X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadułko wiem co czujesz :-* Lago ma racje i dobrze to ujęła. Kazdej z Nas przychodzi chwila zwątpienia, załamania ...ale kobiety sa silne :) bo jak nie My to kto? :D
    Zle okresy mijają a my ze zdwojoną siłą wracamy do działania :)

Gaduaaa, Marteczka93, Karolina2787 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro trzymaj się i jak tylko będziesz miała ochotę to wracaj do nas.

Gaduaa znam te nadzieje, zwątpienie i bezsilność jak każda z nas tu obecna, przecież gdyby się udało przy pierwszym podejściu to by nas tu nie było i nie byłoby tych fantastycznych pogaduszek - staram się dzisiaj dostrzegać same pozytywne strony...

Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Caro trzymaj się i jak tylko będziesz miała ochotę to wracaj do nas.

Gaduaa znam te nadzieje, zwątpienie i bezsilność jak każda z nas tu obecna, przecież gdyby się udało przy pierwszym podejściu to by nas tu nie było i nie byłoby tych fantastycznych pogaduszek - staram się dzisiaj dostrzegać same pozytywne strony...

heh no moze za pierwszym to nie, ale za 6 mogloby juz sie udac, szczegolnie ze wszystko wskazuje na to, ze powinno. Ja czasem czytam jak dziewczyny sie ciesza, ze owulacja wrocila i jajo peklo, albo prolaktyna spadla i teraz to na pewno zajda, a ja sobie wtedy mysle,ze niekoneicznie. U mnie owulacja jest, prolaktyne zbilam, malz jest ok a jednak ciazy nie ma...a lekarz mowi, ze powinna byc:)

U Gadi tak samo, ma dwojke dzieci, to czemu teraz jest problem?....ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 09:22

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    heh no moze za pierwszym to nie, ale za 6 mogloby juz sie udac, szczegolnie ze wszystko wskazuje na to, ze powinno. Ja czasem czytam jak dziewczyny sie ciesza, ze owulacja wrocila i jajo peklo, albo prolaktyna spadla i teraz to na pewno zajda, a ja sobie wtedy mysle,ze niekoneicznie. U mnie owulacja jest, prolaktyne zbilam, malz jest ok a jednak ciazy nie ma...a lekarz mowi, ze powinna byc:)

ja mam bardzo wysokie przeciwciała tarczycowe...Hashi to choroba autoagresywa,.. niektórzy twierdzą że własnie przecwciała atakuja zapłodnioną komórkę.. bo to obcy hormon dla nich... i od razu dochodzi do poronienia o którym nawet nie wiem...
    niestety moje anty TG to 2300.. przy normie do 60

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:

no właśnie też tego do końca nie rozumiem, znam też osoby które od tzw jednego starzłu zachodziły :) a pamiętam jak swego czasu bałam się że zajdę w ciążę haha normalnie teraz mam z tego ubaw po pachy, bo obecnie natura w kulki sobie leci :/

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam bardzo wysokie przeciwciała tarczycowe...Hashi to choroba autoagresywa,.. niektórzy twierdzą że własnie przecwciała atakuja zapłodnioną komórkę.. bo to obcy hormon dla nich... i od razu dochodzi do poronienia o którym nawet nie wiem...

o kurde,ale to sie jakos zbija? chyba nic nam nie pozostaje jak czekac i probowac....

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

bardzo dużo ponad normę, lekarz jakoś z tym walczy?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    o kurde,ale to sie jakos zbija? chyba nic nam nie pozostaje jak czekac i probowac....
    właśnie nie....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno można selenem... i dietą b/g ale ile w tym prawdy to się okaże...
    niktórzy zbijają przeciwciała ale to jest groźne... bo to immunologia... zaczać w tym grzebać to lepiej odpuścić...

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś bym się nie zdziwiła jakby za takie przeciwciała i ogólnie problemy z tarczycą był odpowiedzialny Czarnobyl....

Gizmo lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    jakoś bym się nie zdziwiła jakby za takie przeciwciała i ogólnie problemy z tarczycą był odpowiedzialny Czarnobyl....
    myśle tak samo... moja mama była ze mną w ciąży jak wybuchnął czarnobyl.. a mój dziadek wojskowy... i przynosił z wojska cały czas jakieś płyny żeby mama piła żeby nie zaszkodziło.. podejrzewam że to był LUGOLA , może w afekcie wypiła to i teraz jest jak jest z moją tarczycą..

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    myśle tak samo... moja mama była ze mną w ciąży jak wybuchnął czarnobyl.. a mój dziadek wojskowy... i przynosił z wojska cały czas jakieś płyny żeby mama piła żeby nie zaszkodziło.. podejrzewam że to był LUGOLA , może w afekcie wypiła to i teraz jest jak jest z moją tarczycą..

z tego co kojarzę to dzieciom też się podawało na wszelki wypadek, ten płyn to po prostu roztwór jodu i miał niby ochronić tarczyce

Lago, Gizmo lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Gaduaaa dwójkę dzieciaczków masz więc trzecie też się pojawi wierzę w to przecież nie mogło się coś tak nagle bardzo "popsuć" :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    z tego co kojarzę to dzieciom też się podawało na wszelki wypadek, ten płyn to po prostu roztwór jodu i miał niby ochronić tarczyce
    i pewnie zamiast pomóc zaszkodził...
    moja tarczyca w tym momencie usycha... zwapnia się i zanika..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Ale Gaduaaa dwójkę dzieciaczków masz więc trzecie też się pojawi wierzę w to przecież nie mogło się coś tak nagle bardzo "popsuć" :)
    kto to wie... każdy endo ma na mnie swoją teorie... jeden twierdził że zaczęło się u mnie zapaleniem tarczycy po drugim porodzie...
    inny natomiast twierdzi że mam to od zawsze.. tylko tyle ile tarczyca dawała radę sama pracować tyle pracowała.. a dwa porody ją zniszczyły i przyśpieszyły jej śmierć..
    więc ciężko powiedzieć jak jest na prawdę :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do pracy... kilka godzin by nie myśleć...

btw...
    kuzyn był w wizzair.. Pani powiedziała że spokojnie na tej rezerwacji może lecieć .. a Oni kasę i tak ściągną... no i zajebiście...
    i kto tu mowi prawdę?!

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    lecę do pracy... kilka godzin by nie myśleć...

btw...
    kuzyn był w wizzair.. Pani powiedziała że spokojnie na tej rezerwacji może lecieć .. a Oni kasę i tak ściągną... no i zajebiście...
    i kto tu mowi prawdę?!

pozostaje tylko czekać...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce się przedziera miedzy chmurami :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się słabo zrobiło jak mi krew pobierali, a jeszcze było tyle ludzi, ze masakra. Chyba wszyscy sobie dzisiaj wymyślili jak na złość badania. Zarabalam z laba chyba 5 pojemników na mocz także jutro znowu mnie czeka rano kolejka :)

Caro - nawet nie próbuje sobie wyobrazić co teraz czujesz. Do dupy to wszystko. Trzymaj się tam ciepło i mam nadzieję, że wrócisz tutaj szybko z nową porcją energii i siły do walki.
    Gadu - może faktycznie ta cholerna tarczyca Ci tak miesza, bo wykresy masz piękne. Dieta też może dużo zdziałać, ale hashi to chyba nie wyrok. Zobacz na Sylwie- było ciężko, ale się udało. Wierzę, ze Tobie też nidlugo się uda.
    Pasok - świetny piesel na avatarze! Nie pamiętam jak one się nazywają, ale moja koleżanka też ma tą rase. Mega kochane one są :)

Ale mnie nastraszylyscie z ta glukoza. To się coś pije, tak?

3500 g 54 cm <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badanie glukozy po obciążeniu to straszne badanie właśnie pod względem picia stężonego roztworu glukozy tzw ulepku - wiele osób po wypiciu tego wymiotuje... niestety jak po wypiciu zwrócisz to trzeba będzie na nowo przechodzić procedurę czyli znowu pić to świństwo.

a pieseł to właśnie posokowiec bawarski stąd mój nick :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ