"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj Lago Lago, ty to potrafisz człowieka rozweselić hihi
Ja to też jestem genialna. Zamiast po kąpaniu pójść prosto spać, to ja co zrobiłam?! Oczywiście poszłam - ale do lodówki żreć zjadłam 2 kanapeczki (ze schabkiem pieczonym i ogórkiem + coś na deser (Ferrero).
A teraz z pełnym brzuszkiem mogę pójść lulu -
Witam po kąpieli( dosłownie) Tak mnie dzis zalało, ze cala ujebana bylam. Pościel do prania. Myślałam ze nie dojde do łazienki bo po nogach mi się lało i Kuźwa ścieżkę za sobą zostawialam wrrr
W zyciu tak nie miałam żeby siebie i lóżko tak zapieprzyc.
Zła jestem na siebie bo przez moja @ tyle roboty sie narobiloWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 07:19
-
Witam....
kurde Gizmo kit z pościelą... ale sam fakt nadejścia @ jest wkuriają** .. aż nie wiem co powiedzieć............ zasmuciła mnie ta wiadomość....
Lago masz w sobie nić sarkazmu... a nawet nie nić... gruby marynarski sznur hahahah a może nawet jest gruby jak cuma hahahahahahaha
lofff you :*
Marteczek moja siosterka właśnie też walczy z sesją.. do tego ma praktyki po 12 h w szpitalu... biedna... współczuję.. jest to bardzo męczące i stresujące...
życzę Ci powodzenia żebyś miała same pozytywne wyniki
Karolina wstałaś słońce? jak dziś gardło? strepsils pomaga?Gizmo, Marteczka93, Lago, Karolina2787 lubią tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gadi jak i tak jakos w głębi czułam ze przyokresze ale żeby aż tak franc@ mnie zaskoczyła. Moze jak tak duzo tego teraz wyleci to i szybciej sie skończy.
I w ogóle jakos nie przejelam sie tym ze sobie przylazla. Pojde w spokoju migdalki wycinać tylko musze termin zabiegu przesunąć na początek sierpnia. -
Gizmo wrote:Gadi jak i tak jakos w głębi czułam ze przyokresze ale żeby aż tak franc@ mnie zaskoczyła. Moze jak tak duzo tego teraz wyleci to i szybciej sie skończy.
I w ogóle jakos nie przejelam sie tym ze sobie przylazla. Pojde w spokoju migdalki wycinać tylko musze termin zabiegu przesunąć na początek sierpnia.Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:Gizmo miałam Ci pisać... moja siosterka studiuje pielęgniarstwo
Siostra w Pl studiuje? Który rok? Narzeka czy zadowolona? -
Gaduaaa wrote:w senniku przeczytałam że będzie kłotnia w rodzinie o spadek... masakra...
Ale o spadek?? Chyba nie pomyslalas o dziadku?
Jak On się czuje w ogóle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 08:13
-
Gizmo wrote:No no. Tez kiedys słyszałam ze jak psy szczekają to kłótnia moze być.
Ale o spadek?? Chyba nie pomyslalas o dziadku?
Jak On się czuje w ogóle?
jest pod opieką hospicyjną.. przychodzą do niego lekarze, pielęgniarki.. ma też przychodzić rehabilitant.. miał ostatnio napad toniczny...
teraz oko go boli.. niestety czerniak się rozsiewa na mózgu...
dziś rodzice jadą po wózek dla niego żeby można było go powozić na spacerek w koło bloku chociaż, bo cały czas w tym domu siedzi albo leży.. no bo nie chodzi..
ehhFabian Cyprian Tymuś -
Gizmo wrote:No ja wyboru nie mam, sa jakies kierunki typu mechatronika, rolnicze, pedagogika i te pielęgniarstwo. U mnie prawie cala rodzina w szpitalu pracowala/pracuje. Wiedze medyczna posiadam. Doświadczenie z racji chorób swoich i dzieci tez wiec chyba ciężko mi nie będzie. Poza tym ja lubię szukac info na takie tematy i drążę temat póki mnie odpowiedź nie zadowoli.
Siostra w Pl studiuje? Który rok? Narzeka czy zadowolona?
tak siostra stiudiuje w Akademii Medycznej w Słupsku.. kończy drugi rok.. a wcześniej zrobiła 2 letniego technika ratownictwa medycznego..
wiesz co... mówi że jest zbyt duży natłok wiedzy.. że pielęgniarki uczą się wiecej niż lekarze.. lekarz robi ogólnego 3 lata potem bierze się za specjalizacje i kształci się tylko w tym kierunku.. a one muszą mieć wiedzę z każdej dziedziny po trochu.. dużo chemi jest.. musi wiedzieć jak dawkować leki itd... generalnie jest ciężko... a praktyki to już jest hardcore...
mówi że gdyby miała jeszcze raz podejmować decyzje to poszła by raczej na kryminalistykę w ogóle to chciała być patologiem sądowym ale taka szkoła jest bardzo daleko od miejsca zamieszkaania no i tak to wyszło..Gizmo lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:eh no nie jest najlepiej..
jest pod opieką hospicyjną.. przychodzą do niego lekarze, pielęgniarki.. ma też przychodzić rehabilitant.. miał ostatnio napad toniczny...
teraz oko go boli.. niestety czerniak się rozsiewa na mózgu...
dziś rodzice jadą po wózek dla niego żeby można było go powozić na spacerek w koło bloku chociaż, bo cały czas w tym domu siedzi albo leży.. no bo nie chodzi..
ehh
Moze nie powinnam w tej sytuacji tego mówić ale i tak chlapnę jęzorem: Sa takie zbiegi okoliczności ze życie za życie jest. Jedni odchodzą by nowe dziecię moglo sie narodzicGaduaaa, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:to mamy coś wspólnego hehe
tak siostra stiudiuje w Akademii Medycznej w Słupsku.. kończy drugi rok.. a wcześniej zrobiła 2 letniego technika ratownictwa medycznego..
wiesz co... mówi że jest zbyt duży natłok wiedzy.. że pielęgniarki uczą się wiecej niż lekarze.. lekarz robi ogólnego 3 lata potem bierze się za specjalizacje i kształci się tylko w tym kierunku.. a one muszą mieć wiedzę z każdej dziedziny po trochu.. dużo chemi jest.. musi wiedzieć jak dawkować leki itd... generalnie jest ciężko... a praktyki to już jest hardcore...
mówi że gdyby miała jeszcze raz podejmować decyzje to poszła by raczej na kryminalistykę w ogóle to chciała być patologiem sądowym ale taka szkoła jest bardzo daleko od miejsca zamieszkaania no i tak to wyszło..
Teraz się zastanawiam czy nie bede miec problemu z alergia przy tych wszystkich środkach chemicznych i lekach. Ale wuj tez z tym walczyl jako pielęgniarz i da sie wytrzymać zreszta do wszystkiego człowiek potrafi sie przyzwyczaić.
-
Gizmo wiem,że tak to bywa z tym życie za życie.. eh.. smutne ale prawdziwe...
aż tak dużo środków chemicznych nie ma w sensie kontaktu z nimi przez dotyk czy węch więc chyba to nie jest takie duży problem...
dasz radę
a ja marzyłam żeby być celnikiem.. nawet mam za sobą rok studiowania politologii hehe
ale teraz gdybym jeszcze raz się urodziła, to robiłabym medycynęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 08:59
Gizmo lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Na chwile wlazlam tu, bo z piesem musze isc. Ogarniam swoje tluste doopsko i biore sie w garsc! Pielegniarki wogole maja ciezej, bo wiecej roboty a pensja nieporownywalnie mala do lekarskiej. Ja chyba nie moglabym grzebac w bebechach.... ale ratownikiem medycznym moglabym byc, sesesese
Gadson i jak Ci idzie bezglutenowo? Ja probuje ograniczyc weglowodany (no wczoraj mialam dzien zalamki) ale kurde mlode ziemniaki z koperkiem i biala kapusta sa nie do obejscia, hahaha. Moze jak za tydzien powiedz, ze jest ok, to ja tez sie wezme za to. Tak z 6 kilosow powinno mi zleciec... -
nick nieaktualnyWitam się i ja kochane
Gaduaaa po strpsilsie jakby ciut lepiej bo rano chociaż głos miałam ale kaszel męczy i gardło drapie
Gizmo kochana przykro mi bardzo że @ przylazła i jeszcze jeb... taka wredna, bo nie dosyć że przylezie nie proszona to jeszcze bałaganu narobi zmora jedna. Przytulam i mam nadzieję że w szybkim tempie sobie polezie i już nie wróci
Marteczka Mój jutro idzie spuścić z kijka u nas wyniki mają być po 4 dniach może jest też możliwość żeby przez neta luknąć.Gizmo lubi tę wiadomość