karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ależ tu naprodukowalyście 🙈
Czytam o odstawieniu od piersi i właśnie sobie uświadomiłam, że też mnie to czeka. Nie wiem jak Wam to wyjaśnić, wiem przecież, że nie będę wiecznie karmić, ale doszło do mnie teraz, że faktycznie to się kiedyś skończy 🥹
Widzę, że to rozterki żłobkowe to każda z nas ma podobne.
Nasza córka poszła do żłobka w listopadzie jak miała 20 misiecy, adaptacja poszła super. Do lutego nie chorowała ani razu! Nic! Do porodu chodziła na 3h dziennie, a teraz zostaje na drzemkę w żłobku. Ile ja przepłakałam dni i nocy… Ale u nas ta decyzja wynika z tego, że dzięki temu, że ona jest w żłobku, synek chociaż
Przez te kilka godzin dziennie ma 100% mojej uwagi. Ma namiastkę tego, co miała córka. Jak jestem sama z dwójką to dla mnie najtrudniejsze jest to dzielenie uwagi…
Oczywiście żłobek przyniósł złe zachowania, ale to wszystko u nas są etapy, które mijają.
Ja jestem zadowolona z tej decyzji, co nie znaczy, że nie mam wątpliwości i nie jest to takie czarno-białe.
Czasem sobie myślę, że jestem wyrodną matką bo siedzę w domu, a dziecko w żłobku. No ale przecież mam obok moje drugie maleństwo, któremu poświęcam wtedy całą siebie.
Namisa mądrze to podsumowałaś - zawsze przecież można zmienić zdanie.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
annikana wrote:Dziewczyny, ależ tu naprodukowalyście 🙈
Czytam o odstawieniu od piersi i właśnie sobie uświadomiłam, że też mnie to czeka. Nie wiem jak Wam to wyjaśnić, wiem przecież, że nie będę wiecznie karmić, ale doszło do mnie teraz, że faktycznie to się kiedyś skończy 🥹
Widzę, że to rozterki żłobkowe to każda z nas ma podobne.
Nasza córka poszła do żłobka w listopadzie jak miała 20 misiecy, adaptacja poszła super. Do lutego nie chorowała ani razu! Nic! Do porodu chodziła na 3h dziennie, a teraz zostaje na drzemkę w żłobku. Ile ja przepłakałam dni i nocy… Ale u nas ta decyzja wynika z tego, że dzięki temu, że ona jest w żłobku, synek chociaż
Przez te kilka godzin dziennie ma 100% mojej uwagi. Ma namiastkę tego, co miała córka. Jak jestem sama z dwójką to dla mnie najtrudniejsze jest to dzielenie uwagi…
Oczywiście żłobek przyniósł złe zachowania, ale to wszystko u nas są etapy, które mijają.
Ja jestem zadowolona z tej decyzji, co nie znaczy, że nie mam wątpliwości i nie jest to takie czarno-białe.
Czasem sobie myślę, że jestem wyrodną matką bo siedzę w domu, a dziecko w żłobku. No ale przecież mam obok moje drugie maleństwo, któremu poświęcam wtedy całą siebie.
Namisa mądrze to podsumowałaś - zawsze przecież można zmienić zdanie. -
Idę jutro na rozmowę kwalifikacyjną jako rejestratorka w klinice dentystycznej. Wiadomo, to o niczym jeszcze nie świadczy,ale tak myślę,czy ja dobrze robię? Teraz pracuję na stacji benzynowej. Również w święta, weekendy. Nie jest to praca marzeń,wiadomo. Jest to jednak praca, gdzie umowę mam na czas nieokreślony. Nie wiem co robić. Chciałabym zmienić tę pracę, ale boję się, że zajdę w ciążę. A co, jeśli nie zmienię pracy, zostanę, a w ciążę nie zajdę? Będę kolejne święta pluć sobie w twarz, bo już jedną ofertę przez to odpuściłam. Nie wiem co robić...musiałam Wam o tym napisać31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Kapa wrote:Może jednak coś z tego będzie? 😁
https://zapodaj.net/plik-9cOOCl5JeM
Zobaczymy jutro 🙃
Trzymam kciuki! A jak inne objawy? 🍀
Ja dzis dla sportu tez zrobilam owulaka bo nie mierze w tym cyklu temperatury. Objawy sa dosc oczywiste wiec pik mnie nie zaskoczyl 😁 Libido okołowulacyjnie mam jak zawsze wysokie a tu się trzeba pohamować 😅 Wyzwania nie-starania 🙃😆 -
Namisa wrote:Trzymam kciuki! A jak inne objawy? 🍀
A skąpe w sumie. Śluz niby jakiś jest, ale to nie jest to co kiedyś. Ale dzisiaj znaczny spadek laktacji, więc prolaktyna pewnie spadła, więc może jakiś zwiastun owulki 🤞Wrzesień 2024 - synek 💙
Kwiecień 2025 - starania o II bobo, nadal kp 🤍 -
Namisa faktycznie spontaniczna decyzja, nie spodziewałabym się. Rób jak czujesz ❤️, dla każdej z nas to trudna decyzja. Widać, że synek jest już na to gotowy. Mieliście piękną i długą drogę mleczną. Pomimo tego jak ciężkie bywa momentami kp, to po odstawieniu będzie tego brakować, ale na pewno znajdziecie inne sposoby okazywania bliskości 😁 Jesteś super mamą.
Uff odzyskałam dzisiaj swój telefon, teraz będzie łatwiej być z Wami na bieżąco 😁Namisa, annikana lubią tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka wrote:Namisa faktycznie spontaniczna decyzja, nie spodziewałabym się. Rób jak czujesz ❤️, dla każdej z nas to trudna decyzja. Widać, że synek jest już na to gotowy. Mieliście piękną i długą drogę mleczną. Pomimo tego jak ciężkie bywa momentami kp, to po odstawieniu będzie tego brakować, ale na pewno znajdziecie inne sposoby okazywania bliskości 😁 Jesteś super mamą.
Uff odzyskałam dzisiaj swój telefon, teraz będzie łatwiej być z Wami na bieżąco 😁
Dziękuję kochana, wzruszyłam się 🥹❤️ Ja zauważyłam ze duzo lepiej mi psychicznie z odstawieniem gdy zostawiam sobie w glowie furtke że w razie czego zawsze mogę go nakarmic. Jednak ten wewnętrzny przymus "koniec z kp" źle na mnie działał. Synek to zaakceptował - wczoraj np miałam ochote go nakarmic raz w dzień i to zrobiłam, w nocy nie, dziś nie, może za 2 dni znowu nakarmie 😊 Byłam się że mu namieszam w głowie ale nie widzę nic takiego - on się sam przestał zupełnie upominać (nocami jeszcze bywa roznie ale uff bo juz coraz mniej się budzi 🙃), więc to kp teraz tontylko moja inicjatywa. Myślę że już jest na tyle duzy i dużo rozumie, że taki rytm stopniowego wyciszania kp mu pasuje - i mi też. No ale nie da się ukryć, to już prawie meta naszej wspólnej mlecznej drogi 🥹💕Wenka, annikana lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam pierwszą wizytę, ciąża zgodna z owulacją, czyli 6+6, co mnie bardzo cieszy, że nie ma opóźnień. Oczywiście z OM ciąża o tydzień starsza, ale lekarz na ten moment kazał trzymać się terminu z OM.
Co najważniejsze, serduszko bije, na ten moment jest dobrze. Przetrwać najbliższe 10 dni i minę ten feralny moment z poprzedniej ciąży, trochę wtedy odetchnę z ulgąNamisa, Kapa, Wenka, Sunday92, Agni97, annikana, edka85, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Delfi wrote:Dzisiaj miałam pierwszą wizytę, ciąża zgodna z owulacją, czyli 6+6, co mnie bardzo cieszy, że nie ma opóźnień. Oczywiście z OM ciąża o tydzień starsza, ale lekarz na ten moment kazał trzymać się terminu z OM.
Co najważniejsze, serduszko bije, na ten moment jest dobrze. Przetrwać najbliższe 10 dni i minę ten feralny moment z poprzedniej ciąży, trochę wtedy odetchnę z ulgą
Najważniejsze że serduszko o czasie a wiek ciąży się pokrywa z tym wyliczonym z owulacji 🥰 Dużo zdrówka i spokoju na nadchodzące tygodnie ☺️Delfi lubi tę wiadomość
-
Delfi wrote:Dzisiaj miałam pierwszą wizytę, ciąża zgodna z owulacją, czyli 6+6, co mnie bardzo cieszy, że nie ma opóźnień. Oczywiście z OM ciąża o tydzień starsza, ale lekarz na ten moment kazał trzymać się terminu z OM.
Co najważniejsze, serduszko bije, na ten moment jest dobrze. Przetrwać najbliższe 10 dni i minę ten feralny moment z poprzedniej ciąży, trochę wtedy odetchnę z ulgąDelfi lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Co najważniejsze, serduszko bije, na ten moment jest dobrze. Przetrwać najbliższe 10 dni i minę ten feralny moment z poprzedniej ciąży, trochę wtedy odetchnę z ulgąDelfi lubi tę wiadomość
-
Super Delfi! A ja czekam na prenatalne, mam w środę i już się denerwuję 🙄
Delfi lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Super Delfi! A ja czekam na prenatalne, mam w środę i już się denerwuję 🙄
Mocno trzymam kciuki żeby wszystko było w najlepszym porządku! 🍀🤞
Wenka a jak u ciebie? Owulacja oś rusza, czy na razie cisza jesli chodzi o objawy owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 18:14
-
Truskawkowykompot wrote:Śniło mi się, że jak Edka będzie w ciąży to zaraz i ja będę ale coś nie wychodzi 🙁
-
Namisa wrote:Wenka a jak u ciebie? Owulacja oś rusza, czy na razie cisza jesli chodzi o objawy owu?Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
U nas chyba wyszła dolna dwójka i zaraz okazało się, że można się budzić po dwa razy tylko w nocy.
Owulka chyba też była, bo sluz był, a od wczoraj temperatura mi rosnie. Śmieje się oczywiście że na pewno mam objawy ciąży, bo dziś jestem tuuuuuurbo płaczliwa
A może to tylko progesteron16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem