X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Zupełnie normalnie. Czasami nawet zapominam, że jestem w ciąży 😁
    Super, oby tak dalej!
    Niedługo zamierzam do Ciebie dołączyć 😁

Wrazluwa chodziło o cykl tasiemiec. Po pierwszym porodzie drugi cykl miałam baaardzo długi i dwa podejścia do owu.

eM 🌺 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Wrazluwa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha wenka, wybacz ale nie załapałam i moje myśli poszły w inną stronę ha ha xD

Wenka lubi tę wiadomość

31.12.2023 👰‍♀️🤵‍♂️
    03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
    zostań ze mną kwiatuszku 🌺
    05.07.2023 Beta 40,3 🥹
    10.07.2023 Beta 493 🥹
    20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
    10.08.23 2,4 cm człowieczka :)))
    26.10.2023 Całe 320g miłości :)

Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm

age.png

2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrazluwa wrote:
    Ha ha wenka, wybacz ale nie załapałam i moje myśli poszły w inną stronę ha ha xD
    😂😂😂

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobietki 😄
    Ja odebrałam swój sprzęt na nadchodzące dni płodne https://ibb.co/GQLvhRxb 🤣🤣 Zamierzam się testować odrazu po skończonym okresie żeby tej owulacji nie ominąć haha Z kolei mam już 🐒 piąty dzień i zamiast się kończyć to ona się rozkręca i krwawienie przybiera na obfitości 🫠W poprzednim cyklu były 4 dni a tu widzę może być tasiemiec jak @Wenka wspominałaś. Taka byłam zadowolona, że przed świętami się skończy a teraz to widze, że jeszcze się okaże że będę w spodniach bo trzeba będzie asekuracyjną podpasie wsadzić 🤣 Jak tam u Was?

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka nie pocieszę Cię, mój drugi okres po pierwszym porodzie to była jakaś masakra. Mega długi i normalnie jak z kranu 😅 Gdzie ja zawsze miałam bardzo skąpe miesiączki...
    Wnerwia mnie to, że od dłuższego czasu co któreś karmienie bolą mnie te brodawki. Na chwilę się wyciszyło i znowu 🙄

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024

Wysłany: 18 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wenka Super 🙃 U mnie były zawsze obfite i bolesne a cykle mega nieregularne więc w sumie wszystko co najgorsze haha jedynie to że trwały zazwyczaj 4 dni to był plus ale kiedyś pamiętam bity tydzień i to taki jak mówisz z kranu był a potem anemia mi aż wyszła 🫣Dużo karmisz dziennie? U mnie w sumie nie było tego problemu ale ja widzę że mała co raz mniej potrzebuję piersi.

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • annikana Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będąc w temacie bocianow jeszcze- dzisiaj spotkałam jednego. Idę sobie idę, a tu nagle bocian. 😂

Hormony mi szaleją ostatnio, jestem totalnie rozdrażniona i wybuchowa. Oczywiście od razu się zastanawiam czy to coś się dzieje, czy moja natura wraca 🙈 Po pierwszym porodzie dostałam pierwszy okres po 3,5 miesiącach, ale byłam kpi, ciekawe czy to ma jakieś znaczenie 🤔 Odciągałam 8/9 razy dziennie, w tym dwa razy w nocy, a i tak okres szybko wrócił. Nie wiem jak płodność bo na początku tego nie sprawdzałam.

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Po pierwszym porodzie dostałam pierwszy okres po 3,5 miesiącach, ale byłam kpi, ciekawe czy to ma jakieś znaczenie 🤔 Odciągałam 8/9 razy dziennie, w tym dwa razy w nocy, a i tak okres szybko wrócił. Nie wiem jak płodność bo na początku tego nie sprawdzałam.

Myślę że to mogło mieć jakies znaczenie 🧐 Ale może taka twoja natura, zobaczysz sama 😁
    Generalnie żaden laktator nie zastymuluje wyrzutu prolaktyny tak jak ssące dziecko - bo poza samą specyficzną stymulacją brodawki wyrzut powoduje też sam dotyk dziecka skora do skóry, płacz i inne dzwieki wydawane podczas karmienia, nawet zapach dziecka. Nie da się tego 1:1 odtworzyć przy sesjach z laktatorem, przynajmniej na tym poziomie hormonalnym - dlatego też mówi się że trudniej jest utrzymać laktacje będąc kpi, choć oczywiście jest to możliwe, na pewno dużo dotyku i kontaktu skora do skóry pomaga. A jak u was wtedy było ostatecznie, długo karmiłaś w ten sposób? Bardzo podziwiam każda mamę kpi! 💪 No każda mamę ogółem też 😆 Ale kpi to już w ogóle. Ja miałam do czynienia z laktatorem tylko pod koniec ciąży przy stymulacji porodu 😅 potem w szpitalu przy rozkręceniu laktacji i epizodycznie przy moich wyjściach w pierwszych miesiącach. Wybrałaś wtedy taka metodę karmienia czy mialyscie jakies trudności?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 23:18

annikana lubi tę wiadomość

• Wenka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka oby szybko się skończył i przyszedł ten przyjemniejszy czas w cyklu 😁
    Ja mam na pewno mniej karmień niż wtedy, kiedy udało mi się zajść w ciążę. Teraz mała ma już 7,5 miesiąca i jedziemy z rozszerzaniem diety. Od początku pięknie je stałe pokarmy, więc siłą rzeczy kp jest trochę mniej. W nocy teraz mega średnio, pamiętam jak się tu chwaliłam, że śpi po 8h w kawałku 🙈 To jak się popsuła, to już się nie naprawiła 😛

Annikana oby boćki zadziałały 😆 Też ostatnio sporo ich spotkałam.

annikana lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam Dziewczyny, że u mnie jakieś zrządzenie losu, że te dwa tygodnie temu odstawiłam Małego od cyca.. właśnie trafiłam do szpitala.. myślałam, że dzisiaj będę musiała przekazać najgorsze wieści.. od wczoraj bolał mnie brzuch, ale myślałam, że to problem z jelitami. Dzisiaj rano krew na papierze i w toalecie, przerażenie max. Od razu pojechaliśmy na SOR, całe szczęście z Dzidzia w porządku 🥹🥹🥹 machała do mnie na USG, serduszko bije 170 uderzeń na minutę ❤️ mam sporego krwiaka, więc pewnie jeszcze będę krwawić. Póki co zostawili mnie na oddziale, więc święta raczej w szpitalu. Ciężko mi przeżyć rozłąkę z moim Okruszkiem 😭 pierwszy raz prawdopodobnie spędzę noc bez niego… 🥺

eM 🌺 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png

Wysłany: 19 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wenka No to mała już pewnie dużo się najada już stałymi pokarmami. Pamiętam jak chwaliłaś się tymi nocami haha u mnie z kolei się teraz poprawiły (tfu tfu) i żeby tak zostało po tych pobudkach z płaczem to myślałam że będę chodzić po ścianach z niewyspania 😵‍💫

@Agni97 Ojej współczuję 🫂 Mam nadzieję, że szybko zleci Ci ten czas i szybko uda Ci się wrócić do domu. Ściskam i zdrówka dla Was ☺️

Agni97 lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • annikana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, też tak właśnie myślałam, że choćby 12 sesji z laktatorem nie będzie się równać bobasiowi przy piersi.

Marzyłam o kp przy córce, ale ból przy karmieniu był potężny. Wędzidełko w porządku, napięcia normatywne, kontrole z CDL i neurologopeda - wzysydki w porządku, a u mnie brodawki poranione do krwi i zwijanie się z bólu podczas każdego karmienia. Jak słyszałam, że córka chce jeść to dostawałam dreszczy bo wiedziałam jaki czeka mnie ból.

Wytrwałam 3 tygodnie kp, a potem 8 miesięcy wyłącznego kp. Końcem października zaszłam w kolejną ciążę i bardzo poleciały mi ilości więc doszło jedno karmienie mm. Ostatecznie końcem stycznia zabrakło mi pokarmu, ale ostatnią mrożonkę córka zjadła dokładnie 6.06.24 i do tej daty codziennie miala chociaż jedną porcję zamrożonego mleka mojego.
    Jestem z siebie mega dumna, ale czy dzisiaj ponownie bym się na to zdecydowała? Nie wiem, to było bardzo wymagające doświadczenie.

Wenka, moja córka też im była starsza, tym częściej się budziła w nocy na karmienie 🙈 jak miała 3 miesiące to jadła w nocy raz, a jak miała 7 miesięcy i super szło RD to budziła się 3-4 razy

Agni97 współczuję stresu! Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Mam nadzieję, że szybko będziecie znowu wszyscy razem!

Agni97, Wenka lubią tę wiadomość

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Powiem Wam Dziewczyny, że u mnie jakieś zrządzenie losu, że te dwa tygodnie temu odstawiłam Małego od cyca.. właśnie trafiłam do szpitala.. myślałam, że dzisiaj będę musiała przekazać najgorsze wieści.. od wczoraj bolał mnie brzuch, ale myślałam, że to problem z jelitami. Dzisiaj rano krew na papierze i w toalecie, przerażenie max. Od razu pojechaliśmy na SOR, całe szczęście z Dzidzia w porządku 🥹🥹🥹 machała do mnie na USG, serduszko bije 170 uderzeń na minutę ❤️ mam sporego krwiaka, więc pewnie jeszcze będę krwawić. Póki co zostawili mnie na oddziale, więc święta raczej w szpitalu. Ciężko mi przeżyć rozłąkę z moim Okruszkiem 😭 pierwszy raz prawdopodobnie spędzę noc bez niego… 🥺

Agni, jaka ulga, że z maluszkiem wszystko dobrze. Będę trzymała za Ciebie mocno kciuki, byś szybko wróciła do domu i by to była dla Ciebie ostatnia taka stresująca sytuacja w ciąży 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 17:35

Agni97 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny 😘 też mam nadzieję, że już więcej się nic nie przytrafi! 🤞 czekam na jakies dalsze badania i informacje od lekarza, pewnie najszybciej w poniedziałek wyjdę 🤷🏻‍♀️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Agni nie wierzę w to co piszesz.. I to jeszcze na święta 😢 Współczuję bardzo, ale najważniejsze, że z bobasem wszystko w porządku. Bardzo mocno trzymam kciuki. Ja, Ty i Edka zaszłyśmy w ciążę w podobnym czasie, już wykorzystałam wątkowy limit pecha, więc musi być dobrze 😁☘️ Dawaj znać co i jak. Ja w drugiej ciąży też byłam 3 dni w szpitalu, ale synek nie był jeszcze odstawiony od cyca... Wiem co czujesz, przytulam mocno ❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024

Wysłany: 21 kwietnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego dnia kobietki i Wesołych Świąt 💐🥰
    U mnie akurat małpa się skończyła po równych 7 dniach🫣 Jak tam @Agni97 ? Kiedy Cię wypuszczą?

Edit. Wcale się nie skończył 🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 12:56

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 wrote:
    Pięknego dnia kobietki i Wesołych Świąt 💐🥰
    U mnie akurat małpa się skończyła po równych 7 dniach🫣 Jak tam @Agni97 ? Kiedy Cię wypuszczą?

Edit. Wcale się nie skończył 🙄🙄

Wymęczy Cię ta @, oby szybko się skończyła. No ale nowy cykl trwa, a z nim nowa szansa, oby to już ten właściwy cykl 🤞

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, wczoraj nas wypisali do domu. całe szczęście wszystko skończyło się dobrze ❤️ teraz muszę się trochę oszczędzać, co jest trudne, kiedy masz Malucha, musisz zadbać o dom.. same rozumiecie 🫣
    wczoraj na dyżurze była moja lekarka prowadząca ciąże, złota kobieta! Zrobiła mi bardzo dokładne badania USG - tak naprawdę zrobiłyśmy sobie pierwsze prenatalne, więc z Dzidzią i pod kątem prenatalnych i pod kątem tego krwiaka wszystko w porządku 🥹❤️ na początku wgl miała lekarka problem znaleźć tego krwiaka na USG, okazało się, że już jest w trakcie resporcji - kamień z serca 😮‍💨 dzięki temu pobytowi w szpitalu chyba też podjęłam decyzję, że będę rodzić w tym szpitalu. Synka rodziłam, gdzie indziej, a tutaj opieka była naprawdę dobra i mamy przede wszystkim tutaj 10 minut 🙂

Dziękuję Dziewczyny za trzymanie kciuków, jesteście turbo kochane 😘😘😘

PS aha! udało się też podejrzeć płeć 🤭

Delfi, Namisa, Nadziejka231, Wenka, annikana, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wszystko jest ok.
    Ja cykl 40 dni, faza lutealna powyżej tygodnia (ten sluz w 30 dniu cyklu czy ciut wczesniej to jednak byla owu)
    Aż zrobiłam test... hehe, biało.
    Ale widać, że organizm wraca do normy.
    A, zaczęłam mierzyć temperaturę, owu musiała być bo 36.8
    Będzie dobrze. Tylko niech już przychodzi małpa bo za miesiąc jedziemy saunować. A skoro nie jestem w ciąży to można

Agni97 lubi tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    hej Dziewczyny, wczoraj nas wypisali do domu. całe szczęście wszystko skończyło się dobrze ❤️ teraz muszę się trochę oszczędzać, co jest trudne, kiedy masz Malucha, musisz zadbać o dom.. same rozumiecie 🫣
    wczoraj na dyżurze była moja lekarka prowadząca ciąże, złota kobieta! Zrobiła mi bardzo dokładne badania USG - tak naprawdę zrobiłyśmy sobie pierwsze prenatalne, więc z Dzidzią i pod kątem prenatalnych i pod kątem tego krwiaka wszystko w porządku 🥹❤️ na początku wgl miała lekarka problem znaleźć tego krwiaka na USG, okazało się, że już jest w trakcie resporcji - kamień z serca 😮‍💨 dzięki temu pobytowi w szpitalu chyba też podjęłam decyzję, że będę rodzić w tym szpitalu. Synka rodziłam, gdzie indziej, a tutaj opieka była naprawdę dobra i mamy przede wszystkim tutaj 10 minut 🙂

Dziękuję Dziewczyny za trzymanie kciuków, jesteście turbo kochane 😘😘😘

PS aha! udało się też podejrzeć płeć 🤭

Super ❤️ ja mam teorię, że lekarze są w stanie szybciej oszacować płeć, jeżeli jest to chłopiec, więc obstawiam chłopca :D

Agni97 lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ