WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Super ❤️ ja mam teorię, że lekarze są w stanie szybciej oszacować płeć, jeżeli jest to chłopiec, więc obstawiam chłopca :D
    A widzisz, akurat przeciwnie! Dziewczynka 🩷😍😍😍 ale akurat lekarkę mam naprawdę bardzo dobrą, więc ma wprawne oko 😊
    Także u nas szykuje się parka 🥹😍

Nadziejka231, Delfi, Wenka, annikana, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    A widzisz, akurat przeciwnie! Dziewczynka 🩷😍😍😍 ale akurat lekarkę mam naprawdę bardzo dobrą, więc ma wprawne oko 😊

Super ze udało się podejrzeć 🥰 Wiadomo ze to jeszcze wczesnie i pomyłki się zdarzają. Ja się dowiedziałam w 12 tygodniu na prenatalnych i już tak zostało do końca 😁 Dużo zdrówka, odpoczywaj na tyle na ile się da przy maluchu. Oby już ciąża przebiegała spokojnie i bez stresów 🍀🫶

Agni97 lubi tę wiadomość

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Super ze udało się podejrzeć 🥰 Wiadomo ze to jeszcze wczesnie i pomyłki się zdarzają. Ja się dowiedziałam w 12 tygodniu na prenatalnych i już tak zostało do końca 😁 Dużo zdrówka, odpoczywaj na tyle na ile się da przy maluchu. Oby już ciąża przebiegała spokojnie i bez stresów 🍀🫶
    Dziękuję 😘 jesteście naprawdę Kochane ❤️ staram się, chociaz jest ciężko 🫣 trochę jestem przerażona wizja zakupów, na które muszę jechać, bo coś trzeba zrobić na obiad, a tam najwięcej dźwigania 😮‍💨 no u mnie właśnie Dzidzia jest większa niż z OM, bo wyszło że jest 12+3 już dzisiaj. W pierwszej ciąży też się dowiedziałam na pierwszych prenatalnych 😊
    Też mam nadzieję, że już nie będzie żadnych „przygód”… z położnymi jak się żegnałam to mówiły, że do zobaczenia dopiero w dniu rozwiązania! 😀

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Oj, z tym to różnie bywa. Moi obaj chłopcy na prenatalnych wyglądali na dziewczynki, a jednak mają siusiaki 😛

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Oj, z tym to różnie bywa. Moi obaj chłopcy na prenatalnych wyglądali na dziewczynki, a jednak mają siusiaki 😛
    Z chłopca też się ucieszę 🤭

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni super! Spokojnej ciąży już do samego końca ❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tutaj przez święta, Agni strasznie mi przykro, że przytrafiło ci się tyle stresu i to w tym świątecznym czasie. Cieszę się, że wszystko już u was dobrze❤️ i mam nadzieję, że to już koniec tych zawirowań. Teraz niech już wieje nudą! ✊
    I gratulacje córeczki! 🤍

Agni97 lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Nie było mnie tutaj przez święta, Agni strasznie mi przykro, że przytrafiło ci się tyle stresu i to w tym świątecznym czasie. Cieszę się, że wszystko już u was dobrze❤️ i mam nadzieję, że to już koniec tych zawirowań. Teraz niech już wieje nudą! ✊
    I gratulacje córeczki! 🤍
    Dziękuję 😘😘😘 też mam nadzieję, że następnym razem będę już na porodówce 🙈
    No jestem ciekawa, czy coś tam się pojawi między nóżkami czy nie 😆😆😆

annikana, eM 🌺 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

preg.png
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie małpa, ale minimum 10 dni fazy lutealnej, można zacząć coś na poważnie myśleć :) 43 dni cykl xd
    Mierzenie temperatury jest fajne, przynajmniej mnie nigdy okres nie zaskoczy :)

Namisa, annikana lubią tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    U mnie idzie małpa, ale minimum 10 dni fazy lutealnej, można zacząć coś na poważnie myśleć :) 43 dni cykl xd
    Mierzenie temperatury jest fajne, przynajmniej mnie nigdy okres nie zaskoczy :)

Te 10 dni to już fajny wynik! 💪 Nawet jesli cykl dluzszy niz standardow. Zgadzam się odnośnie mierzenia temperatury, odkąd mierze to w moim słowniku nie istnieje hasło "spóźniający się okres" - bo w końcu on jest zawsze w swoim czasie, "spóźnić" to się może w sumie tylko owulacja 😅

• Sunday92 Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie zaglądałam na forum, bo szybko mi coś ostatnio życie leci.
    Agni, współczuję stresów około świątecznych, oby już teraz wszystko było ok 🤞
    Widzę hak suwaczki zasuwają. Mi ta ciąża szybko leci, już prawie 800g bobasa na pokładzie 🙈

Agni97, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

preg.png
    👶06.2023 G. 💙
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni życzę żebyś nie zobaczyła szpitala aż do szczęśliwego dnia porodu :)

Sunday wow już minelo 25 tygodni ? Cudze ciąże to naprawdę szybko mijają :o

Mój synek skończył miesiąc i .. niesamowite, ale to bobas, który budzi się na karmienie w nocy RAZ… wiem, że to się jeszcze może zmienić ale po córce, która budziła mi się co 1-2h przed dwa lata 🤯😅 czuję, że naprawdę szybciej się zregenerowałam po tym porodzie. Tyle, że takie długie przerwy nocne w karmieniu za chwilę mogą mi sprawić niespodziankę 😅

Pozdrawiam Was Dziewczęta ❤️

Agni97, Sunday92, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Billie, hehe, jesteś w razie czego gotowa na trzecie? 😆

BillieJean lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Billie miałam podobnie i ciąża 5 miesięcy po porodzie 😅 Niestety teraz bobas już tak pięknie nie śpi...

U mnie 35dc i pojawiło się plamienie, jeśli to zapowiedź @, to po poronieniu cykl bezowulacyjny. Organizm sam chciał jednak poczekać.

BillieJean lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Billie, hehe, jesteś w razie czego gotowa na trzecie? 😆

Haha myślę, że jakby Bóg dał to się jakoś ogarnie ;)

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Andzia2519 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Te 10 dni to już fajny wynik! 💪 Nawet jesli cykl dluzszy niz standardow. Zgadzam się odnośnie mierzenia temperatury, odkąd mierze to w moim słowniku nie istnieje hasło "spóźniający się okres" - bo w końcu on jest zawsze w swoim czasie, "spóźnić" to się może w sumie tylko owulacja 😅

To jedno a dwa, jak widzę że mi temperatura spadła to nie czekam, tylko idę po podpaskę :)

Namisa lubi tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    To jedno a dwa, jak widzę że mi temperatura spadła to nie czekam, tylko idę po podpaskę :)

U mnie z kolei temperatura nie spada na @ i zaczynałam okres z 36,8/36,9 a w tym cyklu spadła po paru dniach do 36,5 😅 W poprzednim cyklu też podobnie więc u mnie ta reguła nie sprawdza się haha

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Kapa Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy :)
    Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się uda :) Trzymajcie kciuki!

eM 🌺, annikana, Wenka lubią tę wiadomość

Wrzesień 2024 - synek 💙
    Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy :)
    Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się uda :) Trzymajcie kciuki!

Witamy 👋🏼 obserwowałaś już swój organizm podczas poprzedniego cyklu? Mierzyłaś temperaturę, sprawdzałaś śluz lub szyjkę macicy?

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Kapa Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, obserwowałam. Wprawdzie nie mierzyłam temperatury, ale widziałam, że w okolicach domniemanej owulacji pojawił mi się jakiś śluz, którego wcześniej nie miałam, gdy nie miałam miesiączki, a także zaobserwowałam znaczne zmniejszenie laktacji przez II część cyklu, co by wskazywało na wysokie stężenie progesteronu. W tym cyklu natomiast robię dodatkowo testy owulacyjne, żeby zobaczyć, czy ta owulacja występuje, natomiast używam starych z poprzednich starań i są przeterminowane, więc nie wiem w sumie czy coś mi wskażą 😅

Wrzesień 2024 - synek 💙
    Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ