X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj po południu odbieramy wyniki z badania nasienia, mam nadzieję że plemniczki nie będą wymagać leczenia :D

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ruch jak na dworcu tu dzisiaj :P

Mamusiu Caro jak się cieszę, miałaś nosa nie ma co :) gratulacje i czekamy na wynik bety :)

Caro lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gdzie znow wszystkie polazly???

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    No i gdzie znow wszystkie polazly???
    ja żem jest.. tylko Ciebie nie było :P

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    A my dzisiaj po południu odbieramy wyniki z badania nasienia, mam nadzieję że plemniczki nie będą wymagać leczenia :D
    nooo to trzymamy kciuki, od razu daj znać co i jak :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wiem ze Was nie ma, ale se napisze. Caly dzien mysle o mojej macicy i doszlam do wniosku, ze moja fasola to sie zastanawia czy puscic korzenie czy nie (pewnie po ojcu taka glupia, hahhahaa). Grzeblam se bo i tak nie mam nic do stracenia, szyja twarda i wysoko. No i czysto jest, a termin @ jutro. Plamienia od poniedzialku, jak mi sie jakas torbiel przypaletala to zaje...e. Nic kompletnie nie czuje, a zawsze brzuch pobolewal...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wieki mnie nie było.
    Gratuluję tym z zielonymi kropkami! :)

Ja już po HSG. Jajowody drozne. Szyjka była jakby sklejona wg gina. W sensie ze rozwarta tylko na jakieś 2mm a powinna być na ok 5mm. Ale podobno samo wkladanie cewnika pomogło rozkleic szyjke. A "skleja" się czesto po jakiś infekcjach czy zapaleniach.
    Miałam HSG robione w 12dc. I jakie było moje wielkie zdziwienie jak gin w trakcie usg mówi że ja już po owu! Bo pęcherzyka nie ma już i jest płyn w zatoce Douglasa. Ja pewna byłam że będzie dopiero ok 15dc. Więc gin się pyta czy na pewno robimy bo jajko się wypłucze. Zdecydowałam że robimy bo szans na zapłodnienie nie było i na darmo nie jechałam tych 2tys km :)

Jeśli chodzi o wrażenia z HSG...
    Wkladania cewnika do szyjki kompletnie nie czułam. Przy wpuszczaniu płynu czułam ból jak przy miesiaczce i jakby takie rozszerzanie silne ciała w srodku. Po zabiegu wszystko ustapilo i poszłam z mamą na zakupy :) Dopiero wieczorem wrócił lekki ból.. Czułam się jakbym miała w brzuchu kamienie i się obijaly przy każdym ruchu..
    Na drugi dzień wszystko do normy wrocilo.
    Tak że jeśli którejś z Was lekarz zalecił HSG albo same rozwazacie czy zrobić to nie ma co się bać. Nie zaszkodzi, a pomóc może bardzo.Bo jak są niedrozne jajowody to i tak ciąży nie będzie choć i by się na głowie stawało. A jak się okaże że wszystko ok to człowiek przynajmniej wie i ma spokój sumienia jak ja teraz.
    No i to by było na tyle..

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia u mnie bylo bardzo podobnie. HSG tez w 12 dc, tylko ze dzien czy 2 przed ovu. Kanal szyjkowy tak waski, ze lekarz nie mogl zalozyc cewnika. No i mnie bolalo w ch.., hahahha

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie bolało też. Ale w życiu silniejsze bóle przechodzilam. A ten ból przy HSG i wpuszczaniu kontrastu to przypuszczam że jest niczym w porównaniu z bólami porodowymi :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    No mnie bolało też. Ale w życiu silniejsze bóle przechodzilam. A ten ból przy HSG i wpuszczaniu kontrastu to przypuszczam że jest niczym w porównaniu z bólami porodowymi :)

hahahhahahah tak tez powiedzial do mnie lekarz, a ja mu na to "a skad Pan moze to wiedziec?"

Tissaia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mi szkoda ze nici z ciąży w tym cyklu. Zawsze owu była około 15dc a teraz pechowo pojawiła się tak wcześnie! No ale nic. Mimo wszystko zadowolona jestem że zrobiłam to :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz do 3 razy sztuka:) a u Was wszystko inne gra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak, u mnie hormony w normie. Dziś mam nadzieję że już będą wyniki nasienia mojego chłopa gotowe do odbioru. Się okaże czy u niego też wszystko ok...

Wcześniej intensywnie mierzylam temperaturę robiłam testy owu i inne duperele. Ale doszłam do wniosku że za bardzo mi to ryje mózg i od tego cyklu przestałam i powiem szczerze że dużo lepiej mi tak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago powiem Ci ze Twój wykres robi wrażenie :) hahahahahaaa

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dobra, wiem ze Was nie ma, ale se napisze. Caly dzien mysle o mojej macicy i doszlam do wniosku, ze moja fasola to sie zastanawia czy puscic korzenie czy nie (pewnie po ojcu taka glupia, hahhahaa). Grzeblam se bo i tak nie mam nic do stracenia, szyja twarda i wysoko. No i czysto jest, a termin @ jutro. Plamienia od poniedzialku, jak mi sie jakas torbiel przypaletala to zaje...e. Nic kompletnie nie czuje, a zawsze brzuch pobolewal...
    kurde no nie wiem jak Cię zinterpretowac.. myślę że i Hous miałby z tym problem.. wiesz że kibicuje Ci z całych sił i mam prze ogromną nadzieję że to faktycznie fasolek zapuszcza korzenie :) <3

Lago, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hej dziewczyny,

Wieki mnie nie było.
    Gratuluję tym z zielonymi kropkami! :)

Ja już po HSG. Jajowody drozne. Szyjka była jakby sklejona wg gina. W sensie ze rozwarta tylko na jakieś 2mm a powinna być na ok 5mm. Ale podobno samo wkladanie cewnika pomogło rozkleic szyjke. A "skleja" się czesto po jakiś infekcjach czy zapaleniach.
    Miałam HSG robione w 12dc. I jakie było moje wielkie zdziwienie jak gin w trakcie usg mówi że ja już po owu! Bo pęcherzyka nie ma już i jest płyn w zatoce Douglasa. Ja pewna byłam że będzie dopiero ok 15dc. Więc gin się pyta czy na pewno robimy bo jajko się wypłucze. Zdecydowałam że robimy bo szans na zapłodnienie nie było i na darmo nie jechałam tych 2tys km :)

Jeśli chodzi o wrażenia z HSG...
    Wkladania cewnika do szyjki kompletnie nie czułam. Przy wpuszczaniu płynu czułam ból jak przy miesiaczce i jakby takie rozszerzanie silne ciała w srodku. Po zabiegu wszystko ustapilo i poszłam z mamą na zakupy :) Dopiero wieczorem wrócił lekki ból.. Czułam się jakbym miała w brzuchu kamienie i się obijaly przy każdym ruchu..
    Na drugi dzień wszystko do normy wrocilo.
    Tak że jeśli którejś z Was lekarz zalecił HSG albo same rozwazacie czy zrobić to nie ma co się bać. Nie zaszkodzi, a pomóc może bardzo.Bo jak są niedrozne jajowody to i tak ciąży nie będzie choć i by się na głowie stawało. A jak się okaże że wszystko ok to człowiek przynajmniej wie i ma spokój sumienia jak ja teraz.
    No i to by było na tyle..
    o kurcze ale jaja z tym że tak szybko owulacja była... widzisz ten organizm potrafi zaskakiwać.. aż się wierzyć nie chcę !! teraz życze powodzenia !!! na prawdę mocno zaciśnięte kciuki !!!

Tissaia lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Lago powiem Ci ze Twój wykres robi wrażenie :) hahahahahaaa

wiem! Jestem miszcz, hahahahha

No Gizmo i Gadson kazaly cos zapisywac, to zapisuje, hahahhaah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 14:56

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bolą mnie cycki... zdecydowanie za wcześnie...

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugotowalam kalafiorowa...taka szpitalna mi troche wyszla, ale ciul. Wazne ze dietetyczna

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bolą mnie cycki... zdecydowanie za wcześnie...
    a bo Ty tez niedlugo testujesz?? Dobrze!!! Maja bolec:P

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ