Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet
    Postów: 2093 1528

    Wysłany: 24 listopada 2017, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 13:58

    vukMp1.png
    n3d7p2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1917 616

    Wysłany: 24 listopada 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona32 wrote:
    Hej dziewczyny wczoraj wizyta u ginekologa potwierdziła ciążę. 6 tydzień już mamy, serduszko już mrugało, termin porodu na 19 lipca:). Jestem już spokojna i bardzo się cieszę. Dziewczyny trzymam teraz za was wszystkie kciuki i pozdrawiam was cieplutko.


    Bardzo Ci gratuluje :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 25 listopada 2017, 00:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona32 duże Gratulacje :) życzę zdrówka i nudnej ciży :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 26 listopada 2017, 23:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i jak u Ciebie? Jeszcze w dwupaku czy moze maleństwo nie chciało czekać do 28?

    magdzia26 lubi tę wiadomość

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • magdzia26 Autorytet
    Postów: 6509 11640

    Wysłany: 27 listopada 2017, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok czekam na wielki dzień...stresa mam mega...jestem już od rana w szpitalu a jutro mają cc robić. Mam nadzieję że będzie wszystko ok

    Posok82 lubi tę wiadomość

    zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 27 listopada 2017, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Posok czekam na wielki dzień...stresa mam mega...jestem już od rana w szpitalu a jutro mają cc robić. Mam nadzieję że będzie wszystko ok
    Trzymam kciuki, ale i tak wiem że będzie ok :)

    magdzia26 lubi tę wiadomość

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet
    Postów: 738 434

    Wysłany: 30 listopada 2017, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo przegapiłam :P
    MAdzia jak się macie? :)

    Aniołki [*][*]

    8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 06:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 32 wielkie oficjalne gratulacje;-)

    Magdzie czekamy na zdjatko maleństwa <3

    Carooo co u Ciebie? Jak Tosinka?

    Posok jak mały?

    Ladybag - Adaś? ( mam nadzieję że dobrze pamiętam) :-P

    U mnie dziwny cykl stymulowany - nie monitorowany a szkoda bo nawet nie wiem czy owu była, śluz był test dodatni bez cienia wątpliwości ale brak tego bolu co zwykle przy owulacjach , wykres też jeszcze nie zaznaczył:-/
    Brzuch już raczej boli miesiaczkowo jakby 2 faza cycki swedza niemiłosiernie z prawym wytrzymać nie mogę:-/

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1917 616

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie :D

    Jak nigdy jestem zadowolona :) Pani doktor mi powiedziala ze ładnie popękałam :D (3 pęcherzyki były) od dzisiaj mam brać duphaston przez 12 dni. Całe szczęście mam zapas tabletek :) i mam się zgłosić w styczniu wypisze skierowanie na drożność jajowodów :) oby nie musiała ;) więc grudzień okres świąteczny jest na luzie ;) bez lekarzy tabletek ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Ona 32 wielkie oficjalne gratulacje;-)

    Magdzie czekamy na zdjatko maleństwa <3

    Carooo co u Ciebie? Jak Tosinka?

    Posok jak mały?

    Ladybag - Adaś? ( mam nadzieję że dobrze pamiętam) :-P

    U mnie dziwny cykl stymulowany - nie monitorowany a szkoda bo nawet nie wiem czy owu była, śluz był test dodatni bez cienia wątpliwości ale brak tego bolu co zwykle przy owulacjach , wykres też jeszcze nie zaznaczył:-/
    Brzuch już raczej boli miesiaczkowo jakby 2 faza cycki swedza niemiłosiernie z prawym wytrzymać nie mogę:-/
    Wykres wygląda obiecująco owulka była, seksy były :),a OF wyznaczy pewnie jutro albo pojutrze, ja trzymam kciuki za zielonego kropka :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny byłam na wizycie :D

    Jak nigdy jestem zadowolona :) Pani doktor mi powiedziala ze ładnie popękałam :D (3 pęcherzyki były) od dzisiaj mam brać duphaston przez 12 dni. Całe szczęście mam zapas tabletek :) i mam się zgłosić w styczniu wypisze skierowanie na drożność jajowodów :) oby nie musiała ;) więc grudzień okres świąteczny jest na luzie ;) bez lekarzy tabletek ;)
    To może bedzie zieloność :) pokaż swój wykres :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok
    Ja od wtorku zaczynam nową pracę ...
    Raczej teraz nie było by mi to na rękę tymbardziej że próbna umowa narazie na 2 miesiące
    Z drugiej strony hmm no wiadomo cieszylabym się, ale tak zostać bez świadczeń...nie zbyt

  • klaudia1991 Znajoma
    Postów: 20 0

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane, walczymy o dzidziusia od ponad pół roku, raz testy wychodziły pozytywny, lecz niestety zarodek sie nie zagnieździł ;( miesiaczkę miałam 23-25.09, 19-21.10, 18-21.11, tak jak widać moj cykl nie do końca jest dokładny co do dnia, staramy sie o dzidziusia, lecz mamy z partnerem taki tryb pracy, ze czasami nie mozemy sie kochać nawet 3 dni, ostatnie stosunki były 25,26,28.11, czy według Was jest szansa na ciąże? wedlug kalkulatorów ciazy owulacja była wczoraj lub jest dzisiaj.

    Z góry bardzo dziekuje za informacje

    Klaudia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1917 616

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 15:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    To może bedzie zieloność :) pokaż swój wykres :)


    Niestety nie prowadzę, :) ponieważ każda obserwacja mnie stresuje :) do owu też się wycofałam z forum :) za bardzo mnie to stresuje ;) po owu wróciłam no i już sie doszukuję jakiś objawów :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Posok
    Ja od wtorku zaczynam nową pracę ...
    Raczej teraz nie było by mi to na rękę tymbardziej że próbna umowa narazie na 2 miesiące
    Z drugiej strony hmm no wiadomo cieszylabym się, ale tak zostać bez świadczeń...nie zbyt
    No to pierwszy raz tutaj nie życzę ciąży ale wiesz jak jest czasem los jest przewrotny i w najmniej odpowiednim momencie pojawi się zieloność ;)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Niestety nie prowadzę, :) ponieważ każda obserwacja mnie stresuje :) do owu też się wycofałam z forum :) za bardzo mnie to stresuje ;) po owu wróciłam no i już sie doszukuję jakiś objawów :)
    Oj nieładnie, to ja będę wróżyć z fusów ale to dopiero jutro jak kawę i herbatę wypiję ;)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1991 wrote:
    Witam Kochane, walczymy o dzidziusia od ponad pół roku, raz testy wychodziły pozytywny, lecz niestety zarodek sie nie zagnieździł ;( miesiaczkę miałam 23-25.09, 19-21.10, 18-21.11, tak jak widać moj cykl nie do końca jest dokładny co do dnia, staramy sie o dzidziusia, lecz mamy z partnerem taki tryb pracy, ze czasami nie mozemy sie kochać nawet 3 dni, ostatnie stosunki były 25,26,28.11, czy według Was jest szansa na ciąże? wedlug kalkulatorów ciazy owulacja była wczoraj lub jest dzisiaj.

    Z góry bardzo dziekuje za informacje
    Witaj, szansa zawsze jest :D może udostępnij wykres abyśmy miały obraz twojego cyklu :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia melduj się ze zdjęciem :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2017, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    No to pierwszy raz tutaj nie życzę ciąży ale wiesz jak jest czasem los jest przewrotny i w najmniej odpowiednim momencie pojawi się zieloność ;)

    Jeszcze zostanie mi kosiniakowe jak cos :-D
    Raczej sie nie nakrecam i przyznaje mysle o tym ze lepiej byloby gdybym jednak nie byls w ciąży bo jak bede to niestety bede musiała chodzic do pracy

  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 powodzenia w nowej pracy bo to chyba juz jutro pierwszy dzień :)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego