"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lago wrote:no i ja juz jakis czas temu chcialam sobie sama dawke podniesc, ale troche sie balam jak mi 4 mowilo ze jest ok. Ja tam juz dawno bardzo wierze internetowi niz lekarzom.
A sluchaj Gadi, bo on powiedzial, ze na razie nie bedzie mi przepisywal tego na fteki, ale ja bede brala wyzsza dawke letroxu to ft4 mi tez podskoczy czy niekoniecznie?Lago lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Lago wrote:no i ja juz jakis czas temu chcialam sobie sama dawke podniesc, ale troche sie balam jak mi 4 mowilo ze jest ok. Ja tam juz dawno bardzo wierze internetowi niz lekarzom.
A sluchaj Gadi, bo on powiedzial, ze na razie nie bedzie mi przepisywal tego na fteki, ale ja bede brala wyzsza dawke letroxu to ft4 mi tez podskoczy czy niekoniecznie?
Ja wtrące, że mi ft4 podskoczyło po samym Letroxiepoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Ja wtrące, że mi ft4 podskoczyło po samym Letroxie
no! dajesz nadziej, bo jak powiedzial ze na razie nie wlaczy tego co Gadi kazala to sie przestraszylam....
A no i ponownie kazal mi sprawdzic hormony po 2 miesiach (tarczyce) nie za dlugo? -
Lago wrote:no! dajesz nadziej, bo jak powiedzial ze na razie nie wlaczy tego co Gadi kazala to sie przestraszylam....
A no i ponownie kazal mi sprawdzic hormony po 2 miesiach (tarczyce) nie za dlugo?FabianCyprian
Tymuś
-
Kurde Lago mam nadzieję, ze podciagniesz te hormony, zrobisz badania i będzie dobrze. Najważniejsze, ze wiesz już gdzie tkwi problem.
To ja już nie wiem jak jest z tym TSH. Ja miałam przed ciaza 2,17 i się udalo. Ja badalam 5 lat temu to było na tym samym poziomie. Te ftki miałam też dobre - Chyba 90 i 70 %. Czyli co powinnam na siłę zbic tsh skoro tarczyca dobrze pracuje? W ogóle macie rację co lekarz to inna opinia3500 g 54 cm -
Nats wrote:Kurde Lago mam nadzieję, ze podciagniesz te hormony, zrobisz badania i będzie dobrze. Najważniejsze, ze wiesz już gdzie tkwi problem.
To ja już nie wiem jak jest z tym TSH. Ja miałam przed ciaza 2,17 i się udalo. Ja badalam 5 lat temu to było na tym samym poziomie. Te ftki miałam też dobre - Chyba 90 i 70 %. Czyli co powinnam na siłę zbic tsh skoro tarczyca dobrze pracuje? W ogóle macie rację co lekarz to inna opiniaFabianCyprian
Tymuś
-
Nats wrote:Kurde Lago mam nadzieję, ze podciagniesz te hormony, zrobisz badania i będzie dobrze. Najważniejsze, ze wiesz już gdzie tkwi problem.
To ja już nie wiem jak jest z tym TSH. Ja miałam przed ciaza 2,17 i się udalo. Ja badalam 5 lat temu to było na tym samym poziomie. Te ftki miałam też dobre - Chyba 90 i 70 %. Czyli co powinnam na siłę zbic tsh skoro tarczyca dobrze pracuje? W ogóle macie rację co lekarz to inna opinia
wiesz co NAts? mnie sie wydaje ze z tym tsh to tak jak z prolaktyna....jak sa podwyzszone to moze ale nie musi sie udac. Po prostu jestes szczesciara ze sie udalo a dodatkowo masz bardzo dobre FT. A jak jest podwyzszone tsh i ciulowe Ft jak ja to i udac sie nie moze.... -
Gaduaaa wrote:W zasadzie czas działania letroxu jest polowiczny.. Zanim zacznie działać to trochę minie.. Może 2 mce będą okey hmm.. Pomyślimy.. I pamiętaj 30 min po tabletce pijemy kawę hehe no i radzę bezglutenowo
a wiesz dlaczego??
wiem, teraz juz kawe pije po 45 minutachno i chce ograniczyc do 1 kubasa a nie 2
no wiem ze przy Hashi glut i laktoza sa niewskazane ale dlaczego to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:38
-
Lago wrote:no tak myslalam, ze 2 miechy to w pipe dlugo.
Dobra juz w sumie sie ogarnelam no..i musze pic wiecej wina czerwonego na lepsze endo, heheheheh
Caro a bardzo nisko mialas to ft4?
Daj chwilę, sprawdzępoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Lago wrote:wiem, teraz juz kawe pije po 45 minutach
no wiem ze przy Hashi glut i laktoza sa niewskazane ale dlaczego to nie wiemLago lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Lago wrote:wiesz co NAts? mnie sie wydaje ze z tym tsh to tak jak z prolaktyna....jak sa podwyzszone to moze ale nie musi sie udac. Po prostu jestes szczesciara ze sie udalo a dodatkowo masz bardzo dobre FT. A jak jest podwyzszone tsh i ciulowe Ft jak ja to i udac sie nie moze....
Ja to w ogóle jestem dziwnym przypadkiem
Już się przyzwyczailam
Ale powiem Ci Gadu, ze Twoja wiedza odnośnie tarczycy jest naprawdę imponująca
Dobra laski idę, bo chlop na mnie w łóżku czeka. Dzisiaj ma urodziny, a nie było seksu już od tugodnia. Trzeba trochę nadrobić
Dobranoc :*Gaduaaa, Lago lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
A i jescze jedna bardzo.wazna rzecz. Jak kiedykolwiek będziesz brala antybiotyk to ustaw go tak żebyś brala nie szybciej jak 4 godz przed letroxem i 4 po nim..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:44
Lago lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gizmo wrote:Znieczulilam sie na maxa. Doczlapalam sie do domu. Dzieki dziołszki za mile słowa.
Lago cieszę sie za Ciebie z udanej wizyty. I zazdraszczam ale pozytywnie.
Tylko wspomnę ze moje TSH to 1,2 a i tak dupaGizmo lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Lago, na samym początku w lutym miałam ft4 13,4 przy normie 12,00 - 22,00, potem po 1,5 miesiąca wskoczyło do 16,38, a jak badałam miesiąc temu to było 19,02.
I na samym początku miałam dawkę 50, potem 75, a teraz 100. No ale moje początkowe TSH wynosiło 5,3.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 22:45
Lago lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)