X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Delfi trzymam mocno kciuki! Udało mi się podczytywać trochę na Waszym wątku ciążowym co nieco wcześniej o Malutkiej, że to jednak nie kardiomiopatia tylko guz, który daje większe nadzieje na wyjście Małej z tego?
    Będę z Wami myślami jutro! Daj nam znać tutaj w wolnej chwili co u Was 🤞❤️❤️❤️

Właśnie tak wyszło, że to guz, potwierdzone genetycznie (tydzień temu się dowiedziałam). Ten lekarz, który mnie poinformował, mowił, że są dobre rokowania względem tego, choć na konsylium już mówili klasycznie, czyli „wszystko okaże się po porodzie”. Guz jest bardzo duży i nie wiadomo, jak malutka sobie poradzi.
    Na plus - jeżeli pierwsze godziny i potem dni córka sobie poradzi, to są szanse, że lek zadziała i ten guz ma szanse się wchłonąć. Jest to jednak lek w fazie testów…także w literaturze „zazwyczaj działa”. Na minus, jest to ogromny guz, który uciska płuca i ogranicza pracę serca.
    Z dwojga złego jest to lepsza diagnoza, bo jeżeli serce poradzi sobie od razu, to guz ma szanse zniknąć, a przy kardiomiopatii choroba postępuje. Liczymy więc na tę najbardziej optymistyczną wersję, czyli że córeczka sobie poradzi i lek zadziała :)
    Dam znać, jak już cokolwiek będę wiedzieć :)

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi kciuki, myślami jestem z Wami i wierzę w Waszą małą wojowniczkę ♥️

Delfi lubi tę wiadomość

Mama kp
    💙 lipiec 2022
    💜 sierpień 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
‹‹ 465 466 467 468 469
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ