karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ależ tu naprodukowalyście 🙈
Czytam o odstawieniu od piersi i właśnie sobie uświadomiłam, że też mnie to czeka. Nie wiem jak Wam to wyjaśnić, wiem przecież, że nie będę wiecznie karmić, ale doszło do mnie teraz, że faktycznie to się kiedyś skończy 🥹
Widzę, że to rozterki żłobkowe to każda z nas ma podobne.
Nasza córka poszła do żłobka w listopadzie jak miała 20 misiecy, adaptacja poszła super. Do lutego nie chorowała ani razu! Nic! Do porodu chodziła na 3h dziennie, a teraz zostaje na drzemkę w żłobku. Ile ja przepłakałam dni i nocy… Ale u nas ta decyzja wynika z tego, że dzięki temu, że ona jest w żłobku, synek chociaż
Przez te kilka godzin dziennie ma 100% mojej uwagi. Ma namiastkę tego, co miała córka. Jak jestem sama z dwójką to dla mnie najtrudniejsze jest to dzielenie uwagi…
Oczywiście żłobek przyniósł złe zachowania, ale to wszystko u nas są etapy, które mijają.
Ja jestem zadowolona z tej decyzji, co nie znaczy, że nie mam wątpliwości i nie jest to takie czarno-białe.
Czasem sobie myślę, że jestem wyrodną matką bo siedzę w domu, a dziecko w żłobku. No ale przecież mam obok moje drugie maleństwo, któremu poświęcam wtedy całą siebie.
Namisa mądrze to podsumowałaś - zawsze przecież można zmienić zdanie.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
annikana wrote:Dziewczyny, ależ tu naprodukowalyście 🙈
Czytam o odstawieniu od piersi i właśnie sobie uświadomiłam, że też mnie to czeka. Nie wiem jak Wam to wyjaśnić, wiem przecież, że nie będę wiecznie karmić, ale doszło do mnie teraz, że faktycznie to się kiedyś skończy 🥹
Widzę, że to rozterki żłobkowe to każda z nas ma podobne.
Nasza córka poszła do żłobka w listopadzie jak miała 20 misiecy, adaptacja poszła super. Do lutego nie chorowała ani razu! Nic! Do porodu chodziła na 3h dziennie, a teraz zostaje na drzemkę w żłobku. Ile ja przepłakałam dni i nocy… Ale u nas ta decyzja wynika z tego, że dzięki temu, że ona jest w żłobku, synek chociaż
Przez te kilka godzin dziennie ma 100% mojej uwagi. Ma namiastkę tego, co miała córka. Jak jestem sama z dwójką to dla mnie najtrudniejsze jest to dzielenie uwagi…
Oczywiście żłobek przyniósł złe zachowania, ale to wszystko u nas są etapy, które mijają.
Ja jestem zadowolona z tej decyzji, co nie znaczy, że nie mam wątpliwości i nie jest to takie czarno-białe.
Czasem sobie myślę, że jestem wyrodną matką bo siedzę w domu, a dziecko w żłobku. No ale przecież mam obok moje drugie maleństwo, któremu poświęcam wtedy całą siebie.
Namisa mądrze to podsumowałaś - zawsze przecież można zmienić zdanie. -
Idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną jako rejestratorka w klinice dentystycznej. Wiadomo, to o niczym jeszcze nie świadczy,ale tak myślę,czy ja dobrze robię? Teraz pracuję na stacji benzynowej. Również w święta, weekendy. Nie jest to praca marzeń,wiadomo. Jest to jednak praca, gdzie umowę mam na czas nieokreślony. Nie wiem co robić. Chciałabym zmienić tę pracę, ale boję się, że zajdę w ciążę. A co, jeśli nie zmienię pracy, zostanę, a w ciążę nie zajdę? Będę kolejne święta pluć sobie w twarz, bo już jedną ofertę przez to odpuściłam. Nie wiem co robić...musiałam Wam o tym napisać31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
- Łuszczyca (Daivobet)
💊
- Omega3
- Witamina D
- Magnez
-TENfertil ON
♀️
- Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka
- Subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50)
- PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
- Witamina D
- Omega 3
- Magnez
- Witamina B6 i B12
- Aktywny kwas foliowy Neofolic
- Ogestan 4000
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
⏳02.06.25'- wizyta u doktor Janosz -
Kapa wrote:Może jednak coś z tego będzie? 😁
https://zapodaj.net/plik-9cOOCl5JeM
Zobaczymy jutro 🙃
Trzymam kciuki! A jak inne objawy? 🍀
Ja dzis dla sportu tez zrobilam owulaka bo nie mierze w tym cyklu temperatury. Objawy sa dosc oczywiste wiec pik mnie nie zaskoczyl 😁 Libido okołowulacyjnie mam jak zawsze wysokie a tu się trzeba pohamować 😅 Wyzwania nie-starania 🙃😆 -
Namisa wrote:Trzymam kciuki! A jak inne objawy? 🍀
A skąpe w sumie. Śluz niby jakiś jest, ale to nie jest to co kiedyś. Ale dzisiaj znaczny spadek laktacji, więc prolaktyna pewnie spadła, więc może jakiś zwiastun owulki 🤞Wrzesień 2024 - synek 💙
Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍 -