karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
@Wenka Dziękuję że pytasz
U mnie pozytywny test owulacyjny wyszedł w piątek niby pik chociaż na premom wyniosło 1,04 LH o 18 godzinie a potem o 22 było już 56 (przyznaje wypiłam dwa łyki wody 😂). Śluz mega rozciągliwy ale też ciągnie się dobre parę dni ale wczoraj bolał mnie brzuch więc wydaje mi się że wszytko wskazuje że wczoraj była ta owulacja. Staraliśmy się też przedwczoraj mam nadzieję że armia plemników zrobiła co miała zrobić haha Wczoraj nie było seksu ale mam nadzieję że pomimo wszystko dojdzie do tego zapłodnienia 🥹 Trochę mnie to martwi że jest późna owulacja bo 27 dzień cyklu i mam nadzieję że dane mi będzie nosić kolejne życie 🥺🥺 Przepraszam, że tak się rozpisałam ale już jak na owulację zobaczyłam LH=0,59 to się popłakałam bo od początku starań było max 0,23 🫣 Miałam pisać ale widziałam że nie było ruchu więc się nie wychylalam z moimi dobrymi wieściami. Jeśli chodzi o zęby dzieci to u mojej są w trakcie wyrzynania dwie pary trójek i czwórek widzę że część już dosłownie chwilą i będzie ale noce tragiczne. Płacze mam wrażenie co pół godziny nawet jak podam syrop przeciwbólowy 😵💫
Wenka lubi tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
❤️🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
💊 Niedoczynność tarczycy -
Nadziejka trzeba się było chwalić! Trzymam kciuki za ten cykl ☘️ Oby te bociany przyniosły Wam szczęście. Kiedy planujesz testować?
Ja mam wrażenie, że moja córka też się ciągle budzi, syropem pluje, podawałam jej czopki, ale to też nic nie daje 🙄
Andzia a Ty kiedy testujesz?
Ja czekam, ale już zaczynam się niecierpliwić. Na razie trzyma mnie to, że z córką owu miałam w okolicach 54dc, więc mam nadzieję, że coś się w końcu wydarzy.Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
@Wenka Dziękuję za wsparcie 🥰 W sumie jeszcze nie wiem kiedy ale chciałabym chociaż do tego 10 dpo wytrzymać hahah Jak miałaś owu ok 54 dc to kiedy Ci wychodziła 🐒? Mnie strasznie stresuje ta długość fazy lutealnej bo na moje oko miałam poniżej 10 dni. Z drugiej strony miałam jeden cykl taki "pełny" i mogę sobie gdybać hahha Rozumiem to Twoje zniecierpliwienie bo powtarzałam to parę miesięcy i mam wrażenie że dopiero niedawno zaczęłam odpuszczać 😂
Wenka lubi tę wiadomość
👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Wenka wrote:Andzia a Ty kiedy testujesz?
Oj, zobaczę. Na razie po temperaturze owu była w piatkosobote, ale sluz i szyjka jeszcze wczoraj były.
Pierwszego dzieciaka stestowalam dzień po wyborach 16.10.2023, to może spróbuję teraz 19.05?
Na pewno 22 wyjezdzam i tam chciałabym wiedzieć czy mogę się napić w przerwach od karmienia...
Wenka, annikana lubią tę wiadomość
16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Szukałam dzisiaj kiedy się testowałam przy córce i znalazłam testy z 26 i 31 maja więc identyczny czas 😍 tyle że 26 miałam taki cień cienia a 31 dopiero kreskę grubą. Widzę @Andzia2519 że w podobnym czasie miałyśmy owulację bo u mnie w sobotę 😉👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Dziewczyny, kciuki zaciśnięte! 🤞
Mi zaraz minie rok od pierwszego pozytywnego testu ciążowego z synkiem, a już bym tak chciała kolejny 🙈 To zniecierpliwienie, o którym piszesz Nadziejka, jest okropne.
Od jakiegoś czasu mam bardzo dużo śluzu, który mogłabym śmiało określić jako płodny. Jest sobie przez 2-3dni, sucho, i od nowa. Nie wiem co o tym myśleć 🤔Nadziejka231 lubi tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
@annikana Dziękuję! 💕 Może rób testy owu, żeby zobaczyć czy coś faktycznie jest na rzeczy. U mnie było tak że miałam milion objawów owulacyjnych a ona przyszła dobre parę dni później- w tym cyklu też przyszła po kilku dniach śluzu a w dzień owu brzuch mnie bolał.👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Nadziejka, myślałam o testach, ale z drugiej strony boję się, że zacznę się trochę za bardzo fiksować.
Andzia, ja też owulacji nie czułam nidgy. Spodziewałam się zawsze po śluzie i libido, ale ostatecznie to się nigdy w 100% nie pokrywało 🙈Nadziejka231 lubi tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
Jestem po prenatalnych i wszystko jest dobrze. Uff... 😁Lekarz twierdzi, że wyrostek idzie ku dołowi, więc obstawia, że będzie dziewucha 😯 Ale zobaczymy na następnym USG, czy przypadkiem coś tam między nogami nie wyrośnie 😁
Namisa, Nadziejka231, Sunday92, annikana, BillieJean, Delfi, eM 🌺, Agni97, Wenka lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:Jestem po prenatalnych i wszystko jest dobrze. Uff... 😁Lekarz twierdzi, że wyrostek idzie ku dołowi, więc obstawia, że będzie dziewucha 😯 Ale zobaczymy na następnym USG, czy przypadkiem coś tam między nogami nie wyrośnie 😁
Uff, mozna troche odetchnąć!! 😍 Ty jak dobrze pamiętam nie robisz pappy itp. bo masz z nią złe doświadczenia? No to do kolejnej wizyty, ciekawe czy coś się jeszcze "pozmienia" między nogami 😁edka85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Jestem po prenatalnych i wszystko jest dobrze. Uff... 😁Lekarz twierdzi, że wyrostek idzie ku dołowi, więc obstawia, że będzie dziewucha 😯 Ale zobaczymy na następnym USG, czy przypadkiem coś tam między nogami nie wyrośnie 😁
Super, że wyniki pozytywneteraz już z górki
edka85 lubi tę wiadomość
-
@annikana U mnie największe fiksowanie było jak robiłam wtedy kiedy miałam objawy przez te 5 dni i ani razu mi nie wyszła owulacja 🤣 Teraz robiłam dzień po zakończeniu okresu a i tak wyszła mega późno bo 27dc. Jak u Ciebie sprawy okresowe? Regularne masz miesiączki? Bo u mnie to było wszystko rozregulowane po porodzie i jeszcze nie wróciło do normy.👩🏼25 🧔🏼♂️27
⏸️ 23 maja 2025r.
👶🏼Styczeń 2024r.
🤱🏼Kp nocne
Ja się śmieje, że chyba musimy wziąć pieska, suczke, bo teraz będzie 3:1.edka85 lubi tę wiadomość
-
Edka, cudowne wieści, gratuluję! ❤️
Nadziejka, u mnie jeszcze bez pierwszego okresu 🙈
Sunday , u nas każdy członek rodziny ma „swojego” kota i właśnie płcią kotów wyrównujemy rodzinne siły 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 19:45
edka85, Sunday92 lubią tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
Cudnie ❤️ niesamowite jak Twoja ciąża szybko mija !! I ja urodziłam ‚przed chwilą’ a już zazdroszczę Ci tych momentów, oczekiwania, poznawania płcitrzymam kciuki za dalszy celujący przebieg ciąży
no i ciekawa jestem czy faktycznie Dziewczynka
edka85 lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022
🩵Syn 03.2025 -
Namisa wrote:Uff, mozna troche odetchnąć!! 😍 Ty jak dobrze pamiętam nie robisz pappy itp. bo masz z nią złe doświadczenia? No to do kolejnej wizyty, ciekawe czy coś się jeszcze "pozmienia" między nogami 😁
Namisa, annikana, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Super się czyta o waszych sukcesach
U nas zlobek od poniedziałku, adaptacja spoko tylko że... jestem chora. Mały delikatny katarek, daję mu cyca ile się da, ja gorączka, gardlo...
Dobrze ze jeszcze nie wiem czy jest ciąża czy nie i się leczę patrząc tylko na kompatybilność z kp a nie jeszcze ciąża. Nie jestem nawet tydzień po owu więc chyba jeszcze mogę, jeśli nawet sie udało to dopiero zaczyna się zagnieżdżać.... a ja w tydzień muszę być zdrowa. I moi mężczyźni też.
U nas w domu 3+1, ja jedyna baba a tak to kocur, mąż i syn. I chcę drugiego syna16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem -
Edka u ciebie musi być chłopak, bo masz raz chłopca raz dziewczynkę 😀
U mnie już 34 tydzień, jeszcze półtora miesiąca i moja druga córeczka przyjdzie na świat. Nie mogę się doczekać choć wiem że początki będą trudne. Druga kończy w sierpniu dwa latkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:00
annikana, Namisa, BillieJean lubią tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷