X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chatkę moją posprzątałam... teraz powoli za obiad trzeba się wziąć.. mój starszy synciu został dziś w domu bo straszny kaszel dostał... taki duszący... ani kataru ani nic tylko mi dycha od dwóch dni..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    chatkę moją posprzątałam... teraz powoli za obiad trzeba się wziąć.. mój starszy synciu został dziś w domu bo straszny kaszel dostał... taki duszący... ani kataru ani nic tylko mi dycha od dwóch dni..
    może od tego sprzątania ;) albo że nie było posprzątane :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na poważnie to może jakiego wirusa złapał...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi a co dziś na obiad?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki

Ja ledwo na oczy patrze ale jakos się trzymam. Wczoraj po 23kumpela mnie obudził smsami. I w cholerę zasnąć nie mogłam. A jak przyszedl czas na wstanie to bym spala w najlepsze. Dudi odstawiona na czas i juz 3godz ma warsztaty taneczne :)
    Mi udalo sie przespac od 4-7. Bo 7.30 juz musiałam byc po córkę tej znajomej co mi,pobudkę zrobila. Zosia siedzi dzis u mnie do 16. Potem jeszcze po jej brata Antka do pećkola pojadę i dopiero do domku ich odwiozę. Takze ten tego... Oczy mam na zapalki podparte :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gzimo walnij kawę albo jak to OF dzisiaj podpowiada zieloną herbatę albo jedno i drugie :P

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok juz pilam i fusiastą i rozpuszczke. Do wieczora jakos dotrwam. A domiar wszystkiego jeszcze w szkole musze byc na 17.
    Sprawa Pani wychowawczyni :/ w obecności dyrekcji i rodziców ma zwrócić prezent który dostala na zakończenie roku haha. Bo się flufie nie spodobał, nie w jej guście jest. To juz przegięcie po calosci

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Gadi a co dziś na obiad?
    spagetti carbonara :) ale moje wykonanie troszkę odbiega od oryginału bo nie jest tylko na boczku ;)

aaa i z makaronem bezglutenowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:01

Posok82 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Hej kobietki

Ja ledwo na oczy patrze ale jakos się trzymam. Wczoraj po 23kumpela mnie obudził smsami. I w cholerę zasnąć nie mogłam. A jak przyszedl czas na wstanie to bym spala w najlepsze. Dudi odstawiona na czas i juz 3godz ma warsztaty taneczne :)
    Mi udalo sie przespac od 4-7. Bo 7.30 juz musiałam byc po córkę tej znajomej co mi,pobudkę zrobila. Zosia siedzi dzis u mnie do 16. Potem jeszcze po jej brata Antka do pećkola pojadę i dopiero do domku ich odwiozę. Takze ten tego... Oczy mam na zapalki podparte :D
    oh ho ho to Ty dziś mega busy jesteś ;)

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Posok juz pilam i fusiastą i rozpuszczke. Do wieczora jakos dotrwam. A domiar wszystkiego jeszcze w szkole musze byc na 17.
    Sprawa Pani wychowawczyni :/ w obecności dyrekcji i rodziców ma zwrócić prezent który dostala na zakończenie roku haha. Bo się flufie nie spodobał, nie w jej guście jest. To juz przegięcie po calosci
    a w innych latach też oddawała czy to takie pierwsze jej posunięcie? i to tak oficjalnie oddaje?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W innych latach to sama se prezenty kupowala i tylko nam paragon podsuwala żeby kasę jej oddać. Zbuntowaliśmy sie i w tym roku matki same kupily. Każde dziecko dalo jej czerwona róże, dostala zestaw kaw i herbat ze sklepu "Herbaty świata", srebrna bransoletę i księgę pamiatkowa ze zdjęciami z trzech lat dzieci, i wpisami od dzieci z podziękowaniami i życzeniami. Na zakończeniu Pani plakala ze przez 33lata pracy tak pięknego prezentu nie dostala. A dzien po zakończeniu dzwonila do rodziców i wyrazila swoje niezadowolenie. Taka to franca z niej

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    W innych latach to sama se prezenty kupowala i tylko nam paragon podsuwala żeby kasę jej oddać. Zbuntowaliśmy sie i w tym roku matki same kupily. Każde dziecko dalo jej czerwona róże, dostala zestaw kaw i herbat ze sklepu "Herbaty świata", srebrna bransoletę i księgę pamiatkowa ze zdjęciami z trzech lat dzieci, i wpisami od dzieci z podziękowaniami i życzeniami. Na zakończeniu Pani plakala ze przez 33lata pracy tak pięknego prezentu nie dostala. A dzien po zakończeniu dzwonila do rodziców i wyrazila swoje niezadowolenie. Taka to franca z niej
    no chyba żart, takiej to się doopie poprzewracało, nawet jak się jej prezent nie podobał to nie powinna oddawać, ale tym paragonem to mnie zastrzeliłaś to mi się w głowie nie mieści - sama kupowała i pokazywała rachunek. Teraz powinna pójść fama po szkole że tej pani żadnych prezentów się ni daje...

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ale masakra! Co za baba. Niech się cieszy, ze w ogole coś dostała. Tak naprawdę rodzice nie mają obowiązku żadnego prezentu kupować. Ale cyrk! Jeszcze jaka komisja. Normalnie w dupie się jej poprzewracało z dobrobytu.

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta szkola i tak sie juz zegnam na dobre. Miałam dzis złożyć dokumenty Ali do innej szkoły ale ze wypadla mi opieka nad Zofia to siedzę w domu. No i nie mam napisanego w podaniu uzasadnienia zmiany szkoly. Nie mam pojecia jak to ująć. Napisac tak z grubej rury ze kadra nauczycielska jest skorumpowana a dyrekcja przymyka oko na wszystko?? Troche nie wypada. Zielona jestem co do tego uzasadnienia :/

Posok82 lubi tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Z ta szkola i tak sie juz zegnam na dobre. Miałam dzis złożyć dokumenty Ali do innej szkoły ale ze wypadla mi opieka nad Zofia to siedzę w domu. No i nie mam napisanego w podaniu uzasadnienia zmiany szkoly. Nie mam pojecia jak to ująć. Napisac tak z grubej rury ze kadra nauczycielska jest skorumpowana a dyrekcja przymyka oko na wszystko?? Troche nie wypada. Zielona jestem co do tego uzasadnienia :/
    to trzeba pisać uzasadnienia?, to napisz że wychowawczyni nie podobają się prezenty i jest francą :P a tak na poważnie to może coś o tym że inna szkoła jest w lepszej dla ciebie lokalizacji itp... bo o tym że np. ma wyższy poziom nauczania to też chyba nie wypada :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z ta lokalizacja to jest dobry pomysl. Bo tak z grubej rury lepiej nie walić, bo pewnie szkoły maja jakieś tam powiązanie.

3500 g 54 cm <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze obecna szkola jest pare minut od domu. A ta nowa to na drugim koncu miasta. Wiec lokalizacja ni groma nie pasuje jako argument

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do pozostaje standardowy tekst "ze względów osobistych/rodzinnych" a tych względów nie możesz podać bo są osobiste :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam że przeniesienie dziecka z jednej szkoły do drugiej to tylko formalność, jak oczywiście nowa szkoła wyraża zgodę.... a tu taki klops

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal obowiązuje rejonizacja. Dyrektor nie ma prawa odmówić przyjęcia dziecka z obrębu szkoly. A jesli sie ubiega o przyjęcie z poza obrębu to trza uzasadnienie podać. Tak jest przynajmniej u mnie ehhh

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ