karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean, u mnie to samo. Widzę kobietę w ciąży i aż chodzę od środka bo tak „zazdroszczę” 🙈 Mój Maluch ma trzy miesiące, jest przecież malusi, a ostatnio znajomym się urodziła córeczka i miałam takie o jeju, noworodzio, jak cudnie!
Myślicie, że ta chęć większej ilości dzieci kiedyś mija? Ostatnio o tym z mężem rozmawiałam. Czy instynkt macierzyński w tym rozumieniu tworzenia kolejnych dzieci się kiedyś wyczerpuje 🤔
Andzia, kciuki za pozytywną adaptację! Mam nadzieję, że szybko Ci minie choroba 🤞
Vilka, to różnica będzie podobna, jak u nas. Z każdym miesiącem jest łatwiej, naprawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 12:50
BillieJean lubi tę wiadomość
20.06.23 - 5 cs - ⏸️
marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
luty 2025 - tęczowy H. 🩵 -
annikana wrote:
Myślicie, że ta chęć większej ilości dzieci kiedyś mija? Ostatnio o tym z mężem rozmawiałam. Czy instynkt macierzyński w tym rozumieniu tworzenia kolejnych dzieci się kiedyś wyczerpuje 🤔Namisa, BillieJean, annikana lubią tę wiadomość
-
Edka super, że wszystko w porządku. Oby tak dalej! 😁 Ale u Was to idzie na zmianę, więc teraz chłopak, nie? 😂 Też jestem ciekawa co wyjdzie na kolejnej wizycie.
Dziewczyny nawet nie mówcie, że to nie mija. Ja też od razu po porodzie myślałam już o kolejnym. Lubię ten czas w ciąży. Mam nadzieję, że po 3 dziecku to jednak minie. Edka patrząc na to, że w tym roku będę mieć 30 lat, to jakbym tak miała jechać do menopauzy, to nie wiem gdzie byśmy się pomieścili 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 16:25
edka85 lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Vilka wow ! To spotkanie z drugą córeczką już niebawem ! ❤️ trzymam kciuki za piękny poród !
Edka- przybijam piątkę, jeśli będę w kolejnej ciąży to nie ma opcji, też nie robię więcej pappy, ile się stresu najedliśmy .. ryzyko Zespołu Downa 1:40, hipotrofii 1:7.
Syn zdrowy, nie spełniło się nic z tych prognoz.
Czy instynkt macierzyński mija ? Chyba nie.. ja tak kiedyś myślałam, ale nawet koleżanka która po drugim dziecku wysłała męża na wazektomie teraz gdy zobaczyła mojego nowonarodzonego synka żałuje, że nie będą mieli więcej dzieci.Rocznik 92
🩷Córka 08.2022
🩵Syn 03.2025 -
Ej, załamujecie mnie, że to nie mija 🙈
Nie będę może rozwijać tematu, ale u nas biochemia była jedynym sygnałem, że coś jest nie tak. USG idealne, a z pappy nagle 1:476, które potwierdziło się w nifty. Niestety, tak działa statystyka. 475 kobiet z takimi wynikami urodziło zdrowe dziecko i tylko najadło się stresu.
W kolejnej ciąży po prostu od razu robiłam sanco.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
Hej dziewczyny! Ja się chwilę nie odzywałam, ale trochę nie miałam kiedy, a trochę chyba chciałam odpocząć od forum 😉
U mnie z nowości - nadal brak miesiączki po porodzie 🤪 nadal nie było też owulacji 🙃
Ale z plusów - byłam dzisiaj na wizycie u gin, no i jest jeden pęcherzyk dominujący, endometrium się już nadbudowalo - 8 mm. 4 miesiące temu było 3, więc ładnie! Lekarz powiedział, że w ciągu tygodnia powinna być owulacja 🤞
Jestem też w trakcie odstawienia synka od piersi. Dopiero jedna noc za nami. Ale poradził sobie świetnie. Nie chce tego robić na siłę, dlatego daje nam czas, na spokojnie. Jak będzie jednak potrzebował, nie uda mi się go w nocy uspokoić inaczej, to podam pierś. Natomiast wiem, że jak jedna noc poszła naprawdę nam fajnie, to trzeba iść za ciosem 💪 tylko oczy na zapałki, bo młody budził się co godzinę i rozpoczął dzień o 4 🙈
Co do pragnienia dzieci, ja też dzisiaj właśnie będąc na wizycie, widziałam trzy ciężarne, no u też serce zabiło mocniej 🥺 mój instyknt absolutnie nie maleje 🙈Delfi, annikana, Namisa, Wenka lubią tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
annikana wrote:Ej, załamujecie mnie, że to nie mija 🙈
Nie będę może rozwijać tematu, ale u nas biochemia była jedynym sygnałem, że coś jest nie tak. USG idealne, a z pappy nagle 1:476, które potwierdziło się w nifty. Niestety, tak działa statystyka. 475 kobiet z takimi wynikami urodziło zdrowe dziecko i tylko najadło się stresu.
W kolejnej ciąży po prostu od razu robiłam sanco. -
edka85 wrote:Naprawdę miałaś idealne USG, a mimo to była wada genetyczna?
Niestety. W USG wszystkie parametry w normie, NT idealne. Miałam prenatalne u lekarza z certyfikatem i moją prowadzącą też robiła swoje pomiary, żadnych, jakichkolwiek sygnałów, by cokolwiek było nie tak. Rzadki przypadek, ale jak widać, możliwy.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
eM oo to trzymam kciuki za nadchodzaca owulacje i sprawne odstawienie kp 🍀😍
Ja w ciąży robiłam pappe - jeden lekarz wyliczył ze ryzyka niskie, drugi oprócz chorób wyliczył ryzyka preeklampsji i tam już wyszło podwyższone ryzyko, przez co brałam Acard. Ale do drugiego lekarza poszłam prywatnie, a pierwsze było na nfz (wtedy jeszcze ze wskazań z wywiadu, bo nie bylo finansowane dla wszystkich) - no i gdybym opierała się tylko na tych pierwszych prenatalnych to bym Acardu nie brała bo wynik nie budzil zastrzeżeń. Czy coś by wyszło w trakcie ciazy to się już nie dowiem - i czy zrobię w drugiej ciąży to też nie wiem 🙃 Zobaczy się jak będę czuła temat wtedy.
A co do instynktu to powiem Wam że też miałam te rozkmine że cieszę się że to wszystko jeszcze przede mną i jak będzie mi dziwnie z myślą że to może być ostatni raz kiedy przeżywam te wszystkie pierwsze razy 🥹 Więc jak ktoś ma możliwości, siłę i chęć to się wcale nie dziwię że trudno powiedzieć stop 😅😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 20:11
-
A ja trochę inaczej podchodzę do tego tematu instynktu itd. zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci z małą różnica wieku i się udało, ale trzeciego już nie chce na pewno. Druga ciąża jest dla mnie bardziej męcząca przy półtorarocznej córce. Mecze się. Mam już dosyć, chce urodzić i już poczuć się wolna we własnym ciele.
wrócić do formy, sylwetki, zacząć biegać, zadbac o siebie. Oczywiście na początku będzie trudno o czas dla siebie ale jak córki podrosną to to będzie w końcu mój czas. Mój rower stoi i się kurzy od ponad dwóch lat, wrocilabym też w końcu do pracy... Brakuje mi takiego mojego życia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 22:03
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
annikana wrote:Niestety. W USG wszystkie parametry w normie, NT idealne. Miałam prenatalne u lekarza z certyfikatem i moją prowadzącą też robiła swoje pomiary, żadnych, jakichkolwiek sygnałów, by cokolwiek było nie tak. Rzadki przypadek, ale jak widać, możliwy.
-
Vilka, dzięki za Twoją perspektywę. Właśnie tego głodu byłam ciekawa. Mam nadzieję, że odzyskasz to życie, o którym piszesz, jeśli tego właśnie potrzebujesz ❤️
Edka, oczywiście, też o tym czytałam. Ba, przeczytałam w tym zakresie naprawdę dużo, konsultowałam się u dwóch genetyków. Zawarłam tam tylko ułamek historii, ostatecznie u nas amnio też potwierdziła wadę genetyczna.20.06.23 - 5 cs - ⏸️
4.11.23 - 2 cs - ⏸️
luty 2024 - 18 tc H. 💔
01.06 24 - 2 cs - ⏸️
Jak ja Cię rozumiem Vilka ❤️ Wcześniej miałam takie samo podejście. Chciałam dwójkę z małą różnicą wieku, żeby mieć "z głowy". Tylko po pierwszej ciąży okazało się, że może dziwnie to brzmi, ale lubię być w ciąży 😅 Zmieniłam zdanie, mąż zawsze chciał trójkę, przynajmniej teraz się zgadzamy. Zobaczymy co będzie dalej.
eM trzymamy kciuki za owulke 😁 Fajnie, że się odezwałaś, właśnie się zastanawiałam co tam u Ciebie słychać.
Ja też mówiłam, że więcej pappy nie zrobię 🙈 Z córką wyszło mi ryzyko ZD chyba 1:132, przy prawidłowym USG. Kosztowało nas to dużo stresu.
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -