X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Martek kurde... nie dosć że Nas tu tak mało to jeszcze Ty Nas opuszczasz :( :(
    w każdym razie życzę Ci z całych sił aby szybko Ci się udało... i od razu podziel się z Nami tą wspaniałą nowiną :) też Ci dam serduszko a co mi tam <3 wracaj szybko !

a ja miałam mega ciężką noc.. siostra wczoraj cały wieczór spędziła na pogotowiu... w szpitalu w którym ma praktyki myli podlogę i Ona sie poślizgnęła i najprawdopodbniej zerwałą wiązadła w kolanie :( nosz kurde... a tak sie cieszyła że przyjeżdżam, planowałyśmy grać w babingtona (czy jak to się piszę) , wycieczka do Łeby i multum innych rzeczy.. a tu nie wiadomo czy się obejdzie bez operacji ....
    no dupa blada... :(

Marteczka93 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewczyny
    Martek kurde... nie dosć że Nas tu tak mało to jeszcze Ty Nas opuszczasz :( :(
    w każdym razie życzę Ci z całych sił aby szybko Ci się udało... i od razu podziel się z Nami tą wspaniałą nowiną :) też Ci dam serduszko a co mi tam <3 wracaj szybko !
    a ja miałam mega ciężką noc.. siostra wczoraj cały wieczór spędziła na pogotowiu... w szpitalu w którym ma praktyki myli podlogę i Ona sie poślizgnęła i najprawdopodbniej zerwałą wiązadła w kolanie :( nosz kurde... a tak sie cieszyła że przyjeżdżam, planowałyśmy grać w babingtona (czy jak to się piszę) , wycieczka do Łeby i multum innych rzeczy.. a tu nie wiadomo czy się obejdzie bez operacji ....
    no dupa blada... :(

Dziękuję, na pewno dam znać :)
    Aż mnie ciarki przeszły. Szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej siostry :-*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Dziękuję, na pewno dam znać :)
    Aż mnie ciarki przeszły. Szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej siostry :-*
    eh szkoda mi że Nas opuszczasz... :)
    zastanów się jeszcze nad tym ! :*

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)
    No coś Ty Marta? Jakie wakacje i przerwa? :P nie no rozumiemy - jak ma to Ci zrobić lepiej to warto trochę odpuścić, ale mam nadzieję że wrócisz tutaj z podwójną siłą i w dwupaku :)

Ehhh szkoda Gadu Twojej siostry. To zerwanie więzadeł to chyba nic przyjemnego. Oby szybko wróciła do zdrowia.
    A tak w ogole to gratuluję zdolnych synów :) Na pewno na początku nie było im łatwo odnaleźć się w nowym kraju i szkole, a teraz takie efekty :)

Caro - trzymam kciuki z całej siły! Będzie dobrze :*

Marteczka93, Caro, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczeta rzeskie, piekne i mlode :P
    Marta powodzenia :)
    Gadson o losie, wspolczuje siostrze, no moze razem nie pobiegacie ale i tak bedziecie spedzay wspolnie czas:)
    fa zaraz na rynek jade po vedzisy jakies pyszniaste, ale najpierw kawusia z Wammi :P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrzcie !!! Gizmo pojechala do Germanii Tii odwiedzic, hahahha

http://deser.gazeta.pl/deser/1,111858,20312660,pijana-para-zapragnela-uprawiac-seks-na-wiadukcie-spowodowala.html#BoxNews2Img

Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Gadi przykro mi... W sumie to doskonale rozumiem. Mam tu jednego z uszkodzonym więzadełem... Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) no i faktycznie możesz być dumna z chłopców, fajnie się zaadaptowali w nowym kraju. :)

Marta szkoda ale rozumiemy oczywiście. Wracaj do nas prędziutko z dobrymi wiadomościami :)

Laguś nie zdziwiłabym się gdyby to była nasza szalona Gizmo :D hahaha

Natsik jak się czuje nasz jedyny dwupak? :D

Nats, Marteczka93, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Natsik jak się czuje nasz jedyny dwupak? :D

A dziękuje kochana, że pytasz :)
    czuje się bardzo dobrze. Czasem mnie zemdli, ale raczej nie wymiotuje, cycki pobolewają i sikam co 10 min i tyle z moich objawów ciążowych :)
    W sumie moja mama i siostra też ciąże znosiły dobrze także chyba to u nas rodzinne. Jutro wg USG zaczynam 10 tydzień :)

A co u Ciebie Malinko? Przygotowana już jesteś do urlopu? :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Nie chciałaby któraś ziółek do zrobienia mieszanki ojca Sroki?
    Ja kupiłam sobie cały zestaw i nie zdążyłam zacząć pić, a teraz leżą w szafce i się kurzą.
    Z chęcią oddam w dobre ręce :)

3500 g 54 cm <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Laguś nie zdziwiłabym się gdyby to była nasza szalona Gizmo :D hahaha

albo to nasza Malina :P Stary kule rzucil w kat i szal cial na moscie :P

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny,
    Ja kupiłam sobie cały zestaw i nie zdążyłam zacząć pić, a teraz leżą w szafce i się kurzą.

ja podziekuje..pilismy je razem i u nas kompletnie sie nie sprawdzily :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A dziękuje kochana, że pytasz :)
    czuje się bardzo dobrze. Czasem mnie zemdli, ale raczej nie wymiotuje, cycki pobolewają i sikam co 10 min i tyle z moich objawów ciążowych :)
    W sumie moja mama i siostra też ciąże znosiły dobrze także chyba to u nas rodzinne. Jutro wg USG zaczynam 10 tydzień :)

A co u Ciebie Malinko? Przygotowana już jesteś do urlopu? :)

To super, oby tak już do końca ;) ja też nie mogę narzekać bo ciąża minęła mi całkiem niepostrzeżenie, więc to chyba faktycznie rodzinne. Mojej mamie tak dobrze poszło, że była w niej aż 5 razy :D hahahaha.
    a co u mnie. No powoli ogarniam sprawy wyjazdowe choć tak właściwie nie wiem do końca czy uda nam się pojechać. Przez ten wypadek mój dostaje ponad 400euro mniej miesięcznie a wydatki ogromne więc nie ma co ukrywać, że krucho u nas z kasą. Może jakoś się uda, choć coraz częściej myślę, że dopiero we wrześniu/październiku, jak małż wróci do pracy... Nie wiem... No ale nie ma co gadać, nie będę narzekać jęczeć ani zanieczyszczać wątku- w końcu to żaden problem, że sobie na wakacje nie pojadę :P

No w każdym razie jakoś pomału się kręci i toczy, byle do przodu. A jeśli znajdę w książce telefonicznej jakąś zapomnianą bogatą cioteczkę to nie omieszkam się przypomnieć :D hahahahah.

także tyle :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    albo to nasza Malina :P Stary kule rzucil w kat i szal cial na moscie :P

taaa. u nas obecnie ciche dni więc nie ma kul, seksów na stole ani żadnych innych form serduszkowania :D hahaha. No ale nie będzie mi małpa jedna pyskować, jeszcze przyjdzie :D A nie ciągle by w szachy grał, Kasparow pieprzony :D
    Ale to może Ty Laguś a na innych zwalasz? :D W myśl zasady "kto czuje ten produkuje" czy coś?! :D <3

Posok82 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    taaa. u nas obecnie ciche dni więc nie ma kul, seksów na stole ani żadnych innych form serduszkowania :D hahaha. No ale nie będzie mi małpa jedna pyskować, jeszcze przyjdzie :D A nie ciągle by w szachy grał, Kasparow pieprzony :D
    ciche dni są straszne ale jakie godzenie :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina patrzę na Twój wykres i stwierdzam że chyba czas już się godzić :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Jestem już po wizycie. Ogólnie hmm salony, a nie gabinet. Jadłam najdroższe cukierki w całym moim dotychczasowym życiu. Po obejrzeniu piątkowego usg stwierdził, że nie dziwi się że mój Gin mnie tu przysłał, a po badaniu stwierdził że oba jajniki są powiększone i narazie ucina wszelkie spekulacje i w ogóle i kazał mi zrobić badania he4 i ca125. Mogę się starać, wizyta za miesiąc. Psss.. Tyle? Tyle mi powiedział że właściwie nie wiem nic a co do badań to sama o nich wiedziałam.. Jak mu się zapytałam dlaczego są powiększone i czy on zauważył coś niepokojącego na usg to powiedział, że jajniki są stymulowanie, biorę dużo hormonów i to może dlatego, albo przez poronienie. Sama nie wiem co myśleć..

Oczywiście u mnie w mieście nie robią tych badań, a bynajmniej tego he4 bo to jakieś nowe badanie, ale NA SZCZĘŚCIE udało mi się dorwać labo w szpitalu i MOŻE uda mi się dostać wyniki jeszcze dzisiaj... Czekam.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny,
    ja ! ja ! ja !

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Jestem już po wizycie. Ogólnie hmm salony, a nie gabinet. Jadłam najdroższe cukierki w całym moim dotychczasowym życiu. Po obejrzeniu piątkowego usg stwierdził, że nie dziwi się że mój Gin mnie tu przysłał, a po badaniu stwierdził że oba jajniki są powiększone i narazie ucina wszelkie spekulacje i w ogóle i kazał mi zrobić badania he4 i ca125. Mogę się starać, wizyta za miesiąc. Psss.. Tyle? Tyle mi powiedział że właściwie nie wiem nic a co do badań to sama o nich wiedziałam.. Jak mu się zapytałam dlaczego są powiększone i czy on zauważył coś niepokojącego na usg to powiedział, że jajniki są stymulowanie, biorę dużo hormonów i to może dlatego, albo przez poronienie. Sama nie wiem co myśleć..

Oczywiście u mnie w mieście nie robią tych badań, a bynajmniej tego he4 bo to jakieś nowe badanie, ale NA SZCZĘŚCIE udało mi się dorwać labo w szpitalu i MOŻE uda mi się dostać wyniki jeszcze dzisiaj... Czekam.
    ej no nie jest źle... powinnas być zadowolona... jest wszystko w porządku , inaczej nie dałby Ci zielonego światła na starania... więc badania które masz zrobić to pewnie czysta formalność.. upewnienie się tylko że nic się nie dzieje.. ten drugi to wiem , to marker.. a to pierwsze jeszcze nie słyszałam.. teraz czekam razem z Tobą na wyniki :)
    mówiłam że będzie dobrze ! ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero usiadłam... rano byłam w pracy.. po pracy szybki obiad i jechała z Fabim do lekarza.. no biedak tak się męczy z tym kaszlem że głowa mała.. no i pojechaliśmy do care doctor.. i dostał antybiotyk i skierowanie na rtg płuc bo cos mu tam szemrało i dla pewności zrobić rtg....

generalnie nic mu nie jest oprócz męczącego suchego/duszącego kaszlu...

dziwne takie..

a że ja nie nawidzę podawać antybiotyków dla mnie to ostateczność to chodzę wkurzona i nerwowa... eh.. :(

• Lago Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna Caro a co to za badania??? W zyciu o takich nie slyszalam....i tak jak mowi Gadi, mysle ze jesli cos by podejrzewal, to raczej nie pozwoliby ryzykowac ciazy. A tak wlasciwie to tylko jajniki powiekszone??? A tamten gin mowil cos o plynie chyba pamietam? Troche dziwne ze taka panika przez powiekszone jajniki.... No ale czekamy na te badania

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ