Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udzielam porad medycznych ani nie rekomenduję leczenia. Proszę nie nadinterpretować mojej wypowiedzi.
    Zachęciłam koleżankę, by samodzielnie zapoznała się z różnymi podejściami i skonsultowała je ze specjalistami. Każdy ponosi odpowiedzialność za własne decyzje zdrowotne.
    Na tym kończę temat.

Amela4+ lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • natalcia21 Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi nieustannie wierzę w Twoją malutką wojowniczkę ❤️
    Kleopatr4 rzeczywiście długo nie nacieszyłas się ciąża 😔 przykro mi, ale myślę że karmienie raczej nie miało wpływu, tu dużo dziewczyn karmiło w ciąży i nie miały problemów,ja też w obu ciążach karmiłam cały pierwszy trymestr i było ok..

Delfi, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi spóźnione gratulacje dla Ciebie i dzielnej Wojowniczki Neli :) trzymam kciuki za Was i za pomyślne leczenie, pamiętam w modlitwie. Super, że synek dzielnie zniósł rozłąkę z piersią :)

Dziewczęta najlepsze życzenia noworoczne ! Oby ten rok przyniósł Wam wszystkim i Waszym Bliskim dużo dobra ❤️

Delfi, natalcia21 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022
    🩵Syn 03.2025
  • Risaya Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, śledzę ten wątek już od dłuższego czasu.

Delfi... Jesteś mega dzielna, tyle przeszłaś, Nelcia już wiadomo po kim jest taką wojowniczką. Kibicuje Wam od wakacji. Dużo zdrówka dla całej rodzinki.

Coś o mnie: moja kruszyna ma prawie 15 miesięcy, na rozstanie z piersią się nie zanosi 🥰, jednakże w planach rodzeństwo i kolejne szczęście. Karmień jest dalej sporo. RD od początku szło różnie. Ząbkowanie praktycznie non stop 13 miesięcy i 16 zębów 😵‍💫 przez co pierś wystawiona na piedestał. Teraz w natarciu piątki. Pocieszam się że wyjdą i może bardziej ruszy to jedzenie...

Jeśli chodzi o starania to @ wróciła w lipcu, starania od końca października. Teraz 3 cs. Z moich obserwacji FL dalej krótka 8-10 dni, jednak cykl juz trochę sie unormował, było 40+ dni, teraz właśnie od 3 miesięcy około 30 dni. Przed ciążą książkowo 28.

Dziś testowałam, niestety biel, jednakże dalej mam nadzieję bo to jakoś 8-9 dpo, okres powinien być jutro? Chyba ze FL jednak tym razem dłuższa.. No nic, oby ten Nowy Rok przyniósł nowe nadzieje 💜

Uściski dla Was.

kleopatr4, Delfi, natalcia21 lubią tę wiadomość

31 👩‍❤️‍👨 34

💛10.2024
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Risaya wrote:
    Cześć, śledzę ten wątek już od dłuższego czasu.

Delfi... Jesteś mega dzielna, tyle przeszłaś, Nelcia już wiadomo po kim jest taką wojowniczką. Kibicuje Wam od wakacji. Dużo zdrówka dla całej rodzinki.

Coś o mnie: moja kruszyna ma prawie 15 miesięcy, na rozstanie z piersią się nie zanosi 🥰, jednakże w planach rodzeństwo i kolejne szczęście. Karmień jest dalej sporo. RD od początku szło różnie. Ząbkowanie praktycznie non stop 13 miesięcy i 16 zębów 😵‍💫 przez co pierś wystawiona na piedestał. Teraz w natarciu piątki. Pocieszam się że wyjdą i może bardziej ruszy to jedzenie...

Jeśli chodzi o starania to @ wróciła w lipcu, starania od końca października. Teraz 3 cs. Z moich obserwacji FL dalej krótka 8-10 dni, jednak cykl juz trochę sie unormował, było 40+ dni, teraz właśnie od 3 miesięcy około 30 dni. Przed ciążą książkowo 28.

Dziś testowałam, niestety biel, jednakże dalej mam nadzieję bo to jakoś 8-9 dpo, okres powinien być jutro? Chyba ze FL jednak tym razem dłuższa.. No nic, oby ten Nowy Rok przyniósł nowe nadzieje 💜

Uściski dla Was.
    Hej!
    Trzymam kciuki, żeby udało się Wam jak najszybciej ❤️
    W naszym przypadku udało się praktycznie równo pół roku od pierwszego okresu po porodzie, zatem trzymam kciuki, żeby właśnie w tym cyklu się Wam udało 🤞❤️
    Ja miałam pierwsze dwa cykle nieregularne, ale później już było spoko. Kiedyś słyszałam, że właśnie organizm potrzebuje te pół roku na wyregulowanie tych hormonów i rzeczywiście w naszym wypadku się udało. 😊

Risaya lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Risaya:) to mamy dzieciaki w tym samym wieku, z cyklami też bardzo podobnie.
    Ale 16 zębów? Jacie… u nas 6… jak wyszły w lipcu wszystkie na raz tak póki co cisza. Pewnie czekają aż w zaczną mi się stresy w pracy żebym jeszcze dodatkowo kp całymi nocami;)
    Fajnie że jesteś. Powodzenia!

Risaya lubi tę wiadomość

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2
    07.25 - 2. cykl po powrocie @; niedobory, nadczynność tarczycy, hiperkalcemia, długie cykle
    STOP 08.25 - pierwotna nadczynność przytarczyc; 10.25 wycięcie gruczolaka 🟰wygrałam z nim💪🏼 walczę z osteopenią i anemią makrocytarną (b9)

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • Risaya Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Hej!
    Trzymam kciuki, żeby udało się Wam jak najszybciej ❤️
    W naszym przypadku udało się praktycznie równo pół roku od pierwszego okresu po porodzie, zatem trzymam kciuki, żeby właśnie w tym cyklu się Wam udało 🤞❤️
    Ja miałam pierwsze dwa cykle nieregularne, ale później już było spoko. Kiedyś słyszałam, że właśnie organizm potrzebuje te pół roku na wyregulowanie tych hormonów i rzeczywiście w naszym wypadku się udało. 😊

Dziękuję! Niestety dzisiaj wjechała @... Wczoraj mialam brązowe plamienie skąpe przez 2h może od rana, później caly dzien nic. Cala noc nic... No i zrobiłam sobie nadzieję, a tu jednak rano ona :(

Kleopatr4 no właśnie 16! I piątki niebawem, istny kosmos, a właśnie wrocilam w poniedziałek do pracy 😬 a nie oszukuje sie, mala źle znosi żłobek, nic nie je, butelki nie akceptuje - dlatego tym bardziej zależy mi na rodzeństwie 😥

31 👩‍❤️‍👨 34

💛10.2024
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Risaya, powodzenia! Ja tu jestem dinozaurem tego wątku 😛 Wszystkie ciążowe starania przy kp.

Delfi, jak tam Nela?

kleopatr4 lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Risaya Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka.. Wyobraź sobie, że wiem... Najpierw zaczęłam czytać ten wątek od początku, myśląc że ma około 130 stron 😅 ale właśnie raz mi się źle kliknęło i nagle dowiedziałam się że jednak prawie 500 hahaha i odpuściłam całość. Takze czytałam Twoje wpisy z początku tegk wątku 😀 jakieś złote rady? 🥰

31 👩‍❤️‍👨 34

💛10.2024
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Risaya, powodzenia! Ja tu jestem dinozaurem tego wątku 😛 Wszystkie ciążowe starania przy kp.

Delfi, jak tam Nela?

Nela stabilnie, znów wróciła do nosków, najbardziej nie lubi maseczki, z noskami jest spokojniejsza. Tu sam czas niestety nie pomaga, problem z sercem nie zniknie, pomóc mogą tylko jakieś działania lekarzy, więc nie wiemy, na jaki czas w szpitalu mamy się nastawiać, a jutro już 3 tygodnie mijają :/
    Ma wdrożony lek na guza, lekarze dają czas 2-3 tygodnie na obserwację, czy działa, choć wspominali, że już po tygodniu będzie coś wiadomo, tydzień mija w piątek. Nie dopuszczam do siebie myśli, że lek nie działa. Czekam z niecierpliwością na jakieś opinie lekarzy, jak efekty, choć gdzieś tam strach też się wkrada :)

Risaya, trzymam kciuki za starania, oby nie trwały zbyt długo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 22:17

Risaya lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • natalcia21 Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Risaya ja po pierwszym porodzie nie mogłam doczekać się kiedy wróci cykl, piłam inofem, usilnie rozszerzalam dietę, ale cykl wrócił dopiero jak córka przestała ssać w dzień, zostały tylko karmienia nocne,po ok 3 tygodniach takiego schematu miałam lekkie plamienie,a po kolejnych 2 tygodniach miałam owulację i od razu zaszłam w ciążę bez miesiączki 😄po 2 porodzie także taki schemat karmienia nocne plus krótkie jedno karmienie do drzemki w dzień i cykl wrócił, więc wydaje mi się że każda kobieta ma indywidualne predyspozycje do powrotu cyklu,jedne są bardziej wrażliwe na wyrzut prolaktyny, drugie mniej 😉
    Widziałam że dużo dziewczyn chwali inozytol na owulacje, ogólnie na powrót i żeby komórka była dobrej jakości 😉

• ralejka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, przycupnę sobie u Was w grupie. Niestety przeczytanie 500 stron mnie przerosło, więc cofnęłam się tylko o parę do tyłu i zerknęłam na parę od początku, aby zrobić rozeznanie 😅
    Kilka słów o mnie - mam 1,5 rocznego synka i chciałabym się zacząć starać z mężem o rodzeństwo. Na powrót miesiączki czekałam niecierpliwie aż 13 miesięcy. Grudniowy cykl miałam z najprawdopodobniej pierwszą owulacją po porodzie, ale akurat jeszcze nie zaczynaliśmy starań niestety :(. Liczyłam na ten cykl, ale okazał się bezowulacyjny, sprawdzałam dziś na monitoringu usg :( zasmuciłam się, bo liczyłam, że szybko pójdzie i nie będę musiała synka odstawiać od piersi. Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie tego odstawienia, myślałam, że może uda się zajść w ciążę i karmić, bo planowałam tak jeszcze z pół roku go karmić. Tyle mi to karmienie ułatwia, i drzemki, i zasypianie plus on uwielbia mleczko 😅
    Macie może jakieś rady lub sposoby, jak bez stresu odstawić dziecko od piersi? Bo chyba inaczej nie uda mi się zajść w ciążę.

👶 07.2024 synek 🩵

Starania o rodzeństwo od 01.2026

👩🏻 33
    🧔🏻 35
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralejka Ty tu 😁❓ Mam nadzieję, że dziewczyny odpowiedzą na Twoje pytanie, bo ja nie mam pojęcia niestety. Też jestem cały czas kp i tak sobie tu zerkam i czytam 😆
    Chciałabym wiedzieć jakie suplementy dziewczyny bierzecie przy kp starając się o kolejne dziecko i czy ten inozytol można przy kp🤔❓

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • ralejka Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, jak miło zobaczyć znajomy nick! ☺️ Jak widać podobne mamy plany :D Myślałam, że trafię na grupę Wrzesień 2026, a tu jak zwykle plany co innego i życie co innego 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:54

👶 07.2024 synek 🩵

Starania o rodzeństwo od 01.2026

👩🏻 33
    🧔🏻 35
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ralejka kto wie - może już na październik się załapiesz 😁 Działacie aż do skutku - nigdy nie wiadomo, kiedy się uda😁 Ja dostałam okres 11,5m po porodzie i mam w miarę regularne miesiączki jakoś 29-32dni cykle mi wychodzą ale czy mam owulacje co miesiąc to nie mam pojęcia. Objawy są ale w moim wieku to już różnie może być 😆

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • natalcia21 Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam inozytol bo wiem że jest bezpieczny, na e lactancia świeci na zielono 😉tu na forum też sporo dziewczyn go stosowało. Co do odstawienia to u mnie też było spore wyzwanie,w dzień jakoś poszło a w nocy gorzej, bo do zasypiania cycus zawsze był.Gdyby nie motywacja że byłam już w kolejnej ciąży i nie wyobrażałam sobie tandemu to pewnie dalej bym to ciągnęła 😀Ja poprostu starałam się odwracać uwagę od cycusia, bujałam, nosiłam, na kolanach odpadało bo wiadomo cycus blisko i zaraz było ciągnięcie za koszule i płacz 😬jak już 1 noc bez karmienia była za nami to już wiedziałam że muszę to ciągnąć bo jak złamie się raz to koniec 😀 było trochę płaczu ale po kilku dniach wszystko poszło w niepamięć 😉

ralejka lubi tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 a ile tego inozytolu stosowałaś? Ja mam taki suplement, gdzie jest 4000mg inozytolu, jest jeszcze kwas foliowy, jod, selen, cynk i witD3 no i ważność do marca 😂 dlatego tak się zastanawiam czy mogłabym brać, bo szkoda 30saszetek 😆

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • natalcia21 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam inofem,on ma 2000 inozytolu😉na e lactancia pisze że maksymalna dawka dzienna wynosząca 2000 mg jest dopuszczalna w przypadku stosowania jako suplementu diety, więc skoro masz 4000 to chyba będzie za dużo 😬

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    Ja stosowałam inofem,on ma 2000 inozytolu😉na e lactancia pisze że maksymalna dawka dzienna wynosząca 2000 mg jest dopuszczalna w przypadku stosowania jako suplementu diety, więc skoro masz 4000 to chyba będzie za dużo 😬
    Ja z kolei przyjmuję 4g dziennie z powodu pcos i jest to wartość którą odblokowuje mi owulki

Starania o #2

💔cb 01/26

Co przyniesie 2026?
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ten suplement 2cykle i udało mi się zajść w ciążę. Myślałam, że starania dłużej potrwają i zrobiłam zapas😆 No nic - na razie biorę dha 1000mg,kwas foliowy 800mcg i wit. D3

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 467 468 469 470 471
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ