WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Tak, znam dwie takie kobiety - jedna z internetów, druga prywatnie 😁 KP jest wśród czynników ryzyka ciąży blizniaczej w zwiazku z zwiększeniem częstotliwości owulacji mnogich. Z takich innych czynnikow pamietam ze byl wspominany wiek >35 lat, wielorództwo i chyba wyzszy wzrost 🤔😁 No i oczywiście historie ciaz mnogich w rodzinie kobiety.

Edit. Doczytałam i są badania że kp zwiększa nawet 9 krotnie szanse na mnogą owulacje- to już konkretny wynik 😁 Dzieje się tak przez wyższy poziom hormonu FSH u kobiet karmiących który stymuluje wzrost pecherzykow. Może się komuś z nas trafi? 😆

Szok 😳 może się nam uda i będziemy mieć podwójne szczęście 😂😍

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 15 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Dziękuję Ci kochana ❤️ Tak,nasza rodzinka dość szybko się powiększa, co mnie ogromnie cieszy :D Aktualnie na stanie 2 chłopców i najmłodsza dziewczynka :) U Ciebie też się dzieje, ale widziałam w Twojej stopce też aniołeczka - strasznie mi przykro, i to jeszcze w 18tc 😭

Cudownie ❤️ trzymam ogromnie za Was kciuki 🥰 a jak sobie radzisz?

Niestety, ale JESZCZE nie złożyliśmy broni, próbujemy zawalczyć. Trochę przeszkód i pod górę, ale zobaczymy, co nam tam na górze jest pisane. 😊

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa, myślę że Twoja determinacja przyniesie rezultat, taki jakiego pragniesz ☺️

Nie osiąga celu tylko ten, który się poddał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca, 08:25

Księgowa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 9 dni po domniemanej owulacji, zrobiłam z ciekawości test - negatywny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 14:41

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

4 szczęście...starać się czy nie? Rozeznaje ❤️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekajmy, czy dostaniesz @ 😉

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Poczekajmy, czy dostaniesz @ 😉
    Długo nie czekałam - dzisiaj przyszła @. Ale to akurat nie musi oznaczac niczego, bo w ostatniej ciąży też miesiaczkowalam, a jednak do zapłodnienia doszło..:)
    Z jednej strony nie staraliśmy się, ale z drugiej jakaś część mnie wolałaby, aby @ jednak nie bylo..ach te hormony :D

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

• Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to może będzie tak jak poprzednim razem 😁

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farfalla92 wrote:
    Długo nie czekałam - dzisiaj przyszła @. Ale to akurat nie musi oznaczac niczego, bo w ostatniej ciąży też miesiaczkowalam, a jednak do zapłodnienia doszło..:)
    Z jednej strony nie staraliśmy się, ale z drugiej jakaś część mnie wolałaby, aby @ jednak nie bylo..ach te hormony :D
    Wiedziałam, że będziesz podświadomie chciała, żeby @ nie przyszła 😄 A teraz ciągle po głowie będzie ci chodzić myśl o czwartym dziecku.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • farfalla92 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Wiedziałam, że będziesz podświadomie chciała, żeby @ nie przyszła 😄 A teraz ciągle po głowie będzie ci chodzić myśl o czwartym dziecku.

Czyli już przepadlam? 😀 Na którym dziecku to się skończy, haha? Planujesz 6? :D Tak można w nieskończoność...no dobra...do menopauzy... Ale potem zawsze są adopcje 😅

08.2021 <3
    07.2023 <3
    09.2024 <3

• Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planowaliśmy trójkę, nawet jak zaszłam w tą ciążę, to od razu pojawiła mi się myśl, że to prawdopodobnie moja ostatnia ciąża. Po czym mąż zaczął coś mówić o czwartym i to tak na pewniaka 🙈 Na facetów też to działa? 😅😂

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no ja raczej już kończę przygodę na piątym. Ale oczywiście mój M sobie niby żartem stwierdził, że przecież będzie nierówno i przydałoby się jeszcze jedno dla równowagi 😄 Ale potem przyszła mu refleksja, że w sumie mój organizm jest już nieco wyeksploatowany tymi ciążami i chyba czas mu dać spokój 😛

Wenka, "przejście" z trzeciego dziecka na czwarte dla wielu osób jest takim kamieniem milowym. Pojawia się choćby kwestia konieczności zakupu większego samochodu. My teraz mamy taki 7 osobowy SUV, więc na piątkę dzieci starczy, ale przy szóstym byłby już problem, bo ośmioosobowe auta to jednak rzadkość.

Agni97 lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hehe, no ja raczej już kończę przygodę na piątym. Ale oczywiście mój M sobie niby żartem stwierdził, że przecież będzie nierówno i przydałoby się jeszcze jedno dla równowagi 😄 Ale potem przyszła mu refleksja, że w sumie mój organizm jest już nieco wyeksploatowany tymi ciążami i chyba czas mu dać spokój 😛

Wenka, "przejście" z trzeciego dziecka na czwarte dla wielu osób jest takim kamieniem milowym. Pojawia się choćby kwestia konieczności zakupu większego samochodu. My teraz mamy taki 7 osobowy SUV, więc na piątkę dzieci starczy, ale przy szóstym byłby już problem, bo ośmioosobowe auta to jednak rzadkość.
    Właśnie pierwsze co to pomyślałam, kurde jakim autem jeździcie 🤣🤣🤣
    No dobra Dziewczyny, a z Waszej perspektywy gorszy przeskok z 0 na 1 czy z 1 na 2? 🤭

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz będziemy musieli zmienić samochód na większy i mąż od razu szuka 7-osobowych 😅

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 18 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Księgowa, myślę że Twoja determinacja przyniesie rezultat, taki jakiego pragniesz ☺️

Nie osiąga celu tylko ten, który się poddał.

Piękne to ostatnie zdanie 🥺

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No dobra Dziewczyny, a z Waszej perspektywy gorszy przeskok z 0 na 1 czy z 1 na 2? 🤭

Też jestem ciekawa 😅😆 Większość chyba mówi że z 0 na 1 gorzej zdecydowanie, bo to wymiana całego systemu, a z 1 na 2 to jak taka duża aktualizacja 😆
    Pewnie też zależy jakie dziecko się trafi i z jakim mindsetem i przygotowaniem rodzice wchodzą w rodzicielstwo - czego się spodziewają, jakie mają oczekiwania, jakie rzeczy maja między sobą przedyskutowane, przetrenowane. Tego jakie dziecko się trafi się nie zaplanuje wiec tu jest nieprzewidywalny żywiol 😅 Ale nad tymi pozostałymi jakaś tam kontrola jest, zwłaszcza jeśli już się jedno dziecko ma i wie co z czym - o tyle prostsze sie to drugie bobo wydaje 😁

• Namisa Autorytet

Wysłany: 19 marca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zazdroszczę wam troszkę dziewczyny tych dużych rodzin i planów na nie 🥲😁 Ja w innej czasoprzestrzeni też na pewno mam co najmniej czwórkę - to w tej samej gdzie mieszkam w duzym domu pod lasem, hoduje zwierzęta, warzywa i owoce, piekę codziennie chleb i chodze boso w sukience po ogrodzie 😁😍 Podglądam takie żyćka na instagramie i się zachwycam, choć wiem że to tylko piękny wycinek wymagającego ogromnej pracy życia. Nie mowie twardo nie, ale nie sadze by udalo nam sie "wyrobić" z takimi marzeniami + dalej nie wiem czy to tylko fantazja czy faktycznie tego bym chciała 😅🫣
    Podziwiam Was bardzo i ciesze sie ze są gdzieś takie fajne, silne kobiety które się decydują na wielodzietność 🥰💪

• Wenka Autorytet

Wysłany: 19 marca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gorszy był przeskok z 0 na 1. Wtedy kompletnie człowiek nie wiedział czego się spodziewać i trzeba było wszystkiego się nauczyć. Przy drugim już był większy luz. Ciekawe jak będzie z trójką 😅 Dojdzie mi nowość, czyli przedszkole, trochę się tego obawiam...

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Truskawkowykompot Koleżanka

Wysłany: 19 marca, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, a jest duża różnica z 2 na 3? Bo 2 ręce masz ale trzecia nie wyrośnie. Tak się strasznie boję trzeciego dziecka ale pragnienie we mnie jest silniejsze, a czas leci... Trochę też się boję ciąży po 30tce jak organizm się zregeneruje po kolejnej ciąży i czy zdrowie pozwoli. W sumie tych obaw mam bardzo dużo 🥺 O też mam myśli że może ta dwójka nam wystarczy już i odpuścić.

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Też jestem ciekawa 😅😆 Większość chyba mówi że z 0 na 1 gorzej zdecydowanie, bo to wymiana całego systemu, a z 1 na 2 to jak taka duża aktualizacja 😆
    Pewnie też zależy jakie dziecko się trafi i z jakim mindsetem i przygotowaniem rodzice wchodzą w rodzicielstwo - czego się spodziewają, jakie mają oczekiwania, jakie rzeczy maja między sobą przedyskutowane, przetrenowane. Tego jakie dziecko się trafi się nie zaplanuje wiec tu jest nieprzewidywalny żywiol 😅 Ale nad tymi pozostałymi jakaś tam kontrola jest, zwłaszcza jeśli już się jedno dziecko ma i wie co z czym - o tyle prostsze sie to drugie bobo wydaje 😁
    O to jest prawda! Dokładnie to powiedziałam koleżance, że dużo zależy właśnie jakie się trafi dziecko. Czy bardziej, czy mniej wymagające. 🤭

Namisa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 marca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po pierwszej wizycie i mamy małego Człowieczka z bijącym serduszkiem 🥹🥹🥹🥹❤️ trochę odetchnęłam z ulgą 😮‍💨 teraz czekanie na kolejną wizytę 😆
    Mój Mąż się ucieszył, że jest jeden Kropek 😆 bo oczywiście mówiłam mu o tych rewelacjach jak się karmi piersią jak wzrasta „ryzyko” ciąży mnogiej (zwłaszcza, że i z mojej i jego strony były w rodzinie bliźniaki 🤭)

Namisa, Wenka, Karolcia19, Monk@, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ