karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Delfi wrote:Super ❤️ ja mam teorię, że lekarze są w stanie szybciej oszacować płeć, jeżeli jest to chłopiec, więc obstawiam chłopca
Także u nas szykuje się parka 🥹😍Nadziejka231, Delfi, Wenka, annikana, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Agni97 wrote:A widzisz, akurat przeciwnie! Dziewczynka 🩷😍😍😍 ale akurat lekarkę mam naprawdę bardzo dobrą, więc ma wprawne oko 😊
Także u nas szykuje się parka 🥹😍
Super ze udało się podejrzeć 🥰 Wiadomo ze to jeszcze wczesnie i pomyłki się zdarzają. Ja się dowiedziałam w 12 tygodniu na prenatalnych i już tak zostało do końca 😁 Dużo zdrówka, odpoczywaj na tyle na ile się da przy maluchu. Oby już ciąża przebiegała spokojnie i bez stresów 🍀🫶Agni97 lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Super ze udało się podejrzeć 🥰 Wiadomo ze to jeszcze wczesnie i pomyłki się zdarzają. Ja się dowiedziałam w 12 tygodniu na prenatalnych i już tak zostało do końca 😁 Dużo zdrówka, odpoczywaj na tyle na ile się da przy maluchu. Oby już ciąża przebiegała spokojnie i bez stresów 🍀🫶
Też mam nadzieję, że już nie będzie żadnych „przygód”… z położnymi jak się żegnałam to mówiły, że do zobaczenia dopiero w dniu rozwiązania! 😀 -
Agni97 wrote:A widzisz, akurat przeciwnie! Dziewczynka 🩷😍😍😍 ale akurat lekarkę mam naprawdę bardzo dobrą, więc ma wprawne oko 😊
Także u nas szykuje się parka 🥹😍 -
edka85 wrote:Oj, z tym to różnie bywa. Moi obaj chłopcy na prenatalnych wyglądali na dziewczynki, a jednak mają siusiaki 😛
-
Nie było mnie tutaj przez święta, Agni strasznie mi przykro, że przytrafiło ci się tyle stresu i to w tym świątecznym czasie. Cieszę się, że wszystko już u was dobrze❤️ i mam nadzieję, że to już koniec tych zawirowań. Teraz niech już wieje nudą! ✊
I gratulacje córeczki! 🤍Agni97 lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
eM 🌺 wrote:Nie było mnie tutaj przez święta, Agni strasznie mi przykro, że przytrafiło ci się tyle stresu i to w tym świątecznym czasie. Cieszę się, że wszystko już u was dobrze❤️ i mam nadzieję, że to już koniec tych zawirowań. Teraz niech już wieje nudą! ✊
I gratulacje córeczki! 🤍
No jestem ciekawa, czy coś tam się pojawi między nóżkami czy nie 😆😆😆annikana, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
U mnie idzie małpa, ale minimum 10 dni fazy lutealnej, można zacząć coś na poważnie myśleć
43 dni cykl xd
Mierzenie temperatury jest fajne, przynajmniej mnie nigdy okres nie zaskoczyNamisa, annikana lubią tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Andzia2519 wrote:U mnie idzie małpa, ale minimum 10 dni fazy lutealnej, można zacząć coś na poważnie myśleć
43 dni cykl xd
Mierzenie temperatury jest fajne, przynajmniej mnie nigdy okres nie zaskoczy
Te 10 dni to już fajny wynik! 💪 Nawet jesli cykl dluzszy niz standardow. Zgadzam się odnośnie mierzenia temperatury, odkąd mierze to w moim słowniku nie istnieje hasło "spóźniający się okres" - bo w końcu on jest zawsze w swoim czasie, "spóźnić" to się może w sumie tylko owulacja 😅 -
Trochę nie zaglądałam na forum, bo szybko mi coś ostatnio życie leci.
Agni, współczuję stresów około świątecznych, oby już teraz wszystko było ok 🤞
Widzę hak suwaczki zasuwają. Mi ta ciąża szybko leci, już prawie 800g bobasa na pokładzie 🙈Agni97, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Agni życzę żebyś nie zobaczyła szpitala aż do szczęśliwego dnia porodu
Sunday wow już minelo 25 tygodni ? Cudze ciąże to naprawdę szybko mijają :o
Mój synek skończył miesiąc i .. niesamowite, ale to bobas, który budzi się na karmienie w nocy RAZ… wiem, że to się jeszcze może zmienić ale po córce, która budziła mi się co 1-2h przed dwa lata 🤯😅 czuję, że naprawdę szybciej się zregenerowałam po tym porodzie. Tyle, że takie długie przerwy nocne w karmieniu za chwilę mogą mi sprawić niespodziankę 😅
Pozdrawiam Was Dziewczęta ❤️Agni97, Sunday92, Namisa, eM 🌺 lubią tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022
🩵Syn 03.2025 -
Billie, hehe, jesteś w razie czego gotowa na trzecie? 😆
BillieJean lubi tę wiadomość
-
Billie miałam podobnie i ciąża 5 miesięcy po porodzie 😅 Niestety teraz bobas już tak pięknie nie śpi...
U mnie 35dc i pojawiło się plamienie, jeśli to zapowiedź @, to po poronieniu cykl bezowulacyjny. Organizm sam chciał jednak poczekać.BillieJean lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Namisa wrote:Te 10 dni to już fajny wynik! 💪 Nawet jesli cykl dluzszy niz standardow. Zgadzam się odnośnie mierzenia temperatury, odkąd mierze to w moim słowniku nie istnieje hasło "spóźniający się okres" - bo w końcu on jest zawsze w swoim czasie, "spóźnić" to się może w sumie tylko owulacja 😅
To jedno a dwa, jak widzę że mi temperatura spadła to nie czekam, tylko idę po podpaskęNamisa lubi tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Andzia2519 wrote:To jedno a dwa, jak widzę że mi temperatura spadła to nie czekam, tylko idę po podpaskę
U mnie z kolei temperatura nie spada na @ i zaczynałam okres z 36,8/36,9 a w tym cyklu spadła po paru dniach do 36,5 😅 W poprzednim cyklu też podobnie więc u mnie ta reguła nie sprawdza się haha👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy
Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się udaTrzymajcie kciuki!
eM 🌺, annikana, Wenka lubią tę wiadomość
Wrzesień 2024 - synek 💙
Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍 -
Kapa wrote:Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy
Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się udaTrzymajcie kciuki!
Witamy 👋🏼 obserwowałaś już swój organizm podczas poprzedniego cyklu? Mierzyłaś temperaturę, sprawdzałaś śluz lub szyjkę macicy?👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Tak, obserwowałam. Wprawdzie nie mierzyłam temperatury, ale widziałam, że w okolicach domniemanej owulacji pojawił mi się jakiś śluz, którego wcześniej nie miałam, gdy nie miałam miesiączki, a także zaobserwowałam znaczne zmniejszenie laktacji przez II część cyklu, co by wskazywało na wysokie stężenie progesteronu. W tym cyklu natomiast robię dodatkowo testy owulacyjne, żeby zobaczyć, czy ta owulacja występuje, natomiast używam starych z poprzednich starań i są przeterminowane, więc nie wiem w sumie czy coś mi wskażą 😅Wrzesień 2024 - synek 💙
Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍