karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kapa wrote:Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy
Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się udaTrzymajcie kciuki!
My też zaczynamy starania, ale od czerwca. Nasza najmłodsza też ma 8 msc.☺️Kapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Hej! Dołączam do Was mamusie! Od tego miesiąca staramy się z mężem o II maluszka, pierwszy synek ma 8 miesięcy
Jest to mój 2 cykl poporodowy, mam nadzieję, że owulacyjny 😅 Jestem oczywiście kp. Od 2 miesięcy już nie karmię w nocy, bo synek przesypia już całe noce od 6 mż, także liczę, że może dzięki temu się udaTrzymajcie kciuki!
Cześć, powodzenia, obyś szybko zobaczyła dwie kreskiKapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:Tak, obserwowałam. Wprawdzie nie mierzyłam temperatury, ale widziałam, że w okolicach domniemanej owulacji pojawił mi się jakiś śluz, którego wcześniej nie miałam, gdy nie miałam miesiączki, a także zaobserwowałam znaczne zmniejszenie laktacji przez II część cyklu, co by wskazywało na wysokie stężenie progesteronu. W tym cyklu natomiast robię dodatkowo testy owulacyjne, żeby zobaczyć, czy ta owulacja występuje, natomiast używam starych z poprzednich starań i są przeterminowane, więc nie wiem w sumie czy coś mi wskażą 😅
No to super trzymam kciuki żeby się udało 🤞🏼 też staramy się o drugiego bobasa tyle, że moja ma już rok i 3 miesiące haha Ja zaczęłam od tego cyklu od zakończenia miesiączki testować się już żeby zobaczyć kiedy ta owulacja jest. W poprzednim cyklu robiłam mniej więcej w połowie cyklu przez parę dni (niby w dniach płodnych) i nie wyłapałam owulacji.Kapa lubi tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
No to trzymam kciuki!
A jak reszta z was? Długo się już staracie? A tym, którym się udało to gratuluję ☺️ Ciekawi mnie, jak wasze starania długo trwały i jakie były ich perypetie, więc możecie się pochwalićWrzesień 2024 - synek 💙
Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍 -
Kapa wrote:No to trzymam kciuki!
A jak reszta z was? Długo się już staracie? A tym, którym się udało to gratuluję ☺️ Ciekawi mnie, jak wasze starania długo trwały i jakie były ich perypetie, więc możecie się pochwalićKapa lubi tę wiadomość
-
Kapa wrote:No to trzymam kciuki!
A jak reszta z was? Długo się już staracie? A tym, którym się udało to gratuluję ☺️ Ciekawi mnie, jak wasze starania długo trwały i jakie były ich perypetie, więc możecie się pochwalić
Ja okres dostałam jakoś 2 miesiące po porodzie, więc już rok temu. Staraliśmy się od listopada, w drugim cyklu się udało, niestety zaraziłam się od synka bostonką, co było prawdopodobnie przyczyną poronienia. Udało się ponownie w drugim cyklu po poronieniu (po pierwszym okresie po poronieniu), teraz oby już szczęśliwieKarmię jeszcze sporo, również w nocy, organizm mimo to nie blokował mi owulacji
Kapa lubi tę wiadomość
-
ahhh, no i powodzenia dla Was wszystkich dziewczyny! Liczę, że niedlugo będziecie na fioletowym wątku 😘😘😘
-
Dziecko przesypiające noce od 6mż... Gdzie można wymienić wadliwy towar?
10 mż, kończymy okres, a w nocy 3 karmieniaale może owu pójdzie, poprzedni cykl przy takiej częstotliwości poszło
Kapa, annikana lubią tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Hej, Kapa!
My się staramy od stycznia o 3 maleństwo, natomiast mi nie wróciła miesiączka jeszcze po porodzie, mimo że już minął ponad rok. Od jakis dwóch tygodni nie karmię już w dzień w ogóle. Zostały się karmienia na noc i nocne, które też będę od maja właśnie redukować. 😊Mierze temperaturę i badam śluz, robię też co jakiś czas podczas objawów owulacyjnych testy, wzrost LH jest, no ale owulacji jeszcze nie było 😊Kapa lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
@Kapa Mi wrócił okres w marcu tego roku a staramy się od listopada '24 a takie obserwacje zaczęłam bodajże od lutego. Po tych dwóch cyklach widzę, że organizm jest jeszcze rozstrojony skoki temperatury są duze, owulacja gdzieś pod koniec cyklu a ostatni okres trwał 9 dni 🫣 W tym cyklu tak jak pisałam robię testy owu ale największy przyrost LH do tej pory to 0,13 😅Mam nadzieję, że się uda w tym cyklu bo wtedy by była różnica między dziećmi równo 2 lata 😍 Karmię w sumie tylko w nocy ale małej idą zęby więc jest duuuuużo karmień. Pewnie jak się uda zajść będę chciała odstawić małą a jak się nie uda to pewnie tak do 1,5 roku bym chciała karmić. Widzę też że już znajduje inne sposoby na bliskość więc może nie będzie tak źle ją odstawić 🤣
PS. Nad domem dzisiaj przeleciał bocian więc mam nadzieję, że to znak 🫣😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 20:15
👩🏼25 🧔🏼♂️27
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -