przyniesie rezultat, taki jakiego pragniesz ☺️

Nie osiąga celu tylko ten, który się poddał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 08:25

Księgowa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 9 dni po domniemanej owulacji, zrobiłam z ciekawości test - negatywny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:41

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekajmy, czy dostaniesz @ 😉

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Poczekajmy, czy dostaniesz @ 😉
    Długo nie czekałam - dzisiaj przyszła @. Ale to akurat nie musi oznaczac niczego, bo w ostatniej ciąży też miesiaczkowalam, a jednak do zapłodnienia doszło..:)
    Z jednej strony nie staraliśmy się, ale z drugiej jakaś część mnie wolałaby, aby @ jednak nie bylo..ach te hormony :D

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

• Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to może będzie tak jak poprzednim razem 😁

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Długo nie czekałam - dzisiaj przyszła @. Ale to akurat nie musi oznaczac niczego, bo w ostatniej ciąży też miesiaczkowalam, a jednak do zapłodnienia doszło..:)
    Z jednej strony nie staraliśmy się, ale z drugiej jakaś część mnie wolałaby, aby @ jednak nie bylo..ach te hormony :D
    Wiedziałam, że będziesz podświadomie chciała, żeby @ nie przyszła 😄 A teraz ciągle po głowie będzie ci chodzić myśl o czwartym dziecku.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Wiedziałam, że będziesz podświadomie chciała, żeby @ nie przyszła 😄 A teraz ciągle po głowie będzie ci chodzić myśl o czwartym dziecku.

Czyli już przepadlam? 😀 Na którym dziecku to się skończy, haha? Planujesz 6? :D Tak można w nieskończoność...no dobra...do menopauzy... Ale potem zawsze są adopcje 😅

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

• Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planowaliśmy trójkę, nawet jak zaszłam w tą ciążę, to od razu pojawiła mi się myśl, że to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża. Po czym mąż zaczął coś mówić o czwartym i to tak na pewniaka 🙈 Na facetów też to działa? 😅😂

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no ja raczej już kończę przygodę na piątym. Ale oczywiście mój M sobie niby żartem stwierdził, że przecież będzie nierówno i przydałoby się jeszcze jedno dla równowagi 😄 Ale potem przyszła mu refleksja, że w sumie mój organizm jest już nieco wyeksploatowany tymi ciążami i chyba czas mu dać spokój 😛

Wenka, "przejście" z trzeciego dziecka na czwarte dla wielu osób jest takim kamieniem milowym. Pojawia się choćby kwestia konieczności zakupu większego samochodu. My teraz mamy taki 7 osobowy SUV, więc na piątkę dzieci starczy, ale przy szóstym byłby już problem, bo ośmioosobowe auta to jednak rzadkość.

Agni97 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hehe, no ja raczej już kończę przygodę na piątym. Ale oczywiście mój M sobie niby żartem stwierdził, że przecież będzie nierówno i przydałoby się jeszcze jedno dla równowagi 😄 Ale potem przyszła mu refleksja, że w sumie mój organizm jest już nieco wyeksploatowany tymi ciążami i chyba czas mu dać spokój 😛

Wenka, "przejście" z trzeciego dziecka na czwarte dla wielu osób jest takim kamieniem milowym. Pojawia się choćby kwestia konieczności zakupu większego samochodu. My teraz mamy taki 7 osobowy SUV, więc na piątkę dzieci starczy, ale przy szóstym byłby już problem, bo ośmioosobowe auta to jednak rzadkość.
    Właśnie pierwsze co to pomyślałam, kurde jakim autem jeździcie 🤣🤣🤣
    No dobra Dziewczyny, a z Waszej perspektywy gorszy przeskok z 0 na 1 czy z 1 na 2? 🤭

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️

nadal kp 🤱🏻

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz będziemy musieli zmienić samochód na większy i mąż od razu szuka 7-osobowych 😅

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Księgowa, myślę że Twoja determinacja przyniesie rezultat, taki jakiego pragniesz ☺️

Nie osiąga celu tylko ten, który się poddał.

Piękne to ostatnie zdanie 🥺

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No dobra Dziewczyny, a z Waszej perspektywy gorszy przeskok z 0 na 1 czy z 1 na 2? 🤭

Też jestem ciekawa 😅😆 Większość chyba mówi że z 0 na 1 gorzej zdecydowanie, bo to wymiana całego systemu, a z 1 na 2 to jak taka duża aktualizacja 😆
    Pewnie też zależy jakie dziecko się trafi i z jakim mindsetem i przygotowaniem rodzice wchodzą w rodzicielstwo - czego się spodziewają, jakie mają oczekiwania, jakie rzeczy maja między sobą przedyskutowane, przetrenowane. Tego jakie dziecko się trafi się nie zaplanuje wiec tu jest nieprzewidywalny żywiol 😅 Ale nad tymi pozostałymi jakaś tam kontrola jest, zwłaszcza jeśli już się jedno dziecko ma i wie co z czym - o tyle prostsze sie to drugie bobo wydaje 😁

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zazdroszczę wam troszkę dziewczyny tych dużych rodzin i planów na nie 🥲😁 Ja w innej czasoprzestrzeni też na pewno mam co najmniej czwórkę - to w tej samej gdzie mieszkam w duzym domu pod lasem, hoduje zwierzęta, warzywa i owoce, piekę codziennie chleb i chodze boso w sukience po ogrodzie 😁😍 Podglądam takie żyćka na instagramie i się zachwycam, choć wiem że to tylko piękny wycinek wymagającego ogromnej pracy życia. Nie mowie twardo nie, ale nie sadze by udalo nam sie "wyrobić" z takimi marzeniami + dalej nie wiem czy to tylko fantazja czy faktycznie tego bym chciała 😅🫣
    Podziwiam Was bardzo i ciesze sie ze są gdzieś takie fajne, silne kobiety które się decydują na wielodzietność 🥰💪

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 19 marca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gorszy był przeskok z 0 na 1. Wtedy kompletnie człowiek nie wiedział czego się spodziewać i trzeba było wszystkiego się nauczyć. Przy drugim już był większy luz. Ciekawe jak będzie z trójką 😅 Dojdzie mi nowość, czyli przedszkole, trochę się tego obawiam...

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Truskawkowykompot Znajoma

Wysłany: 19 marca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, a jest duża różnica z 2 na 3? Bo 2 ręce masz ale trzecia nie wyrośnie. Tak się strasznie boję trzeciego dziecka ale pragnienie we mnie jest silniejsze, a czas leci... Trochę też się boję ciąży po 30tce jak organizm się zregeneruje po kolejnej ciąży i czy zdrowie pozwoli. W sumie tych obaw mam bardzo dużo 🥺 O też mam myśli że może ta dwójka nam wystarczy już i odpuścić.

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Też jestem ciekawa 😅😆 Większość chyba mówi że z 0 na 1 gorzej zdecydowanie, bo to wymiana całego systemu, a z 1 na 2 to jak taka duża aktualizacja 😆
    Pewnie też zależy jakie dziecko się trafi i z jakim mindsetem i przygotowaniem rodzice wchodzą w rodzicielstwo - czego się spodziewają, jakie mają oczekiwania, jakie rzeczy maja między sobą przedyskutowane, przetrenowane. Tego jakie dziecko się trafi się nie zaplanuje wiec tu jest nieprzewidywalny żywiol 😅 Ale nad tymi pozostałymi jakaś tam kontrola jest, zwłaszcza jeśli już się jedno dziecko ma i wie co z czym - o tyle prostsze sie to drugie bobo wydaje 😁
    O to jest prawda! Dokładnie to powiedziałam koleżance, że dużo zależy właśnie jakie się trafi dziecko. Czy bardziej, czy mniej wymagające. 🤭

Namisa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

nadal kp 🤱🏻

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mamy małego Człowieczka z bijącym serduszkiem 🥹🥹🥹🥹❤️ trochę odetchnęłam z ulgą 😮‍💨 teraz czekanie na kolejną wizytę 😆
    Mój Mąż się ucieszył, że jest jeden Kropek 😆 bo oczywiście mówiłam mu o tych rewelacjach jak się karmi piersią jak wzrasta „ryzyko” ciąży mnogiej (zwłaszcza, że i z mojej i jego strony były w rodzinie bliźniaki 🤭)

Namisa, Wenka, Karolcia19, Monk@, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

nadal kp 🤱🏻

preg.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ