X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laguś co jest? :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagoooo!!

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wyplacz sie u nas patrz masz tyle naszych rekawow do wycierania smarkow

Lago lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Lago... Co jest..?

no przbitka jak zawsze po wizycie u gina. Ten cykl sposany na straty, endometrium tylo 9mm wiec raczej nie ma szans. No i co, pogadalismy sobie z Ahmedem, zaprosil tez starego oblukal jego wyniki i powiedzial ze sa chujowe, hahahahah

No generalnie napisze Wam co powiedzial tak tylko jako ciekawostke, bo wiecie ze co gin to inna opinia. No wiec na poczatek powiedzial mi, ze WSZYSTKIE hormony powinno sie robic w trakcie miesiaczki 1-3 dzien cyklu, najpozniej w 4. Do zachodzenia TSH okolo 1 najwyzej 1,5 wiec moje 2,3 za duze. Zrobil cytologie ogladnal czy wszysto w srodku jest czysto i jest, Zrobil USG (stad wiem o tym endo ze jest bardzo cienkie), potwierdzil tylozgiecie o ktorym wiedzialam i kazal po bzykanku lezec na brzuchu. I teraz UWAGA UWAGA oficjalnie oglaszam, ze nasza Gadi powinna byc doradca endo :) Zrobil mi USG tarczycy i widac bylo malutkie zmiany wiec oczywiscie podejrzenie poczatku Hashi....kazal zrobic Anty i powiedzial, ze jesli to Hashi to dopiero sie zaczyla. Dal 50 Letroxu i powiedzial, ze przy Hashi to jest lepsze niz Euthyroz bo nie ma laktozy ( i to znow mi sie Gadi przypomniala o eliminacji laktozy z diety). Na koniec dal recepte na Clo a staremy kazal kupic Fertilmen. No i oczywiscie lista badan do zrobienia dla mnie i starego. Jemu jeszcze kazal zrobic USG dzonder, na co moj o dziwo sie ucieszyl i stwierdzil ze chetnie zrobi, ta wogole dla zdrowia. SZOK!

Potem gadalismy o adopcji ale tylko tak pobieznie bo przeciez Hashi niczego nie przekresla. Jak Wam sie nie chce tego czytac to trudno :P hahahahhhaah

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam jednym tchem, czyli nic straconego pobierzecie leki i moze zaskoczy oby pozostale badania wyszly przyzwoicie
    przy tylozgieciu lezenie na brzuch no patrz nie wiedzialam tego
    ..

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey.. Widzę że się marnuje na sprzątaniu w Irlandii ;) hahahaha podbudowalas mnie!

Wiesz no co ci mogę powiedzieć.. Hashi to nie wyrok.. Laski z tym zachodzą w ciążę.. czemu takie cienkie endometrium? Przez hormony nieuregulowane na bank.. Fteki podviagniesz i będzie grało.. No i może u starego coś wynajdzie :) więc będzie dobrze ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Przeczytalam jednym tchem, czyli nic straconego pobierzecie leki i moze zaskoczy oby pozostale badania wyszly przyzwoicie
    przy tylozgieciu lezenie na brzuch no patrz nie wiedzialam tego
    ..

raczej ja musze sie leczyc, bo starego juz dawno faszeruje suplami. W sumie te jego badania to z lutego sa a od tego czasu zjadl kilka opakowan witamin. No a ja glupia koza nogi do gory zadzieralam, hahahhha no w sumie to on tylko potwierdzil diagnoze Gadi, bo o TSH wiedzialam wczesniej, ale w Toruniu 4 lekarzy twierdzilo ze 2,3 jest ok. Ja wiem, ze MOZE sie zdrazyc, ale u mnie rok minal i sie nie zdarzylo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:08

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiedziałam że z tylozgieciem na brzuchu hmm ja jestem tylozgieta

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    raczej ja musze sie leczyc, bo starego juz dawno faszeruje suplami. W sumie te jego badania to z lutego sa a od tego czasu zjadl kilka opakowan witamin. No a ja glupia koza nogi do gory zadzieralam, hahahhha no w sumie to on tylko potwierdzil diagnoze Gadi, bo o TSH wiedzialam wczesniej, ale w Toruniu 4 lekarzy twierdzilo ze 2,3 jest ok. Ja wiem, ze MOZE sie zdrazyc, ale u mnie rok minal i sie nie zdarzylo....
    Bo.ci mówiłam że mało jest dobrych endo

Lago lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, przeczytałam wszystko, wcale nie było długie :-)
    Będzie dobrze! Gaduaaa, prawdę Ci powie co do Hasi! Dobrze, że dostałaś jakąś porządną dawkę leków. Podfaszerujesz się i Męża i będzie git majonez!!

A co do tyłozgięcia macicy.. to moje Drogie, moja mama ma tyłozgięcie macicy i urodziła 5 dzieci. Także ten, do dzieła :-)

Lago lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    raczej ja musze sie leczyc, bo starego juz dawno faszeruje suplami. W sumie te jego badania to z lutego sa a od tego czasu zjadl kilka opakowan witamin. No a ja glupia koza nogi do gory zadzieralam, hahahhha no w sumie to on tylko potwierdzil diagnoze Gadi, bo o TSH wiedzialam wczesniej, ale w Toruniu 4 lekarzy twierdzilo ze 2,3 jest ok. Ja wiem, ze MOZE sie zdrazyc, ale u mnie roz i sie nie zdarzylo....
    I to ginekolodzy twierdzili ze TSH jest ok ? Co to kuzwa za lekarze, A twoj oprocz sulementow prowadzi tzw zdrowy tryb zycia?

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Okey.. Widzę że się marnuje na sprzątaniu w Irlandii ;) hahahaha podbudowalas mnie!

Wiesz no co ci mogę powiedzieć.. Hashi to nie wyrok.. Laski z tym zachodzą w ciążę.. czemu takie cienkie endometrium? Przez hormony nieuregulowane na bank.. Fteki podviagniesz i będzie grało.. No i może u starego coś wynajdzie :) więc będzie dobrze ;)

no ja wlasnie na owu mialam zawsze endometrium 20mm wiec nie mam pojecia u teraz takie cienkie jak dopiero 7dpo. A wogole to kazal mi zbadac progesteron 17 cos tam...nawet nie wiedzialam ze takie cos jest....

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Bo.ci mówiłam że mało jest dobrych endo

moze Ahmed sie okaze tym jedynym....a wogole jaka zwala. On oczywiscie mowi z akcentem i chyba zapomina o okresleniu "PAni" w sumie jak moj stary, bo tylko wydawal komendy " to sobie zapisz, zrob takie badanie, kladz sie nabrzuchy, tylko niezapomnij o witaminach....hahahahahahha jak kumpel. A na koniec zapytal czy kiedys mialam indukcje, ale jak wywalilam oczy to sie poprawil na stymulacje, hahahahhahahahahaahah fajna taka przygoda :) ale gosc spoko, wzbudza zaufanie

Posok82, Caro, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    I to ginekolodzy twierdzili ze TSH jest ok ? Co to kuzwa za lekarze, A twoj oprocz sulementow prowadzi tzw zdrowy tryb zycia?

3 ginow i jeden endo :P mowie kurde ze Torun to ciulowe miasto....zreszta sami lekarze twierdza, ze tu sie nie leczy nieplodnosci, bo nikt sie na tym nie zna. Kiedys czytalam watek dziewczyn z Torunia to masakra po prostu......

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    3 ginow i jeden endo :P mowie kurde ze Torun to ciulowe miasto....zreszta sami lekarze twierdza, ze tu sie nie leczy nieplodnosci, bo nikt sie na tym nie zna. Kiedys czytalam watek dziewczyn z Torunia to masakra po prostu......
    moze wszyscy pozostawiaja to w rekach Rydzyka ktory cudownie uzdrowi plodnosc Torunianek ;)

Lago, Caro, Tissaia lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie wiem że tsh około 1 i ft powyżej 50% żeby zajść w ciążę.. Ale nie kłóce z laskami co.maja 2.5 bo ich lekarz mówi że to.okey jest hah

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha moj znajomy dzis opowiadal, ze zawizl mame swoja do Rydzyka i to wyglada jak Lunapark....jakies figuri swietych, muzyczka i inne cudaki :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po <3 leżę na brzuchu co mnie kurewsko boli.. Bo. Węzeł... Aaaaaa ;(

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja dokładnie wiem że tsh około 1 i ft powyżej 50% żeby zajść w ciążę.. Ale nie kłóce z laskami co.maja 2.5 bo ich lekarz mówi że to.okey jest hah

no i ja juz jakis czas temu chcialam sobie sama dawke podniesc, ale troche sie balam jak mi 4 mowilo ze jest ok. Ja tam juz dawno bardzo wierze internetowi niz lekarzom.
    A sluchaj Gadi, bo on powiedzial, ze na razie nie bedzie mi przepisywal tego na fteki, ale ja bede brala wyzsza dawke letroxu to ft4 mi tez podskoczy czy niekoniecznie?

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morda mi sie drze, dzisiaj byl dlugi dzien musze walnac sie w kimono, trzymajcie cie uprawiajcie duzo seksu i jak trzeba lezcie na brzuchu :)

Gaduaaa, Caro, Lago lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ