X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Niereanimuj Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy :)
    Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się uda :) Trzymajcie kciuki!

My też zaczynamy starania, ale od czerwca. Nasza najmłodsza też ma 8 msc.☺️

Kapa lubi tę wiadomość

👼🏻 12tc (05.02.2020r.) 💔CB 💔CB 💔CB
    05.01.2021- 21CS, ⏸ kreski!💚🥳

18.08.2021 💝💜 Wcześniak
    13.11.2022 💙

❌Niewydolność szyjki macicy

Starania od: 05.2023
    27.11.2023 - ⏸️ kreski!🤞🏻
    09.12.2023 - 4+6tc, jest dziudziutek
    16.12.2023 - 5+6tc jest ❤️!🥹
    28.12.2923 - ?

202408112751.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy :)
    Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się uda :) Trzymajcie kciuki!

Cześć, powodzenia, obyś szybko zobaczyła dwie kreski :)

Kapa lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Tak, obserwowałam. Wprawdzie nie mierzyłam temperatury, ale widziałam, że w okolicach domniemanej owulacji pojawił mi się jakiś śluz, którego wcześniej nie miałam, gdy nie miałam miesiączki, a także zaobserwowałam znaczne zmniejszenie laktacji przez II część cyklu, co by wskazywało na wysokie stężenie progesteronu. W tym cyklu natomiast robię dodatkowo testy owulacyjne, żeby zobaczyć, czy ta owulacja występuje, natomiast używam starych z poprzednich starań i są przeterminowane, więc nie wiem w sumie czy coś mi wskażą 😅

No to super trzymam kciuki żeby się udało 🤞🏼 też staramy się o drugiego bobasa tyle, że moja ma już rok i 3 miesiące haha Ja zaczęłam od tego cyklu od zakończenia miesiączki testować się już żeby zobaczyć kiedy ta owulacja jest. W poprzednim cyklu robiłam mniej więcej w połowie cyklu przez parę dni (niby w dniach płodnych) i nie wyłapałam owulacji.

Kapa lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Kapa Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki!
    A jak reszta z was? Długo się już staracie? A tym, którym się udało to gratuluję ☺️ Ciekawi mnie, jak wasze starania długo trwały i jakie były ich perypetie, więc możecie się pochwalić ;)

Wrzesień 2024 - synek 💙
    Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    No to trzymam kciuki!
    A jak reszta z was? Długo się już staracie? A tym, którym się udało to gratuluję ☺️ Ciekawi mnie, jak wasze starania długo trwały i jakie były ich perypetie, więc możecie się pochwalić ;)
    U nas starania zaczęły się od października, a pod koniec lutego zobaczyłam dwie kreski 😊 u mnie okres wrócił już w sierpniu, więc miałam kilka cykli takich na rozruszanie organizmu 😀 częstotliwość kp raczej się nie zmieniła w cyklu, w którym się udało, więc nie wiem co tam w końcu zaskoczyło 😅

Kapa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    No to trzymam kciuki!

Ja okres dostałam jakoś 2 miesiące po porodzie, więc już rok temu. Staraliśmy się od listopada, w drugim cyklu się udało, niestety zaraziłam się od synka bostonką, co było prawdopodobnie przyczyną poronienia. Udało się ponownie w drugim cyklu po poronieniu (po pierwszym okresie po poronieniu), teraz oby już szczęśliwie :) Karmię jeszcze sporo, również w nocy, organizm mimo to nie blokował mi owulacji :)

Kapa lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh, no i powodzenia dla Was wszystkich dziewczyny! Liczę, że niedlugo będziecie na fioletowym wątku 😘😘😘

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko przesypiające noce od 6mż... Gdzie można wymienić wadliwy towar? XD
    10 mż, kończymy okres, a w nocy 3 karmienia :) ale może owu pójdzie, poprzedni cykl przy takiej częstotliwości poszło :)

Kapa, annikana lubią tę wiadomość

16.10.2023 - dwie kreseczki :)
    18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kapa!
    My się staramy od stycznia o 3 maleństwo, natomiast mi nie wróciła miesiączka jeszcze po porodzie, mimo że już minął ponad rok. Od jakis dwóch tygodni nie karmię już w dzień w ogóle. Zostały się karmienia na noc i nocne, które też będę od maja właśnie redukować. 😊Mierze temperaturę i badam śluz, robię też co jakiś czas podczas objawów owulacyjnych testy, wzrost LH jest, no ale owulacji jeszcze nie było 😊

Kapa lubi tę wiadomość

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Nadziejka231 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kapa Mi wrócił okres w marcu tego roku a staramy się od listopada '24 a takie obserwacje zaczęłam bodajże od lutego. Po tych dwóch cyklach widzę, że organizm jest jeszcze rozstrojony skoki temperatury są duze, owulacja gdzieś pod koniec cyklu a ostatni okres trwał 9 dni 🫣 W tym cyklu tak jak pisałam robię testy owu ale największy przyrost LH do tej pory to 0,13 😅Mam nadzieję, że się uda w tym cyklu bo wtedy by była różnica między dziećmi równo 2 lata 😍 Karmię w sumie tylko w nocy ale małej idą zęby więc jest duuuuużo karmień. Pewnie jak się uda zajść będę chciała odstawić małą a jak się nie uda to pewnie tak do 1,5 roku bym chciała karmić. Widzę też że już znajduje inne sposoby na bliskość więc może nie będzie tak źle ją odstawić 🤣
    PS. Nad domem dzisiaj przeleciał bocian więc mam nadzieję, że to znak 🫣😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 20:15

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
‹‹ 434 435 436 437 438
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ