X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • annikana Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło tu wchodzić i czytać same dobre wieści! Gratulacje! Aż zaczynam czuć jakieś napięcie, że może teraz moja kolej? 😂

20.06.23 - 5 cs - ⏸️
    marzec 2023 - wymarzona R. 🩷

4.11.23 - 2 cs - ⏸️
    luty 2024 - 18 tc H. 💔

01.06 24 - 2 cs - ⏸️
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa gratulacje !! Życzę pięknej i spokojnej ciąży !

Lipiec owocny miesiąc :) rok temu w lipcu zaszłyśmy w ciążę z Monką, miło powspominać:)

Vilka to piękne, że Wasza starsza córeczka cieszy się z Siostrzyczki ;) życzę Ci dużo radości i chwil wytchnienia.

Vilka, annikana, Kapa lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny ☺️ Ostatnio byłam na prenatalnych pierwszego trymestru. Wszystko pięknie i cudownie 😍 Pani Dr. sprawdziła dosłownie wszystko na USG dosłownie jak zobaczyłam opis to aż się zaskoczyłam 😅 - czaszka/mózg, twarz, szyja, serce, pnie tętnicze, klatka piersiowa, ściana przednia jamy brzusznej, żołądek, nerki, pęcherz, kręgosłup, kończyny górne, kończyny dolne, szkielet. Wszystko rozwija się prawidłowo a stopy mają już 1 cm 🥹😍 Nigdy nie byłam na takim rozbudowanym USG bo u mnie w mieście jest bardziej okrojone 😅 a badania krwi- " Nie stwierdzono podwyższonego ryzyka Zespołu Downa,Edwardsa,Patu'a "😍

IMG-20250723-194256.jpg

Drugie dziecko daje w kość i mamy regres na pełnej bo od 3 nie śpimy i nie da się jej uspać plus jeszcze czwórki wychodzą 😵‍💫 może do śniadania obejrzymy wschód słońca🙃

Gratuluję dziewczyny || kresek 🥰 i życzę zdrowej bezproblemowej ciąży 😍

Kapa, edka85, Delfi, annikana, kleopatr4, Kasiastaraczka, eM 🌺, Wenka lubią tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, gratuluję pozytywnych wieści z prenatalnych, teraz już można odetchnąć :)

Kapa, gratuluję, nudnej ciąży 🤞☺️

Nadziejka231, Kapa lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Vilka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka231 ogromne gratulacje. Niech rośnie dzidzia zdrowo.
    Co do spania starszaka, współczuję i przybijam piątkę. Nasza dwulatka nie dała przespać nocy od... dwóch lat 😂 spanie ciągiem 3h to luksus.
    Pomyśleć że kiedyś nie mając dzieci czułam się niewyspana śpiąc "tylko" 7h... Dziś nawet o tym nie marzę. Dajcie choć 4h 🙈

Nadziejka231 lubi tę wiadomość

👰🤵 2016 married
    👶🩷 .17.08.2023
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
    Wizyta 26.11 2,25cm
    Wizyta 21.12 6,74cm
    Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
    07.01 wizyta 9,79cm🩷
    04.02 wizyta 295g🩷
    17.02 połówkowe 388g🩷
    04.03 wizyta 590g🩷
    25.03 wizyta 965g
    22.04 wizyta 1800g
    23.04 prenatalne 1600g🩷
    22.05 wizyta 2,5kg
    03.06 wizyta 2,9kg
    17.06 wizyta 3,4kg
    24.06 wizyta 3,5kg
    01.07 wizyta 3,9kg

age.png
  • Nadziejka231 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Nadziejka231 ogromne gratulacje. Niech rośnie dzidzia zdrowo.
    Co do spania starszaka, współczuję i przybijam piątkę. Nasza dwulatka nie dała przespać nocy od... dwóch lat 😂 spanie ciągiem 3h to luksus.
    Pomyśleć że kiedyś nie mając dzieci czułam się niewyspana śpiąc "tylko" 7h... Dziś nawet o tym nie marzę. Dajcie choć 4h 🙈

Dziękuję 🥰 No u nas teraz regres snu jest i powiem szczerze nie radzę sobie z tym wcale 🫣🫣 już się naczytałam że to może jeszcze kilka tygodni trwać więc przyszłość nie maluje się optymistycznie haha Korzystam z drzemki i wtedy z małą śpię 🤣

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

⏸️ 23 maja 2025r.
    👶🏼Styczeń 2024r.
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
    preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromne gratulacje dziewczyny z II kreskami! Przesyłajcie ciążowe wiruski😍🦠
    Ja kolejny cykl chyba bezowulacyjny, dziś 33 dzień. Kiedy wam się to unormowało jako tako? Kp 6-8 razy + nocki😁

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)

Suplementacja:
    ONA:
    🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:
    D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu

#2026jestmój
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam. U mnie bez większych zmian - ciąży nadal brak. 😔
    Powoli szykuję się już na powrót do pracy od września, więc myślami coraz bardziej krążę wokół tego tematu.
    Cykle po kp na razie jeszcze trochę nieregularne. Niby coś się już stabilizuje, ale do ideału daleko. Faza lutealna trzyma się na poziomie 8/9 dni, więc nie jest tragicznie jak na 3 cykle po kp, ale też bez szału.

Gratuluję wszystkim świeżo zaciążonym dwóch kresek, niech to będzie dobry czas 😘
    A Nadziejka Tobie gratulacje zdrowego dzidziusia, niech rośnie dalej 🥰

Ściskam Was mocno i trzymam kciuki za każdą z osobna ❤️

Delfi, Kapa, Wenka, Agni97, Nadziejka231 lubią tę wiadomość

👩'95 👨'94

👦08.2020
    👼07.2022
    👦02.2024

⏳01.2025 starania o 👶❤️
    💔07.2025 biochem.

Wysłany: 25 lipca, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz mija 4 cykl po powrocie okresu po porodzie i w nim się udało zajść w ciążę - patrząc na temperaturę to to był pierwszy cykl, w którym miałam owulację mniej więcej tego dnia jak miałam zawsze.
    A dzisiaj też powtórnie badałam betę i mam 378, czyli przyrost 330% 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 17:37

Delfi, eM 🌺, Sunday92, Wenka, annikana, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

06.2023 - 9tc 👼💔
    09.2024 - synek 💙
    23.07.2025 - ⏸️, beta 88,2
    25.07.2025 - beta 378
    nadal kp 🤍

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Mi teraz mija 4 cykl po powrocie okresu po porodzie i w nim się udało zajść w ciążę - patrząc na temperaturę to to to był pierwszy cykl, w którym miałam owulację mniej więcej tego dnia jak miałam zawsze.
    A dzisiaj też powtórnie badałam betę i mam 378, czyli przyrost 330% 😊
    Jak cudownie🥹 mi się marzyła różnica 18-19 mcy
    Później już tak optymistycznie nie jest z wieksza różnica i prędzej celowałabym 26-30mcy. Także teraz albo… za rok🥲

Suplementacja:
    ONA:
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:

#2026jestmój
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka kochany bobas, niech dalej zdrowo rośnie 🥰😍
    Przekichane mamy z tym spaniem... Moja córka jak się popsuła po 4 miesiącu, tak poprawy nie ma, a ma już prawie 11 😭

Kleopatr mój organizm też leci w kulki. Podobnie mam koło 30dc i nic, chociaż już raz miałam objawy owulki i potem cisza. Najlepsze jest to, że jak zaszłam w ciążę, w lutym, to miałam 8-10 karmień w ciągu dnia i po kilka w nocy, a teraz mam 1-2 w dzień, nocki różne, a tu takie numery 🙃

kleopatr4, Nadziejka231 lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi siedzimy w tym razem😬

Wenka lubi tę wiadomość

Suplementacja:
    ONA:
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:

#2026jestmój
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Jak cudownie🥹 mi się marzyła różnica 18-19 mcy
    Później już tak optymistycznie nie jest z wieksza różnica i prędzej celowałabym 26-30mcy. Także teraz albo… za rok🥲
    Ja potwierdzam, że z 3 latkiem jest łatwiej, ale już tak nawet 2.5 roku jest ok. Na swoim przykładzie nie wyobrażam sobie za bardzo rok po roku, nie mamy nikogo do pomocy i wiem że byłoby mega ciężko,no ale to moje przemyślenia. Ja ogólnie polecam jeśli ktoś ma czas i może sobie poczekać to lepiej 😉 Wiem jednak, że czasem czas nagli. A czasem co nagle to po diable 😄

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Ja potwierdzam, że z 3 latkiem jest łatwiej, ale już tak nawet 2.5 roku jest ok. Na swoim przykładzie nie wyobrażam sobie za bardzo rok po roku, nie mamy nikogo do pomocy i wiem że byłoby mega ciężko,no ale to moje przemyślenia. Ja ogólnie polecam jeśli ktoś ma czas i może sobie poczekać to lepiej 😉 Wiem jednak, że czasem czas nagli. A czasem co nagle to po diable 😄
    No rok po roku to faktycznie ciężko, zwłaszcza przy maluchach. Ale jak już są starsi, to już totalny luz.

Kapa lubi tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 26 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    No rok po roku to faktycznie ciężko, zwłaszcza przy maluchach. Ale jak już są starsi, to już totalny luz.

Jak się czujesz? Już połowa za Tobą 😮
    Ja czekam na testowanie 🫣

• Kapa Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że przy każdej różnicy wieku jest ciężko, tylko w inny sposób. My z mężem jesteśmy świadomi, że przy różnicy 1,5 roku będzie hardcore z początku, ale dzięki temu szybciej dojdzie się do wieku, w którym wszystkie dzieci będą samodzielne i będziemy jeszcze mogli z mężem poużywać życia 😁 my np. nie wyobrażaliśmy sobie przerwy np. 3 lat - ale wiadomo, każdy inaczej.
    No ale fakt, że mój pierwszy syn w ogóle nie daje nam popalić, jest super grzeczny i aż się prosił o rodzeństwo 😀

kleopatr4, annikana lubią tę wiadomość

06.2023 - 9tc 👼💔
    09.2024 - synek 💙
    25.07.2025 - beta 378
    nadal kp 🤍

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    Ja uważam, że przy każdej różnicy wieku jest ciężko, tylko w inny sposób. My z mężem jesteśmy świadomi, że przy różnicy 1,5 roku będzie hardcore z początku, ale dzięki temu szybciej dojdzie się do wieku, w którym wszystkie dzieci będą samodzielne i będziemy jeszcze mogli z mężem poużywać życia 😁 my np. nie wyobrażaliśmy sobie przerwy np. 3 lat - ale wiadomo, każdy inaczej.
    No ale fakt, że mój pierwszy syn w ogóle nie daje nam popalić, jest super grzeczny i aż się prosił o rodzeństwo 😀
    Ja myślałam że poczekam właśnie trochę ale tak bardzo pragnę że namawiam męża od pół roku🤣

Suplementacja:
    ONA:
    🌚Magnez, sok z wiśni
    ON:

#2026jestmój
  • Kapa Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży albo były karmiąc piersią - czy was piersi bolały na początku ciąży? Bo logicznie myśląc wydaje mi się, że dziewczyny kp mogą mniej odczuwać ból piersi jako objaw ciążowy, skoro już mają przystosowane piersi do karmienia

06.2023 - 9tc 👼💔
    09.2024 - synek 💙
    25.07.2025 - beta 378
    nadal kp 🤍

preg.png
  • Alexx94 Debiutantka

Wysłany: 27 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tak podczytuję wątek znowu bo coś się u mnie ruszyło. Synek wczoraj skończył rok, karmimy się nadal, czasem więcej czasem mniej,dostałam okresu 8 miesięcy po porodzie, teraz jest mój 5ty cykl. No i właśnie…nie jestem pewna czy to krwawienie które miałam od wtorku do w sumie czwartku/ nocy z czwartku na piątek to był okres. Zaczęło się od różowego plamienia delikatnego później co jakiś czas żywa krew ale taka świeża i mało, bez skrzepów, co jakiś czas widziałam na wkładce. Miałam normalnie bóle brzucha złe samopoczucie itp. Teraz bóle nadal są, ale zupełnie czysto, prawie brak jakiegokolwiek śluzu. Nie wiem kiedy była owulacja w tym cyklu nic nie mierzyłam tylko tak z obserwacji śluzu może coś między 10 a 13stym lipca. Byliśmy na wyjeździe więc regularnie ❤️.
    Temperatura niby ponad 37 ale też nie mierzyłam w cyklach wcześniejszych. Czy to możliwe że to krwawienie to była implantacja ? Czy miała któraś z Was plamienie implantacyjne w trakcie karmienia piersią, ile trwało jak wyglądało?- wiem że to raczej nie ma związku ale jakoś o tym myślę cały czas 😅
    Test robiłam wczoraj rano pink i tak jakby coś tam widzę, ale myślę że może mam zwidy 😆

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 27 lipca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapa wrote:
    A mam pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży albo były karmiąc piersią - czy was piersi bolały na początku ciąży? Bo logicznie myśląc wydaje mi się, że dziewczyny kp mogą mniej odczuwać ból piersi jako objaw ciążowy, skoro już mają przystosowane piersi do karmienia
    Ja właśnie na samym początku ciąży jeszcze Synka karmiłam. Pozytywny test miałam 25 lutego, a jakoś z początkiem kwietnia go odstawiłam. Zdecydowanie nie bolały mnie piersi, gdzie w pierwszej ciąży to był w sumie pierwszy objaw.
    Jak odstawiłam go od piersi to wgl te piersi były takie małe, jakby puste, aż się martwiłam, czy na pewno będzie mlesio dla drugiego Bobasa, ale lekarka mnie uspokoiła 😊 na tym etapie znowu wydają się nieco większe i przy jakimś nacisku trochę bolą. Ale na początku właśnie totalnie nic nie czułam.

Kapa lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ