X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Gdyby nie te 4 dni z tymi niteczkami krwi w sluzie nic bym nie podejrzewala...

Ha! wszystko co odbiega od normy w naszych cyklach jest podejrzane ;-D i my tych podejrzaności szukamy ;-D

Magduullina lubi tę wiadomość

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
    cp 11.2020 6t💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh havana dodajesz skrzydel :* bede się pilnowac panicznie się boje tego ... muszę się uspokoić..

Havana3 lubi tę wiadomość

• renka53 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/215031da1061.jpg
    gratulacje gratulacje gratulacje

Magduullina, Havana3 lubią tę wiadomość

Grudzień 2015 poronienie
    Styczeń 2016ciąża biochemiczna
    Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
    Październik 2016 ciąża biochemiczna
    Listopad cud
    27 lipca2017 Synek jest z nami
    Listopad 2018 ciąża biochemicZna
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka53 gratuluję raz jeszcze, Magduulliina póki co gratuluję ostrożnie ;)

• renka53 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem już po wizycie. na usg jeszcze nic nie było widać. ale dostałam leki ze względu na liczne poronienia. Maz się śmieje ze na jedzenie tyle nie wydajemy co na leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2019, 11:05

Grudzień 2015 poronienie
    Listopad cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny zobaczymy co to będzie!
    Renka super za niedługo będzie widac kiedy kolejna wizyta?
    Coś za cos z lekami :* jak trzeba to trzeba :*

Havana3, renka53 lubią tę wiadomość

• renka53 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziękuję dziewczyny zobaczymy co to będzie!
    Renka super za niedługo będzie widac kiedy kolejna wizyta?
    Coś za cos z lekami :* jak trzeba to trzeba :*

Za 2 tygodnie kolejna wizyta

Grudzień 2015 poronienie
    Listopad cud
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfd69b33aa2e.jpg
    Podnosze patrzę... chcialam wyrzucic ale zostawie na pamiątkę

smeg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka super wtedy juz będzie piekny widok na Usg... moze i muzyka dla uszu :*

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono Magduulliina wciąż ostrożnie gratuluję, ale z rosnącym optymizmem :D
    Ja mam 21.01. prenatalne, profilaktycznie już zaczynam się lekko denerwować. Babka, do której idę jest mega profesjonalna i szczegółowa, ale nie należy do nazbyt wylewnych osób i podczas trwającego dobre 30min badania milczy.. A jak się człowiek o coś zapyta to uprzejmie prosi, żeby jej nie przeszkadzać :p

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dfd69b33aa2e.jpg
    Podnosze patrzę... chcialam wyrzucic ale zostawie na pamiątkę
    Hehe ja właśnie niedawno odkryłam na regale w łazience zakurzony stos takich "pamiątek" :D Doszłam do wniosku, że pamiątka na tel w postaci zdjęcia jednak w zupełności mi wystarczy :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Nono Magduulliina wciąż ostrożnie gratuluję, ale z rosnącym optymizmem :D
    Ja mam 21.01. prenatalne, profilaktycznie już zaczynam się lekko denerwować. Babka, do której idę jest mega profesjonalna i szczegółowa, ale nie należy do nazbyt wylewnych osób i podczas trwającego dobre 30min badania milczy.. A jak się człowiek o coś zapyta to uprzejmie prosi, żeby jej nie przeszkadzać :p
    Oj takie kobiety ginekolog.. dlatego przepisalam się do faceta...sa konkretni i bardziej delikatni...
    Hehe tak tak ja ostatnio tez znalazłam w pudelku test po drugim

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Havana. Bierzesz niepokalanek? Dziewczyny tu polecają na obniżenie prolaktyny. Ja chyba też zacznę go brać, bo pomimo, że mam owulacje, to coś jest nie tak, może prolaktyna za duża.

Renka. To żaden cień, to ładna kreska. Miałam taką samą z córką. Gratulacje!

K878. Szybko Ci się zrobił problem z pokarmem w ciąży. Picie wody niestety nie ma wpływu na produkcję. Czytałam, że w ciąży nic nie pomoże na zwiększenie pokarmu.

Ove. Przykro mi, miejmy nadzieję, że Endo szybko się odbuduje. A clo możesz brać przy KP.

Magdulina. Gratuluję! :)

U mnie niestety zaczął się 11 cykl starań. Mam plan trochę pozmieniać np. obniżyć TSH, wziąć niepokalanka oraz ograniczyć KP.
    Któraś tu kiedyś pisała o wydłużeniu fazy lutealnej witaminą B6 i magnezem. Zaczęłam o tym czytać i e-lactancia podaje, żeby przy KP nie przekraczać 40mg dawki witaminy B6, a do wydłużenia FL trzeba brać aż 200mg.
    Nie pamiętam, która to pisała, ale czy było to konsultowane z lekarzem?

Farmaceutka. Ile Ty bierzesz kapsułek niepokalanka swansona?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie kochana moja podziekuje jak beta będzie dodatnia :***

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Havana. Bierzesz niepokalanek? Dziewczyny tu polecają na obniżenie prolaktyny. Ja chyba też zacznę go brać, bo pomimo, że mam owulacje, to coś jest nie tak, może prolaktyna za duża.

K878. Szybko Ci się zrobił problem z pokarmem w ciąży. Picie wody niestety nie ma wpływu na produkcję. Czytałam, że w ciąży nic nie pomoże na zwiększenie pokarmu.

Ove. Przykro mi, miejmy nadzieję, że Endo szybko się odbuduje. A clo możesz brać przy KP.

U mnie niestety zaczął się 11 cykl starań. Mam plan trochę pozmieniać np. obniżyć TSH, wziąć niepokalanka oraz ograniczyć KP.
    Któraś tu kiedyś pisała o wydłużeniu fazy lutealnej witaminą B6 i magnezem. Zaczęłam o tym czytać i e-lactancia podaje, żeby przy KP nie przekraczać 40mg dawki witaminy B6, a do wydłużenia FL trzeba brać aż 200mg.

Annie ja biorę niepokalanka swansona 1 kaps.=400mg brałam 2 ale nie wiem czy to nie było za dużo i teraz jem 1 dziennie tak co 4-6 tyg. robię badania krwi bo maniaczka jestem i spadła mi do 14-16 prolaktyna, no ostatnie badanie kiepsko bo 34 ale byłam biegiem na badaniu i po cycu może dlatego, no u mnie z ograniczaniem karmienia średnio zresztą wiesz jedynie w dzień jak jestem poza domem to jest przerwa 5-7 godz. najgorzej jak siedzimy w domu "bez wychodzenia" to mały mnie prześladuje i biega za cycem jak nie dam to awantura i nie pomaga zabawa mleko z butli kubeczka i inne :-( a noc 3-4 karmienia . No też badałam tsh i 2.545 niby w normie ale do starań niby najlepiej 1-2 więc mam euthyrox 25.
    a wracając do prolaktyny warto sprawdzić ze 2 razy bo raz to niemiarodajne jest bo cyc podwyższa stres podwyższa itd. Ja niby mam w normie ale mój organizm zachowuje się jakby było inaczej. Na wydłużenie fl faktycznie b6 tylko czy te 40 mg wydłuży ja na wydłużenie brałam dupka może jednak to chyba że ziółka ojca sroki na II fazę cyklu.

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:

Teraz biore mace. Nie biore niepokalanka ze 2 tyg. Wczesniej bralam dong quai i niepokalanka i nie bylo owu, teraz jak odstawilam dong to cos jakby ruszylo.

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujesz coś po macy? ja też kupiłam ale jakoś nic nie czułam po niej

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Havana. To super, że masz prolaktynę w normie. Ja nie sprawdzę bo tu gdzie mieszkam nie ma prywatnych laboratoriów, także będę działać w ciemno.
    40mg witaminy B6 to raczej za mało, żeby wydłużyć FL. Chyba zdecyduje się na tą wyższa dawkę, bo to tylko bierze się po owulacji.
    Ja teraz zaczęłam dawać córce owoce zamiast KP i jestem zdziwiona, bo zaczęła się sprawdzać. Ona też cycoholik, mogłaby co pół godziny podchodzić z chociaż oczywiście tak często jej nie pozwalałam odkąd skończyła rok.
    Mas rację, że w domu trudniej ograniczyć, dziś mi się jednak udało wydłużyć przerwę do 6h siedząc w domu i jestem bardzo z tego zadowolona. Noce to tak co 4h się budzi, czasem częściej. Nie mam pomysłu na nie.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, ja teraz kupiłam niepokalanek Svansona. Też małą karmię tak często jak jesteśmy razem ze wydaje mi się, że coś mi może hamować owulację... Jak się w tym miesiącu nie uda to w następnym idę na monitoring, ale około 20 dnia cyklu, a nie 8 jak ostatnio poszłam :P

Magduullina, Annie1981 lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Havana3 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Havana. To super, że masz prolaktynę w normie. Ja nie sprawdzę bo tu gdzie mieszkam nie ma prywatnych laboratoriów, także będę działać w ciemno.
    40mg witaminy B6 to raczej za mało, żeby wydłużyć FL. Chyba zdecyduje się na tą wyższa dawkę, bo to tylko bierze się po owulacji.
    Ja teraz zaczęłam dawać córce owoce zamiast KP i jestem zdziwiona, bo zaczęła się sprawdzać. Ona też cycoholik, mogłaby co pół godziny podchodzić z chociaż oczywiście tak często jej nie pozwalałam odkąd skończyła rok.
    Mas rację, że w domu trudniej ograniczyć, dziś mi się jednak udało wydłużyć przerwę do 6h siedząc w domu i jestem bardzo z tego zadowolona. Noce to tak co 4h się budzi, czasem częściej. Nie mam pomysłu na nie.

Kurcze zapomniałam że Ty w UK skleroza ;-) Ale dobrze kombinujesz bo patrząc na wszystkie karmiące staraczki analizując statystycznie największymi problemami które powodują blokadę owu, problemy ze śluzem i długością cykli jest prolaktyna i tarczyca. więc myślę że na pewno sobie nie zaszkodzisz a może to pomóc. Jak byś miała ochotę popróbować ziółek to powiedz nie ma problemu przyślę Ci :-D

Annie1981 lubi tę wiadomość

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cp 11.2020 6t💔
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ